ne kadar objektifiz...

sadece soylenen bır uyarı ıdı....ve her ne olursa olsun kufur edılemez....
helekı sevdıgını bıldıgınız ....yada sevdıgınız deger verdıgınız bır kısıden boylesıne bır tepkı gelınce ......zaten kırılgan bır yapım varken ıyıden yıkıp mahfedıyor...
ve o kufur karsılıgı sade bır ozurle gecıcegı yerde halen tavırlar yapılıyorsa ...
objektıf degıl ne olursa olsun...anlamayanda anlamıyor......
canım fırtına

demek karşı taraf psikopatmış...
sizde onla ugraşmazsınız. olur biter.
demek tanımamışınız yeterınce...
sevgilerimle.........a.s.

İşte aslında önemli olan karşındakini tanımak..
"Diğerleri" tabirini o yüzden kullandım ben..
Tanımadığım birinin hayata bakışını,olaylara tepkisini bilmediğim için onu eleştirme hakkını kendimde görmem ben..:nazar:
Bir bakarsın peşinden ayrılmaz ertesi gün ise yaptığın iyilikleri unutur seni yerlere çalar.. En güzeli var olan dostlara sarılmak,geri kalanları es geçmek..:eek:

katılıyorum canım.......

Bende tarafım, dosttan taraf...
Bu güzel bir şey ama bir şartla...
Ben dostumun yanında sadece güç kazansın, kimlik kazansın diye yokum...
Yeri geldiğinde en büyük eleştiriyi benden alır...
Bunu kabul edemiyorsa o benim gibi değildir..
Kırılır mı?
Kırılabilir...
Bu onun olgun olmadığını gösterir, benim dost olmadığı değil...

ve dost olmak da işte böyle birşeydir...
böyle dosttan insan sadece kazanır...
iki taraf da kazanır...

Bende tarafım, dosttan taraf...
Bu güzel bir şey ama bir şartla...
Ben dostumun yanında sadece güç kazansın, kimlik kazansın diye yokum...
Yeri geldiğinde en büyük eleştiriyi benden alır...
Bunu kabul edemiyorsa o benim gibi değildir..
Kırılır mı?
Kırılabilir...
Bu onun olgun olmadığını gösterir, benim dost olmadığı değil...

Geçen gece, benimle ilgili bir konuda Elfiş hem dalga geçti hem de bazı gerçekleri gösterdi bana...
Kırıldım mı bilmem,sadece"git başımdan ya offfffff" dedim..:mymeka:
Acaba o da bu cümleme kırıldı mı diye düşündüm açıkçası..Çünkü ona bu eleştiriyi yapma hakkını ben vermiştim o ise sadece iyiliğim için konuşmuştu..:nazar:
Ertesi gün baktım yine sıcak,yine dost..
Demek ki insan kendini bildikten sonra ilişki yine taze kalıyor..:lepi:

Evet objektifim..
Arkadaşım diye yanlış olduğunu bile bile birini savunmam ya da arkadaşım değil diye birinin doğru olan tavırlarını görmezden gelmem...Taraf tutmam,doğru olandan,mantıklı olandan yana olur fikirlerim..
İlla bir taraftan yana olmak gerekirse duygularıma göre değil mantığıma göre düşünürüm yani...Çünkü salt duygulara kapılarak verilmiş kararların insanı doğruya götürmediğine inanırım...En güzei ikisinin dengede olmasıdır ama ikisi dengede düşünülüp karar verildiğinde vicdan da her daim rahat eder...gamyoncuiremsu

sayın arkadaşım çirkin betty anladığım kadarıyla bir arkadaşına görüşlerini bildirmiş ve arkadaşı ona kırılmış . değilmi..(yanlışım varsa uyarın lütfen)
bende dıyorumki belki o anki psikolojisi ile alınmış olabılır.
sonuçta dostsunuz ve sizi tanıyordur.sizin onun kötülüğünü istemediğinizi bilir.ama insan hali alınabılır..
Belkıde betty gerçekten karşı tarafın dogru olmadığını düşündüğü bir şey söyledi..
olamazmı bu...
olabılır...
çünkü ben olayı bılmıyorum..
bende 2 tarafı düşünerek objektıf yorum yapamaya çalışıyorum..

