- 25 Nisan 2013
- 1.550
- 3.608
- 33
-
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Karsı taraftan size ne, daha dogrusu sizce ne olsa iyi olur meselaKız tarafı zengin.Yarim falanda ayıp olur.Karşi taraf aşırı zengin
Evet gercekten, kızın abisinden kime ne, kaynının abisi de eşi oluyor fakat takmasak derdindeDurumunuz olduğu kadarlık takarsınız siz de. Zaten kaynınız da gelin de bolluk içinde yüzmediğinizi biliyordur. Karşı taraf çok zengin diyorsunuz zaten bilezik de taksanız onlarla aşık atamayacaksınız. Ya kayınvalideniz verir onu takarsınız ya da gücünüzün yettiğini. Benim de anlamadığım şu kızın abisinin maaşı bizim 3 katımız demişsiniz. Bunlar evlenince abi mi bakacak onlara neden böyle kıyaslara giriyorsunuz ki?
yani bi de demiş ki eşinin 3 katı maaş alıyomuş.Evet gercekten, kızın abisinden kime ne, kaynının abisi de eşi oluyor fakat takmasak derdinde
Kız 1 gram külce tak bari, yarın da eltın kısssskannnccc elti takı takmadı dıye konu acar, savunmaya yüzümüz olsunPara takacağız yazmışım.200 tl
Kirada oturmayacaklar.Kizin kira geliri de var.Sikinti olmaz gibi gecinmeleriBütçenize göre birşey takarsınız.. herbirine birer çeyrek taksa 10 bin,o da az para değil..ya da bor kuyumcuya sorun ,uygun bilezik vardır belki.. kirada ve tek maaşlı olduğunuzu biliyorlardır,fazla birşey beklemezler galiba..ben bilezigimi vermezdim..bu kayın işsiz haliyle nasıl evleniyor ki
10 katı olsa ne olur, Allah kardesi kardeş yaratmış, kesesini ayrı yaratmış, takar takını gecersin, kazanç yarıstırmak buradan cok, nasıl desem, sey gorunuyor, kıskancca:))yani bi de demiş ki eşinin 3 katı maaş alıyomuş.
hadi 60 bin alıyor olsun adam.
onun da kendine göre ailesi masrafı vardır, sanki geçiniliyor bu devirde o parayla.
bu hesaplara girmesi çok itici
Borca girmek istemiyorum.Zaten yeterince borç varNe münasebet kendi bileziğini vermek ? Eşinizin ailesinin durumu müsait ise onlardan borç alın ama bu durumda ben taş çatlasa bi cumhuriyet takardım o da kendimi çok zorlayıp .
Fazla iyi niyetli.Ve bence evde kaldığını düşünüyor.Birde anne baskısıEş çulsuz , ailesi çulsuz hepiniz çulsuzsunuz şurayı anlayamadım zengin aile kızının sizlerle ne işi var
Sahte mi takın diyelim, secenekler bittiBorca girmek istemiyorum.Zaten yeterince borç var
Evden şuan çık deseler bize yardım edecek kimse yok.Ailesi ev durumunu biliyor.Ha seneye olsaydı,seneye burayla devam etseydim.Birşey tabiki takardım.Ben kv de dahil altın için borca girmek istemiyorum. Çünkü kendi bilezigimden satmak durumunda kaldım.Geri koyamadım henüz.Ben olsam el aleme gösteriş olacak diye kenarda duran 2 bileziğimden birini tutup kaynıma takmam.
Üç gün sonra evden çıkarken beş parasız kalınca kaynım yardım etmeyecek sonuçta.
Kadın eşim 17 bin alıyor, ben asgari alacağım diyor. Yani şu durumda ne bileziği?
Ha alacak durumun olsa da takmazdın diyenler var. Orasını bilemem. Ben mevcut durumda mantıklı olanı yazdım.
Abiyim ablayım, el aleme karşı diye diye borca girerek, kendini zorlayarak takı yapmanın sonu iyi bitmez genelde. Ondan sonra sen aylarca kuru ekmeğe talim, kayın ailenin de kulağı duymaz.
Gücüm neye yetiyorsa onu yaparım.
O kısımlar sizi pek ilgilendirmiyor durumları filan.
OKirada oturmayacaklar.Kizin kira geliri de var.Sikinti olmaz gibi gecinmeleri
Aylarca dediğim şey şubatta işten çıktım.Hazirandi galiba burayla anlaştım.Ama ağustosta işe başladım.Magazada çalışmak kolay sanıyorsun sanırımayrıca işsiz kalmışsınzı ve dediğiniz aylar içinde iş bulmanız imkansızsa, gerekiyorsa gidip çalışcaksınız.
yüksek mimarım bugün işsiz kalsam ve kartlarım dolu olsa gider mağazada da çalışırım, evde oturup üç bileziği sayıp durmam
tuvaletsiz şantiyede 500 adamın içinde sabah 8 akşam 8 çalışmak kadar zordur eminim.Aylarca dediğim şey şubatta işten çıktım.Hazirandi galiba burayla anlaştım.Ama ağustosta işe başladım.Magazada çalışmak kolay sanıyorsun sanırım
Ben bu süreçte hem görüşmelere gittim hemde haftasonu markette çalıştım.Asgari kadar maaş almadim evet ama en azından kartlarımin asgarisini ödedim.tuvaletsiz şantiyede 500 adamın içinde sabah 8 akşam 8 çalışmak kadar zordur eminim.
kolay olmadığı konusunda hemfikirim.saygı duyuyorum emek verren herkese
Bu arada bir markete girdim.Dershane açılana kadar çalışayım dedim.Buraya konu açtım galiba.Ama 2 hafta dayanamadım çıktım.tuvaletsiz şantiyede 500 adamın içinde sabah 8 akşam 8 çalışmak kadar zordur eminim.
kolay olmadığı konusunda hemfikirim.saygı duyuyorum emek verren herkese
durumun asla kolay değil, işsizlik, evden taşınmak, borç harçBen bu süreçte hem görüşmelere gittim hemde haftasonu markette çalıştım.Asgari kadar maaş almadim evet ama en azından kartlarımin asgarisini ödedim.
Çeyrek alırız.Ama eşim Çeyrek o kadar insan içinde ayıp olur kafasında.Kaynim durumu biliyor.durumun asla kolay değil, işsizlik, evden taşınmak, borç harç
ben kendi adıma kenarda kalan son paranı da git kaynına tak demiyorum
sadece kayınvalidene ve kaynına durumunuzu içten bi şekilde açıklayın diyorum. en azından bir çeyrek bari alın