Fendeyim ve istemeyerek okuyorum. Lise 3'teyim, aile zoruylaydı ama şu katsayı olayından sonra hukuk seçebileceğimi de biliyorum, mimarlık da olabilir tabii. Bu arada sosyal bölümü kimse küçümseyemez, genel kültür bölümüdür, iyi bir sosyalciyle iyi bir sayısalcıyı yanyana koyduğunda sayısalcı sadece robot misali problem çözerken, sosyalci ikna yeteneğiyle alteder milleti. Bu böyle.. Sosyalde gördüğün coğrafya-tarih, fende gördüğün fizik ve kimyayla bir değil tamam ama, en azından hayatın her yerinde karşına çıkabilecek derslerdir. Olaya sadece ders olarak bile bakmıyorum, bilinçli olmak açısından da önemlidir. Bu açıklamayı her fenci yapmaz, biliyorum sosyal bölüm çok küçümsenir ama hiçbir yorumda bulunamayan, doğru düzgün cümle kuramayan bir doktor olmaktansa, sosyalde okuyup söylediklerimle tüm dikkatleri üzerime çekmekte başarılı olurum daha iyi. Sosyal eğer kendini geliştirirsen önü açıktır, çok okursan kimse başedemez duruma gelir. Meslek seçimi konusunda dikkatli olmak gerekir, gazetecilik ve radyo-tv önerebileceğim bölümler değil. Aylarca çalışıp para alamıyosun, çekimler yüzünden uykundan feda ediyosun, emeğinin karşılığı yok.. Ama halkla ilişkiler veya reklamcılık o şekilde değil. Daha iyilerdir. Gazetecilik de herkesin yapabileceği bi iştir, yani o bölümü okuyan gazeteci kadar iyi yapamayız ama yaparız sonuçta, fakat bi doktorun, bi mühendisin işini sıradan biri yapamaz. Meslek seçimi bu yüzden önemli, alınan eğitim işe yaramalı.. Ve tüm TM'cilere bölümlerinin kıymetini bilsinler diyorum :G