Nasıl yapmalı bu eşya işini?

Mihail Zoscenko

Nirvana
Pro Üye
29 Aralık 2010
8.416
23.877
548
Merhaba arkadaşlar,

Bilen vardır iş icabı iki ayrı şehirde dayalı döşeli evim var biri bekarlığımdan kalma. Şimdi bu bekar evini 15 gün içinde boşaltıp bu şehirden ayrılacağım. Eşyalarımı sıfır almıştım ama hani öyle kalitelisinden değil. Sadece buzdolabım ve çamaşır makinem biraz daha iyi. Normalde bunları alırken işim bitince memlekete götürürüm ileride kardeşim atanırsa falan götürür kullanır diyordum. Sonra iller arası taşıma masrafı falan çok tutar değmez diye burada spotçulara satalım dedik eşimle.

Şimdi benim aklıma takılan bişey var fikrinizi almak istedim. Eşim bu eşyaları üçe beşe bakmadan satalım parasıyla da borçlarımızı ödeyelim diyor. Annem direkt dile getirmese de laf arasında buraya getirsek iyi olurdu kardeşin ileride kullanırdı dedi. Bense yok fiyatına satmak istemiyorum, kayınpederim iyi pazarlık yapar o gelsin iyi bir fiyata versin o parayla da güzel bir tatil yapsam diyorum (iki yıldır fiziksel ve ruhsal o kadar yoruldum ki anlatsam sayfalar sürer).

Eşimin paranın yerini şimdiden hazırlayıp emrivaki yapması hoşuma gitmiyor (eşyaların büyük kısmını ben kendim ödemiştim, son iki taksidini evlendikten sonra birlikte ödemiştik). Diğer taraftan memlekete götüresim de var ama kardeşimin okulu seneye bitecek nereye atanacağı da muamma, 500 km öteye atansa o eşyalar gitmez oraya. En önemlisi de evli olunca denge kurmam gerek gibi hissediyorum, mesela evlenirken ailem eşimin ailesinden daha az maddi yardımda bulundu (yapsalar da yapmasalar da allah razı olsun, anlatmak istediğim para değil zaten), çoğu şeyi kendim aldım. Şimdiye kadar eşimin ailesi ev araba alırken bize çıkarıp çıkarıp borç verdiler hep sıkışmadan yavaş yavaş ödersiniz diye, benim ailemse mesafeli oldu (gerçi şükür hiç yokluk çekmesek de babacığımın verecek durumu da yok emekli adam). Elbette hibe değil ödedik borçları ama ben belli etmesem de içten içe ezildim bu durumda. Şimdi eşyaları da versem (parasını bekarken ödediğim halde) eşimden laf duysam çok canım sıkılır.

Siz olsanız nasıl yapardınız? Şimdiden teşekkürler kızlar fikirleriniz için.

Ps: Aslında yazarken farkettim kendi ailem her zaman işimize karışmamak için geride durdu ama benim baya zoruma gitti bu durum kimsesiz gibi hissettim ama konuyu dağıtmak istemiyorum

Kp pazarlık için bir şehirden bir şehire götürmeye gerek var mı? Sanmam.

Bence sat esyaları, ileride kardesinin durumu olursa, ona bi iki eşya alırsın için rahat eder.

Ama parasını kendi ödediğin eşyalar için kendini ne ailene, ne de eşine karsı zorunlu hissetme.

Eşine sinir oldum. Bence sat kendine harca:)

Ayrıca, her şeyini kendin yaptığın için ezilmek yerine gururlanmalısın. İki aile de evlendikten sonra zaruri ihtiyaçlar için yardım etmek zorunda değil. Boşuna ezilmiş hissetme.

Benzer bır durumda benım basıma geldı arkadasm esım yurtdısına gorevlendırıldı ve yenı aldıgım butun esyalarım gıttı, sattık buyuk esyaları ben halılarımı,perdelerımı ve acıl lazım olacak mutfak esyalarımı yorganlarımı vs ayırdım,

Ama her kafadan bır ses cıktı o taraf bız bunları almıstık nıye satıyorsunuz,bu taraf bız bunları almıstık hıc mı koyacak yer yok olmaz olur mu koyacak yer cok ama bız keyfımıze satıyoruz ıste:) Sıkıntı cekmeye meraklıyız 6 ay sonra hepsı unuttu,

Olan sıkıntıyı bız cektık bazı esyaları ayırma sebebımde dondugumuzde bos bır evın ıcıne gelecektık bızı neyın bekledıgını bılmedıgımız bır sehıre bır ev tutar hemen temızler perdemı asar halılarımı atıp buyuk esyam gelene kadar yorganların bıle ustunde olsa ıdare ederım dedım.

Ha deyınce herseyı alamıyorsun ıyıkıde oyle yapmıssım o esyalarla ben 15 gun ıdare ettım evımın ıcıne gırdım yavas yavasta buyuk esyalarımızı aldık.

Bu arada esyaları sattıgımız paraylada yurtdısında bır ev kurduk azda olsa karsıladı gelırken o esyalarıda orada bıraktım,

Bence ısınıze kımseyı karıstırmayın enınde sonunda o esyaları tekrar alacakta sızsınız sıkıntıyı cekecek olanda,
Ben gercekten 3 sene oldu hala eksıklerım var toparlayamıyorum borc dersen cabası ama cok sukur halıme o kadar sıkıntıdan sonra Rabbıme sukurler olsun yıne ıyı toparlandım esınle oturup karar verın kımseyı karıstırmayın...

