• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne başlık yazsam bilemedim..

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.107
10.923
248
Ay kızlar annemlere geldik. Bebeğim 5 ay 1 haftalık.

Önceki kontrollerinde doktorlar mama önermedi. "Bebeğin sağlıklı görünüyor, ek önerimiz yok" dediler. En son kontrolde bebeğim 200 gram almıştı. Doktor "az ama bu aylarda bu kilo normal, olabilir" dedi. Yine ek bir şey önermiyordu ta ki ben "sağınca sütüm gelmiyor" diyene kadar. Doktor o zaman mama önerdi. Ben de 1 haftadır doymadığını düşündüğüm zamanlarda veriyorum.

Neyse annemlere geldim. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz.

Geldiğimden beri annem "bu çocuğa bakabildiğinizi mı sanıyorsunuz, önceden mama vermediniz çocuğun bağırsaklarını kuruttunuz"(yalancı kabızlık denen durumu yaşadı.) Bu akşam da babamla ikisi yemekte "zayıf" dediler. Ben de "zayıf değil, bu ayda en az 5 kilo olması gerekiyor ama benim bebeğim 7 kilo" dedim. Ki boyu da önde gidiyor. "İşte senin bebeğin zaten kilolu doğdu. Şimdi böyle olmaması lazım. Etraftaki bebekleri görüyoruz böyle tombul tombullar" bilmem ne. Cidden sinirlerim bozuldu. "Artık sizin zamanınızdaki gibi değil işler. Mamayı doktor tavsiye etti verdik" dedim. "Biz eskiden 40 çıkınca kahvaltıya başlardık, cici bebe verirdik, doktorla mı büyütülürmüş bebek, sizi öyle büyütmedik de neyiniz var" falan filan. Amann laf anlatamıyorum. Mutfağa gittim gözlerim doldu.

Mamayla beslenen çocuklar evet tombul ama bence bu marifet de değil. Annenizi kaale almayın. Mamayla beslenilmeyip vakti gelince ek gıdaya geçilen çocuklar tombul ve boylu değiller belki ama açlıktan da ölmüyorlar.

Test yaptı gıda toleransı var sadece x mamadan ver dedi doktor de
Alerji olsa vebalini kim alacak diye üste çık
Neden eskiler sabit fikirli ki böyle ya
Gerçekten doktor bizim durumunuza uygun mama isimleri verdi. Ondan aldık

Ayy dinlemeyin ya çocuğunuz saglikliysa. Bence açık açık söyleyin bu konuda konuşup moralimi bozmayın diye çocuğum sağlıklı ben biliyorum ilgilenmeyi diye. Sütünüz de varmış ne güzel canınızı sıkmayın çocukken doğru söylüyorlar beslediler bizi saçma sapan şeylerle şimdi obezite sorunu gibi sorunlarla uğraşıyor ülkenin çoğu . Bebek sağlıklı ise kimin ne dediğinin önemi yok

Mamayla beslenen çocuklar evet tombul ama bence bu marifet de değil. Annenizi kaale almayın. Mamayla beslenilmeyip vakti gelince ek gıdaya geçilen çocuklar tombul ve boylu değiller belki ama açlıktan da ölmüyorlar.

Ben mama vermek istemezdim ama bazen bebeğimin "doymuyor mu acaba" dediğim anları oluyordu. Yoksa hiç vermek istemezdim mama. Doktor da tavsiye edince başladık hemen

Gerçekten doktor bizim durumunuza uygun mama isimleri verdi. Ondan aldık
Öyle abartarak anlat size üzülmeyin diye söylemedim ama mecbur bıraktınız doktor böyle böyle dedi bende istemez miydim yedireyim vs sanki onlarla aynı düşünüyorsun da doktor asla verme sadece x mama ver dedi gibi şeyler söyle idarelik şimdilik

Hiç canını sıkma..Doktor ne diyorsa onu uygula.He de geç..Bunlara alismalisin çünkü ağzı olan konuşur artık..Kilo iyi birşey değildir önemli olan sağlıklı olmasıdır..Kuzenim bebeği kilolu idi ve 4 yaşında oğlu diyet ile tanıştı..Onlar icim kilo sağlık göstergesi olabilir ama çağın en büyük sorunu aslında..Kendine ve bebeğine bak canım.Kiyamam yaa gözleri dolmuş😢😢

Ayy dinlemeyin ya çocuğunuz saglikliysa. Bence açık açık söyleyin bu konuda konuşup moralimi bozmayın diye çocuğum sağlıklı ben biliyorum ilgilenmeyi diye. Sütünüz de varmış ne güzel canınızı sıkmayın çocukken doğru söylüyorlar beslediler bizi saçma sapan şeylerle şimdi obezite sorunu gibi sorunlarla uğraşıyor ülkenin çoğu . Bebek sağlıklı ise kimin ne dediğinin önemi yok

Çok şükür sağlıklı. Doktorlar her ay bakıp sağlıklı, az kilo alması sorun değil diyorlar. Günde bir veya iki kez mamayla idare etmeye çalışıyoruz. Zaten yeterince kaygım var gerçekten fazla geliyor

