Ne olur.. Ne olur yardım edin... Dayanamıyorum artık...

Çok üzüldüm canım yaa, işte bu da adaletsizlik ailemizi biz seçemiyoruz. Seçme şansımız olsa herkes farklı yerde olurdu..
Bir günlüğüne kaçtım diyosun, nereye gittiğini ona ispatlamaya çalış sanırım ailenin evine gitmedin..
Çok seviyorum diyosun ya bana en ufak bi zarar verecek adam ialesinin lafıyla hareket edip beni küçük düşürüp çağresiz bırakan bi adamı ben sevemem. Daha 20 yaşındasın, 16 yaşında evlenmeseydin farklı bir ailen ve yaşam tarzın olsaydı 23-25 yaşlarında üniversiteden mezun olup 27 yaşlarında evlenseydin yine aynı adamı mı seçerdin? HAYIR! güçlü ol. Ben henüz evli değilim 26 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezunum ama bu yaşa gelene kadar ailede neler yaşadığımı bir bilsen... Koca her zaman bulunur ailenin yerini hiçbişey tutmaz. Bu demek değildir ki her anne baba da aynıdır..
Kararı verecek olan elbetteki sensin ama sakın çok seviyorum o olmazsa ne yaparım dıye düşünme
Sanırım babanın eksikliğini küçük yaşta eşinle doldurmaya çalıstın..
Daha 20 yaşındasın bitanecim

kendi ailenden bahsetmemişsin kardeşlerin yok mu? Annenle konuştuğunda onların tepkisi nedir?

çok küçük yaşta evlenmişsin canım benim gençliğini yaşayamadan evliliğin ağır sorumluluğu altında kalmışsın.üzüldüm kaynananlar sebebini sormadı mı eşine büyükler araya girmedimi bu durumda yani durduk yere hata sendemi acaba gittiğin içinmi acaba böyle bir tavır aldı..yoksa başka bir sıkıntımı var kötü bişey demek istemiyorum keşke sana yardıme debilsem canım benim fakat sabret ve bekle hemen yuvanı yıkma..gitme evinden öyle her git denildiğinde...çünkü orası senin evin işin aşkın zor zamaları inşallah atlatacaksınız fakat psikolojik destek alırsan senin için iyi olur..allah yardımcın olsun.

canım ben 16 yasımda bi çocuktum ve 20 yasımda da öyle:))yani çok erken sorumluluk almış ve cocukluk yapmışsın..
evden kaçman hataların en büyügü..o kaldgın bir gece eşine dert olmuştur..onu kazanmaya calış madem seviyorsun..

Biz 3 kardeşiz ve en büyüklri benim benden sonra bi kız kardeşim var 16 yaşında onun yaşındayken evliydim ondan sonrada erkek kardeşim var oda ilk okula gidiyo.Ben babamdan da çektim bacılarım babam beni okutmadı içki içerdi döverdi beni offffffffffffff çok kahır çektim babamı hiç sevmezdim bıkmıştım artık şu hayattan neden hep ben neden.Kız kardeşime yapılanların birazı bana yapılmadı ya diyorum acaba ben çokmu kötü biriydim diye ama bakıyorum kimseden farkım yok.Babamdan sevgi görmedim belki kocam beni sever dedim evlendim birazda amacım babamdan kurtulmaktı.Ama beni bu hayyatta yaşatan tek sebebim annem di annem herşeyimdi annem her zaman arkamda oldu.
yani arkadaslar demek istediğim ne babadan ne de yardan sevgi gördüm.Bana diyorlardıki baba evinde gülmeyen koca evinde güler diye ama ben hiçbirinde gülmedim tek yaptığım yalnış eşimi canımdan çok sevmek oldu.Ben eşime hiçbirzaman beddua etmiyorum ALLAHIM onun yolunu açık etsin o hep mutlu olsun hiç ağlamasın benim hayatım böyle gelmiş böulede giecek eminim ben buna allahım bana sabır versinde eşimi kaybetmeyeyim.
Eşimi bu kadar sevmemin ndenide ilk sevdiğim ve babamdan sevgi göremedim bütün sevgimi ona bağladım keşke bu kadar sevmeseydim keşkeeee.
O kadar kötü bir durmki size anlatamam alahım bu tek tarflı sevgiyi kimseye vermsin çok zor ya çok zor.
Belkide anlattıklarıma inanmıyorsunuzdur ama gerçek inanın ama yalan olsa keşke.

