ne kv ne kayınbirader benim derdim sadece kp

boylesoyle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2012
1.502
1.673
158
herkese selamlar,

buraya konu açacağımı düşünmemiştim ama aklımı kemiren bir durum var ki işin içinden çıkamıyorum. ailemle de paylaşamıyorum. önyargısız, tarafsız hatta eleştirel bile yazabilirsiniz yeter ki doğru yolu görebileyim.

biz eşimle 5 yıllık evliyiz. çok şükür ilişkimiz yerinde. ben ondan hep razıyım Allah ta bin kere razı olsun. seviyorum, seviliyorum. Ailelerden de bir sıkıntımız yok yani ben öyle sanıyordum.

ben özellikle babası tarafından çok sıkı büyütülmüş bir kızdım. tek çocuğum. gezme tozma konularında ve saygı konusunda babam çok katıdır. tsk emeklisi zaten. kendimi üzerim de kimseyi kıramam, üzemem. şu güne kadar ne kv me ne kp me en ufak kusurum olmadı, çok eminim kendimden. annecim, babacım düşmez dilimden. hep güleryüzlüyüm. bir tek onlara değil eşimin tüm sülalesine. eşim de öyle sever bizimkileri amaaaaaaaaaaaaaa

benim kp çok baskın ve çok bilmiş. her şeyi kendisinin bildiğini sanıyor ve beni sinir ediyor. evimiz kira, küçük bir kızım var. eşimle karar verdik, biriktirdik filan bir ev almak istedik. bu ev için taaa 3-4 ay önce kp den de bir miktar istedik.tamam dedi. neyse araları atlayayım. şimdi evi seçtik, alacaz. her şey hazır. kp "10 gün sonra veririm şimdi veremem" diyo. tabi ki vermek zorunda değil ben ondan gelecek parayı da kredi çekelim diyorum yani ayda ha 1000 vermişim ha 1200 ama eşim babasını kırmak istemiyo. evi her an satabilirler. adamlar haklı olarak bize gıcık oldu. kapora verdik ama az bir şey, adam neden beklesin ki?

eşime söyleniyorum ama o da babasına "yahu neden böyle yapıyorsun?"diyemiyor. çocuk oyuncağı mı bu, vermem dese hiç böyle olmayacaktı. o kadar hazırlandık, heves ettik. belgeler tamam. paşanın keyfini bekliyoruz. şimdi ben haliyle sinir oluyorum ona bazen. gitmek gelmek istemiyorum. eşimi de beni de çok üzüyolar, haksız mıyım? ne dersiniz?

Bence haklısın vermek zorunda değil ama vereceğim dediyse verecek. Sonuçta ev alınıyor, çocuk oyuncağı değil.

hani parası olmasa ya da ne bileyim Allah vermesin insanlık hali hasatlık olur bir şey olur olan para da gider anlarım ama 10 gün niye bekliyoruz ki? sinir oluyorum ama eşimi üzmemek için bir şey de diyemiyorum inşallah ev satılır da ben de içimi dökerim. :43:

Haklısın canım madem vercem dedi niye uzatıyor ki acaba sebebi ne..

Bu zamanda kimse kimseye para vermiyor, o da vermek zorunda değil. Babanız bile size para vermek zorunda değil. Minnettar olmasanız bile müteşekkir olmanız lazım. 10 gün çok değil. Kısmetinizde varsa zaten o evi alırsınız, kısmet değilse de başka bir ev alırsınız.

esınız babasını kırmak ıstemıyor ve ılla bekleyip ondan mı para almak ıstıyor?
babası kırılıyor mu böyle olmazsa..

babası keyfınden mı bekletiyor sızı?

sanırım bu gıdısle ev kaçacak,su dünyada kimseden bısey beklemeyın derım..
gucunuz neye yetıyorsa o kadarını alın..
kimseye bel bağlamayın,iyice tepenize çıkarlar..

10 gün sonra vermesinin bir sebebi vardır muhakkak. keyfi değildir belki. sebebini öğrenin bence.

Haklısın canım madem vercem dedi niye uzatıyor ki acaba sebebi ne..

ya vadede imiş parası bozduramazmış ama bozursa ne kadar kaybedecek biliyor musunuz? 225 tl. eşim diyor ki "baba ben sana vereyim 300 tl ama para bana şimdi lazım" yok olmazmış, neden olmaz ki?

