• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak bu ağız ve dişimin hali?

ozgesalman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2012
55
0
36
36
İstanbul
merhaba kızlar, benim derdim bitmek bilmeyen ağız ve diş problemi,, önce çürüklerim vardı, kendim panik atak hastası olduğum için lokal anesteziyle yapılırken aklım çıktığı için, genel anesteziyle 7 dolgu yaptırdım.birde 20 yaş dişimi aldırdım, fakat bi kaç ay sonra yapılan dolgulardan 3 ünde yeniden sorun çıktı, ve yeniden genel anestezi almak istemediğim için hem bütçe olarakta buna uygun olmadığım için, korka korka lokal anesteziyle başka bir diş hekimine dolguları mı yenilettim,ama ilk günden itibaren onun yaptığı dolgudanda memnun kalmadım sanki yüksek gibiydi,çiğnedikçe bi baskı bi sızlama, onuda geçtim diş çürüklerim temizlendiği ve dişimde çürük olmadığı halde sürekli koku yapıyor , bikaç gün önce yeniden bi diş hastanesine gitim film falan çektiler, doktor kanal tedavisi dedi, bu günde bi başka diş hastanesine gittim, bana dişin sızlıyo diye kanal tedavisimi olur hemencik ya dedi yok böyle bi mantık dedi, önce bi diş eti tedavis yapalım , hassasiyet giderci diş macununuda kullan tedavi sonrası sorun hala devam ediyosa kanal tedavisi yaparım dedi. salı günü diş eti tedavisne başlıycam ben bakıyorum, çok sorunlu görünmüyor diş etlerim, ama dişimdede sorun yoksa mide rahatsızlığımda yok bu koku nerdn geliyor, ayrıca mide rahatsızlığından olan ağız kokusyla dişten gelen koku çok başka, eşimde reflü var yani onuda biliyorum ama benimkisi çok başka ayırt edebiliyorum. hangi doktora inanacağımı bilmiyorum, şaştım kaldım yaa...

Arkadaşım benim çektiklerimi,hissettiklerimi yazmışsın resmen..Uzun zamandır ağız kokusu sorunu yaşıyorum bir sürü dişçiye gittim diş kaynaklı değil dediler.Kbb uzmanına gittim ilaç verdiler ama geçmedi bir türlü.Ne yapacağımı şaşırdım çok üzülüyorum çok mutsuzum.Ağzımdaki bu iğrenç koku o kadar yoğun ki anlatamam.Sürekli sakız çiğniyorum ama etkili olmuyor.Ben aslında dişlerden kaynaklandığını düşünüyorum.Maddi imkanım olsa hepsini yaptırırım ama malesef yok.Allah yardımcımız olsun inşallah biran önce kurtuluruz bu dertten.

Arkadaşım benim çektiklerimi,hissettiklerimi yazmışsın resmen..Uzun zamandır ağız kokusu sorunu yaşıyorum bir sürü dişçiye gittim diş kaynaklı değil dediler.Kbb uzmanına gittim ilaç verdiler ama geçmedi bir türlü.Ne yapacağımı şaşırdım çok üzülüyorum çok mutsuzum.Ağzımdaki bu iğrenç koku o kadar yoğun ki anlatamam.Sürekli sakız çiğniyorum ama etkili olmuyor.Ben aslında dişlerden kaynaklandığını düşünüyorum.Maddi imkanım olsa hepsini yaptırırım ama malesef yok.Allah yardımcımız olsun inşallah biran önce kurtuluruz bu dertten.

işte benim diş etlerinden kaynaklı olabilirmiş, sendede böyle olabilir tatlım tam emin değilim ama bence kesin diş eti. ama ben artık naneli sakızlardan naneli şekerlerden bıktım kusuyorum artık .. bende dişlerden kaynaklı sanıdm hep yinede bilmeiyorum henüz diş eti tedavim başlamdı salı günü başlıycak kesin bi çözüm olursa bilgilendirirm senide. ben hatta bi ara hepsni söktürüp implantmı yaptırsam diyordum dişlerdn kaynaklı düşündüğüm için ön dişlerimdede zaten estetik bozukluk var, dedim komple söktrym napym :) ama çok maliyetli bişeydi.. 25 bin gibi uçuk rakamlar söylüyolar ki benim için çok bişey bu para..bulamzdım. bende vazgeçtim bu sevdadan..ki eğer sorun diş etlermdeyse ne implant ne dolgu ne kaplama hiç bişey çözemycek sorunmu

Diş eti tedavisi derken ne yapılacak dişlerine? Diş taşı temizliği falan mı oluyor?
Ben diş etlerime dilimle dokunduğumda acı bir tat oluyor,diş taşı temizliği de yaptırmam lazım ama yaptıramadım bir türlü.Aynı şekilde hepsini sökmek ben de istedim ama kendi dişin gibisi yok diyor doktorlar..Diş eti tedavisi olduktan sonra yazarsan sonuçları sevinirim.

henüz başlamadığım için aşamalrı bilmeiyorum tabii ama, florur tedavisi diye bişeyde varmış diş eti tedavisi kapsamında yapılcakmış.. bi başlayımda hayırlısyla inşallah bi neticeye ulaşır artık..