Cok karısık yazmıssım kusura bakma:)) Tekrar duzenledım
Yazmayı unutmusum esıne cok uygun bır dılle Parasını odedıgın esyaların satılırsa bıle parasının kendınde kalacagını soyleyebılırsın senı anlayısla karsılayacaktır ınsallah

Bende evleniyorum yazin evimide esyami da kayinbabam aliyor. Ailem birsey yapmadi, ailem yardim etmedi diye dusunmem asla. Kocaminda ailen niye yardim etmiyor gibi bi beklentisi olamaz asla.
Yatirim yapiyorsaniz kendinize yapiyorsunuz.
Erkek kardesim var o evlense ona ev almak icin elimden geleni yaparim el kizi gelin gelecek imkan varken kira derdi cekmesin rahat etsinler derim.
Spotcular cok dusuk bir fiyata o esyalari sizden alir kayinbabaniz gelse pazarlik etsede bu durum cok degismez.
Ailenizin ihtiyaci varsa esyalari istiyorlarsa verin gitsin. Nakliye ucreti onlara ait olsun.

Oldugunuz sehirde satin tatile gidin.Anneyede burdan oraya o sehirdende kardesimin gidecegi sehre nakliyeyle yeni esya alinir diyin.Nakliye bizden derlersede ki sanmiyorum ama gonderin gitsin napican.

Çok mesafe yok iki şehir arasında rica etsem gelir ama ben de emin değilim ricacı olmak da istemem aslında.

Normalde borçlu hissetmem hatta bunlar benim alınterim diye ara ara sahip olduklarıma bakıp mutlu olurum. Ama işte bu aralar kendimi borçlu ve bu nedenle baskı altında hissediyorum, bunun mantıksız olduğunu bile bile. Konuyu açma nedenim de zaten eşyadan çok bu saçma borçluluk duygusundan kurtulmak için birilerinin beni sarsması :/

Dünya kadar nakliye parası tutuyor valla, daha kardeşinin okulu bile bitmemiş daha ataması olacak da eşyalar gidecek de... Yukarda bi arkadaşın da dediği gb nakliye yi karşılayacaklarsa ailen alsın eşyayı, sen de eşine uygun dille söylersin. Aksi halde hiç uğraşmayın satın gitsin. Ben de eşiniz gb düşünüyorum, tez elden borcumu ödeyip kafamı rahat ettirirdim ben olsam

Bizde iki ailenin de ne ev alma ya da tüm eşyaları alma durumu vardı ne de benim öyle bir beklentim. Eşimin de ailen yardım etsin beklentisi yoktu. Allaha şükür güzel kazanıyoruz kendimiz alırız dedim nitekim de öyle oldu. Yarın bir gün lafı edileceğine böyle olması daha iyi ama nedense bu aralar kendimi minnet altında hissediyorum hayli gereksiz yere bu duygudan kurtulmam lazım

Evet çok düşük fiyata alıyor spotçular pazarlık edilse de farkeder demiştim ama etmez mi sence? Tecrübe ettin mi hiç?

bence arkadasim cok hakli sen evlisin bir esin var degil mi bencede oturup esinle konus ! ayrica kendini niye ezik gibi hissediyorsun senin ailen yada esinin ailesi size yardim etmek zorunda degil esinin ailesi yardim etmek istemisler o yuzden yardim etmisler senin kendini kotu hissetmen yersiz bence esin sana deger veriyordur tersi olsaydi resti cekerdi :) ama ben yinede oturup konusun birlikte karar verin birlikte yasayacak olan sizlersiniz birbirinize sikinti cikarmayin baskalari icin hayat kisa ya siz mutlu olmaya bakin

Ben borçlanmayı sevmeyen, borçlu olsam da ödemeyince uykuları kaçan biriyim yani en çok ben isterim borcumuz bitsin diye ama şu ara elimize geçen tüm parayı borca yatırdığımız için çok bunaldım. Bu da kalsın bari diyorum yurtdışına gitmek istiyorum eşimse yurtiçinde tatil yapalım benzini oteli kredi kartıyla alırız falan diyor bunalıyorum artık. Gönlümden geçen güzel bir tatil aslında, çok ihtiyacım var çünkü. Diğer taraftan aileme mi versem diyorum, ama eşimden çekiniyorum ve bunu kendime yediremiyorum sorunum da bu aslında, bu aralar çok karışığım yıldızım mı düşük ne

Aslında haklısın, kimsenin de bana bişey dediği yok ama nedense kötü hissediyorum bu aralar

Aslında haklısın, kimsenin de bana bişey dediği yok ama nedense kötü hissediyorum bu aralar

Hic oyle hissetme canim bosune kendini de yipratma al yanina esini tatli tatli muhabbet edin satacaginiz esyalarin parasiyla ne yapmak istediginize karar verin borc odemek mantikli aslinda :) ama tatilede ihtiyacin var diyorsun bence ikisinide yapin yarim yarim herikinizin gonlu olsun

6 aylik bir camasir makinesi ve koltuk takimi vermistim degerinden cok cok dusuk bir fiyata aldilar.
Satamiyoruz cok kar koymuyoruz bizde ucuza vermek zorundayiz falan gibi bahaneler uretiyorlar.

Sıfır aldığın o eşyalar, örnek 3500Tl ye aldıysan, spotçu ikisine 1000 Tl bile vermez.. Onlar ölü fiyatına almak ister.. Ben olsam nakliye ücretini karşıla derim isteyene veririm o eşyayı.. Tabi araştırın önce derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…