Nasıl yapsam ?

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.454
Biraz param olsa evde duramayan bir tipim aklım fikrim o parada alıp hemen çarşı pazar gezip alışveriş yapmak istiyorum aynı zamanda parada biriktirmek istiyorum ama yapamıyorum illaki harcıyorum başka ödemelerimde oluyor her ay maaşımdan az bir miktar artıyor altın alıp kenara atmak istedim ama onun içinde 2 aylıgımın arta kalanını birleştirmem lazım maalesef oda olmuyor çünkü yine harcıyorum bende böyle birşey düşündüm gram olarak mı altın alsam bu mantıklı sizce altın yatırımı kazançlı diye biliyorum gramda aynı şey olur mu bilmiyorum sizlere soruyorum sevgili hanımlar 💐

Altını ay sonunda kalan parayla değil ay başında alırsanız harcayacağınız miktar da ona göre olur kendinizi tutmak zorunda kalırsınız

Ben birikim işinde berbat ötesiyim.
Olmuyor beceremiyorum.
Ama çok güzel borç ödüyorum diye kredi çektim eşime emanet ettim bir dönem. Manyak gibi faizini ödedim ama en azından çektiğim elimde kaldı. :KK53: Çekmesem hepsini harcardım.
Benim durumuma düşmeden alın gramları derim.

Altını ay sonunda kalan parayla değil ay başında alırsanız harcayacağınız miktar da ona göre olur kendinizi tutmak zorunda kalırsınız
Maaşım çıkar çıkmaz büyük bir kısmı banka kredisine gidiyor faturalar diğer borçlar, ihtiyaçlar derken yok oluyor az bir miktar kalıyor onuda harcıyorum malesef ay sonunu kdr hiç param kalmıyor ailemle yaşamasam aç kalırdım herhalde.

Emeklilik hesabı açabilirsiniz aslında hem yüzde 25ini sanırım devlet veriyordu, belli bir zamana kadar da parayı çekemiyorsunuz..

Ben birikim işinde berbat ötesiyim.
Olmuyor beceremiyorum.
Ama çok güzel borç ödüyorum diye kredi çektim eşime emanet ettim bir dönem. Manyak gibi faizini ödedim ama en azından çektiğim elimde kaldı. :KK53: Çekmesem hepsini harcardım.
Benim durumuma düşmeden alın gramları derim.
Bn çektiğimide harcardım herhalde inşallah gram alıcam ☺️

Maaşım çıkar çıkmaz büyük bir kısmı banka kredisine gidiyor faturalar diğer borçlar, ihtiyaçlar derken yok oluyor az bir miktar kalıyor onuda harcıyorum malesef ay sonunu kdr hiç param kalmıyor ailemle yaşamasam aç kalırdım herhalde.
Peki sizce gereksiz şeylere harcıyor musunuz. Az bir şey dediğiniz ne kadar bilmiyorum ama en azından aylık 1 gram çıkmaz mı? 1 gram için kendinizi zorlasanız en azından kenarda bir şey kalmış olur diğer türlü hepsi gider çünkü

Peki sizce gereksiz şeylere harcıyor musunuz. Az bir şey dediğiniz ne kadar bilmiyorum ama en azından aylık 1 gram çıkmaz mı? 1 gram için kendinizi zorlasanız en azından kenarda bir şey kalmış olur diğer türlü hepsi gider çünkü
Gram olarak alabilirim onu alırsam gidip bozmam nakit para görünce ben dayanamıyorum kıyafet, ayakkabı ve cantaya harcıyorum ihtiyaçım yokken yapıyorum bunu.

X