ben betty'nin kendisinden büyük bu kişiye kırılır diye objektif yorum yapamadığını okudum...
ben yanlış okuduysam betty uyar beni başa dönemiycem...
size yazdığım cevap düşüncenize değildi...
ben arkadaşıma "bak ben sana söylemiştim, niye beni dinlemedin" diye yaklaşırsam bu haklı olmak istediğim içindir...
o zaman zaten objektif değilimdir, işin için haklı olmak girmiştir...
ama bana gelmiş bir şey anlatmış, bariz yanlış yapmışsa "ona sence sen burada hatalı değil misin"," bir düşün istersen" diyorsam o zaman onun mutlu olmasını istediğim içindir, üzülmesini istemediğim için...

İşte aslında önemli olan karşındakini tanımak..
"Diğerleri" tabirini o yüzden kullandım ben..
Tanımadığım birinin hayata bakışını,olaylara tepkisini bilmediğim için onu eleştirme hakkını kendimde görmem ben..:nazar:
Bir bakarsın peşinden ayrılmaz ertesi gün ise yaptığın iyilikleri unutur seni yerlere çalar.. En güzeli var olan dostlara sarılmak,geri kalanları es geçmek..:eek:

canım galıba ozetı sen yaptın canım....malesef herkesı tasıdıgım kalbım gıbı bılıyorum ıyılıkle yaklasıyorum...
ama kırılan ben oluyorum...duzelmemde uzun suruyor...
tesekkurler... katılıyorum...

Geçen gece, benimle ilgili bir konuda Elfiş hem dalga geçti hem de bazı gerçekleri gösterdi bana...
Acaba o da bu cümleme kırıldı mı diye düşündüm açıkçası..Çünkü ona bu eleştiriyi yapma hakkını ben vermiştim o ise sadece iyiliğim için konuşmuştu..:nazar:

zaten bu elfida denen hatun bitek benle ilgili gerçekleri göstermiyor bana....:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
zaten git başımdan deyince de gitmiyor...dedim mi ki hiç acep...
:eek::eek:

genelde objektif olmaya çalışırım:nazar:
doğru bildiğimi karşımdaki insanın kırılacağını alınacağını bilsemde söylemeden rahat edemem
ama söyleyiş vardır ,söyleyiş vardır
yani üslub çok önemlidir
çok sevdiğim değer verdiğim insanlara karşı çok dikkat ederim
onlarda zaten beni bildiği için kırılmaz art niyetim olmadığını bilirler çünkü
ama beni çokta ilgilendirmeyen birinin yanlışıysa bu
sadece dinler yorum yapmam ona katılmadığımı belli ederim ama tek kelimede etmem:1closedeyes:

Hangi konu Laliş o...
İnan hatırlamıyorum...
Ya farzedelim incindin Laliş ya da ben de incindim....
Bir ilişkinin ne kadar değerli olduğu birbirlerine "hiç incinmemesinde" yatmaz ki..
Bunu telafi edip edememelerinde yatar...
Herşeye rağmen seni seviyorum diyebilmektir hüner...
Konuyla hiç alakası yok, biliyorum sadece "küçük bir dip not"...

Hangi konu Laliş o...
İnan hatırlamıyorum...
Bir ilişkinin ne kadar değerli olduğu birbirlerine "hiç incinmemesinde" yatmaz ki..

yess hanımefendi haklısınız...hiç incinmemesinde yatmaz da kasıtlı incitip incitmediğinde yatar...
adamın tekiyle paylaşırsın, yardım edersin sonra durup dururken kendini bulduğu başka bir ortam için kasıtlı olarak incitir...eee...devam eder mi etmez...sonra da hayır ben objektifim naraları atar...ne objektifi be...kişiliğine (ya da en azından benim tanıdığım kişiliğine) ters davranıyorsun...taraf tutuyorsun dersin...ya da demezsin...
sadece seyredersin...uzak ailemde çok gördüm bunları...komik işte...

Son düzenleme:
Hangi konu Laliş o...
İnan hatırlamıyorum...

