• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kadar süre antidepresan kullandınız ? sizce yararları ve zararları nedir ?

yesilim86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
73
0
36
İzmir
sevgili kk ailesi, ben antidepresana yeni başlayacağım.. doktor bir buçuk 2 sene süren bir tedavi olacak dedi. ilaç içme konusunda biraz tereddütlüyüm ama ilaçsız da iyileşmek çok zor sanırım :( daha önceden antidepresan kullanmış olan arkadaşlarım ne kadar süre kullandınız ? ne gibi faydalarını ve ne gibi zararlarını gördünüz ? paylaşarak birbirimize destek olalım :)

merhaba öncelikle geçmiş olsun. ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum . ilk başladıım zaman başdönmesi aşırı mide bulantısı vs. olmuştu ama 3 4 dün sürüyor bu etkiler. ilk başlarda çok bırakmak istemiştim ben de fakat doktoruma güvendim. yararlarını göryrm tabi. ve o bırak diene kadar kullanıcam. ha etkileri bünyeden bünyeye deişiyor tabi ama siz kendinizi ilaca çok bağlamayın yani ah şuram ağrıyo ilaçtanmı falan die düşünmeyin bi süre sonra gerçekten öyle oluyo :) tabi gittiğiniz doktor güvenilir mi? devlet hastanesine mi gttiniz mesela orada ki doktorların çoğu hastayı tam dinlemeden belli bikaç ilacı yazıp gönderiyorlar. kullandıınız ilacın adını da mesaj atabilirseniz bana yardımcı olabilirm. :49:

merhaba öncelikle geçmiş olsun. ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum . ilk başladıım zaman başdönmesi aşırı mide bulantısı vs. olmuştu ama 3 4 dün sürüyor bu etkiler. ilk başlarda çok bırakmak istemiştim ben de fakat doktoruma güvendim. yararlarını göryrm tabi. ve o bırak diene kadar kullanıcam. ha etkileri bünyeden bünyeye deişiyor tabi ama siz kendinizi ilaca çok bağlamayın yani ah şuram ağrıyo ilaçtanmı falan die düşünmeyin bi süre sonra gerçekten öyle oluyo :) tabi gittiğiniz doktor güvenilir mi? devlet hastanesine mi gttiniz mesela orada ki doktorların çoğu hastayı tam dinlemeden belli bikaç ilacı yazıp gönderiyorlar. kullandıınız ilacın adını da mesaj atabilirseniz bana yardımcı olabilirm. :49:

teşekkür ederim kuzum hepimizinki geçicek inşallah :) ben devlet hastanesine gittim ama doktorum çok iyi bir doktor :) ilk gittiğim doktor dediğin gibi beni hiç dinlemeden etmeden tak tak ilacı yazıp yolladı ama bu doktorum çok ilgili allahıma bin şükür.. benim tek başıma seyahat edememe sorunum oluştu bikaç yıl önce :( yani tek başıma biryere gideceğim zaman çok geriliyordum kalbim hızla çarpıyordu saçma sapan heyecanlanıyordum. doktorum hem psikoterapi yapıcaz seninle hem de ilaç tedavisi dedi.. :) ama ilaç tedavisine tam olarak başlayamadık bir türlü çünkü ilaçlar bende hep alerji kaşıntı yaptı :s 2 ayda 4 tane ilaç değiştirmek zorunda kaldı doktor :s canım benim özelden msj yollayamıyorum msj sayımdan dolayı, ama bir önceki konumda burdan doktor meltem hanıma sormuştum :) ordan bakabilirsin hangi ilaçları kullandığıma =)

