• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri nasıl yapıldığını merak ettiğiniz modelleri paylaşın.

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
çok teşekkür tatlım şimdi anladım :16:
ben yeni maşa almayı düşünüyorum da o zaman ince alıyım inceye kalın sararsam iri dalgalar yapabilirim heralde :1:

bencede ince al zaten kalın maşayla o 1. resimdeki gibi dalga yaptığını düşün ne kadar kalıcak ki saçta. illaki açılıyo yapılan maşa o yüzden ince daha iyi istediğin kalınlıktada yaparsın. ama benim resmi gören bu kız napıyo öyle diye anlamaya çalışıcak çok iyi oldu boya kutusuyla maşa yapma :52::52: saç ürünü olarakta ben gliss kullanıyorum memnunum boyalı saçlar için kullandığım seri. ısı koruyucu spreyide var tüm saç tipleri için ama almadım henüz 220 dereceye kadar etkiliymiş yorumlar iyiydi alıcam bu ara onuda

peki canım bu birinci ve ikinci resimdeki dalgaları yapabilmek için nasıl bi maşa uygulaması yapmalıyız ve maşamız kaç mm olmalı 25 mi 19 mu ? :1:

Eki Görüntüle 675358 Eki Görüntüle 675357

1. kesinlikle 25 . kalın maşayla iri dalgalar yapıp elle hafif dağıtlmış.çok başka bi şey yok gibi :) 2. 19luklada olur bence hatta daha iyi olur tutamları biraz iri tutunca. maşayı dipten 4 parmak falan asağıdan başlayıp yaparsan yani saçın en ucu en üste gelicek şekilde sararsan ve dalgaları dağıtmadan düzeltirsen böyle olur.:16:

nasıl sarcağımı anlamadım :50:
saçı maşanın içine mi sarıcam yoksa saçın ucundan dibine kadar makara sarar gibi mi :1:
bişey daha sorucam canım sence kalın maşa mı ince mi hangisi daha kullanışlı

2. resimdeki 25 mm masa ile yapilmis. 19 mm cok daha ince dalgalar verir. 1. resimdeki 38 mm masa ile yapilmis veya 25 mm masa ile kalin tutamlar alarak yapilmis ve hemen ardindan sac taranmis ki dalgalar dagilmis. 19 mm lik masa alirsan dogal ince dalgalar elde ede bilirsin, ve kalin sac tutamlari alirsan 19 mm likte tutmaz dalgalarin, ince almalisin.

2. resimdeki dalgalar ozellikle vak dalgalari, normal dalgalarda ki gibi sarilmaz masaya. Her sacini masaya sardiginde elindeki tutam saci da kendi capinda dondermelisin ki bu dalgalar ciksin, yoksa kivir kivir dalgalar olur.

bence 25 mm lik masa almalisin, cok daha kullanisli olur senin icin. 25 mm lik masa ile yaptigin sac 30-45 dk surer eger sacin uzun ve coksa, 19 mm likte en az 60-75 dk ugrasirsin.

Son düzenleme:
2. resimdeki 25 mm masa ile yapilmis. 19 mm cok daha ince dalgalar verir. 1. resimdeki 38 mm masa ile yapilmis veya 25 mm masa ile kalin tutamlar alarak yapilmis ve hemen ardindan sac taranmis ki dalgalar dagilmis. 19 mm lik masa alirsan dogal ince dalgalar elde ede bilirsin, ve kalin sac tutamlari alirsan 19 mm likte tutmaz dalgalarin, ince almalisin.

2. resimdeki dalgalar ozellikle vak dalgalari, normal dalgalarda ki gibi sarilmaz masaya. Her sacini masaya sardiginde elindeki tutam saci da kendi capinda dondermelisin ki bu dalgalar ciksin, yoksa kivir kivir dalgalar olur.

bence 25 mm lik masa almalisin, cok daha kullanisli olur senin icin. 25 mm lik masa ile yaptigin sac 30-45 dk surer eger sacin uzun ve coksa, 19 mm likte en az 60-75 dk ugrasirsin.

saçım çok gür değil canım ya o kadar çok maşaya saç sarma çeşidi var ki aslında bunları resimleyebilsek çok iyi olur sözle pek anlaşılmıyo :)

mesela burda ince maşayla yapılmış halleri var şimdi saçım daha uzun
$DSCN4733.jpg $DSCN5565.jpg

bencede ince al zaten kalın maşayla o 1. resimdeki gibi dalga yaptığını düşün ne kadar kalıcak ki saçta. illaki açılıyo yapılan maşa o yüzden ince daha iyi istediğin kalınlıktada yaparsın. ama benim resmi gören bu kız napıyo öyle diye anlamaya çalışıcak çok iyi oldu boya kutusuyla maşa yapma :52::52: saç ürünü olarakta ben gliss kullanıyorum memnunum boyalı saçlar için kullandığım seri. ısı koruyucu spreyide var tüm saç tipleri için ama almadım henüz 220 dereceye kadar etkiliymiş yorumlar iyiydi alıcam bu ara onuda

olsun canım güzel oldu :)))) bende maşa alırsam kullancam koruyucu canım mutlaka

tel tokadan başka yolu yok canm malesef.arka taraı hafif içe doğru büküp tel tokaları alttan takarsan belli olmaz. aslında tek toka baya sıkı tutar çok mu gür saçların acaba

cevap ıcın sağol canım yaptım o tarak tokalarla ve çok sıkı bi şekilde tuttu. ben onun takılışını bılmıyormusum yeni öğrendım:)

Back