• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kadar pekmez tüketmeliyim ?

TheBeyin

Romeo kop gel ayrıl gel
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
7.054
840
173
Benim ferritin değerim 2,8 çıktı baya düşük:26:
şimdi pekmez içmeye başlayacağım ama günde ne kadar içmeliyim bir bardak içsem zararı olur mu ?
ve 17 yaşındayım şu an acaba henüz büyüme ve gelişme çağında olduğum için mi düşmüştür bu kadar geri dönüşümsüz düzelme imkanı var mıdır acaba ?

Aynı durumdayız canım 17 yaşındayım ve ferritinim 2,14
Hap kullanıyorum şuan
Ve o çok düşük olduğu için kalp atışlarım çok hızlı,beni çok kötü etkiliyor
Sen ilaç kullanıyor musun?

Aynı durumdayız canım 17 yaşındayım ve ferritinim 2,14
Hap kullanıyorum şuan
Ve o çok düşük olduğu için kalp atışlarım çok hızlı,beni çok kötü etkiliyor
Sen ilaç kullanıyor musun?

Daha bugün aldım sonuçları henüz doktora gösteremedm çarşamba ya da perşembe anca gidebilirim işin garip tarafı saç dökülmesi ve unutkanlık dışında hiç bi sorun yok onları da hiç bu sebebe bağlamadım hiç böyle bi şey düşünmemiştim .s düzelecek bir şey mi peki doktor ne dedi sana ?

merhaba Mathilda
öncelikle sonucu doktoruna bir an önce göstermeni şiddetle tavsiye ederim bu değer inanılmaz derecede düşük.
Bunun nedeni adet kanamalarının fazlalığı ve bu eksikliği telafi edememen, az et yemen...
bu genç yaşta ferritin eksikliği ilerde daha buyuk problemlere yol açabilir o yuzden cok dikkatli ol ve mutlaka doktorunla konuş sana büyük ihtimal demir içerikli tablet verir, kan iğnesi verir mi o doktora kalmış... çünkü çok düşük...
unutkanlık ve saç dökülmesinin nedeni de bu, büyük ihtimalle... hatta ani denge kayıpları sonucu baygınlık hissi ve ayakta duramama, birden yere yığılma gibi şeyler de yaşayabilirsin, dikkat et... demir depo eksikliğine bağlı olarak nefes darlığı da sık görülür, kendini güçsüz oksijen alamıyor gibi hissedebilirsin...
pekmez konusuna gelince herseyde oldugu gibi fazlası zarar sabahları bir tatlı kaşıgı ya da yemek kaşıgı alabilirsin ama şekerinde de yukselme olabilir o yuzden ölçülü kullanman gerek...
Sana kesinlikle bir abla olarak tavsiyem, DOKTORA GÖRÜN ACİL!!!!!!!!!!!
sağlıkla ve sevgiyle kal...

Son düzenleme:
Daha bugün aldım sonuçları henüz doktora gösteremedm çarşamba ya da perşembe anca gidebilirim işin garip tarafı saç dökülmesi ve unutkanlık dışında hiç bi sorun yok onları da hiç bu sebebe bağlamadım hiç böyle bi şey düşünmemiştim .s düzelecek bir şey mi peki doktor ne dedi sana ?

Benim de 2 yıldır başım dönüyor.2 kez de bayılmışlığım var bu yüzden.Ama doktor bana demir eksikliği baş dönmesi yapmaz dedi:44:
Doktor açıkçası bunu normal bişey gibi anlattı bana.Muhtemelen doğuştan gelen bi durum seninki dedi.
Ben de öyle deyince çok abartılacak bir şey olmadığını düşündüm ama daha sonradan öğrendim ki gerçekten önemliymiş
Çünkü bu kansızlığa bağlı olarak kalbim aşırı hızlı çalışıyormuş,çarpıntı yapıyor bende.
Bi hap verdi 2 ay kullan dedi.Onun dışında bir şey demedi önemsemedi mi bilmiyorum aslında mühim bir durum:50: 2 ay kullandıktan sonra tekrar gidicem.Demir depolarım boşalmış,geri dönüşümü var mı bilmiyorum...
Pekmez de içmek pek istemiyorum ben.Çünkü açlık şekerim yüksek çıktı:43: Tokluk şekerim kim bilir nasıl çıkar diye korkuyorum

