ne kadar objektifiz...

DearesT

Yalan...yalann...
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
3.947
9
akşam karşılaştığım bir olay yüzünden uzun uzun düşündüm bunu...
değer verdiğim kişilere karşı ne kadar objektifim diye...:uhm:çünkü galiba akşam olamadım...aslında objektif olamadığım insan hem yaş olarak benden büyük hem de kırılır diye korktum galiba:eek:...yoksa hep en sevdiklerime bile objektif olabildiğimi düşünmüşümdür ben...sen hatalısın, yanlışı sen yaptın diyebilmişimdir...:lepi::lepi:
insanın hayatında çok da yeri olmayan insanlar karşısında objektif olabilmesi çok daha kolay sanırım...zor olan, taraf gibi görünürken bunu başarabilmek...
hadi bakalım...düşünelim...ne kadar objektifiz...diğer insanlara karşı da en sevdiklerimize karşı da...

canım güzel bir konuya değinmişin..,
Bende objektıfım dıye bilirim kendimi
ama işin içinde karşı tarafı(özellikle dostlarım ve aileme karşı) kırmak ,huzursuz ,etmek küstürmek, gibi korkularım olursa o zaman biraz düşünür yuvarlak kelimeler kullanırım...
Böyle bir durumdada objektif olduğum söylenemez.
Ama tanımadıgım insanlara karşı çok objektıfım..Onlara karşı çok dateycı düşünmem.
Neyse fikrim söylerim..
ve kendime karşıda çok objektıfım.Dürüstüm.Kendimi kandırmam.

Son düzenleme:
aslında fazla objektif olmak pekiyi değil
ben karsımda kim olursa olsun iyi yada kötü düşüncelerimi ya söylerim ya belli ederim
ve bu basıma hep bela olmustur
ne demiş atalarımız
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar

aslında fazla objektif olmak pekiyi değil
ben karsımda kim olursa olsun iyi yada kötü düşüncelerimi ya söylerim ya belli ederim
ve bu basıma hep bela olmustur
ne demiş atalarımız

kovuyorlar işte...
ama sabredemiyorum...aslında hayatımdaki insanların beni bu yüzden daha çok sevdiğini düşünüyorum...
diğerleri gıcık oluyor bana...kabul...
ama dayanamıyorum ne yapim...

Bende katılıyorum. Sevdiklerimize dostlarımıza objektif olduğumuzda kırılıyorlar. Arkadaşlarımız bize derdini açarken onu anlayacağımızı ona hak vereceğimizden emin olarak başlıyor zaten konuya. Ama kırılacaklarını bilsemde fiikirlerimi genelde söylemeye çalışırım. Zaten tanıyan tanımıştır. Onun iyiliği için öyle bir yorum yaptığımı sonunda anlar (gerçek dostumsa) Ki zaten adı üstünde DOST .Herkese kolay kolay söylenmez. Dışarıdan samimi olmadığım birisine ise açıkça söyleyebilirim.

kovuyorlar işte...
ama sabredemiyorum...aslında hayatımdaki insanların beni bu yüzden daha çok sevdiğini düşünüyorum...
diğerleri gıcık oluyor bana...kabul...
ama dayanamıyorum ne yapim...

Çünkü kimse kendi haklarında olumsuz eleştiriye maruz kalmak istemez.
Herkesin egosunda vardır.Ben haklıyım,ben ne yaparsam dogrudur gibi düşünceler.
İnsanların çoğu yüzleşmek istemezler hatalarıyla,hele bu hataların başkaları tarafından söylenmesinden fark edilmesinden hoşlanmazlar.
O yuzden doğru söylediğiniz için size ve objektıf olup fikir beyan edenlere gıcık olurlar.

benim çok yakın bir arkadaşım var, onu uyarmak veya fikir vermeyi kendime bir görev bilirim.
çünkü onun iyi olmasını isterim...
yani objektif olur onu dinler ve sonra eleştirilerimi veya tebriklerimi sunarım dile getiririm..
ama bu arkadaşım kesinlikle tahammül edemez, bilir aslında onun iyiliği için konuştuğumu ama acayip fevrileşir...

ben böyle yanlışı suratına söyleme konusunda çok darbe yedim...
çok arkadaşım küstü hatta annem bile...
bana cevapları sana mı kaldı doğruları söylemek oldu...
ne yazıkki objektif olma bir karakteristik özellik bende...
ne yazıkki diyorum çünkü çok zarar gördüm...