' bir soru ' başlıklı konumda yazmışım ilaçları tatlım ordan bak istersen :) sen hangi ilaçları kullandın bana özelden yazabilirsin :)

evet şikayetlerimiz farklı ama ilçlarımız aynı :s :) bu arada ben o 3. ilacımdan sonra şimdi içeceğim ilaca daha başlamadım.. kendi kendime ara verdim 1 hafta.. çünkü bu kadar sık ilaç değiştirmek bünyemi karıştırabilir diye düşündüm. 4. günüm bu ilaç içmiyorum ve allahıma bin şükür şuanda bir problem yok :) kötü hissetmedim hiç kendimi.. bir de bizim o 7 harfli olan ilacımız kalple alakalı bir hastalığa yol açabiliyormuş prospektüsünde yazıyo *-) çok kafamı karıştırıyo *-) :(

yok yokk bıraktığınız zaman o sorun oluyor evet ama normalde öyle bişey yok ben 2 ayrı dktora sordum :) ama 1 gün kullanmadıımda deiim gibi o şikayet olmuştu. yan etkilerini okuyup kafanızı karıştırmayın derim ben inş. yararını göreceksiniz siz de :)

inşallah.. :)

bi de tedavi süreci uzun bir süreç olduğundan, benim antidepresanı bırakma konusunda endişelerim vardı . doktorum benim içimi çok rahatlattı bu konuda..

bana dedi ki ' hiç bir doğumhanede bulundun mu daha önceden '

' hayır ' dedim..

' ordan bazen çığlıklar bağırmalar duyarsın.. hastaneyi ayağa kaldıranlar olur :) bazen de sessiz sakin bebeği görüverirsin doktorun ellerinde.. gebelik te uzun bir süreç, gebeliğin bitiminde de bünyeye göre tepkiler farklı olur. ama çıkan şey ne güzel birşey değil mi.. bu da aynı öyle.. ' dedi =)

inşallah.. :)

bi de tedavi süreci uzun bir süreç olduğundan, benim antidepresanı bırakma konusunda endişelerim vardı . doktorum benim içimi çok rahatlattı bu konuda..

bana dedi ki ' hiç bir doğumhanede bulundun mu daha önceden '

' hayır ' dedim..

' ordan bazen çığlıklar bağırmalar duyarsın.. hastaneyi ayağa kaldıranlar olur :) bazen de sessiz sakin bebeği görüverirsin doktorun ellerinde.. gebelik te uzun bir süreç, gebeliğin bitiminde de bünyeye göre tepkiler farklı olur. ama çıkan şey ne güzel birşey değil mi.. bu da aynı öyle.. ' dedi =)

benim de bu konuda endişelerim var . bu söylediğiniz benim de içimi çok rahatlattı :40: hangi şehirdesiniz bu arada ? devlet hastaneinde bu kadar ilgilenen oldukça az dktr var. bi de sizi kaç gündebir çağırıyor?

benim de bu konuda endişelerim var . bu söylediğiniz benim de içimi çok rahatlattı :40: hangi şehirdesiniz bu arada ? devlet hastaneinde bu kadar ilgilenen oldukça az dktr var. bi de sizi kaç gündebir çağırıyor?

zaten çok mutluyum allah bu doktoru karşıma çıkardığı için :) o kadar iyi ki onun yanından çıktığımda kendimi bikaç gün çoook iyi hissediyorum =) ben istanbulda oturuyorum şuanda.. 15 günde bir çağırıyor yani 15 günde bir mutlaka görüşüyoruz.. küçük defter gibi birşey verdi bana oraya yazıyo her gittiğimde işte :) ödevler veriyo bana.. takip ediyo.. muayene süresi ortalama yarım saat :) böyle =) özel doktora gitsem anca bu kadar olur heralde . işini aşkla yapıyor.. daha şimdiden allah razı olsun diyorum kendisi için :)

aa gerçekten çok ilginç yarım saat nasıl ayırıyo ki ama sıra olmuyo mu? devlet hastanelernde yarımsaat mümkün deil inanın defter durumu falan oldukça ii . çok sevindim adınıza:49:. pisikolog deil yani pisikiyatr deil mi? gerçekten çok şanslısınız:40:

evet psikiyatr :) ben normalde hastanelerin psikiyatri bölümlerinde sıra olduğunu pek görmemiştim ama bu kadında sıra oluyor.. bilmiyorum artık çok zaman ayırdığı için mi yoksa iyi bir doktor olduğu için tercih edildiğinden mi *-) yada istanbul mu böyle bilmiyorum :) ben sadece bir, bir buçuk aydır burdayım. ( bu arada ilk iki ilacımı eski oturduğumuz şehirdeki doktor yazmıştı zaten )