Son düzenleme:
merhaba Mathilda
öncelikle sonucu doktoruna bir an önce göstermeni şiddetle tavsiye ederim bu değer inanılmaz derecede düşük.
Bunun nedeni adet kanamalarının fazlalığı ve bu eksikliği telafi edememen, az et yemen...
bu genç yaşta ferritin eksikliği ilerde daha buyuk problemlere yol açabilir o yuzden cok dikkatli ol ve mutlaka doktorunla konuş sana büyük ihtimal demir içerikli tablet verir, kan iğnesi verir mi o doktora kalmış... çünkü çok düşük...
unutkanlık ve saç dökülmesinin nedeni de bu, büyük ihtimalle... hatta ani denge kayıpları sonucu baygınlık hissi ve ayakta duramama, birden yere yığılma gibi şeyler de yaşayabilirsin, dikkat et... demir depo eksikliğine bağlı olarak nefes darlığı da sık görülür, kendini güçsüz oksijen alamıyor gibi hissedebilirsin...
pekmez konusuna gelince herseyde oldugu gibi fazlası zarar sabahları bir tatlı kaşıgı ya da yemek kaşıgı alabilirsin ama şekerinde de yukselme olabilir o yuzden ölçülü kullanman gerek...
Öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim çok moralim bozuldu öğrenince avlu fazlaca düşük yarın alırım ilaçları sanırım inşallah düzelir ya düzeleceğinin bilsem her gün içerim pekmez ama inanmıyorum galiba düzeleceğine. Ve aklıma bir sürü şey geliyor ilerde hamile kalırsam ve demir yine böyle usul olursa çok kötü ışte ya. Bir de ben 3ay önce test yaptırdığımda normaldi bu değer anlamadım ki neden böyle oldu :(

cnm bunlar cok normal şeyler korkma...
demir eksikliği anemisi her bayanda olur ki özellikle sanırım genç kızlarda daha sık görülen birşey... cunku ben de 6 ay oncesine kadar demir ilacı kullanıyordum bugunlerde havalar sogudu ya ben cok cabuk etkileniyorum ben de baktırcam yakında belki yine verirler demir ilacı...
cok korkma, gönlünü ferah tut... Allahtan çaresi olan bir dert öyle düşün... ilerisi için de şimdiden kafanda kurma eger oyle bir durum olursa zatn doktorlar bunu sana soylerler ki bu durum normalde cok saglıklı insanlarda bile hamileyken takviye gerektirebiliyor... genelde ztn hamilelere demir ve folik asit takviyesi yapılıyor ama bunları şimdiden düşünmek için cok erken... sen gelecegin hemşire adayı olarak kendini bu kadar kasma... :))))
Allah şifa versin, daha buyuk sorunlar vermesin cnm bnm...

merhaba Mathilda

ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim gittim doktora aile hekimime ilaç başladı hemen ama ben staj yaptığım hastanede de baktıracağım tekrar emin olmak istiyorum tatmin olmadım bu sonucla gibi onun sonucunu zaten 15 dk içinde alırım emin olduktan sonra ilaca baslamayı düşünüyorum sabahları bir kaşık pekmez yiyorum bide yumurta yanında da portakal suyu falan umarım düzelir ..

cnm bunlar cok normal şeyler korkma...
demir eksikliği anemisi her bayanda olur ki özellikle sanırım genç kızlarda daha sık görülen birşey... cunku ben de 6 ay oncesine kadar demir ilacı kullanıyordum bugunlerde havalar sogudu ya ben cok cabuk etkileniyorum ben de baktırcam yakında belki yine verirler demir ilacı...
cok korkma, gönlünü ferah tut... Allahtan çaresi olan bir dert öyle düşün... ilerisi için de şimdiden kafanda kurma eger oyle bir durum olursa zatn doktorlar bunu sana soylerler ki bu durum normalde cok saglıklı insanlarda bile hamileyken takviye gerektirebiliyor... genelde ztn hamilelere demir ve folik asit takviyesi yapılıyor ama bunları şimdiden düşünmek için cok erken... sen gelecegin hemşire adayı olarak kendini bu kadar kasma... :))))
Allah şifa versin, daha buyuk sorunlar vermesin cnm bnm...

çok teşekkür ederimm tabi haklısnız daha büyük derdi hastalığı olanlar var şükretmek lazım her durumda :)

Benim de 2 yıldır başım dönüyor.2 kez de bayılmışlığım var bu yüzden.Ama doktor bana demir eksikliği baş dönmesi yapmaz dedi:44:
Doktor açıkçası bunu normal bişey gibi anlattı bana.Muhtemelen doğuştan gelen bi durum seninki dedi.
Ben de öyle deyince çok abartılacak bir şey olmadığını düşündüm ama daha sonradan öğrendim ki gerçekten önemliymiş
Çünkü bu kansızlığa bağlı olarak kalbim aşırı hızlı çalışıyormuş,çarpıntı yapıyor bende.
Bi hap verdi 2 ay kullan dedi.Onun dışında bir şey demedi önemsemedi mi bilmiyorum aslında mühim bir durum:50: 2 ay kullandıktan sonra tekrar gidicem.Demir depolarım boşalmış,geri dönüşümü var mı bilmiyorum...
Pekmez de içmek pek istemiyorum ben.Çünkü açlık şekerim yüksek çıktı:43: Tokluk şekerim kim bilir nasıl çıkar diye korkuyorum

anladım canım çok gecmiş olsun sanada bende açlık şekerine baktırdım bi sorun olmadığı için şimdi sabahları bi kaşık alıyorum pekmez sonrasında yumurta portakal suyu falan öğlenleride bişeyler yapıyorum artık :)

Son düzenleme:
anladı canım çok gecmiş olsun sanada bende açlık şekerine baktırdım bi sorun olmadığı için şimdi sabahları bi kaşık alıyorum pekmez sonrasında yumurta portakal suyu falan öğlenleride bişeyler yapıyorum artık :)

Sana da geçmiş olsun canım inşallah normal seviyeye çıkar bir an önce:34:

Back