• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri nasıl yapıldığını merak ettiğiniz modelleri paylaşın.

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

buket3406

L&M Delisi
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
422
9
96
İstanbul
daha önce böyle bi konu açıkmış fakat baya eski yıllarda kalmış ve açan kişi sanırım artık cevaplamıyo. bu görevi ben devralmak istedim:52: elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım. bi çok arkadaşıma düğün saçı bile yapmışlığım var kendimde dahil.bi çok kuaförden daha iddialıyım bi kaç kez istediğimden çok alakasız modeller başıma gelince kendim yapmaya başladım. elim yatkın bu konulara severimde uğraşmayı. gerek olan modellerde kendi saçımda uygulayarak resimli cevaplamamda mümkün. herkese sevgilerle:16:

daha önce böyle bi konu açıkmış fakat baya eski yıllarda kalmış ve açan kişi sanırım artık cevaplamıyo. bu görevi ben devralmak istedim:52: elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım. bi çok arkadaşıma düğün saçı bile yapmışlığım var kendimde dahil.bi çok kuaförden daha iddialıyım bi kaç kez istediğimden çok alakasız modeller başıma gelince kendim yapmaya başladım. elim yatkın bu konulara severimde uğraşmayı. gerek olan modellerde kendi saçımda uygulayarak resimli cevaplamamda mümkün. herkese sevgilerle:16:

Merhaba,
benim saçlarım uzun tam belime yaklaşmasa da oraya yakın ve gür. Her gün işe giderken çok zor şekil veriyorum. Neler önerirsiniz?
açık bırakmak ya da dağınık toplayıp salmak istiyorum. Çünkü sürekli toplamaktan saçlarım dökülüyor.
Açık modeller nasıl yapabilirim?

mesela bu saç modelini evde basit bi şekilde yapabilsek çok güzel olur :10:
$3T_xTZiP8ALl.jpg

Merhaba,
benim saçlarım uzun tam belime yaklaşmasa da oraya yakın ve gür. Her gün işe giderken çok zor şekil veriyorum. Neler önerirsiniz?
açık bırakmak ya da dağınık toplayıp salmak istiyorum. Çünkü sürekli toplamaktan saçlarım dökülüyor.
Açık modeller nasıl yapabilirim?

kabarma sorunu varsa yatıştırıcı ürünler işe yarar.kullanmanı tavsiye ederim.saçın düz mü dalgalımı? onu söylersen dahakolay yardımcı olabilirim ve bi kaç öneri sunabilirim. :16:

mesela bu saç modelini evde basit bi şekilde yapabilsek çok güzel olur :10:
Eki Görüntüle 673916

bunu iki yöntemle yapabilirsin kendin tek yapıcaksan basit yönleni anlatıyım ama biri yardımcı olur yada biraz zorlayıp yaparım diyosan asıl şeklinide anlatabilirim. basit yol öncelikle saçına maşa yapmalısın tabiki yada güzel dalgaların varsa yeterli. önde dökülmesini istediğin parça varsa onu öne al bi tokayla tuttur karışmasın.tepe kısmına hafif krepe yapıp saçını arkaya doğru alıyodun.topuzu hangi yöne ve hangi konuma yapmak istiyosan saçı otarafa doğru alıp tel tokayla öyle durmasını sağla. yani hani saçımızı bi yandan öne sarkıtırız ya rapunsel gibi:52: o şekilde yapıp ense kısmından öyle durmasınu sağla.tabi bu çok sıkı olmasın. hafif bol bırak.diğer tarafınıda kulağa yakın yerden tel tokayla sabitle. sonra açık kalan saçlarını o harfi yapar gibi yuvarlayıp topuzu oluşturmaya başlıyoruz. topuzun kaplamasını istediğin alan boyunca bütün saçları parça parça alıp o harfi gibi harif büküp dağınık bi şekilde tel tokayla tutturuyoruz.spreyliyoruz ve bitti. anlamadıysan yarın resimlemeye çalışırım:16:

Son düzenleme:
anlar gibi oldum canım ama burdaki gibi kaparık durmasını istiyorum topuzun dalgaları nasıl hacimlendirebilirim krepe atsam tülerir

anlar gibi oldum canım ama burdaki gibi kaparık durmasını istiyorum topuzun dalgaları nasıl hacimlendirebilirim krepe atsam tülerir

valla canım ben çıtçıtla falan saçın fazlalaştığını düşünüyorum çünkü boş gibi değil altı dolgun durmasının sebebi bu bence. ama şöyle bi şey yapılabilir aslında en altta kalıcak saça krepe yapılıp ufak bi topuz oluşturup onunla temel oluşturulabilir belki

Merhaba,
benim saçım uzun ve dalgalı, kabarma eğer banyodan sonra kuruturken şekil vermezsem oluyor. ama misal düzleştirici ile şöyle bir havasını alırsam inanılmaz yumuşak olur.
Saç bakım kürleri kullanıyorum, bakımına dikkat ederim. Çeneme gelecek uzunlukta da perçemlerim var.