Geçen gece hani ben edebiyat parçalıyordum ya,hatta profilde bu defa mesken tutmuştuk...Hımmm konu quiz,diploma,sanırım hatırlaman için bu kadarı yeterli..kaydirigubbakcemile3
Sonra sen şakalaştın benimle,oysa benim yatmam gerekti,ama sen devam ettin üzerime gelmeye.. Aaaa dedim yeter,git başımdan,yatıyorum dedim.. Aslında konuyu oralara getiren bendim,senin kabahatin yoktu ki.. Haklı olarak beni eleştirecektin..:mymeka:
Emir kipleri ile konuşmak adetim değildir,kendimden utandım açıkças...:nazar:

Ayyy ne doluymuşum bu konuda be!:roflol:
Geçen günlerde kankardeşimle konuşuyoruz..
Ayrıldığı adama geri döndü,hatta nişanlandı..
Ama dedim adam şu,şu,şu hatalarından vazgeçti mi? Erkek çocuk doğuracaksın istekleri bitti mi? Bilmem ki o konuları hiç açmadık dedi..:sm_confused:
Dün gece yine telefonda ağlıyor,bu adam çok üstüme geliyor diye..
Be güzel kardeşim adamdan bana ne!!! Ben sen üzülme isterim sen daha o yüzüğü takmadan önce senin rahat hayatına bu adam ayak uyduramaz,ev hanımı bir kadın gerek böyle tiplere demedim mi?:mymeka:
Ben böyle kızdıkça daha da fena oldu kıyamam..senağlama
Ama artık sabır taşım çatlamıştı,bana mesafe olarak uzak olması ve ona yardımcı olamamak zaten beni üzüyorken bir de öğütlerimi dinlememesi daha çok sinirlendirmişti beni..:nazar:

akşam karşılaştığım bir olay yüzünden uzun uzun düşündüm bunu...
değer verdiğim kişilere karşı ne kadar objektifim diye...:uhm:çünkü galiba akşam olamadım...aslında objektif olamadığım insan hem yaş olarak benden büyük hem de kırılır diye korktum galiba:eek:...yoksa hep en sevdiklerime bile objektif olabildiğimi düşünmüşümdür ben...sen hatalısın, yanlışı sen yaptın diyebilmişimdir...:lepi::lepi:
insanın hayatında çok da yeri olmayan insanlar karşısında objektif olabilmesi çok daha kolay sanırım...zor olan, taraf gibi görünürken bunu başarabilmek...
hadi bakalım...düşünelim...ne kadar objektifiz...diğer insanlara karşı da en sevdiklerimize karşı da...

ben kendimi eleştireyim objektif olarak. bazen objektif oluyorum bazen de olamıyorum. kişiye göre değişiyor.yüzüne hatasını, dan, diye söylediğim de haklısın ,gerçekten bunu yapmamalıyım diyen var...birde söylediğim zaman,bozulan,hatta darılan da var. ne yapayım bu durumda kişiye göre davranıyorum. belki biraz politik oluyorum ama kaldıramayan kişiye söylemiyorum..en sevdiğim bile bazen çok alıngan oluyor,söyleyince. o ayarı da pek tutturamıyorum demek ki. insan biraz alıştırır söylerken değil mi. bende bazen o olmuyor. düşüncemi pattadanak söyleyincede... ayıkla pirincin taşını. şu ayarı yapmayı bir türlü öğrenermedim. bunu bildiğim için de çok hassas arkadaşlarıma söylemiyorum. ..

ben kendimi eleştireyim objektif olarak. bazen objektif oluyorum bazen de olamıyorum. kişiye göre değişiyor.yüzüne hatasını, dan, diye söylediğim de haklısın ,gerçekten bunu yapmamalıyım diyen var...birde söylediğim zaman,bozulan,hatta darılan da var. ne yapayım bu durumda kişiye göre davranıyorum. belki biraz politik oluyorum ama kaldıramayan kişiye söylemiyorum..en sevdiğim bile bazen çok alıngan oluyor,söyleyince. o ayarı da pek tutturamıyorum demek ki. insan biraz alıştırır söylerken değil mi. bende bazen o olmuyor. düşüncemi pattadanak söyleyincede... ayıkla pirincin taşını. şu ayarı yapmayı bir türlü öğrenermedim. bunu bildiğim için de çok hassas arkadaşlarıma söylemiyorum. ..

