Son zamanda şahit olduğum bir olayı, sanal alemin güvensizliğini farketmeniz açısından sizlerle paylaşmak istiyorum
Çok kişiyle görüşmek durumunda olduğumdan dolayı mail adresimi açıktan veriyorum. Aklı evvelin biri benim mail adresimi, bir evlilik yada arkadaşlık sitesine, büyük ihtimalle bir erkek resminin altına ekleyivermiş. Kendisini nasıl tanıttı hiç bir fikrim yok ama ara sıra benim posta kutuma evlenmek isteyen genç kızlardan mailler geliyor.
Görseniz, su gibi, güzel ve alımlı kızlar; bütün bilgilerini, fotoğraflarını, telefonlarını maile yazıp göndermişler.Bu kızlar daha 19- 20 yaşlarında.
Bir iki tanesine Seni kandırmışlar, bu yol doğru bir yol değil dedim uyardım lakin, daha sonra başa çıkamadım.
Ya neler neler duyuyoruz
İnternetten tanışıp buluşanlar, kandırılanlar, öldürülenler
Bu kızlar bir resime nasıl kanıyorlar?
Sitemizi takip eden çok genç kızımız var. Onlara buradan seslenmek istiyorum: Lütfen kardeşlerim, internette her numara verene, her resim verene inanmayın. Adama oraya yakışıklı bir resim koymuş. Ya o değilse? Adam mail adresi vermiş. Ya onun değil de daha kötü niyetli birinin adresiyse?
Lütfen kendinizi toparlayın. Evlenmek istiyorsanız, Allaha dua edin. Hayırlı bir eş isteyin Ondan. Duruşunuzu düzeltin. Edebinizi muhafaza edin. Hayırlı olandan başkasını arzu etmeyin. Her yakışıklı kandırmasın sizleri. Her zenginim diyen gözlerinizi boyamasın. Evlenirken Allahın rızasını gözardı etmeyin. Allahın rızasını gözettiğiniz her işte, muhakkak Allah size yardım edecektir.
Gözün gördüğü her yer şehveti tetiklerken, gençlerin 28-30 yaşına kadar bekar kalması tam bir zulümdür. Okudu, mastır yaptı, iş buldu derken yaş gelip geçiyor. Okuyan gençlere evlenebilmeleri için yardımcı olun. Bazı aileler, damat adayının her şeyi tam tekmil olmadan kızını vermek istemiyor. Gençler de bekliyor, bekliyor
Bir tanıdığımızın oğlu İstanbula Üniversiteye başladığında, babasına telefon etmiş. Ben burada nefsime yenik düşmekten korkarım. Bana kız bulun evlenmek istiyorum demiş. Anne baba bilinçliydi. Hemen derdine düşüp oğullarını evlendiriyorlar. Her konuda iki ailede çocuklarına destek oldu. Hâlâ evliliklerin mutlu bir şekilde devam ettiğini duymak mutluluk verici.
Yine başka bir tanıdığımız, beş yıldır üniversite sınavına giren ama kazanamayan kızının durumundan bahsediyordu. Ben de Niye bu kadar çabalıyorsunuz, münasip biriyle evlendirin. Yuvasını kursun deyince : Olur mu ablası o daha çok küçük, ben ona bulaşık bile yıkatmıyorum okusun diye cevabını verdi
Çocuklarımızla ilişkilerimiz yakın olsun. Onların ne istediğini, sıkıntılarını anlamaya çalışalım. Kızlarımıza talip olan düzgün bir genç varsa, ailesi temizse, maddi eksiklikleri fazla dert etmeyelim. Görkemli bir düğün yerine, mütevazi bir yemekle de evlendirebiliriz çocuklarımızı. Okumak istemeyen bir kızı da Allah aşkına okutacağım diye uğraşmayın. Fikrini sorun. Evlenmek istiyorsa evlendirin. Anne olsun, eş olsun bunlar az bir şey mi yani?
Onların yalnızlaşmaması, hata yapmaması için ne gerekiyorsa yapalım. Evlenmek istediğini söyleyen bir genci ciddiye alalım.Yoksa gençler böyle sanaldan, gizli gizli eş veya arkadaş aramaya kalkıyorlar. Sonları ise çoğunlukla hüsran oluyor
Bir de evli olduğu halde sanaldan karı-kız peşine düşenler veya kocalarını aldatanlar var ki
Hangi birinden bahsedelim? Etraf hep pislik olmuş. Dikkat edelim de üzerimize sıçramasın
Cahide Sultan