nasıl :(

aquamarinea

Uzanıp kendi yanaklarımdan öpüyorum...
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
199
319
Üniversite birinci sınıfım. Bir dersten bu dönem kaldım. Seneye alttan alacağım. Not ortalamam da pek parlak değil açıkçası. İlk sene ilk dönem derken pek adapte olamadım o yüzden böyle oldu. Artık gerçekten çalışıp elimden gelenin fazlasını yapacağım. Sorum ilerde yüksek lisans yapmamı engeller mi? Akademik kariyeri etkiler mi?
Bu konu hakkında bilgisi olan bana yardım edebilir mi ? Kafam çok karıştı internetten araştırdım ama bulamadım.

ünvyi 5.5 senede bitirdim
yüksek lisans yapıyorum :) yaparsın...

Yok etkilemez, rahat ol.
Ama sen yine de derslerine çalış, boşlama.

Diğer dönemlerde daha çok çalışıp ortalamanı yüksek tutarsan engellemez tabii ki.

Önemli olan 4 senenin sonundaki ortalamanın iyi olması.

ünvyi 5.5 senede bitirdim
yüksek lisans yapıyorum :) yaparsın...

Bu aralar kafama çok takmıştım gerçekten biraz rahatladım . Cevapladığınız için teşekkürler :)

Ortalamanı toparlarsan bir dersten kalmış olmak vs. etkilemez yüksek lisansı veya akademik kariyeri. Ama koyvermemen, dersten kalmayı alışkanlık haline getirmemen lazım. Dört senenin sonunda not ortalamanı 3ün üzerinde tutmaya çalış. Azıcık da üzerinde olsa yeter. Ne kadar yüksekse o kadar iyi tabi. Farklı okulların farklı ortalama şartları var yüksek lisans için. Ama üçün de üzerinde isteyen yok önşart olarak.

Böyle devam edersen etkiler. En az 3-3,5 ortalaman olsa iyi olur.
İlk sene en kolay sene olur genelde. Ama çalışana.
Çalışmayana herşey zor. Çalışana da bir şekilde kolaylaşır.
Hedeflerini düşünüp çalış. Boşlama.
Çünkü o 4-5 sene senin geri kalan tüm ömrünü etkileyecek.

İlk senevolur boyle seyler ,alisma modu vs ileriyi neden etkilesin ,
Biz finalden dusuk alinca hocaya gider bute birak derdik ,daha cok calisir ortalasmayi yukseltirdik,
Sonucta transcripte nit var but mu final mi yok

bir 4. sınıf üniversite öğrencisi olarak 1. sınıftan akademik kariyer düşünmen çok mantıklı dersinin kalmış olması ortalamanı değiştirmiyor tekrar alıp yüksek tutarsan bir şey fark etmiyor. akademik kariyerde önemli olan okul not ortalamandan çok ales ve yds birde başvuracağın üniversitenin akademik kadrosunda seni seven bir iki öğretmen olması haberin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…