• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Ne oLcam Ben Sözelciler Yardım ):

bLoodless

Haklıyız Kazanacağız !
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2009
123
0
96
İstanbul
Arkadaşlar ya ben bu sene bölüm tercihi olarak sözel seçtim.
Daha doğrusu matematikle aramızdaki ilişki nefret derecesine geldiğinden sözel seçmek zorunda kaldım.Ama daha önce hiç sözel'den alan meslek dallarını araştırmamıştım.
Hayalim hep turizm otelcilik yada psikolojik danışmanlık ve rehberlikti ama ikiside EA'dan alıyo.Sözeldede seçecileceğim geleceği güzel meslekler var ama ben bir türlü ısınamadım.
Şimdilik aklıma yatanlar;
Medya ve iletişim
Basın Yayın
Gazetecilik
Reklamcılık ve halkla ilişkiler
Babamlada konuştum bu konuyu ama artık geri dönüşüm olmadığından bu meslekleri araştırmamı onlara yönelmemi belki sevebileceğimi söyledi bende araştırmaya başladım ama kuru kuruda olmuyo yani bunlardan herhangi birini okumuş yada okuyan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız çok sevinirm çok kafam karıştı ):

sonra hayat boyu pişman olacağınıza bence az daha dişinizi sıkın ve sevdiğiniz bi mesleğe sahip olun...

emin olun oluyo..

bende sizin gibi düşünüyodum fakat sonra ea ya geçtim çünkü psikoloji istiyodum ..iyikide öyle olmuş...

geri dönüşün var tabi ki,alan değişimini hemen gidip yaptırabilirsin.

bende matematikten nefret ederdim (düz lise) lisede sözel ( sosyal bilimler ) bitirdim.
sonra nemi oldu :)
üniversitede muhasebe okudum matematiğinde matematiğini bitirdim delikafadulden
şimdide işletme okudum o fazla sayısal değildi.
ortaokuldada bir daha para işleri ile uğraşmayacağım demiştim sınıf başkanıydım para toplaması benim görevimdi...
MUHASEBE okudum yani büyük söz söylememeyi öğrendim :lepi:

lisede sözelci değildim ama adalet meslek yüksek okulunu bir araştır istersen kesinlikle önü açık bir bölüm ve iş imkanlarıda fazla ist da birde izmir dokuz eylülde var bildiğim kadarıyla

rehberlik ve psikolojik danışmanlık ile turizm otelcilik zaten senin alan içi seçebileceğin bölümler ki
sözelcisin ama alan içi seçebileceğin bölümler içerisinde bu iki bölüm

sözelden öğretmenlikte kazanabilirsin.bende sözelde okuyorum,lise sondayım üstelik ve sözelciyim:)

şöyle ekliyim sana sözel bölümündeki öğrencilerin seçebileceği bütün dallar şunlar;

Acil Yardım ve Afet Yönetimi (4 Yıllık) (SAY1)
Ebelik (4 Yıllık) (SAY1)
Hemşirelik (4 Yıllık) (SAY1)

Eşit Ağırlıklı Programlar (4 Yıllık) (EA1)
İnsan Kaynakları Yönetimi (4 Yıllık) (EA1)
İşletme Bilgi Yönetimi (4 Yıllık) (EA1)
Moda Tasarımı (4 Yıllık) (EA1)
Okul Öncesi Öğretmenliği (4 Yıllık) (EA1)
Pazarlama (4 Yıllık) (EA1)
Sosyal Hizmet (4 Yıllık) (EA1)
Üstün Zekalılar Öğretmenliği (4 Yıllık) (EA1)

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (4 Yıllık) (SOZ1)
Gastronomi (4 Yıllık) (SOZ1)
Görme Engelliler Öğretmenliği (4 Yıllık) (SOZ1)
İlahiyat (4 Yıllık) (SOZ1)
İşitme Engelliler Öğretmenliği (4 Yıllık) (SOZ1)
Sözel Programlar (4 Yıllık) (SOZ1)
Turizm Animasyonu (4 Yıllık) (SOZ1)
Yaygın Din Öğretimi ve Uygulamaları (4 Yıllık) (SOZ1)
Zihin Engelliler Öğretmenliği (4 Yıllık) (SOZ1)

