• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Natural Colors Organik Boya

kimse bahsetmemis ama boyamin ustunden 3 yikama yaptigim halde igrenc bi koku var hala sacimda..bi tek benmi rahatsiz oldum..bidaha hayatta boyamam:19::50:

bende bu boyayı kullandığımda öyle yoğun bir koku problemi olmamıştı, hem boyarken hem de sonrasında. ama tam aksine amonyaklı boyaları kullandığımda birkaç gün buram buram amonyak kokuyorum geçmiyor bir türlü... acaba aldığınız boyanın kullanma tarihi geçmiş olmasın? bitkisel olduğu için çabuk bozulabilir :26:

Alla alla olabilirmi acaba ya..gratisten aldim hic bakma ihtiyacida hissetmemistim kutuyuda attim gitti...boyarken sorun yoktuda yikadiktan sonra..neyse renkte hic olmadi zaten orta kullu kumral almistim ama kizilli oldu rengide begenmedim..diger renkleri iyi olabilir tabi..

Kızlar merhaba yaa açıkçası 10 gün önce benim saçlarım bal köpüğü rengindeydi herkes çok beğeniyordu rengini ama bana kızılı da çok yakıştırdıkları için kızıl boya diye çevremdeki herkes son zamanlarda baskı yaptılar ben de uydum onlara kolleston köpük boyanın kızıl büyüsünü boyadım alttaki saç rengi açık olduğu için çok da güzel rengi tuttu ancak sürekli akıyor ne zaman duracak bu akmasını anlamadım gitti dipleri de yakın zamanda gelmeye başlayacak o zaman geldiğinde inanın hangi marka ile boyacağıma karar veremedim. Yazdığınız yorumların hepsini okudum %70 inizin memnun %30 unuz değil gibi görünüyor ama hala emin olamadım natural colorsı denemeye. Kollestonun köpük boyası saç uçlarımı epey yıprattı yani saçlarına pek güvenmeyen kullanmasın derim. Natural Colours kızılı deneyenler biraz daha bu konuda bilgi verebilirse kararımı ona göre vericem.Ahhh epeyy dertliyim ben aslında saçlarımı boyatmaktan bıktım kızlar artık böyle bırakayım kendi renginde uzasınlar istiyordum ama kızılı yaptık bi kere kızıl varken saçımda nasıl kendi renginde uzatıcam bilmiyorum yaa her ay azıcık ucundan kestiricem ya da koyu bi natural coloursa boyayıp daha da ellemicem ama inanın artık kafama boya sürmek istemiyoreeeeeeeeee :(((

ben yaklaşık 1 yıldır saçlarımı natural colorsla boyuyorum.ilk başta 4n-5n gibi koyu renkler kullandım.memnundum.beyazları tam kapatmıyor ama çirkinde durmuyor.ışıltı gibi duruyor.sonra giderek açık renklere boyadım.açık renkler beyazları kapatmadı ve renk farkı oldu.altlar koyu,üstler biraz açık, diplerde belirgin beyaz.saçlarımı açtırmak istemediğim için 5n e tekrar boyayacağım.
natural colorstan vazgeçmememin nedeni ise
kokusu rahatsız etmiyor
saçları yıpratmıyor(özellikle koyu renkleri)

Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce, koyu kahve-siyah arası bir renkte olan ve hiç boyanmamış saçlarımın sadece kat uçlarına 2-3 ton açık renk vermek istemiştim. O da sadece boyayla. Ama sonuç yine bir kuaför faciası. O kadar uyarmama rağmen sanırım oryal kullandı ve saçlarım anında sertleşti ve ışıltısını yitirdi. Renk de turuncuya yakın saçma sapan bir renk oldu. Ben de boyadan 2 gün sonra, internette yaptığım uzun araştırmalar sonucu, koşarak saçıma zarar vermeyeceğini düşündüğüm Natural Colors orta kahve aldım. Saçımın ne diplerinde ne de uçlarında kutudaki renk tutmadı, sadece açık ola yerleri birazcık koyulaştırdı. O da yalnızca birkaç gün dayandı ve boya yine aktı gitti . Bu arada saçlarım ne durumda mı? Kalın dalgaları olan kaşmir yumuşaklığındaki saçlarım kedi tüyü gibi oldu, inceldi, kurudu, sertleşti. Bunda belki yeni açılmış saçın üzerine hemen boya yapmamın da payı büyük, ancak benden tavsiye boya kullanmayın arkadaşlar. Özellikle genç arkadaşlar! Saçlar beyazlaşmaya başlayınca da organik boyalarla başlayabilirsiniz.

