Ne kadar süre emziriyosunuz?

jade_06

Guru
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
878
396
bebişlerinizi ne kadar süreyle ve kaç dakika emziriyosunuz.sizin bebişlerde aızlarına ne
yalamaya çalısıyolarmı
ve stünüz ortalama bi seferde kaç ml geliyo biliyomusunuz

valla cnm ben genelde 2 saatte bır emzırıyom ama bazen de doymuyo gıbı gelıyo 1 saatte. cok derın uyursa da 3 saate cıkıyor genelde 10 dakıka emıyor...

canım ben 2 saatte bir emziriyorum ama bazen 3 saati de buluyor uyuyorsa uyandırmıyorum 20 dk emziriyorum 10 dk birinden 10 dk diğer göğsümden bide en son hangi göğsümde kaldıysam ondan başlıyorum emzirmeye ama oğlum 20 dk sonunda hala emmek istiyor ben bıraktırıyorum çünkü kusuyor sonra acaba bıraktırmasammı

bu konuyu merak etmişimdir... ben eylül annesiyim benimkide bi göğsümü 15 dk emiyo sonra uyuya kalıyo göğsümü çkiyom uyuyo diye bu sefer uyanıyo ama tekrar verincede almıyo 2 saat sonra yine öbür göğsümü 15 dk emiyo yani 2 saat arayla bi sağ bi sol göğsümü emziriyom fakat bu aralar bu 1 saate indi 1 - 1.30 saat sonra emiyo doymamaya başladı sanırım . ama geceleri 4-5 saat kadar uyuyo emmeden.. sanırım bu ay arada mama vercem 5 aylıkkende katı gıdalara geccem tabi arada emzircem..

benım kızım sureklı nw bulsa emmeye calışıyo
ama kılo alımı ıyı dedi doktor yınede doymuyomu acaba dıyorum
emzık felanda almıyo mıdesı kalkıyo

önceden iki saati buluyordu heralde ama bu ara cok sık ister oldu ben de veriyorum ne zararı olacak ki. daha fazla koyun kkoyuna oluyoz:) toplam emme süresi de 10 dk en fazla

jade benım oğlumda ne bulursa emmeye calısıyo emzık almıyo ama ellerını falan emmek ıstoyo sureklı bende doymaddıgını dusunuyorum ama kılosuda gayet ıyı dedı doktor ayda ortalama 1 kg alıyo...sızlerın bebışlerı de ayda ne kadar alıyo oglum 1 ekım dogumlu...

benim 27 ekım dogumlu 20 gunde 500 gram almış ayda 750 gram cıvarı alıyo gecen ay 1200 gram almıştı ıyı dedı doktor bide asırı hareketli hiç durmuyo eller ayaklar vede çok kusuyo doktor idrar tahlili istedi sonuçsa cok emdiği için kusuyo dedi doktor süreklıde aranıyo

benmde oğlum 26 ekim doğumlu 1.5 saatte bir emzieiyorum en fazla 7 dk falan emiyo

benim kiz en fazla 5-7 dk arasi emmiyor. Ve 3-4 saatde bir istiyor.Diger gögüsüde istemiyor sonra. Zaten birkac gündür cok problemli gidiyor emzirmemiz. sol gögsümü veriyorum aglamaya basliyor. Bu ay kilo alimi zaten cok azdi, ne olucak halimiz bilmiyorum. İlk kızımda hic böyle seyler yasamadim, simdi neden böyle anlamiyorum ya :sinifsinif:

oğlumda yuruğunu ağzına sokmaya çalışıyor yiyecek nerdeyse ama aç olduklarından değil damakları sertleşiyormuş buyüzden gelişimlerinin normal olduğunu gösterirmiş engellemeye çalışmamak gerekiyormuş

sütaş gibiyim saat taktıgı olmuyo bazen çünkü tek meme bebegi bu adını ben koydum biricik memesi ve kızımkaydirigubbakcemile3

benim kızım 1 ekim dogdu max 7 8 dk emeıo ama genellikle 5 dk emıo bu aralar mememi verdiğim an ağlamaya başlıyo. emziğini emiyor uyuyacak gibi olurken cıkarıp mememi veriyorum yoksa almıyor:KK43: düzelir inş.. bu arada mamada verıyorum ben sütüm yetmiyor:KK43:( bu ay cok kilo alamdı kızım 500 gr falan aldı çok üzülüyorum

benim 27 ekım dogumlu 20 gunde 500 gram almış ayda 750 gram cıvarı alıyo gecen ay 1200 gram almıştı ıyı dedı doktor bide asırı hareketli hiç durmuyo eller ayaklar vede çok kusuyo doktor idrar tahlili istedi sonuçsa cok emdiği için kusuyo dedi doktor süreklıde aranıyo

