selam
dikkat edin çok vahim sonuçları da olabilir
çok güvendikleri ve evlenme planı yaptıkları kişilerin mağduru olan çok genç kız var
genç kızlar her şeye karşı uyanık olmalı
tüm genç kızlara ve genç kız annelerine iki kitap tavsiye etmek istiyorum
ikisi de iki farklı kızın kendi ağzından yazılan gerçek hayat hikayeleri
bunları okur ve okutursanız çocuklarınızı tehlikelere karşı uyanık hale getirmiş olursunuz, öğretmen tavsiyesi :)
Canan
Sevda
ikisinin de yazarı Halit Ertuğrul
iki genç kız da hayat hikayelerini yazara anlatıyor, yazar da gençlere örnek olması için kitap haline getiriyor
nesil yayınlarından çıkmış
ayrıca bir üyeye yazdığım yorumu yazıyorum:
bir üyeden alıntı: kızlar düşündüm düşündüm çıkamadım işin içinden. nolur herkes fikir versin bana.ilişkilerde bi erkeğin yanaktan dudaktan öpmesi yaklaşmak istemesi sarılması normalmi? erkek arkadaşım yalnız kaldıgında opmek ıstıyo bende dudaktan degılde yanaktan opmesıne ızın verıyorum . ama ben ızın vermeddıkten sonra zorla falan opmeye calısmıyo ama ıstıyo yaklasıyo falan .aslında erkek arkadasıma guvenıyorum ama bazen aklım karısıyo erkegın bunları ıstemesı normalmı yoksa benı kullanıyomu dıyorum nolur bı akıl versın kızlar nolur
ben: arkadaşım, erkeklerin bazılarında var bu. ben uygun görmüyorum. çünkü öpmek dokunmak vs istiyorlar ama sevgililerinin ya da eşlerinin hiç böyle şeyler yaşamamış olmasını istiyorlar. bir de bu tür şeyler evlendikten sonra sıkıntı olabiliyor. erkek ne kadar sevse de neden bu kadar rahat davrandın bana, niye izin verdin diyebiliyor. tabii bunlar benim için önemli ama ikinci planda olan şeyler. benim için en önemlisi ise ben böyle bir yaptığımda Allah'ın hoşuna gitmeyeceğiydi. düşündüm hangisi önemli diye. sevgilim onu öpmüyorum elini tutmuyorum diye bana kızıyordu hatta bunu çok abarttığı bile oluyordu, kendisini sevmediğimi düşünüyordu bazen. morali bozuluyordu. kendime dedim ki evet ben onu çok seviyorum elini tutmak öpmek istiyorum ama ben Rabbimi ondan çok seviyorum. Bu onun hiç hoşuna gitmez. ayrıca bunlardan dolayı ileride evimizde huzursuzluk olsa ne yüzle Rabbimden yardım isterim. neyse ben Rabbimin rızasını seçtim, hiç pişman değilim, iyi ki de onun hoşuna gitmeyecek bir şey yapmamışım. şimdi içim huzurlu. biliyorum ki ben ona karşı gelmedim, inşallah o da benim yardımcım olur hep. bu arada eşim diyor ki ben senin bu halinden çok memnunum, elimi tutmamanı, beni öpmemeni takdir ediyorum :)