Gebeliğe Hazırlık Nasıl?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

zanylife

Meleğim..
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2014
484
233
103
Bursa
Kızlar merhaba,

Sizlerle paylaşmak istedim. Eşimle 6 yıllık bir geçmişimiz var ve 4 yıldır da evliyiz.
Eşim çocukları bebekleri çok seviyor biliyorum gözlemliyorum çocuk gördüğü an oynamalar peşinden ayrılmamalar ama söz konusu kendisi olunca baba olma korkusu çok yaşıyor..
Bunu aşmasını nasıl sağlayabilirim yok bir çözüm bulamadım.
Çocuk bebek vs. mevzusu açıldığı an adam kasılıyor...
Ben geçen yıldan beri çocuk istiyordum bu yıl ancak zor ikna ettim (tam tersi olması gerekirken) ama görüyorum ki aşamıyoruz benim de sinirler artık hurraaa zıplıyor.

Siz eşinizle hiç böyle problemler yaşadınız mı?
Yaşadıysanız nasıl aştınız?

ben yaşamadım
eşim yaşadı
hiç çocuk istemiyordum
aşırı korkuyordum, eşim bu konuda beni ısındırmaya çalışınca ters tepiyordu
iyice soğuyordum
o da bana dedi ki "benim için sen önemlisin, seninle ortak bi çocuğumuz olmasını tabiki isterim ama bu sen hazır olana kadar olmayacak, hiç istemezsen onu da anlarım" sonra hep bekledi. ben evliliğimiz 6.5 yıl olunca kendimi hazır hissettim. kendi kendime içsel bi süreç yaşayıp artık istiyorum dedim.
ama eşim bu süreçte sürekli üstüme gelip imada bulunsaydı sanırım ben daha da uzaklaşırdım.

eşin hiç mi istemiyor, şimdi mi istemiyor bunu bi netleştirin önce.
bir de korkularını sizle paylaşmasını isteyin.

Hiç istemiyor değil istiyor ama arada korkularına yenik düşüyor zor bir süreç eşim 39 yaşında ben nisanda kısmetse 33 yaşıma giricem anne tarafımda erken menopoz var geriliyorum hem psikolojik hem de fizyolojik olarak.
Eşim çok kafaya takıyor gelecek verebilecek miyiz iyi bir anne baba olabilecek miyiz dünya kadar şey düşünüyor bu da olsun öyle yapalım bu da olsun öyle yapalım bitmiyor

Benimde 2.çocuk çocuk konusunda eşim çekingen. Oğlum geçtiğimiz Kasım sonunda 4 yaşını bitirdi ve okul çağı gelmeden kardeşi olsun istiyorum tabi olmuyo orasi ayri bi konu, dondurulmuş transfer yumurta takipleri derken 2 seneyi geçti, buarada oğlumada 2 sene gectikten sonra tüp bebekle hamilelikte kalmıştım şükür ki Rabbim nasip etti. Ama ikinci çocuk düşüncesi sanki eşimi gerio çok takiyosun dio, hadi yeni denemeye baslasak tamam ama 2 seneyi geçti bende esimden bi destek bi çaba beklerdim okadar hormon ilaçları almak tahlil tetkikler yaptırmak kolay değil hem psikolojik olarak etkilenmem hemde canımın yanması sanki onun umrunda değilmiş gibi buda ağrima gidio. Enazindan düşüncelerini paylaşsa onagore davranıcam ama nezaman konuşmaya kalksam donuk donuk durup ağzını bıçak açmıo. Eltimlerde 2.çocuk istio biraz bizle yarış içinde gibiler buda eşimi sinirlendirio ilk onların olsada şu fesat düşüncelerinden kurtulsak bi dio.herkesin çocuğu kendine boşver böyle saçma konulara takılma dedim ama acaba buyüzdenmi ağırdan alio yoksa gerçekten hiçmi istemio hâlâ anlamış değilim

Seni çok iyi anladım canım yani bizim düşünmemiz gereken çoğu şeyi onlar düşünüyor ya benim de zoruma gidiyor. o çocuğu karnında taşıyacak olan benim ağrısını her şeyini biz kadınlar çekiyoruz ama anlamaya bile çalışmıyor tamam erkeğin de kendini hazır hissetmesi önemli ama kadının kendisini hazır hissetmesi daha çok önemli diye düşünüyorum. Benim bu durumda hiçbir etkim yok benim de zoruma gidiyor. alttan almaya çalışıyorum anlamaya çalışıyorum halen ama çok da bunaldım doğrusu.

aslında yaşı da var eşinin
ekonomik durumunuz yüzünden mi endişe ediyor acaba?

aslında yaşı da var eşinin
ekonomik durumunuz yüzünden mi endişe ediyor acaba?
işin komik tarafı da bu ya :) Ekonomik sıkıntımız yok çok şükür yurt dışı ağırlıklı çalıştığı için gelirimiz iyi bahane yapıyor korkusundan ben kendim açısından zaten en çok endişe yaşıyorum çünkü bir gün patlayacağım ama bakalım ne zaman :)

direk değil de dolaylı yoldan süpriz olsa ne yapardı ağzını ara çaktırmadan.

direk değil de dolaylı yoldan süpriz olsa ne yapardı ağzını ara çaktırmadan.
Yok zaten dolaylı yoldan konuyu açıyorum ya da aileler açıyor o da ayrı gıcık olduğum bir mevzu herkes bana diyor kocanı bir kandırıp da çocuk yapamadın vs.vs. ben ondan daha çok geriliyorum.
İnşallah bir aksilik çıkmaz canım da bir an önce anne baba olma duygusunu biz de yaşarız o duyguyu yaşamasını kendimden çok istemeye başladım

Çocuğu ilk istwyen genelde erkek olduğu için bize oyüzden ters gelio, tamam olabilir diyip susalim zaman tanıyalım diyicem ama bunu uzatmalari hakkaten hiç yakışık almıo, aynısını kadın yapsa kimbilir olaylar hangi boyutlara ulaşır bundan eminim..
Bakalım şuan bende sabredip konusunu açmıyorum. zaten başka sorunlarım var sıkıntıdan hormon ilaçlarından düzenli olan adetlerim şaştı azönce yine doktrdan geldim 48 gün oldu ne gelen var ne giden. Rabbim herşeyin hayirlisini versin inş...

amin canım inşallah hallolur herşey yoluna girer ben tekrar karşıma alıp konuşmayı deneyeceğim bakalım böyle böyle ömür geçiyor zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…