Bebeklerimiz aynı gün doğmuş ne güzel yerimseniben bizimki ilk ay 1000den fazla almıştı. bu ay da 1000gram civarı almış. Doktora sorduk kilosu normal mi diye, Aynen çok hareketli maşallah diyelim.Emebildiği kadar emsin kilo da alabilir dedi, mama alsaymış fazla kilo problem oluyomuş. 1 buçuk 2 saatte bir 5-10dk emiyo, geceleri 3-4 saat arası uyanıyo sabaha yakın daha sık uyanıyo ama 3-4 dk emiyo. Ama dakika ile değil bebeğin çekme gücü ile ve sütün gelmesiyle ilgiliymiş beslenmeleri. Az emiyo diye üzülmemek gerekmiş tabi kilosu normalse. Bide cerrahpaşadan bi prof çıktı geçen gün tvye. Günde 4ten fazla idrar yapıyosa kilosu 500-1000 arası ise süt yeterli demişti.

oğlumda yuruğunu ağzına sokmaya çalışıyor yiyecek nerdeyse ama aç olduklarından değil damakları sertleşiyormuş buyüzden gelişimlerinin normal olduğunu gösterirmiş engellemeye çalışmamak gerekiyormuş

eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile
ben de sürekli cocugun elini cekip duruyordum bi de kızıyordum emme olum diye :kedi::kedi:
ben ne zaman isterse o zaman emziriyorum ne kadar emdiğini de bilmiyorum deişiyor bazen coook emiyor bazn hemen geri çekiliyor oyun oynuyor tabii benim de üstüm basım batıyor...:emir_bebek: ama ilk zamanlar 2 saate bir 10 dakika emzirmeye calısıyordum..şimdi cok sükür kilosu iyi oda aşıstı zaten kendi saatini kendi belirliyor opuyorumnanaktan

ay en güzeeeel 10 15 dk diyenler var bzmki 4 dk..en fazla 6 dk..ama saate hç bakmıom kaç saate oldğunu ağlaynca felan veriom sanırım 2 satte.bazen uyuya kalıo memede bende tam çekecekken çokçok başlıo çekmeye gene duruo gene alcam ağzından gene çekio:)))

eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile
ben de sürekli cocugun elini cekip duruyordum bi de kızıyordum emme olum diye :kedi::kedi:
ben ne zaman isterse o zaman emziriyorum ne kadar emdiğini de bilmiyorum deişiyor bazen coook emiyor bazn hemen geri çekiliyor oyun oynuyor tabii benim de üstüm basım batıyor...:emir_bebek: ama ilk zamanlar 2 saate bir 10 dakika emzirmeye calısıyordum..şimdi cok sükür kilosu iyi oda aşıstı zaten kendi saatini kendi belirliyor opuyorumnanaktan

karşmamakmı gerekiomş ama benm oğlm parmağını sokuo ağzına hep parmk emio incelio resmen yamulcak şekli çok korkuomm hiç ii bişi değil die biliorum ben yumruk ve parmk olayını hatta blmada resmi var oğlm nası kökleyş bi görsenz şaşrsınzz..

ilk doğduğu zamanlar ne güzeldi,uyanır uynamaz meme aranıyodu yavrum,ben de azcık biriksin bırak diye kızıyodum..
şimdi zorla ağzına tıkıyorum:KK43:gece olsa da rahat rahat emzirsem diye bekliyorum..uykulu uykulu rahat emziriryorum..genelde tek meme alıyor onu da zorla 10 dakikaya çıkarmaya çalışıyorum..bazen 2. memeyi de tıkıyorum burnunu sıka sıka,eziyet ede ede napayım..ama az emiyo 2. memeyi..

2 haftadır bağırıyo meme vericemi anlayınca çok üzüyo beni..doktora sordum yediklerinden kaynaklanıyodur dedi..süt içmeyi bırak dedi..zaditen diye bi şuruba da başladık..bazen bağırmadan alıyo ama hala düzelmedi..inşallah geçici bi durumdur..

emzirmek ikimiz için de eziyet oluyo:KK43: mama filan vermyorum inatla emzircem bakalım kim kazanıcak:KK43:

bi arkadaşım hocaya okuttur dedi..komşusunun bebeği de aynı benim kız gibiymiş,düzelmiş...ne bileyim hoca bulursam onu bile deniycem son çare:KK43:

aşkbuya parmak emen cocuklar zeki olurlarmıs öleduydum :roflol:

X