Bu zamanda kimse kimseye para vermiyor, o da vermek zorunda değil. Babanız bile size para vermek zorunda değil. Minnettar olmasanız bile müteşekkir olmanız lazım. 10 gün çok değil. Kısmetinizde varsa zaten o evi alırsınız, kısmet değilse de başka bir ev alırsınız.
tabi ki kimse kimseye vermiyor, ben de illa versin demiyorum ve evet kısmet ama insan başına gelince böyle soğukkanlı olamıyor. ben zaten müteşekkirim ki ama böyle süründürmek hoş mu? zaten parasının neredeyse yarısını Şubat ta vericez kendisine bize şimdi lazım.

esınız babasını kırmak ıstemıyor ve ılla bekleyip ondan mı para almak ıstıyor?
babası kırılıyor mu böyle olmazsa..

babası keyfınden mı bekletiyor sızı?

sanırım bu gıdısle ev kaçacak,su dünyada kimseden bısey beklemeyın derım..
gucunuz neye yetıyorsa o kadarını alın..
kimseye bel bağlamayın,iyice tepenize çıkarlar..

şöyle ki biz babadan para almayıp hepsini kredi çekelim dedik ama tutturmuş "borca girmeyin" diye. e tamam "sen ver o zaman birazını az borca girelim" ona da "bekleyin" diyor, e oluyor mu şimdi?

ben sizin yerinizde olsam kimsenin haberi olmadan eşimle kredi çeker evi alırım, eğer kp'den para gelirse krediyi öderim, yok gelmezse kendi imkanlarımla krediyi öderdim evi kaçırmazdım.. ne şiş yanardı ne de kebap.. :34:

ben sizin yerinizde olsam kimsenin haberi olmadan eşimle kredi çeker evi alırım, eğer kp'den para gelirse krediyi öderim, yok gelmezse kendi imkanlarımla krediyi öderdim evi kaçırmazdım.. Ne şiş yanardı ne de kebap.. :34:

bencede arkadaşa katılıyorum gidin alın evi beklemeyin o zaman

tabi ki kimse kimseye vermiyor, ben de illa versin demiyorum ve evet kısmet ama insan başına gelince böyle soğukkanlı olamıyor. ben zaten müteşekkirim ki ama böyle süründürmek hoş mu? zaten parasının neredeyse yarısını Şubat ta vericez kendisine bize şimdi lazım.

Hadi ben bunları 10 gün bekleteyim de, bunlara işkence çektireyim dediğini sanmıyorum. Mutlaka bir sebebi olmalı. Vermeye gönlü olmayan insan hiç vermez, 10 günde atlatmaz bence.

Nedenini ona sorun. Mantıklı bir şekilde durumunuzu açıklayın. Bile bile bekletiyorsa da kredi çekin, ondan o parayı 10 gün sonra da almayın.

Son düzenleme:
ben sizin yerinizde olsam kimsenin haberi olmadan eşimle kredi çeker evi alırım, eğer kp'den para gelirse krediyi öderim, yok gelmezse kendi imkanlarımla krediyi öderdim evi kaçırmazdım.. ne şiş yanardı ne de kebap.. :34:

eşim bana uymuyor ki, ben tek başıma da çekerim ama işte eşimle bozuşmak var sonunda bilemiyorum. şeytan diyo git kendi adına çek krediyi ne olursa olsun.

Hadi ben bunları 10 gün bekleteyim de, bunlara işkence çektireyim dediğini sanmıyorum. Mutlaka bir sebebi olmalı. Vermeye gönlü olmayan insan hiç vermez, 10 günde atlatmaz bence.

Nedenini ona sorun. Mantıklı bir şekilde durumunuzu açıklayın. Bile bile bekletiyorsa da kredi çekin, ondan o parayı 10 gün sonra da almayın.

söyledim nedenini 225 tl zarar ediyomuş vade bozulunca ama biz yerine 300 tl verelim diyoruz yok diyo, bozdurmuyo

söyledim nedenini 225 tl zarar ediyomuş vade bozulunca ama biz yerine 300 tl verelim diyoruz yok diyo, bozdurmuyo

Yaşlı insanlar taktı mı takar. Ona 500 lira da verseniz o kafasına bir kez taktı mı 10 gün sonra bozduracaktır. 10 gün bekleyin. Ne onun kalbini kırın, ne de sizin kalbiniz kırılsın.

Back
X