Bu arada saçlarıma önceden de sürekli olarak, badem, hint ve çam terebentin yağıyla bakım yapıyordum. Mükemmel! Boyadan sonra yine yoğun biçimde uygulamaya başladım, saçlarım kendini toparladı. Ancak hala eski haline gelemediler.

arkadaşlar 1 buçuk yıldır saçımı boyamıyorm en son röfle yaptırdım perma yaptırdım saçım çok yıprandı kedi kuyruğu gibi incecik kaldı dökülmekten.
araştırdımda naturel colors içinçok iyi yorumlar var hem beslediğine hem dökmediğinine dair.beyaz tenliyim saçım zifir siyah:27: biaz açık renk olsun istiyorum
önerileriniz varmı.sarı gönlümden geçiyor ama çok döker diye korkuyorum ne dersiniz.
bide kuaförde boyatma tövbesi verecektim az kala.saçı hiç düşünmüyolar vazifelerini yapıp para alıyorlar anca göz boyama istisnalar hariç

Ben bu markanın röfle setini alıp ablama aynı kuaförlerin yaptıgı gibi röfle yapıorum sarının rengi cok güzel oluyor ablam gittigi kuaförlerin hiçbirinde sarıdan memnun olamıo ben yapınca işte bu dio :) keske kendimede yapabilsem. dier markaların röfle setlerinide denedim ablama fakat bunun sarısı gibi güzel olmadı. bu hafta yine alıp röfle yapıcam istedi hatun :)

tüh keşke daha önce okusaydım mesajını röfleyi bende çok seviyorum.açık kumralı aldım saçım bi değişik renk oldu.açıldı diyim sadece alkol sürülmüş gibi turumcumsu acep röfle yapsammı üzerine
resmi varmı çekilmiş ablanızın tonunu çok görmek isterim.bazı sarılar çok yaşlı gösteriyo.
saçı yıprandımı renk açıcı varmı içinde.size zahmet yazarsanız sevinirim

$abla.jpg renk bu canım nişan var die cok acmamıstım rengi bikac hafta önce yapılmıs bir sac yıpratmıoda ama tabi sonucta acma var işin ucunda boya gibi hiç zarar vermemsini bekleyemeyiz

kızlar ben koyu kumral ile orta küllü kumralı karıştırmayı planlıyorum. Kısacası kendi saç rengime dönüp uzun bir süre boyamamayı düşünüyorum çünkü saç boyasına alerjim var. Bu yüzden diplerine sürmek istemiyorum diplerden 2 cm aşağıdan başlıcam yine de ısıtma işlemini yapmam gerekiyor mu

üniversite yıllarından beri saçımı arada sırada çeşitli renklere boyuyorum. şimdiye kadar birçok marka ve ton kullandım. ama saçla ilgili en çok bilgiye buradan ulaştım, o yüzden bu boya hakkındaki deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum:

her boyamada iğrenç kokularıyla ciğerlerimi iflas ettiren, yıkarken bir daha asla bunlarla boyamıycam dedirten ve kokusu böyleyse kimbilir saç derime nüfuz eden kendisi nasıldır diye düşündüren kimyasal boyalardan kurtulmak için sürekli bir araştırma içindeydim. sonra burada natural colorsa rastlasım tesadüfen ve hakkında yazılan tüm yorumları okudum, hatta birkaç kere okudum. saçlarımın orjinal rengi koyu kestane, diplerinden bayağı çıkmıştı, boyları ise palette renk açıcıyla iki kere açılmış, bakır rengi gibi bir şey olmuştu. turunculukların ne kadar can sıktığı malum. kapatmak için natural colorsun 7N ve 7C renklerini aldım. orta kumral ve orta küllü kumral yani. bir hevesle boyamaya başladım. daha önceden de söylendiği gibi karıştırınca pelte gibi bir karışım oluyor, hiç kokmuyor. yalnız boyarken biraz oraya buraya sıçrayabiliyor, dikkatli olmakta fayda var. neyse, boyanın talimatında tarif edildiği üzere önce dipleri boyadım, bone geçirip 20 dakika orta derecede ısı verdim. sonra saçımın geri kalanını boyadım, dipler de uçlar da bildiğiniz siyah oldu. siyahtan bile koyu hatta. halbuki ben kumral almıştım. tabi çok farklı duygular, düşünceler geçti aklımdan. saçınla bu kadar uğraşırsan böyle olur, haline şükretmeyip sürekli daha iyisini istersen (saç renginden tatmin olamamak) böyle olur gibi. neyse, boyları boyadıktan sonra 20 dakika bekleyin diyordu, ben 40 dakika beklemişim. sonra yıkadım, şampuanladım (içinden çıkan şampuan kazık gibi yaptı saçımı) ve son olarak da kremiyle kremledim. banyodan çıktığımda saçım resmen siyah gibiydi. ya sabır diyerek ama bir yandan da umutla taradım ve kuruttum. ve çok ilginç bir şeyle karşılaştım: saçım siyah falan değildi, tam da kutunun üzerindeki kumral renkti. dipler nedense tam boyanmamıştı yani orjinal rengiydi ısı tutmama rağmen ama saçımın genel görüntüsü tamm da istediğim gibiydi. o an hissettiğim mutluluğu anlatamam. şu an saçlarım yumuşacık, parlak, eşim çok beğendi. ve en önemlisi çizgi karakter gibi yapmacık bir renk değil de gayet doğal, dipler tam boyansaymış kendi rengim sanılacak kadar doğal. çok uzattım ama sonuç olarak, bu boya süper!