Bende katılıyorum. Sevdiklerimize dostlarımıza objektif olduğumuzda kırılıyorlar. Arkadaşlarımız bize derdini açarken onu anlayacağımızı ona hak vereceğimizden emin olarak başlıyor zaten konuya. Ama kırılacaklarını bilsemde fiikirlerimi genelde söylemeye çalışırım. Zaten tanıyan tanımıştır. Onun iyiliği için öyle bir yorum yaptığımı sonunda anlar (gerçek dostumsa) Ki zaten adı üstünde DOST .Herkese kolay kolay söylenmez. Dışarıdan samimi olmadığım birisine ise açıkça söyleyebilirim.

kırılıyorlar mı ki...
ya ben gerçekten bu yanımı daha çok sevdiklerine inanıyorum ama...
örnek; lalişe gittim bilirsiniz...bişey oldu...mutfaktayken dedim bak laliş bu yanlış...o da bana açıklamasını yaptı...ama ben onu kötülük olsun diye demedim ki...o bunu biliyor...e ozaman niye kırılsın ki?
kırılmışmıdır????
:eek::eek:

galiba burassı 10. köy topiği oldu...
baksanıza benden ne çok arkadaş varmış :)))))))))))

bende yeterince objektif olduğumu düşünüyorum sevdiklerime karşı..
aslında herkese karşı objektif olabiliyorum..:lepi:
bu da bir başarıdır..:ecrin_bebek:
en basiti kocam işyeriyle ilgili sıkıntılarını anlattığında ama sende şurda şöyle yapmışsın bence bunun getirisi bu gördüğün davranış diyebilirim..
karşılığında bana kızar sana zaten bir şeya nlatılmıyor bilmem ne diye..ne yapim hepsini değerlendiriyorum işte kafamda diyorum..:sm_confused:
sevmediklerime yada nötr olduklarımada böyleyim..
aferin doğru demiş derim...
objektifim kısaca..sositososito

kırılıyorlar mı ki...
ya ben gerçekten bu yanımı daha çok sevdiklerine inanıyorum ama...
örnek; lalişe gittim bilirsiniz...bişey oldu...mutfaktayken dedim bak laliş bu yanlış...o da bana açıklamasını yaptı...ama ben onu kötülük olsun diye demedim ki...o bunu biliyor...e ozaman niye kırılsın ki?
kırılmışmıdır????
:eek::eek:

bence bazı insanlar kendini tamamlamış yani karakterini bilen artık kişi olmuşlardır...
öyle insanlarla tanıştığımda veya sohbet ettiğimde çok mutlu oluyorum...
bence laliş te öyle biri, kırılmamıştır.Şeniz

bende insanlara kim olursa olsun hep objektif yaklaşmaya çalışıyorum ama başarabiliyor muyum zannedersem hayır başaramıyorum ama gerçekten bunu yapabilmeyi istiyorum

Ben saklayamam icimde olani, kim olursa olsun söylerim!!:kahve:

Ister ablam ister babam ister disardaki herhangi bir yabanci!!

Kelime secimim farkli olabilir cok sevdigim deger verdigim insanlara daha degisik yaptignin yanlis oldugnu söylerim mesela...!!yerimseniben

Ben hep sunu der sunu bilirim betisim,

Beni seven beni sayan benim fikrime düsüncelerime önem veren benden akil danisan bir insan söyledigim her lafida kaldirmali ayni sekilde bende öyleyim cünkü, dozunda olduktan sonra saygi cercevesini bozmadan elestiride kabul ederim yanlisim varsa söylenmesinide isterim!!

Sevdiklerimle aramda böyle bir sorun yok zaten beni sevmeyen saymayan insanlarada objektif olmak gibi bir amacim yok a.s

bence bazı insanlar kendini tamamlamış yani karakterini bilen artık kişi olmuşlardır...
öyle insanlarla tanıştığımda veya sohbet ettiğimde çok mutlu oluyorum...
bence laliş te öyle biri, kırılmamıştır.Şeniz

ama bu söylediğinden objektif olmanın olumlu karşılanmasının karşıdakinin karakteriyle ilgili olduğu sonucu çıkar...
bu dışardaki insanlar için söz konusu olabilir...
ama dostlarımız için geçerli olan şey samimiyet ya da ne bileyim inanç değil mi???