Turist Rehberliği (4 Yıllık) (DIL)

Ebelik (4 Yıllık) (SAY2)
Hemşirelik (4 Yıllık) (SAY2)
Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri (4 Yıllık) (SAY2)

Arkeoloji (4 Yıllık) (EA2)
Avrupa Birliği İlişkileri (4 Yıllık) (EA2)
Bilgi ve Belge Yönetimi (4 Yıllık) (EA2)
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (4 Yıllık) (EA2)
Çocuk Gelişimi (4 Yıllık) (EA2)
Ekonomi (4 Yıllık) (EA2)
Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları (4 Yıllık) (EA2)
Eşit Ağırlıklı Programlar (Fen Edebiyat) (4 Yıllık) (EA2)
Eşit Ağırlıklı Programlar (İktisadi ve İdari Bilimler) (4 Yıllık) (EA2)
Felsefe (4 Yıllık) (EA2)
Felsefe Grubu Öğretmenliği (5 Yıllık) (EA2)
İktisat (4 Yıllık) (EA2)
İnsan Kaynakları Yönetimi (4 Yıllık) (EA2)
İşletme (4 Yıllık) (EA2)
İşletme-Ekonomi (4 Yıllık) (EA2)
Küresel ve Uluslararası İlişkiler (4 Yıllık) (EA2)
Pazarlama (4 Yıllık) (EA2)
Psikoloji (4 Yıllık) (EA2)
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (4 Yıllık) (EA2)
Sanat ve Sosyal Bilimler Programları (4 Yıllık) (EA2)
Sınıf Öğretmenliği (4 Yıllık) (EA2)
Siyaset Bilimi (4 Yıllık) (EA2)
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (4 Yıllık) (EA2)
Sosyal Hizmet (4 Yıllık) (EA2)
Sosyal Hizmet (Erkek) (4 Yıllık) (EA2)
Sosyal Hizmet (Kız) (4 Yıllık) (EA2)
Sosyoloji (4 Yıllık) (EA2)
Uluslararası İlişkiler (4 Yıllık) (EA2)
Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği (4 Yıllık) (EA2)

Arkeoloji ve Sanat Tarihi (4 Yıllık) (SOZ2)
Azerbaycan Dili Ve Edebiyatı (4 Yıllık) (SOZ2)
Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı (4 Yıllık) (SOZ2)
Basın ve Yayın (4 Yıllık) (SOZ2)
Bölge Bilim (4 Yıllık) (SOZ2)
Coğrafya (4 Yıllık) (SOZ2)
Coğrafya Öğretmenliği (5 Yıllık) (SOZ2)
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları (4 Yıllık) (SOZ2)
Dünya Dinleri (4 Yıllık) (SOZ2)
Edebiyat (4 Yıllık) (SOZ2)
Gazetecilik (4 Yıllık) (SOZ2)
Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı (4 Yıllık) (SOZ2)
Halkbilim (4 Yıllık) (SOZ2)
Halkla İlişkiler (4 Yıllık) (SOZ2)
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (4 Yıllık) (SOZ2)
Halkla İlişkiler ve Tanıtım (4 Yıllık) (SOZ2)
Hititoloji (4 Yıllık) (SOZ2)
İletişim (4 Yıllık) (SOZ2)
İletişim Bilimleri (4 Yıllık) (SOZ2)
İletişim Sanatları (4 Yıllık) (SOZ2)
İletişim Tasarımı (4 Yıllık) (SOZ2)
Kültür Yönetimi (4 Yıllık) (SOZ2)
Medya ve İletişim (4 Yıllık) (SOZ2)
Medya ve İletişim Sistemleri (4 Yıllık) (SOZ2)
Radyo ve Televizyon (4 Yıllık) (SOZ2)
Radyo, Sinema ve Televizyon (4 Yıllık) (SOZ2)
Radyo, Televizyon Ve Sinema (4 Yıllık) (SOZ2)
Reklam Tasarımı ve İletişimi (4 Yıllık) (SOZ2)
Reklamcılık (4 Yıllık) (SOZ2)
Reklamcılık ve Halkla İlişkiler (4 Yıllık) (SOZ2)
Sanat Tarihi (4 Yıllık) (SOZ2)
Sanat Tarihi Ve Müzecilik (4 Yıllık) (SOZ2)
Sanat Tarihi Ve Teorisi (4 Yıllık) (SOZ2)
Sanat Yönetimi (4 Yıllık) (SOZ2)
Sinema (4 Yıllık) (SOZ2)
Sinema ve Televizyon (4 Yıllık) (SOZ2)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (4 Yıllık) (SOZ2)
Sosyal ve Siyasal Bilimler (4 Yıllık) (SOZ2)
Sümeroloji (4 Yıllık) (SOZ2)
Tarih (4 Yıllık) (SOZ2)
Tarih Öğretmenliği (5 Yıllık) (SOZ2)
Tarih Öğretmenliği (4 Yıllık) (SOZ2)
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (4 Yıllık) (SOZ2)
Türk Dili ve Edebiyatı (4 Yıllık) (SOZ2)
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (5 Yıllık) (SOZ2)
Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenliği (4 Yıllık) (SOZ2)
Türk Dünyası Türk Dili Ve Edebiyatı (4 Yıllık) (SOZ2)
Türk Halkbilimi (4 Yıllık) (SOZ2)
Türkçe Öğretmenliği (4 Yıllık) (SOZ2)
Türkoloji (4 Yıllık) (SOZ2)