Natural Colors 5N Acik Kahve rengine boyadim ve sonuc yumusak ve parlak dogal bir sac rengi ama sanirim biraz fazla tuttugum icin birazcik koyu oldu rengi ayrica ben kullanma talimatinda yazdigi gibi 20 dakika falan isi vermedim 5 dakika verdim ve bir sorun ile karsilasmadim rengin tutmamasi ya da beyazlarin kapanmamasi gibi.belki koyu bir ton oldugu icindir...
ama bir sonra ki boyam color&soin 6B kakao kahve olacak ,tam aradigim renk tatli bir kahve ...

Natural Colors 5N Acik Kahve rengine boyadim ve sonuc yumusak ve parlak dogal bir sac rengi ama sanirim biraz fazla tuttugum icin birazcik koyu oldu rengi ayrica ben kullanma talimatinda yazdigi gibi 20 dakika falan isi vermedim 5 dakika verdim ve bir sorun ile karsilasmadim rengin tutmamasi ya da beyazlarin kapanmamasi gibi.belki koyu bir ton oldugu icindir...
ama bir sonra ki boyam color&soin 6B kakao kahve olacak ,tam aradigim renk tatli bir kahve ...

ne kadar o boyalar ??

boya hakkında o kadar güzel şey yazdıktan sonra bunları da yazmak boynumun borcu oldu. boya son mesajda yazdığım gibi tamam çok güzel, kokmuyor, yakmıyor. çıkan renge de bayıldım ama o renk 1 evet sadece 1 haftada akıp altından eski saç rengim çıkınca hiçbir anlamı kalmadı. sonra o boyamadan 2 hafta sonra bir ton koyusuna boyadım, bu kez hiç tutmadı. yani boyanın doğal olması evet önemli ama o kadar uğraşmaya tutması da lazım di mi. yazmak istedim.

şimdiye kadar 8 tonlarını boyadığım için o kadar akma sorunu olmadı bende. herhalde koyu olduğundan dolayı fazla dayanıklı olmamıştır. peki iyice ısı verdiniz mi saçınıza bu boyayı uygularken, ısı vermek de çok önemliymiş boyanın saça nüfuz edebilmesi için, kullanma kılavuzunda öyle yazıyordu...

Son düzenleme:
boya hakkında o kadar güzel şey yazdıktan sonra bunları da yazmak boynumun borcu oldu. boya son mesajda yazdığım gibi tamam çok güzel, kokmuyor, yakmıyor. çıkan renge de bayıldım ama o renk 1 evet sadece 1 haftada akıp altından eski saç rengim çıkınca hiçbir anlamı kalmadı. sonra o boyamadan 2 hafta sonra bir ton koyusuna boyadım, bu kez hiç tutmadı. yani boyanın doğal olması evet önemli ama o kadar uğraşmaya tutması da lazım di mi. yazmak istedim.

merhaba... benim durumum da seninkine çok benziyor... saçlarım uzun ve bakır sarı gibi bişey.. yıprandılar artık çok üzülüyorum:( senin ilk mesajını okuyunca havalara uçmuştum ama bunu görünce çok üzüldüm:( ne durumda şimdi saçların hala ynı boyaya mı devam ediyorsun? ben de şu turunculuktan doğal yolla kurtulayım arkadaşım..bi fikir ver nooooolursun:))))

10 c ve 7 n yi karıştırıp boyadım..Boneyi geçirdikten sonra da 20 dakika saç kurutma makinasını orta derecede tuttum..Kutudan çıkan saç şampuanlarını kullandım...Saçlarımı iyice duruladıktan sonra da arganlı serumu saçlarıma sürdüm..Şu an saçlarım yumuşacık...Bakalım akacak mı...Hem beyazları kapattı hem de saçlarımı kurutmadı..Ellerim hep saçlarımda..:) Umarım saçlarımı sağlıklı bir şekilde uzatabilirim bu sefer...:)

Son düzenleyen: Moderatör:
10 c ve 7 n yi karıştırıp boyadım..Boneyi geçirdikten sonra da 20 dakika saç kurutma makinasını orta derecede tuttum..Kutudan çıkan saç şampuanlarını kullandım...Saçlarımı iyice duruladıktan sonra da arganlı serumu saçlarıma sürdüm..Şu an saçlarım yumuşacık...Bakalım akacak mı...Hem beyazları kapattı hem de saçlarımı kurutmadı..Ellerim hep saçlarımda..:) Umarım saçlarımı sağlıklı bir şekilde uzatabilirim bu sefer...:)

Saçlarımın uçları şu an çok yıpranık durumda..Bakım yapmaya çalşıyorum..Aktardan alacaklarımla bakımı daha tedaylı yapıcam...Bu gün kullandığım karışımın sonucu bu şekilde..Koyu bir renk olucak sandım ama sonuçtan memnun kaldım...:)

Back