• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NATO Genel Sekreteri: Müslümanlar İçin Savaşamayız

savrukzeynep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
1.704
1.735
133
NATO Genel Sekreteri: Müslümanlar İçin Savaşamayız
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İttifak'ın IŞİD'e karşı savaşmak üzere Suriye'ye asker göndermeyeceğini açıklarken "Bu mücadeleyi Müslümanlar için yürütemeyiz." dedi
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, IŞİD'le savaşmak üzere Suriye'ye asker göndermeyeceğiz dedi. "Bu savaşı Müslümanlar için yürütemeyeceğiz" diyen Stoltenberg'in din vurgusu şaşkınlık yarattı.

"BATI VE İSLAM DÜNYASI ARASINDAKİ BİR SAVAŞ DEĞİL"

İsveç gazetesi Tages-Anzeiger'a konuşan NATO Genel Sekreteri, Suriye'deki çatışmanın Batı ve İslam dünyası arasındaki bir savaş değil, "radikalizm ve terörizme karşı savaş olduğunu" söyledi.

"BU MÜCADELEYİ MÜSLÜMANLAR İÇİN YÜRÜTMEYİZ"

Stoltenberg, "Bu savaşta Müslümanlar ön cephede. Kurbanların çoğu Müslüman ve IŞİD'e karşı savaşanların çoğu da Müslüman. Bu mücadeleyi onlar için yürütemeyiz" şeklinde konuştu.

"ÖN PLANDA OLAN YEREK KUVVETLERİ GÜÇLENDİRMEK"

Stoltenberg, kara gücü gönderme seçeneği sorulduğunda, "Bu, koalisyonun ve NATO müttefiklerinin gündeminde yok. ABD'nin sınırlı sayıda özel kuvvetleri var. Ön planda olan şey ise, yerel güçleri kuvvetlendirmek. Bu kolay değil ama tek seçenek bu" dedi.

"TÜRKİYE'YE YÖNELİK BİR ÖNLEM PAKETİ KABUL EDİLECEK"

Genel Sekreter, Rusya ile yaşanan krizin ardından NATO'nun Türkiye'nin hava savunma kapasitesini artırmasına yardım ettiğini hatırlatarak, "Noel bayramından önce" İttifak'ın Türkiye'ye yönelik bir önlem paketi kabul edeceğini söyledi. Türkiye, NATO'nun Müslüman çoğunluğa sahip tek üye ülkesi.

08 Aralık 2015 Salı 07:29

http://m.haberler.com/nato-genel-sekreteri-muslumanlar-icin-savasamayiz-7948489-haberi/

Biz müslümanız. Her ne kadar yok efendim biz laik bir devletiz filan desek de onların bize baktığında gördükleri tek şey islam! Bu yüzden de bos yere Avrupa'ya yaranmaya çalışmayıp, özümüze dönmeli ve bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalıyız. "Hayır efendim biz laik devletiz" demek ve kendimizi ispat çabasına girmek, daha da küçülmekten başka bi işe yaramıyor...

Biz müslümanız. Her ne kadar yok efendim biz laik bir devletiz filan desek de onların bize baktığında gördükleri tek şey islam! Bu yüzden de bos yere Avrupa'ya yaranmaya çalışmayıp, özümüze dönmeli ve bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalıyız. "Hayır efendim biz laik devletiz" demek ve kendimizi ispat çabasına girmek, daha da küçülmekten başka bi işe yaramıyor...
İyi de , Zeynep, bizim anayasamız Laik bir anaysa ve islam ibaresi yok. Biz nüfusunun yüzde 99 u müslüman olan bir ülkeyiz. Ayrıca nato üyesiyiz.
Türkiye bu savaşın bir tarafı kabul edilmiyor. Değil zaten. Suriye de nato üyesi değil. Dolayısıyla natonun bölgeye asker göndermemek istemesi normal. Anormal olan bu gerekçeyi din üzerinde vurgulamak. Ve dünyaya resmi bir organ üzerinde bölgedeki yangını "müslümanların savaşı " olarak nitelemek.
Ayrıca Işid in avrupa ve amerkiyı tehditlerine rağmen, ortada Paris olayı tüm çıplaklığıyla dururken natonun bu ifadesi çok daha anlamlı. Bu ifade müslümanlara yapıştırılmış resmi bir yafta.