Diş eti tedavisi derken ne yapılacak dişlerine? Diş taşı temizliği falan mı oluyor?
Ben diş etlerime dilimle dokunduğumda acı bir tat oluyor,diş taşı temizliği de yaptırmam lazım ama yaptıramadım bir türlü.Aynı şekilde hepsini sökmek ben de istedim ama kendi dişin gibisi yok diyor doktorlar..Diş eti tedavisi olduktan sonra yazarsan sonuçları sevinirim.

selam ordinaryday ..ben kanal tedavisi veya florur tedavisi olmadım,, gerk kalmadı,, doktorum arayüzey diş fırçası önerdi.. ve ilk fırçalamadn itibaren sonuç mükemmldi,, ağızkokum tamamen kayboldu . ben bu yüzden intihar bile etmeyi düşündüm inan çok kötü haldeydi pskolojim şimdi herşey geçti çok şükür.. artık günlerce fırçlamasam bile herhangi bir koku olmuyor..gündüz fırçalmda naneli diş ipi,, gece fırçalmada ara yüzey fırçası kullanıyorum..artık istedğim insana istedğim kadar yaklaşabiliyorum,, sevdiklerme sarılabiliyor öpebiliyorum.. inanki haytım değişti.. lütfen dene faydasını göreceğine eminim...ben önce rabbimin sonra doktorun o tavsiyesi sayesnde kurtuldum seni unutmadım,, umarım sende baş ediceksin..

Çok teşekkür ederim cevabın için..Ben bir kbb uzmanına tekrar gittim mide kaynaklı olduğunu söyledi ve ilaç kullanıyorum bu kullandığım ilaçla yüzde 80 geçti diyebilirim bu benim için mükemmel.Arayüz fırçası da bakacağım çok sağol.

merhaba kızlar, benim derdim bitmek bilmeyen ağız ve diş problemi,, önce çürüklerim vardı, kendim panik atak hastası olduğum için lokal anesteziyle yapılırken aklım çıktığı için, genel anesteziyle 7 dolgu yaptırdım.birde 20 yaş dişimi aldırdım, fakat bi kaç ay sonra yapılan dolgulardan 3 ünde yeniden sorun çıktı, ve yeniden genel anestezi almak istemediğim için hem bütçe olarakta buna uygun olmadığım için, korka korka lokal anesteziyle başka bir diş hekimine dolguları mı yenilettim,ama ilk günden itibaren onun yaptığı dolgudanda memnun kalmadım sanki yüksek gibiydi,çiğnedikçe bi baskı bi sızlama, onuda geçtim diş çürüklerim temizlendiği ve dişimde çürük olmadığı halde sürekli koku yapıyor , bikaç gün önce yeniden bi diş hastanesine gitim film falan çektiler, doktor kanal tedavisi dedi, bu günde bi başka diş hastanesine gittim, bana dişin sızlıyo diye kanal tedavisimi olur hemencik ya dedi yok böyle bi mantık dedi, önce bi diş eti tedavis yapalım , hassasiyet giderci diş macununuda kullan tedavi sonrası sorun hala devam ediyosa kanal tedavisi yaparım dedi. salı günü diş eti tedavisne başlıycam ben bakıyorum, çok sorunlu görünmüyor diş etlerim, ama dişimdede sorun yoksa mide rahatsızlığımda yok bu koku nerdn geliyor, ayrıca mide rahatsızlığından olan ağız kokusyla dişten gelen koku çok başka, eşimde reflü var yani onuda biliyorum ama benimkisi çok başka ayırt edebiliyorum. hangi doktora inanacağımı bilmiyorum, şaştım kaldım yaa...

arkadaşlar özel mesajdan atanlara söylüyorum inanınki cevap veremiyorum yeternce mesaj bişey bişey diyor anlamadım burdan söyeleyim, benim ağız ve diş sorununm tamamen bitti saylır şöyleki kendim bakımına dikkat ettiğim sürece neredeyse hiç olmuyor eskiden 4 dkkda bir fırçalasam bile koku oluşurken şimdi 2 gün fırçalamasamda koku yok sıradan yiycek kokuları var sadece,arayüzey diş fırçası diye bişey var sadece eczanelerde satılıyor kıl gibi bişey kılın firçalsını düşünün numaraları var ben 5 numara olanı kullnıyorum ince olduğu için her boşluğa rahat giriyor.eğer kullanacaksanız ve dişlerniz seyrekse numara büyüdükçe kalınlık artıyor.renk renk bunlar her renk bi numarayı temsil ediyor pembe rengi kullanın standart incelikte .5 numara oluyor o.
ben bu şeklide kurtuldum diş ipininde büyük faydası oldu benimkisi diş ve diş eti kaynaklı koku sorunuydu nefes sorunları için zaten daha kolay yöntemler var doğal çiçek limon özlü kapsüüller falan yutuyorsun mideden gelen koku rahatlıyor.

Back