bi de biliyomusun ben bu doktoruma ilk gittiğimde girdim yanına daha konuşmaya başlamamızın ilk dakikalarında benim bi dudaklarım büküldü gözlerim doldu anlatırken :) ben bu konularda çok hassasmışım çünkü.. dedim ben ağlıycam galiba :D :) o da bana kağıt mendil kutusunu uzattı ' :) bunlar burda ne için duruyor ' dedi =) sonra işte bir elimde peçeteler ağlaya ağlaya anlattım öyle geçti.. o gün de çok rahatlamıştım ama :)

evet benm dktrn da önü sırayla dolar ii doktr olduundan tabi :) benziyo çoğu yaşadıklarımız da.. ben de anlatmaya başlamadan daha ağlamıştım dediiniz gibi ağlaya ağlaya anlattım doktor bana uzattı peçeteleri :) konuşmak rahatlatıyo gerçekten.

:) sen de doktorundan memnunsun sanırım =) özel mi seninkisi *-)

bir de baş ağrısı sormuştun ona cvp vermemişim ben. ben bu yaşıma kadar hiç baş ağrısı çekmemiştim. ciddi söylüyorum . ama ilaçları kullanmaya başlayalı bazen baş ağrılarım olmaya başladı :s :(

benim hiç baş dönmem mide bulantım falan olmadı ilaçtan sonra.. bi tek gece dişlerimi sıkıyodum sanırım :s

bi de bişey sorucam sen ilaçları içmeye başladıktan sonra sanki beynin uyuşuyormuş gibi, yada düşünemiyormuşsun gibi oldun mu hiç *-) ben kullanmaya başladığımda beynimde böyle hissetmiştim :s bi de herşeyi unutmaya başlamıştım :s yani ne söyleyeceğimi bile unutuyordum çok sinir bir durum :d iyi ki bizim kullandığımız ilaçlar hafif ilaçlar bir de daha ağır dozları olsa ne olucak kimbilir *-) :( aman allah korusun yaa.. :)

şimdi başlıycam işte.. daha başladım.. bakalım o nası olucak . sende nası etkiler yaptı *-)

bu arada istanbulun bile yüzde 90ı hayatının bir döneminde de olsa antidepresan kullanmışken, bu sitede kullanan bi biz ikimiz varız galiba :d

Son düzenleyen: Moderatör:
he he son yoruma katılıyorum:) insanlar ciddiye almıyorlar heralde yoksa kimbilir kimlerde neler çıkardı :)) evet ben de memnunum dktorumdan yok özel deil devlet h. ama çok ilgili cep num. bile var ben de :49: misol de ilk bi kaç gün aşırı başdönmem olmuştu bi de iştahım kesilmişti baya kilo vermiştim. ondan sonra venegiste byle problemim olmadı ama başımda uyuşma hissedyodum dediiniz gibi ama şimdi onlar da kayboldu iim çok şükür:) bi de ben normal de de uykuya doyamıyrm sersem gibi oluyrm oyuzden arada ki farkı pek ayırt edemyrm baş ağrınız ilaçtan sonra başlamışsa yanetkidr kısa sürede geçer die umuyorum :40: sabahları kolay uyanmak için bi çözümünüz var mı? gerçekten çok çekiyorum bu durumdann bi de buna ilaç olsa :((:43:

eminim burda da anksiyete panik atak sinirlilik özgül fobi gibi şeyler yaşayıp ta antidepresan kullananlar çoktur ama deneyimlerini paylaşmıyolar :) ciddiye almamaktan deil de çekiniyo insanlar bence.. ama bu gayet bir durum . nasıl ki bedenimiz hastalandığında onu iyileştirmeye çalışıyorsak ruhumuz da huzursuzsa canımızı acıtıyosa onu da iyileştirmeliyiz :) herneyse . yüz küsür kişi okumuş ama bi biz ikimiz yazıyoruz :d onlar da bizim deneyimlerimizden faydalansın napalım :d

bak senin yazdıklarından da anlaşılıyor ki bu ilaçların etkileri kişiden kişiye değişiyor.. herkeste farklı. bu yüzden kimse a onda baş dönmesi yapmış kilo aldırmış unutkanlık yapmış vs. diye kullanmamazlık yapmasın.. gerekiyorsa doktor kullanılması lazım diyorsa mutlaka kullanılmalı. çünkü ilerde bu ruh halleri insanların normal yaşantılarını olumsuz yönde etkilemeye başlayabiliyor.