bn bişe sorcam [: ...meseLa tarih oqretmenliği 5 yıLLık söz2 war bi de tarh öqretmenlqi 4 yıLLık söz2 war ...türk diLi we edbiyatı öqretmenlqinde de aynı sekiLde ...bunLarın arasnda ki fark ne nedn biri 4diqeri 5 yıLLık :s açıkLarmısınz ?

balbocEGiii :
Bende bişey sormak istiyorum
mesela psikolojinin karşısında EA2 yazıo
yani sosyal bilimler okuyanlarda psikoloji seçebilir ama EA2'den değerlendirilecek puan demekmi oluo bu
benim elimdede böyle bi döküman var aynı şekilde puan türünde EA2 yazıo

Alan dışı tercih yaparsanız puanınız 0,3 le çarpılır.. Yani sözel çıkışlı olup da psikoloji yazarsanız EA2 puanınızın 0,3 katı değerlendirilir..

bn bişe sorcam [: ...meseLa tarih oqretmenliği 5 yıLLık söz2 war bi de tarh öqretmenlqi 4 yıLLık söz2 war ...türk diLi we edbiyatı öqretmenlqinde de aynı sekiLde ...bunLarın arasnda ki fark ne nedn biri 4diqeri 5 yıLLık :s açıkLarmısınz ?

fen edebiyat fakültelerinde 4 yıl üniversite okuyup 1 yılda öğretmen olabilmek için formasyon dersi alıyorlar sanırım onunla alakalı bir durum

balbocEGiii :
Bende bişey sormak istiyorum
mesela psikolojinin karşısında EA2 yazıo
yani sosyal bilimler okuyanlarda psikoloji seçebilir ama EA2'den değerlendirilecek puan demekmi oluo bu
benim elimdede böyle bi döküman var aynı şekilde puan türünde EA2 yazıo

üniversitede ea bölümünden aldığın puana bakılıp 0.8 ile çarpılıp oluyor
yani evet ea2 den aldıgın puana göre değerlendiriliyor
bu durumda sözelci olmana rağmen eğer ea olan bir bölüm seçeceksen matematiğe fazlasıyla ağırlık vermen gerekecek

Alan dışı tercih yaparsanız puanınız 0,3 le çarpılır.. Yani sözel çıkışlı olup da psikoloji yazarsanız EA2 puanınızın 0,3 katı değerlendirilir..
hayır arkadaşım bu eklediğim bölümler 0.8 ile çarpılacak olan yani alan içi tercih yapabilecegimiz ortak bölümler link eklemek yasak sanırım yoksa burdan eklerdim
farkındaysanız tıp mühendislik vs yok işte onlar alan dışı yani 0.3 ile çarpılarak alınır

bence eğer öğretmenlik düşünürsen türkçe öğretmenliği iyi. sosyal bigileri sakın tercih etme. sosyal bilgiler öğretmeniyim ve açıktayım...