İyi de , Zeynep, bizim anayasamız Laik bir anaysa ve islam ibaresi yok. Biz nüfusunun yüzde 99 u müslüman olan bir ülkeyiz. Ayrıca nato üyesiyiz.
Türkiye bu savaşın bir tarafı kabul edilmiyor. Değil zaten. Suriye de nato üyesi değil. Dolayısıyla natonun bölgeye asker göndermemek istemesi normal. Anormal olan bu gerekçeyi din üzerinde vurgulamak. Ve dünyaya resmi bir organ üzerinde bölgedeki yangını "müslümanların savaşı " olarak nitelemek.
Ayrıca Işid in avrupa ve amerkiyı tehditlerine rağmen, ortada Paris olayı tüm çıplaklığıyla dururken natonun bu ifadesi çok daha anlamlı. Bu ifade müslümanlara yapıştırılmış resmi bir yafta.
Anayasamizda islam ibaresi olsun ya da olmasın, onlar bize baktiklarinda islamiyet görüyorlar sadece. "Ama biz laikiz " demek de sadece kendimizi daha da aşağılamak oluyor... Allah korusun, bize bi ülke saldirsa, Nato asker yollayip bizi korur mu? Kim buna gönül rahatlığıyla "evet korur" diyebilir? Bence Nato üyesi filan olmamiz göstermelik. Adamlar yıllar önce bizi Kore savaşında "kullandi", yalanciktan da Nato üyesi olduk... kısacası; onlar hristiyan biz müslümanız.... bunun dışında bir ittifak filan yok. Biz ancak onlara sadik bir köle olursak bizi kabullenirler; bu kabullenme de -aferdersiniz- köpeğini seven adam kabullenmesinden asla öteye geçmez. (Biraz ağır konuştum ama batı bu...)

Anayasamizda islam ibaresi olsun ya da olmasın, onlar bize baktiklarinda islamiyet görüyorlar sadece. "Ama biz laikiz " demek de sadece kendimizi daha da aşağılamak oluyor... Allah korusun, bize bi ülke saldirsa, Nato asker yollayip bizi korur mu? Kim buna gönül rahatlığıyla "evet korur" diyebilir? Bence Nato üyesi filan olmamiz göstermelik. Adamlar yıllar önce bizi Kore savaşında "kullandi", yalanciktan da Nato üyesi olduk... kısacası; onlar hristiyan biz müslümanız.... bunun dışında bir ittifak filan yok. Biz ancak onlara sadik bir köle olursak bizi kabullenirler; bu kabullenme de -aferdersiniz- köpeğini seven adam kabullenmesinden asla öteye geçmez. (Biraz ağır konuştum ama batı bu...)
onlara yaranma için laiklik değil artık din ve devletin ayrı kavramlar olduğunu anlamak için
bilimde ilimde teknolojide ilerlemek için
ülke gündeminin 1*1 kumaş oluşturuyorsa ilimden bilimden nasıl söz edebiliriz
evrim gibi bilimsel çalışmaları yasaklayan yasakçı bir toplum nasıl ilerleyebilir onlar bunu aşalı çok oldu bizim ne düşündüğümüzü ne yapacağımızı onlar biliyorlar

Ben rusya olayında her hangi bir savaş ihtimali doğduğunda kimse yanımızda olmayacak dediğimde inanmayıp dalga geçenler olmuştu. Buyrun söylediklerimi doğrulayan bir açıklama.

Ayrıca biz laik bir ülkeyiz, laik kalacağıcız. Kimin ne düşündüğü önemli değil. Bunu değiştirmeyi becerebilecek bir insan yok, olmayacak.

Adam hakli, niye muslumanlar için savassinlarki!
Bugun musluman bir ulke, baska bir musluman ulkeye sahip cikiyormu onun icin savasiyormu! Yook anca birbirlerinin kuyusunu kaziyorlar. Tarih boyunca bu hep boyle olmus ve boyle olmaya devam edecek. Cunku cahiller. Kafayi dinle bozmuslar. Dinle kalkinmis bir ulke gösterin Allahaskina...

Bize ülke saldırsa bu 3. dünya savaşının başlaması olur. Türkiye sıradan bir ülke değildir. İttifaklarda küreselleşme ile birlikte din üzerinden yapılmaktan çıkmış stratejik çıkar üzerinden yapılmaya başlanmıştır .1. dünya savaşından itibaren geçmişe dönüp bakın hangi savaşta dini bir ittifak görürsünüz?

onlara yaranma için laiklik değil artık din ve devletin ayrı kavramlar olduğunu anlamak için
bilimde ilimde teknolojide ilerlemek için
ülke gündeminin 1*1 kumaş oluşturuyorsa ilimden bilimden nasıl söz edebiliriz
evrim gibi bilimsel çalışmaları yasaklayan yasakçı bir toplum nasıl ilerleyebilir onlar bunu aşalı çok oldu bizim ne düşündüğümüzü ne yapacağımızı onlar biliyorlar
kumaş başörtüsümü oluyor : ))))))))

Ben rusya olayında her hangi bir savaş ihtimali doğduğunda kimse yanımızda olmayacak dediğimde inanmayıp dalga geçenler olmuştu. Buyrun söylediklerimi doğrulayan bir açıklama.

