Ne kadar kredi çıkar

Semennn23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2020
106
24
Merhaba arkadaşlar ev almak istiyoruz eşimle ama bir tek eşim çalışıyor asgarî ücretten 4 bin fazla alıyor ne kadar kredi çıkar tahminen 500000 bin kadar çekmemiz lazım ben çalışmadığım için çok yüksek Kredi çıkmaz diyorlar

Selam

O fiyat çıkmaz bence, çok zor. Eşiniz bu zamana kadar çektiği kredileri düzenli ödediyse, kredi kartları gecikmeye girmediyse ve belli bir miktar parası varsa, belki. Lakin 20 bin TL ye bu para, bilemedim. Zor gibi.

Merhaba arkadaşlar ev almak istiyoruz eşimle ama bir tek eşim çalışıyor asgarî ücretten 4 bin fazla alıyor ne kadar kredi çıkar tahminen 500000 bin kadar çekmemiz lazım ben çalışmadığım için çok yüksek Kredi çıkmaz diyorlar
Çıkmaz. Ne kadar çıkar bilmem onu banka banka bir gezip sormanız lazım ama 500 çıkmaz.
Sizden yaklaşık 20 kat yüksek geliri olan iş arkadaşıma (karı koca toplam gelirleri yani) ev için 250 bin çıktı çıka çıka

Çıkmaz maalesef denesin ama sanmam
şöyle düşünün 500k 10 yıl vade verseler diyelim faizi ile 3 katını geçer 1milyon 800 bine gelir eşiniz 16 alıyor desek yine aylık ödemesi 14 küsür olur onu da karşılayamaz ki başka hiç bir banka borcu gecikmesi olmasa dahi vermezler

300000 ile kısıtlı şu an, hele tek çalışan o gelir ile imkansiz
En iyi ihtimalle 1500000 civarına ödemesi denk gelir onuda tek maaş ödemeniz ztn imkansız

Kredi konusunda evin konumu , eksperin görüşü ,bankanın tutumu gbi şeyler de etkili. Şu an kredi oranları düşük olduğu için kredi miktarlarini da kısıtlı tutuyorlar . ( Bankacıların söylediği bu ) Ben dilediğiniz rakamı vereceklerini düşünmüyorum ama tek tek başvuru yaparak öğrenebilirsiniz .

Malesef maksimum 300bin sınırlaması var devlet bankalarında.Bankadan bankaya değişiyor kimisi 250 bin kimisi 300bin veriyor.Özel bankada verirse faizi çokça yüksekten verir.

Devlet bankaları 200-300 veriyor sadece,özel bankalar da baktığınız eve eksperin uygun gördüğü miktarın yüzde 60 kadar kredi veriyor.Mesela 1500 lik ev baktıniz eksper o eve 1000 dedi ise bunun yüzde 60 ini veriyor.Yani bu demek oluyor ki paranın yarısı cepte olacak.

Son düzenleme:
Devlet bankaları 200-300 veriyor sadece,özel bankalar da baktığınız eve eksperin uygun gördüğü miktarın yüzde 60 kadar kredi veriyor.Mesela 1500 lik ev baktıniz 1000 dedi ise bunun yüzde 60 ini veriyor.Yani bu demek oluyor ki paranın yarısı cepte olacak.

Evin satis degerinin / rakaminin yuzde 60i kredi olarak cikmaz, rayic bedelin yuzde 90i kredi olarak cikar.

Soyle ki, evin satis rakamiyla evi yapan muteahhitin (yani ilk satis sirasindaki tapu sahibi kisiden bahsediyoruz) evi gayrimenkul olarak tapulandirirken / tescil ettirirken belirlenen rayic bedel farkli seyler.

Alici adayi olarak bankaya kredi icin basvurdugumuzda, banka eksperi oncelikle bu tescil sırasındaki rayic bedele bakiyor (bu bedel il, ilce, arsa degeri, evin oda sayisi, kati vb bircok farkli kistaslardan meydana geliyor), daha sonrasinda rayic bedelle piyasa satis bedeli arasindaki tutarlilik uzerinden kendince bir satis degeri belirliyor.

Ve eksperin belirledigi satis rakaminin yuzde 90 kadarini banka kredi olarak cikartabiliyor.

Ancak, son donemde cikan "ilk evim kredisi" olayinda, muteahhitler evleri hep dusuk rayiclerden tescil ettirdigi icin krediler yuzde 50-60 duzeylerinde cikiyor. (Cunku muteahhit evi satana dek o rayic bedel uzerinden vergi oduyor, dusuk gosterme sebebi budur)

Su ara kredi daraltmasi mevcut konu sahibi herseyin mukemmel oldugu bir kredi notuyla dahi 300 bin uzeri kredi alamaz.