Arkadaşlar ya ben bu sene bölüm tercihi olarak sözel seçtim.
Daha doğrusu matematikle aramızdaki ilişki nefret derecesine geldiğinden sözel seçmek zorunda kaldım.Ama daha önce hiç sözel'den alan meslek dallarını araştırmamıştım.
Hayalim hep turizm otelcilik yada psikolojik danışmanlık ve rehberlikti ama ikiside EA'dan alıyo.Sözeldede seçecileceğim geleceği güzel meslekler var ama ben bir türlü ısınamadım.
Şimdilik aklıma yatanlar;
Medya ve iletişim
Basın Yayın
Gazetecilik
Reklamcılık ve halkla ilişkiler
Babamlada konuştum bu konuyu ama artık geri dönüşüm olmadığından bu meslekleri araştırmamı onlara yönelmemi belki sevebileceğimi söyledi bende araştırmaya başladım ama kuru kuruda olmuyo yani bunlardan herhangi birini okumuş yada okuyan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız çok sevinirm çok kafam karıştı ):

Öncelikle matematik yapamıyorsan EA seçmemek akıllıca..! Yani matematik biraz yetenek işi herkes yapamaz. Ben şu an lise sona geçtim. EA öğrencisiyim. Matematiğim iyidir. Aslında FEN seçmeyi düşünüyordum;fakat fiziğe karşı ilgim olmadığı saptayınca FEN seçmedim.Şu an bölümümden gayet memnunum.Zaten matematikle iş bitmiyor bir de karşına geometride çıkıyor.O yüzden ben seçiminden memnunum.İlerdede sırf aile baskısı yada sözelde fazla meslek yok diyip EA geçme.. Bizim sınıfta var örnekleri. Çocuğun sözel dersleri çok iyi ama her sene matematik ve geometriden kalıyordu.11.sınıfta bölümünü değiştirdi.. Onun gibi birkaç kişide vardı matematik hocalarımız bağırdı çağırdı matematik yapamıyorsanız EA durmayın. Sadece liseyi değil önünüzdeki ÖSS maratonunuda düşünün diye ama çoğunun ÖSS kaygısı olmadığı için bu seslere kulak asmadı. Bakalım 2010 ÖSS'de göreceğiz ne olacağını.Zaten bildiğin gibi sistemde değişti. 2 aşamalı sisteme geçiş oldu.Artık sadece bilgili olan üniversiteye girmeye hak kazanacak.Yorum,mantık soruları kalktı.Soruna gelirsek ben olsam Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okurdum.Ama karar senin..!

hayır arkadaşım bu eklediğim bölümler 0.8 ile çarpılacak olan yani alan içi tercih yapabilecegimiz ortak bölümler link eklemek yasak sanırım yoksa burdan eklerdim
farkındaysanız tıp mühendislik vs yok işte onlar alan dışı yani 0.3 ile çarpılarak alınır

Evet, baktım ortak alan oluyor, EA2 puanının 0.8 katsayısı ile alınıyormuş.. Yalnız, yaşça benden küçüklerin arkadaşım şeklindeki hitaplarından pek hoşlanmıyorum canım, bu tabiri kullanmamanı rica ediyorum..

Son düzenleme:

Evet, baktım ortak alan oluyor, EA2 puanının 0.8 katsayısı ile alınıyormuş.. Yalnız, yaşça benden küçüklerin arkadaşım şeklindeki hitaplarından pek hoşlanmıyorum canım, bu tabiri kullanmamanı rica ediyorum..

kaç yaşında oldugumu nereden biliyorsunuz :)
peki siz neden tanımadığınız kişilere CANIM diyorsunuz
bende belli bir sohbetim olmayan kişilerin bana CANIM demesinden hoşlanmıyorum

nazik olsun diye arkadaşım dedim ama siz beni sanırım 17-18 yaşlarında lise bölümünde oldugum için öyle sandınız kendinizi bi ayrı büyük görmüş olmalısınız
istedigim şekilde hitap ederim üstünüze alınmayabilirsiniz o da sizin sorununuz zemuszemus

Back