Nasilsin - Ne yapiyorsun

Çok haklısın. Buna ben de hep dikkat etmişimdir.
"İyiyim, Eh işte, Bugünümüze de şükür" gibi duygu, durum belirten ifadeler "Nasılsın?" sorusuna cevap olarak verilir.
"Yeni işe başladım, Ablamın nişanı için koşturuyoruz işte, Sınava hazırlanıyorum" gibi eylem, iş, hareket belirten ifadeler ise "Ne yapıyorsun?" sorusuna karşılık olarak verilir.
İnsanların geneli ağız alışkanlığı yanlış kullanıyor.

Aynen aynen,ayni ideolji ugrundayiz

-Napiyorsun?
-Napiyim sen napıyorsun?
-Napiyim

bi de bu var :)

ahahaha yaşadığım bi olay geldi geçen aklıma
bi tanıdıkla karşılaştık
ee dedi bebek olmuş
evet abi dedim
ee noldu dedi
erkek oldu dedim
noldu peki dedi
oğlum oldu dedim
ee noldu yani dedi
erkek işte dedim
adı noldu dedi
..... dedim
ne kadar oldu dedi
..... aylık dedim

sinir krizi geçirmeme ramak kalmıştı ki hadi iyi akşamlar diyip gittim

Saka bir yana,belki de takinti oldu artik, bu sorulari sorunca aldigim cevaplara dikkat ediyorum ve o an ki konusma ters cevaplar seklindeyse garip hissediyorum kendimi.

Olan olmus artik abi,sana ne oldu deseydin

Bi ara bende takmıştım bu konuya. İnatla düzeltiyordum karşı tarafın yanlışını. Ama pes ettim bir müddet sonra.
Yani 'napıyosun' 'napıyosun' demektir. Bundan 'nasılsın' manası nasıl çıkabilir kiii!

Genelde selam nasılsın yada naber derim ben, ne yapıyosun demem

ben çoğunuzun aksine şöyle düşünüyorum:
bana da "napıyorsun" dense "neler yapıyorsun"dan ziyade "nasılsın" algılarım ve iyiyim derim.
çünkü yolda gördüğün birine durup "şu şu oldu da buraya gidiyorum da" diye anlatılmaz. ama uzun süredir görüşmediğim arkadaşım falan soruyorsa o gerçekten ne yaptığımı veya ne durumda olduğumu soruyordur muhtemelen ona "iyiyim" diye geçiştirmem,detay veririm.
ayrıca insanların birbirini yolda görünce hesap sorar gibi davranmasına sinir oluyorum. selamını ver geç. herkesin çetelesini tutmak zorunda mısın ya...

Ama o zaman yolda gordugumuz biri nasilsin dese ya napiyosun yerine..Kafa bulandirmanin alemi ne,bakin insan beyni nelere takiliyo gunaahhh

Valla pek dikkat etmedim ama adamina gore yerine zamanina gore verdigim cevap degisiyor sanirim.

Bi de naber lan nörüüüyonusss var. nörüüüyonusss ne arkadaşım.

Ben de ilk başta nasılsın der sonra neler yaparsınız görüşmeyeli diye devam ettiririm.
Ama artık nasılsın diyen pek kalmadı. Bana da ne yapıyorsun dedikleri zaman ne yaptığımı söylüyorum.

Kayseri' de ne yapıyorsun nasılsın denmez genelde konusma
-Nörüyon
-Nörüyüm iyiyim sen nörüyon
-Bende nörüyüm iyiyim işte

Bu şekilde devam eder ama kimsenin ne yaptığını anlamazsın

Kayseri' de ne yapıyorsun nasılsın denmez genelde konusma
-Nörüyon
-Nörüyüm iyiyim sen nörüyon
-Bende nörüyüm iyiyim işte

Bu şekilde devam eder ama kimsenin ne yaptığını anlamazsın
En guzeli bence :))Nörüyon de cevabi bekle heyecan olur :))

Nasılsın sorusundan daha iyi ne yapıyorsun ? İyiyim şukur sen nasılsın ? " çok klasik , iyi değilsen bile dökülür iyiler.
Ne yapıyorsun ? " Uzanıyorum, kitap okuyorum, çalışıyorum " daha kullanışlı cevap alırsın :) cevaplamak istemezsen " iyi ne olsun, sen ne yapıyorsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…