bende yeterince objektif olduğumu düşünüyorum sevdiklerime karşı..
aslında herkese karşı objektif olabiliyorum..:lepi:
bu da bir başarıdır..:ecrin_bebek:
en basiti kocam işyeriyle ilgili sıkıntılarını anlattığında ama sende şurda şöyle yapmışsın bence bunun getirisi bu gördüğün davranış diyebilirim..
karşılığında bana kızar sana zaten bir şeya nlatılmıyor bilmem ne diye..ne yapim hepsini değerlendiriyorum işte kafamda diyorum..:sm_confused:
sevmediklerime yada nötr olduklarımada böyleyim..
aferin doğru demiş derim...
objektifim kısaca..sositososito

zavallı eniştemin hatası varsa kesin objektifsindir zati...pat diye söylersin yüzüne...şakkıdışakkıdı
adam kendini senin için paraladığında da objektif olup alkışlasan tam süper olacak...
:mymeka::mymeka:

geçenlerde bir arkadaşımla konuştum...
eşinden ayrı...ve bence kendisi hatalı...ama tabi aradan uzun süre geçince kendi hatalarını unutmuş anladığım kadarıyla..nasıl sayıyor döküyor...dedim duuurrrr...ne anlatıyorsun...ben herşeyinizi biliyorum...yanlışsın...sen bozdun biçok şeyi...önce itiraz etti...sonra durdu...haklısın yaaa dedi...dedim haklıyım...tamam benim dostumsun...çok kıymetlisin...ama yanlışsın...
bu aramızda sorun oluşturdu mu...hayır...

objektifim.özellikle dikkat ederim.benim yaşam felsefeme göre %100 suçlu veya suçsuz yoktur.herkeste azda olsa hata olabilir.özellikle yakın çevreme (eşime,kardeşlerime,anne babama)daha acımasızım.bana göre yanlış olan şeyleri daha net söyleyebiliyorum.kızarlar bazen ama "ben sizin yedi kat yabancınız olsam sizi mutlu etmek için evet sen hep haklısın derim ama şu anda yapamam.zarar görmenizi istemediğim için gerçekleri görmenizi ve başka pencereden bakmanızı sağlamaya çalışıyorum" derim.önce "hadi be ordan,sanada dert anlatılmaz-tatlicadiarzu- "derler ama düşününce bana hak verirler.
çok samimi olmadıklarıma şaka yollu söylemeye çalışırım.hiç samimi olmadıklarıma ise kırıcı olmadan bodoslama söylerim-tatlicadiarzu-

Ama bir de işim şu boyutunuda düşünmek gerekiyor...
sırf ben objektıfım dedıdıgım dedık ,ben böyle düşünüyorum...
diye hareket edılıp fikir beyan edilirse...
ve karşı tafta birşekilde doğruyu yanlışı ayırabılecek.iyiliği kötülüğü ayırabılecek,kişiliği oturmuş ,birşeyler paylaşılan dost yakın akraba arkadaş ise,,
belki gerçekten fikir beyan eden kişininde kırıcı olama ihtimali var...
ve dogru söz ise kime göre doğru olduğuda tartışılır..

bende gereginden fazla objektifim sanirim ve bunu karsimdaki cok sevdigim bi insanda olsa yanlis anlayip bana kirilabiliyor maalesef...
sevdiklerime daha yumusak cevaplar vermeye caba gösteriyorum,iki tarafida ayri ayri degerlendirmeye calisiyorum...
kocisim haksizda olsa bi konuda onun hakli oldugunu söylememi bekler,belkide kavgalarimiz hep bu kokasica dilimdendir :) ama napiyim,buda yapi meselasi sonucta,sevmeyenlerde bu huyumdan dolayi sevmesinler

zavallı eniştemin hatası varsa kesin objektifsindir zati...pat diye söylersin yüzüne...şakkıdışakkıdı
adam kendini senin için paraladığında da objektif olup alkışlasan tam süper olacak...
:mymeka::mymeka:

sus beee..konu biz değiliz örnek verdik sadece..:mymeka:
ayrıca alkışlamıyorum daha başka şeyler yapıyorum onuda sen biliin zati..açıklamama gerenk yok burdan:nazar:sositososito
haa şunuda eklemek istedim birden;
dinime söven müslüman olsa..
:ecrin_bebek:

Son düzenleme:
X