Evin satis degerinin / rakaminin yuzde 60i kredi olarak cikmaz, rayic bedelin yuzde 90i kredi olarak cikar.

Soyle ki, evin satis rakamiyla evi yapan muteahhitin (yani ilk satis sirasindaki tapu sahibi kisiden bahsediyoruz) evi gayrimenkul olarak tapulandirirken / tescil ettirirken belirlenen rayic bedel farkli seyler.

Alici adayi olarak bankaya kredi icin basvurdugumuzda, banka eksperi oncelikle bu tescil sırasındaki rayic bedele bakiyor (bu bedel il, ilce, arsa degeri, evin oda sayisi, kati vb bircok farkli kistaslardan meydana geliyor), daha sonrasinda rayic bedelle piyasa satis bedeli arasindaki tutarlilik uzerinden kendince bir satis degeri belirliyor.

Ve eksperin belirledigi satis rakaminin yuzde 90 kadarini banka kredi olarak cikartabiliyor.

Ancak, son donemde cikan "ilk evim kredisi" olayinda, muteahhitler evleri hep dusuk rayiclerden tescil ettirdigi icin krediler yuzde 50-60 duzeylerinde cikiyor. (Cunku muteahhit evi satana dek o rayic bedel uzerinden vergi oduyor, dusuk gosterme sebebi budur)

Su ara kredi daraltmasi mevcut konu sahibi herseyin mukemmel oldugu bir kredi notuyla dahi 300 bin uzeri kredi alamaz.
Ben bankaya konut kredisi için Şubat'ta görüşmeye gittiğimde açıkladığım şekilde söylemişlerdi.Bana uygun olmadığı için ihtiyaç kredisi çekip araba aldım ileride satıp üzerini kredi ile tamamlayıp ev almak için.Subattan sonra değişen bir şey var mı bilmiyorum yapı kredi söylemişti bunu.Bu arada öğretmenim,kredi kartım var kredi puanım da yüksek olmasına rağmen böyle genel bir açıklama yapılmıştı.
Şu an krediler daha da mı zora sokulmuş

Ben bankaya konut kredisi için Şubat'ta görüşmeye gittiğimde açıkladığım şekilde söylemişlerdi.Bana uygun olmadığı için ihtiyaç kredisi çekip araba aldım ileride satıp üzerini kredi ile tamamlayıp ev almak için.Subattan sonra değişen bir şey var mı bilmiyorum yapı kredi söylemişti bunu.Bu arada öğretmenim,kredi kartım var kredi puanım da yüksek olmasına rağmen böyle genel bir açıklama yapılmıştı.
Şu an krediler daha da mı zora sokulmuş

Yo yo yanlis anlasilmasin sizin soyleminizi yalanlamadim ben.

Kredilerin genel proseduru budur diye acikladim ama sonuc itibariyle muteahhit kazigi yedigimiz icin, satin alma rakaminin yuzde 60 kadari elimize geciyor.

Oturdugum evin rayici ben alirken 1.2 milyon tl, satis rakami 1.7 milyondu.

Kredi 1.2 milyon uzerinden yuzde 90 olarak cikacakti yani, 1 milyon 80 bin kredi verilecekti. Satis rakami 1.7 m iken 1.08 m cikmasi zaten yuzde 60 gibi bi rakama denk geliyor.

Bankacinizin size anlattigi olay budur ozetle.

Bu durum su an piyasa allak bullak oldugu icin sacma bi hal aldi.
Zaten canini disine de taksan, sahane bir musteri adayi da olsan kredi musluklari kapali son bikac aydir.

Yo yo yanlis anlasilmasin sizin soyleminizi yalanlamadim ben.

Kredilerin genel proseduru budur diye acikladim ama sonuc itibariyle muteahhit kazigi yedigimiz icin, satin alma rakaminin yuzde 60 kadari elimize geciyor.

Oturdugum evin rayici ben alirken 1.2 milyon tl, satis rakami 1.7 milyondu.

Kredi 1.2 milyon uzerinden yuzde 90 olarak cikacakti yani, 1 milyon 80 bin kredi verilecekti. Satis rakami 1.7 m iken 1.08 m cikmasi zaten yuzde 60 gibi bi rakama denk geliyor.

Bankacinizin size anlattigi olay budur ozetle.

Bu durum su an piyasa allak bullak oldugu icin sacma bi hal aldi.
Zaten canini disine de taksan, sahane bir musteri adayi da olsan kredi musluklari kapali son bikac aydir.
Yeni evim kampanyasi değildi benim sorduğum ama, müteahhit ile ilgili bir konu geçmedi.
Bankalar öyle veya böyle cimriler krediler konusunda

X