Ben mama vermek istemezdim ama bazen bebeğimin "doymuyor mu acaba" dediğim anları oluyordu. Yoksa hiç vermek istemezdim mama. Doktor da tavsiye edince başladık hemen
Mama ile ilgili Dr. Osman Gonulal I da dinleyebilirsiniz içiniz rahatlar o da uzman çocuk doktoru bebeklerine anne sütü yetmeyince mamaya başlamışlar. Kötü bir durum değil zaten altıncı ayda ek gıdaya geçecek canınızı sıkmayın sağlıklı olsun da kilonun ne önemi var 🥰🥰

Çok şükür sağlıklı. Doktorlar her ay bakıp sağlıklı, az kilo alması sorun değil diyorlar. Günde bir veya iki kez mamayla idare etmeye çalışıyoruz. Zaten yeterince kaygım var gerçekten fazla geliyor
Hiç kaygı yapmayın zaten anne sütünün en büyük düşmanı stres deniyor . Anne ve babanıza bunu hatırlatın . Şöyle birşey var bazı bebeklerin annesinin sütü hiç gelmiyor gayette sağlıklı büyüyorlar . Zaten vücudunuz gereken sütü bebek için üretiyor kaygilanmayin gerekiyorsa annenizin evinde fazla kalmayın stresten daha iyidir

Bu tarz konuların hepsine yazıyorum, öyle veya böyle bebeğiniz mama aldığı için çok şanslısınız. Benim kızım asla ve asla mama kabul etmedi, denemediğimiz marka mama, denemediğimiz biberon, kaşık biberon ıvır zıvır kalmadı, ve sütüm de yeterli değildi. Aç olduğu halde asla mama kabul ettiremedik. Şu an 14 aylık ve 8 kilo 🤷‍♀️Doktorunun dediği, motor gelişimi ve zihin gelişimş iyi olduğu için, yapısı bu olarak kabul ediyoruz dedi ve geçti. Aynı zamanda da ilk adım ayakkabısı bulamıyoruz mesela çünkü 19 dan başlıyor ama bizim kız 16.5-17 giyiyor. Eli ayağı ufak. Yapı olarak minyon yani, napalım… Bazı bebek de iştahlı oluyor, mamaya ek gıdaya düşkün olup tombiş oluyor. Sağlıkları yerinde olsun da, hiç üzülmeyin.

Etraftaki bebekleri görüyoruz böyle tombul tombullar" bilmem ne. Cidden sinirlerim bozuldu.
Eskiler kilolu bebeği sağlıklı bebek olarak gördüğü için oluyor bunlar, benim annemde böyleydi :)))
Sürekli birilerini, hatta benim bebekliğimi örnek gösterip sen kucaklara sığmazdın, bilmem kimin bebeği 9 kilo, bu çocuğa bakamıyorsun vs derdi, oysa bebeklerin kilolu olması değil sağlıklı ve dengeli beslenmesidir doğru olan.

Bu durum sadece size has değil bunu bilin yeter…Her kafadan hep bir ses çıkar…Bunları diyenler de zamanında bebeklere şekerli su verenler, göbeğine bozuk para bağlayanlar vs. Lohusa kadınlara “sütün yaramıyor,bu çocuk aç,niye mama vermiyorsun” diye psikolojik baskı yapacak kadar hadsiz ve vicdansız kayınvalide,anne,teyze,hala ve bilmem nelerden oluşan bir milletiz ne yazık ki…Herkesin her şeyine karışmayı kendimizde hak görüyoruz nedense. Oysa ki karşımızdaki kişi bu çocuğun anası. 9 ay karnında binbir çileyle taşımış canından can vermiş doğurmuş, tabi ki sizden daha çok düşünecek çocuğunu, yavrusu için her şeyin en iyisi bir ömür isteyecek kişi o…
Bir de kilolu çocuk sağlıklı çocuk kafasındakiler var. Onlarda evlerden ırak… Kafanıza bile takmayın. Madem bizim insanlarımız her şeyi bu kadar biliyorlar o zaman bu doktorlar niye var ?

Bu durum sadece size has değil bunu bilin yeter…Her kafadan hep bir ses çıkar…Bunları diyenler de zamanında bebeklere şekerli su verenler, göbeğine bozuk para bağlayanlar vs. Lohusa kadınlara “sütün yaramıyor,bu çocuk aç,niye mama vermiyorsun” diye psikolojik baskı yapacak kadar hadsiz ve vicdansız kayınvalide,anne,teyze,hala ve bilmem nelerden oluşan bir milletiz ne yazık ki…Herkesin her şeyine karışmayı kendimizde hak görüyoruz nedense. Oysa ki karşımızdaki kişi bu çocuğun anası. 9 ay karnında binbir çileyle taşımış canından can vermiş doğurmuş, tabi ki sizden daha çok düşünecek çocuğunu, yavrusu için her şeyin en iyisi bir ömür isteyecek kişi o…
Bir de kilolu çocuk sağlıklı çocuk kafasındakiler var. Onlarda evlerden ırak… Kafanıza bile takmayın. Madem bizim insanlarımız her şeyi bu kadar biliyorlar o zaman bu doktorlar niye var ?

Kesinlikle. Ben kapı gibi diplomasını "bu işin uzmanıyım" diye duvarına asanı dinlemeyecekmişim 🤦‍♀️

200 gr cok az mama vermekle iyi yapmissiniz annenizi babanizi susturun bunlari dinlemek icin gelmedim buraya diyin

lütfen duymayin. Hangimiz duymadikki bunlari. He deyin gecin. Iyilik yaptigini dusunuyorlar ama cok geri kafali bazen buyuklerimiz. Allah saglik versin kilo hic onemli degil

Back
X