tercih meselesi tabi...
en hassas arkadaşlarımın anladığı dili bildiğimden kendimi kasmam ya da sumam gerekmez benim...hihoyyyt
örnek lale...herkes tanıdığı için onu örnek verdim...hemencik kırılır aslında...ama ben çenemi tutar mıyım...hayır...şakkıdışakkıdı
kırıyor muyum...hayır...kendisi öyle diyor tabi...
:eek:

tercih meselesi tabi...
en hassas arkadaşlarımın anladığı dili bildiğimden kendimi kasmam ya da sumam gerekmez benim...hihoyyyt
örnek lale...herkes tanıdığı için onu örnek verdim...hemencik kırılır aslında...ama ben çenemi tutar mıyım...hayır...şakkıdışakkıdı

Gerçekten çok çabuk kırılan ben sana neden kırılmadığımı düşündüm..
Sanırım dün gece dediğim gibi sen başkasın..:1hug:
Sormuyorsun ki noldu diye,insan açılma ihtiyacı duruyor gereksiz yere..
Yargılamıyorsun,pat pat söylüyorsun iyiliğim için yapmam gerekenleri..:kahve:
Gözyaşlarım akınca sen de eşlik ediyorsun..senağlama
Hayallerimle dalga geçiyorsun ama yeter be öfff demiyorsun..
Listeye koyduklarımı hayata geçirmeye çabalıyorum,sen sadece gülüyorsun..
Sen bana engel olmuyorsun sadece yol gösteriyorsun..
Kırılıyor muyum hayır,kızıyorum muyum evet! Neden kızdığıma gelince çok değil bir kaç sene sonra sen de benim lafıma geleceksin bunu biliyorum,o zaman Hızır'ın cep numarasını vermiycem,güç bende olacak!!!:lepi:

ıkı gun once kankama karsı cok tarafsız davrandım ama nedense hıc uzulmedım normalde tarafsız olmaya calısrken sonrasından acaba üzdüm mu dıe dusunurken bu kez onu bıraz kırdım ama ohh olsun ona :mymeka: yaptığı hata kabullenemezdı kankamda olsa kardesımde olsa olmas ıyıkı içimden geldım gıbı davrandım ve dedım o benı zaten böle sevıyo :1closedeyes:

bıde yengeme karsı bı objektıf oldumkı sormayın nan dedım gelın bozuntusu doğru duzgun yemek yap aç kalıyom kaydirigubbakcemile3

tercih meselesi tabi...

işte ben de arkadaşlarımın anladığı dili biliyorum.... alınacağını ve çok dert edeceğini ve bana kırılacağını biliyorum. herkes aynı değil. herkesden aynı tepkiyi bekleyemezsin. laaleye söyleyebiliyorsun demek.... ama benim o hassas arkadaşıma söyleyemezsin işte. söylediğin an,evden çeker gider.. denenmiş ve sonucu görülmüştür......

işte ben de arkadaşlarımın anladığı dili biliyorum.... alınacağını ve çok dert edeceğini ve bana kırılacağını biliyorum. herkes aynı değil. herkesden aynı tepkiyi bekleyemezsin. laaleye söyleyebiliyorsun demek.... ama benim o hassas arkadaşıma söyleyemezsin işte. söylediğin an,evden çeker gider.. denenmiş ve sonucu görülmüştür......

öyle insanlar da var demekki...
benim yaşamımda yok...bu yüzden iyiyim ben iyi....a.sa.sa.s

bizim dışımızdaki sorunlara, olaylara, durumlara ne kadar uzaksak
objektif bakabilmek de o kadar kolaydır aslında yani bi ters orantı mevcuttur
mesafe daraldıkça objektif olma tutumu da zorlaşır
kırar mıyım,incitir miyim,üzer miyim,küstürür müyüm,kızdır mıyım parametreleri girer devreye
ısrarlıysak objektif olmakta ve davranmakta doğru üslubu sokarız devereye
tam da gördüğümüzü,bildiğimizi aslında sahiden doğru olanı
o parametreler eşliğinde söyleriz veya yaparız
işin matematiği belki bu
ama bi de duygularımızın süzgeçi var.delikleri minicik bi süzgeç
o süzgeçe takılırsak biraz zordur objektif bakabilmek ve olabilmek
en azından benim için geçerli bu söylediklerim

X