sen doğuştan şanssız doğmuşsun cnm,anlayabiliyorum senin şuan nasıl acılar çektiğini..kaderin kötüymüş ne yapacaksın..insanın babasıda arkasında durmadımı eloğlu böyle eziyor işte insanı..aileninde en büyük çocuğu sen olduğun için ilk ezilen her zaman büyükler olur zaten,çoğu zaman bilinçsiz ailelerin yaptığı şeydir bu...eğer seviyorsan eşini sabredeceksin biraz daha baktın olmuyor ayrılacaksın.ayrıl diyorum ama ayrıldığın zaman ne yapacaksınki ailene dönsen baban istemez,çalışmıyorsunda sanırım çok zor ya işte kadınlar bu yüzden çalışmalı kardeşim ayaklarının üzerinde durabilseydin ne babana nede kocaya ihtiyacın olurdu..oof bilmiyorumki ne desem gelişmeleri bizlerle paylaşmayı unutma

Allah yarıdmcınız olsun öncelikle...
Genceciksiniz daha herşeyi erkenden yaşayıp belkide tüketmişsiniz...
16 yaşın bilinciyle evliliğinizi belkide sağlam temellere oturtturamamışsınız bu çok normal kendinizi suçlamayın bence....
ama size pek kolaylık sağlamayan bir eşiniz ve ailese var galiba.
bu sebeple sizin bunların hepsinin göğüslemeniz imkansız, sabıretemkle falan alaksı yok gibi görünüyor...
aileniz arkanızdaysa gidin ailenizin yanına ve eşiniz size yeni evinizin anahtarını getirmeden de dönmeyin derim... çünkü sürekli eşiniz çok kötü olmuş gibi bütün aile onu düşnüyormuş gibi bir hava sezdim ben...
sizin psikolojinizde en az onun kadar önemli, eğer sorumluluk sahibi ,evliliğine kol kanat geren bir erkekse kendini toparlayıp, 2 kişilik ailenizi ayağa kaldırmalı kaldırmazsa bence yaşınız çok genç tekrar hayata karışın derim ben ..
çocuğunuzun olmamasındada bir hayır varmış bakın böyel bir evlilikte ço ksorunlu olabilirdi...
tabi bunlar hep dışardan gördüğümüzle yaptığımız yorumlar umarın kendiniz için en doğru kararı verirsiniz...ama ne olursa olsun çok değerli olduğunuzu unutmayın , fedakarlık yapmak sağlığımızdan vazgeçmek demek değil...:nazar:

ne demişler adamı vezir edende rezil edende kadındır aynı şey erkekler içinde geçerli sonuçta arkadaş keyfinden çekip gitmemiş şartlar öyle zorlamış insanın patlama noktası geçince mantık falan kalmıyo....eşini kazanmaya çalış lafıda yanlış bence
şöyle bişi var tecrübe olarak söylüyorum bunları boşuna değil laf olsun diye değil
KARISINA SAHİP ÇIKAMAYAN Bİ ERKEKTEN Bİ HALT OLMAZ arkadaşın kocasıda ailesine karşı arkadaşımızı koruyamamış gereken yerde sahip çıkamamış ailesine laf diyememiş...kusura bakmayın lütfen ama can çıkar huy çıkmaz o adam 70inede gelse böyle olur değişmez.arkadaşa tavsiyemeşini kazanmayla vakit kaybetmek yerine ayakları üzerinde durmaya çalış.seni istemeyen birini kazanmaya çalışıpta kendini aşşağılattırma.bebekte yokmuş bence uğraşma canım emin ol allah belamı versinki aynı şeylerin katkat fazlasını bende yaşadım ama allaha şükür kocamdan yana değil ailesiyle allahıma binlerce şükürler olsun kocam hep sahip çıkar ezdirmez bu yüzden bırakmam ama senin eşin gibi yapsaydı asla uğraşmazdım onunla emin ol

katiliyorum....ve baska birsey demiyorum.a.s

baba evinde kendini rahat hissedeceksen oraya dön bosuna dememişler baba evi meydan koca evi zindan die bir atasözü var seni istemiyosa unut öyle bir adamı senin daha yasın küçük çocugunda yok baglı kalma ezdirme kendini allah yardımcın olsun.

