ne kadar objektifiz...

Fotografik bir makina mı ki insan? Nasıl objektif olsun daima..? Bir subje, bir objeye "kendince" anlam yüklemeden nasıl bakabilir?

Fotografik bir makina mı ki insan? Nasıl objektif olsun daima..? Bir subje, bir objeye "kendince" anlam yüklemeden nasıl bakabilir?

fotografik bir makine değil insan....tabiki kendince anlamlar yükler...
bu anlamların ne kadar "yanlı" olduğu önemli...kendi yüklediğin anlamı anlatmak başka hatalı olsa da haklısın demek başka...
zaten objektif olmak da matematiksel bir sorun değilse karşımızdaki 2 ihtimalin hatta daha fazlasının da geçerli olabileceğini kabul etmek değil midir...

öffff yanlış zamanda açtın betiş sen bu konuyu...:mymeka:
çok yanlış zamanda hemde..
sınav olduğu gün tamamen oraya odaklanmışkene açtın..kafamçokkarıştı
aklıma gelenleri yazamıyorum..çünkü şu sınavı kaçırmak zaten kahretti beni..
ama aklımda...
:nazar:

öffff yanlış zamanda açtın betiş sen bu konuyu...:mymeka:
çok yanlış zamanda hemde..
sınav olduğu gün tamamen oraya odaklanmışkene açtın..kafamçokkarıştı
aklıma gelenleri yazamıyorum..çünkü şu sınavı kaçırmak zaten kahretti beni..
ama aklımda...
:nazar:

kanımca çok kalmaz aklında...kaydirigubbakcemile
sebebini söylemiim...bilirsin senkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5
hazır aklındayken yaz bence...:roflol::roflol:

kanımca çok kalmaz aklında...kaydirigubbakcemile
sebebini söylemiim...bilirsin senkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5
hazır aklındayken yaz bence...:roflol::roflol:

git yaaaaa klimanın kompresörü yaktı beni...tüm klimalardan nefret ediim:çok üzgünüm:
cümlelere dökemiyorum anlasana..
ayrıcada sen böyle konuştuğunda ne dediğimi tekrarlamama gerenk yok kanımcakaydirigubbakcemile2

ınsanları sevdıklerımı kırmayı pek sevmem oyuzden konusurken ınsanları kırmadan keımelerımı secerek konusurum
haklıyı haksızı ayırıım tabıkıde objektıf bakarım olaylara
bazen bana dogru gelen dıger kısıye gore farklılık gosterebılır oyuzden bazı olaylarda cok secıcı konusmak lazım kımse kırılmasın
ama haklı hakkını bulsun

objektif olmak zorunda hissetmem kendimi..
eğer objektifim die kırılan olursa ayrı çeker konuşur gönlünü alırım..
ööle egolu insanlar varki iş birini ezmeye gidio.. işte ööle zamanlarda haksızsa bile haklı tutuyorum ezilen kişiyi..
sevdiğim kişilerinde bi ayrıcalıı olmalı.. genelde çok bilinçli olamayan kesim tartışmayı kim kazanır şeklinde yaptıından objektşf olmamak gerekiyo..
yerine göre işte.. ama genelde objektif değilim..

Mükemmel biri olmadığım için objektifde değilimdir..
Özelllikle bir çoğu insan gibi bende sevdiklerime objektif olamıyorum malesef..
Ama söyleyeceğim yanlış bir durum varsa kişinin suratına söylemekten kaçınmam ben 10. bininci köyümü aramaktayım malesef...

Objektif olmak ya da davranmak demek illaki karşı tarafı kırmak anlamına gelmez bence.

Burda önemli olan açıksözlülükle patavatsızlığı karıştırmamaktadır. Her türlü eleştiri, ne kadar ağır olursa olsun, gayet makul ve karşı tarafı üzmeyecek, kırmayacak bir şekilde ifade edilebilir bana kalırsa. Ve bence özellikle sevdiklerimize karşı açıksözlü olmalıyız ki bir faydamız dokunsun. Sevgi anlamlı olsun.

X