sabahları uyanma konusunda şöyle birşey diyebilirim.. ben belirli saatlerde uyuyorum ve uyanıyorum :) evliyim.. sabah kocam için kalkıyorum mutlaka o işe giderken =) belirli bir uyku düzenin olursa bu uyanamamayı daha az yaşarsın :) ama benim de bazen senin dediğin gibi sersemliğim oluyor :d öyle sabahlarda gözlerimi açamıyorum beynim hala uyuyor sanki *-) o gibi durumlarda ben şunu yapıyorum çabuk uyanabilmek için, gözlerimi kapatıp açıyorum ellerimi yukarı kaldırıp çeviriyorum ayaklarımı çeviriyorum gerinerek :D jimnastik gibi :D o da çok işe yarıyor kolayca uyanıyorum =)

bunu ilk defa duydum deniycem teş. ederim. bana daha etkili bişeyler lazım:26: evet bünyeden bünyeye farklılık gösteriyor kesinlkle katılıyrm .insanlar yazmaya üşeniyo belki de:52: (arada bana da oluyo) ama herşeyin sebebini sonucunu bilmek gerekir o yüzden araştırdım ben de hala da araştırıyorum hoşuma da gidiyo hani:40: zaten bütün hastalıkların temelinde pisikolojimiz yatıyr başımız ağırır, karnımız ağırır, eklemlerimiz ağırır kanserde bile pisikoloji ne kadar etkili . o yüzden yaşamdan gereken verimi elde etmek için evvela bu sorunlar çözülmeli. lütfen herkes ciddiye alsın bu konuyu..

6 ay kullandım...
uykumu kaçırıyordu benim...
mide bulantım baş dönmem çenemde ve dişlerimde kasılma oluyordu başlarda...
faydasını gördüm evet..

:) sen kaç yaşındasın tatlım evlimisin bekar mısın ? ben 25 yaşındayım evliyim.. bu arada ben bu sabah venegise başladım. mide bulantısı baş dönmesi falan yok. ama yine kaşıntı alerji yapıcak diye çok korkuyorum :(:(:( inş. olmaz öyle bişey çünkü artık doktorun bana yazacağı ilaç kalmadı :d ya zaten niye böyle oluyo ben antidepresana uygun bir insan değilmiyim acaba ? o nası oluyosa :)

bunu ilk defa duydum deniycem teş. ederim. bana daha etkili bişeyler lazım:26: evet bünyeden bünyeye farklılık gösteriyor kesinlkle katılıyrm .insanlar yazmaya üşeniyo belki de:52: (arada bana da oluyo) ama herşeyin sebebini sonucunu bilmek gerekir o yüzden araştırdım ben de hala da araştırıyorum hoşuma da gidiyo hani:40: zaten bütün hastalıkların temelinde pisikolojimiz yatıyr başımız ağırır, karnımız ağırır, eklemlerimiz ağırır kanserde bile pisikoloji ne kadar etkili . o yüzden yaşamdan gereken verimi elde etmek için evvela bu sorunlar çözülmeli. lütfen herkes ciddiye alsın bu konuyu..

faydalı olmasına çok sevindim :) peki ne kadar zaman önce bıraktın canım ? ve bıraktıktan sonra bir daha şikayetlerin tekrarladı mı hiç ?

6 ay kullandım...
uykumu kaçırıyordu benim...
mide bulantım baş dönmem çenemde ve dişlerimde kasılma oluyordu başlarda...
faydasını gördüm evet..

Back