çok üzüldüm adına ama tekrar tekrar giderek cok yanlış yapmışsın bence seni istemeyeni sen hiç isteme ya sende bı annenın ewladısın ailenın yanına dön yaşın da cok ufak herseye sıfırdan başlayabılırsın bence tüm yaşananları sabırla dua ile bi şekilde unutmaya calış ama daha fazla katlanma kendi kişiliğini de kaybedersin bence sen zaten suan sen olmaktan cıkmıssın sewgi mi bi yerde o da biter mearak etme
sana ne karar werırsen wer hakkında hayırlısı olsun cnm hiç kimse daha cok üzmesin seni...........

seni istemeyen ve sevmeyen biriyle bi ömür geçermi sence?
her kavgada baba evine gidilmez....
anladığım kadarıyla aranızda sevgi ve saygıda kalmamış...
eşinizle oturup güzelce konuşun...
olmuyorsa olmuyordur,bunu zorla sürdürmenin bi anlamı varmı...

canım şuan kaç senelik evlisin peki? Keşke geçmişte kaçıp gitmek yerine konuşsaydın ama yaşının verdiği cahillik ve delilik diyelim hepimiz o yaşlarda öyle değilmiydik deli dolu ve cahil.. eğer sana senden nefret ediyorum diyosa hala o evde neden kalıyosun? senden nefret eden adamla yanyana nasıl yatıyorsun bebeğinde yok nasılsa ayrıl bul bi güzel iş çalış benim hayatım bundan sonra böyle deme ne kadar çok eşinden boşanan dimdik ayakta duran arkadaşlarımız var burada istersen başarabilirsinnn!

canım eyer eşinin hayatında başka biri yoksa onun sevgisini ve güvenini kazanmak için mücadele etmeni tavsiye ederim sadece sana karşı güveni sarsılmış yoksa sevgisizlik yok bence

Eşini mutlu etmek istiyorsan bir tek yapacağın şey onu bırakmak olur.

Babanda sana her ne kadar geri gelme dese de 2 kere kabul eden 3. yede kabul eder sokağa atacak değil ya seni. Bence bunu demesinin bir nedeni var sanki ayrılık değilde evcilik oyunu gibi babanın evine gel sonra tekrar tıpış tıpış kocanın evine git durumları yaşanmasındandır şahsi görüşümce. Sen kararlı olursan kapılar sana ardına kadar açılır bence.

Ayrıca babanın sana karşı kötü davrandığını kardeşine daha iyimser olduğunu bir tek kötü benmiyim diye sorgulamışsın ailede ilk çocuklar genelde şanssızdır. Ebeveynler tüm hatalarını ilk çocuklar üstünde yapar ve yaş ilerledikçe ve olgunlaştıkça bunları yapmamaya gayret ederler. Yanlız değilsin. Hani bir söz demiştin ya babasının evinde gülemeyen kocasının evinde güler diye buna karşılık başka bir söz daha söylemişler en kötü baba en iyi kocadan yeğdir diye buda hatırlatma mahiyetinde...

Şayet ki giderim, gelirim düşüncesine kapılmayacaksan ailenin yanına dön derim ben daha çokkk gençsin seveceğin nice insanlar çıkacak karşına ayrıca da kimse vazgeçilmez değil.

2. bir ihtimal de ne olsa gençsin, sabırlısın sinirlerin her ne kadar yıpransa da hala çekerim diyebilecek kadar yüreklisin bir sor bakalım kendine daha ne kadar dayanıp içindeki sevgiyi yemyeşil tutabileceksin?

Uzuldum cunku çok genç yasta buyuk sorumluklar almissin omuzlarinin uzerine...
Ah ahh.bu genç yasta da evliligi onaylayan aileleri de anlamiyorum ben.
Neyse, zorla guzellik olmaz. seni uzmek istemem hiç fakat seni istemeyen birini sende isteme
Hadi ikna ettin diyelim (ki nasil olacak bilemiyorum) eskisi gibi olurmu hiç ?
ayrica 2 ay ayri kalmissiniz...bu çok yanlis...esin sogumus gibime geliyor...

ARKADAŞLAR NİHAYET EVLİLİĞİM YOLUNA YAVAŞ YAVAŞ GİRİYOR .
Eskisi gibi olmasada yinede artık eşim bana en azından bana kötü konuşmuyo .ay canım benim o ya onu ne kadar sevdimi 1 bilse 1 anlasa neyse yani artık bana kötü davranmıyo ALLAHIN izniyle herşey yoluna girecek .
yorum yazan herkese tşk ederim.
şu an eskisinden daha iyiyim..

Çok sevindim gerçekten,inşallah bu hayatında yaşadığın son sıkıntı olur.Allah yardımcın olsun inşallah daha da güzel olacak her şey.Rabbim yardım eder ya O'ne büyüktür.Şükürler olsun.

Back