Ne olur acilen yardım kızlar!!!!

tuqqce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2010
61
0
35
Merhaba kızlar çok önemli bir sorunum var.Ben türkiyedeyim eşim almanyada nikahımız kıyıldı oraya birkaç ay sonra gideceğim vize yok pass yok..Onun sağlık sigortasından nasıl faydalanabilirim?Bunun için almanyada veya türkiyede nerelere başvurmak gerekiyor?Ne olur yardım kızlar çok acil!!Bu konuda hiçbir bilgimiz yok lütfen yardım edin

Almanya'da calisan esin sana TA belgesi diye bir kagit var onu yollamasi gerekiyor. Kendi Saglik kurumuna gidecek (Krankenkasse) ve o TA belgesini esim icin istiyorum diyecek, TR de saglik hizmetlerinden faydalanmasi icin. O kagit eline gectiginde bulundugun yerdeki SSK binasina gideceksin ordan sana bir kagit verecekler o kagidi muhtardan doldurup tekrar bize getir diyecekler. Bu islem bitikten sonra sana bir kagit veriyorlar, o kagit senin saglik karnen oluyor, gittigin saglik kurumlari ve eczaneye o kagidin fotokopisini veriyorsun asli sende kaliyor. 6 aylik oluyor. Sonra tekrar yeniliyorsun.

Ben böyle duymustum. En iyisi esin kendi Krankenkassesini arayip bilgi istesin.

Canım çok çok teşekkür ediyorum evet şuan ordan başvurdu belgeyi bekliyoruz çok sağol çok yardımcı oldun trde yapacaklarım için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…