Ayrıca biz laik bir ülkeyiz, laik kalacağıcız. Kimin ne düşündüğü önemli değil. Bunu değiştirmeyi becerebilecek bir insan yok, olmayacak.
arkadaşlar dua ile ülkeyi kurtaracaklarını düşünüyorlar.
Elin gavurunun bir bombası ülkemizi unufak etmeye yeter .Haberleri yok.

Adam hakli, niye muslumanlar için savassinlarki!
Bugun musluman bir ulke, baska bir musluman ulkeye sahip cikiyormu onun icin savasiyormu! Yook anca birbirlerinin kuyusunu kaziyorlar. Tarih boyunca bu hep boyle olmus ve boyle olmaya devam edecek. Cunku cahiller. Kafayi dinle bozmuslar. Dinle kalkinmis bir ulke gösterin Allahaskina...
Din kalkınmayı değil insanlara adaletli ve ahlaklı olmayı öğretir yani para kazanmayı değil güzel ahlak ve ahireti kazanmayı öğretir .. Bunu bir ayirtedelim önce .. Arabistan mesela çok zengin bir ülke ve islam ülkesi yani islam ülkesi de zengin olabiliyormuş .. Gelişim ve bilime gelince onun din ile alakası yok zaten dini karıştırmanın manası da yok ..

Din kalkınmayı değil insanlara adaletli ve ahlaklı olmayı öğretir yani para kazanmayı değil güzel ahlak ve ahireti kazanmayı öğretir .. Bunu bir ayirtedelim önce .. Arabistan mesela çok zengin bir ülke ve islam ülkesi yani islam ülkesi de zengin olabiliyormuş .. Gelişim ve bilime gelince onun din ile alakası yok zaten dini karıştırmanın manası da yok ..
verdiğiniz örnek çok komik.
Arabistan petrol olmasa zengin olurmuydu.?
basit bir masa örtüsünü bile dışardan alan bir ülke . :)
petrol rezervlerinin tükendiğini bir düşünsenize.

aman allahım korkunçççç

verdiğiniz örnek çok komik.
Arabistan petrol olmasa zengin olurmuydu.?
basit bir masa örtüsünü bile dışardan alan bir ülke . :)
petrol rezervlerinin tükendiğini bir düşünsenize.

aman allahım korkunçççç
Gerçekten su mesajimdan bunu mu çıkardınız ?? Bakin ben ne yazmışım islam kalkındırmaya ülkeyi demisim yani Arabistan in kalkınma nedeni islam değil ama islam ülkesi de olsa zengin olabiliyor demisim .. Tekrar bi okumanızı tavsiye ederim mesajimi

Gerçekten su mesajimdan bunu mu çıkardınız ?? Bakin ben ne yazmışım islam kalkındırmaya ülkeyi demisim yani Arabistan in kalkınma nedeni islam değil ama islam ülkesi de olsa zengin olabiliyor demisim .. Tekrar bi okumanızı tavsiye ederim mesajimi
yoo komik.
Arabistan petrol olmasa ne yapacak bana bir söyler misiniz?
zengin olmak için hazıra konmak dışında ne yapmış
nasıl bir emek sarfetmişler ne üretmişler.

Dogru söylüyorsun özümüze dönmemiz sart, 2000 yil geriye gidelim bence, cesmeden su tasiyalim, esekle bir yerden bir yere gidelim.
Bizi biz yapan degerler ne yahu ???
Biz laik devletiz dememizin nedeni ispat cabasimi ???? :confused::confused::confused: aaayyy ben bayilizzaaammmmm :confused::confused::confused:

yoo komik.
Arabistan petrol olmasa ne yapacak bana bir söyler misiniz?
zengin olmak için hazıra konmak dışında ne yapmış
nasıl bir emek sarfetmişler ne üretmişler.

Yaaa lüütfffiiinnnnn ama, aksam aksam böyle zor sorular sorma. Kafalarini karistirma liiitffiinnnn
Fitratinda varmis iste... o_O

Yaaa lüütfffiiinnnnn ama, aksam aksam böyle zor sorular sorma. Kafalarini karistirma liiitffiinnnn
Fitratinda varmis iste... o_O
laf ola beri gele.
en zengin islam ülkesi Katar'dır
o ülke bile 1939 yılında petrol bulunana kadar balıkçılıkla geçinen sade bir ülkeydi .

Back