Merhaba,
benim saçım uzun ve dalgalı, kabarma eğer banyodan sonra kuruturken şekil vermezsem oluyor. ama misal düzleştirici ile şöyle bir havasını alırsam inanılmaz yumuşak olur.
Saç bakım kürleri kullanıyorum, bakımına dikkat ederim. Çeneme gelecek uzunlukta da perçemlerim var.
mesele bu fiyonk çok basit ama çok güzel duran bi şey aa nasıl yaptın diye soranlar olucaktır çok ta basit deneyebilirsin. yada hafif dağınık topuz modelleri uygulayabilirsin. bunun gibi. bununda yapılışı inanalımaz basit 5 dk lık iş. bunu da anlatabilirim

Eklentiler

• $120612096241163395mxb1l.jpg
    $120612096241163395mxb1l.jpg
    16,4 KB · Görüntüleme: 88
  • $saçççççççç.jpg
    $saçççççççç.jpg
    32,2 KB · Görüntüleme: 103
mesele bu fiyonk çok basit ama çok güzel duran bi şey aa nasıl yaptın diye soranlar olucaktır çok ta basit deneyebilirsin. yada hafif dağınık topuz modelleri uygulayabilirsin. bunun gibi. bununda yapılışı inanalımaz basit 5 dk lık iş. bunu da anlatabilirim

siyah saçlı olana bayıldım:) tarifini alabilir miyim?

siyah saçlı olana bayıldım:) tarifini alabilir miyim?

tabi :16:
1. adım ; saçının ön kısmını kulak hizzandan olacak şekilde tarakla atırıp öne al. tel toka gibi bi şeyle tuttur beklesinler onlarla işimiz sonra
2. adım; saçının en tepesini hafif krepe yapıp geri doğru al ve tel tokayla arkadan tuttur
3. adım; saçın arkada kalan kısmını ensenin biraz üzerinden atkuyruğu yapıyoruz. ama en dipten takmıyoruz tokayı. 3 parmak falan aşağıdan. bunun için örgülerin ucuna takılan minik lastikleri kullanabilirsin
4. adım; burası biraz karışık :) at kuyruğunun tokadan yukarıda kalan kısmını elimize ikiye ayırıp ortada enseye bakan bi boşluk oluşturuyoruz. at kuyruyunu o deliğin altından sokup üstünden çıkarıyoruz .
5. adım;aşağı doğru sarkmaması için tel tokalarla tutturuyoruz.
6. adım; önde kalan kısımları kahküller hariç hafif bi burgu yapıp arkaya topuza ekliyoruz o resimde net belli bu kısım :)

anlamadğın kısım varsa daha net açıklarım :)

tabi :16:
1. adım ; saçının ön kısmını kulak hizzandan olacak şekilde tarakla atırıp öne al. tel toka gibi bi şeyle tuttur beklesinler onlarla işimiz sonra
2. adım; saçının en tepesini hafif krepe yapıp geri doğru al ve tel tokayla arkadan tuttur
3. adım; saçın arkada kalan kısmını ensenin biraz üzerinden atkuyruğu yapıyoruz. ama en dipten takmıyoruz tokayı. 3 parmak falan aşağıdan. bunun için örgülerin ucuna takılan minik lastikleri kullanabilirsin
4. adım; burası biraz karışık :) at kuyruğunun tokadan yukarıda kalan kısmını elimize ikiye ayırıp ortada enseye bakan bi boşluk oluşturuyoruz. at kuyruyunu o deliğin altından sokup üstünden çıkarıyoruz .
5. adım;aşağı doğru sarkmaması için tel tokalarla tutturuyoruz.
6. adım; önde kalan kısımları kahküller hariç hafif bi burgu yapıp arkaya topuza ekliyoruz o resimde net belli bu kısım :)

anlamadğın kısım varsa daha net açıklarım :)

Sanırım anladım, çok eğlenceli bir yapılışı var bence. Ben meraklıyımdır yaparım gibime geliyor. Şuan işteyim Akşam deneyeceğim:) Çok teşekkürler

peki canım bu birinci ve ikinci resimdeki dalgaları yapabilmek için nasıl bi maşa uygulaması yapmalıyız ve maşamız kaç mm olmalı 25 mi 19 mu ? :1:

$tumblr_lu7z2ooxIk1r1g7bzo1_500.jpg $sacta_masa.jpg

Sanırım anladım, çok eğlenceli bir yapılışı var bence. Ben meraklıyımdır yaparım gibime geliyor. Şuan işteyim Akşam deneyeceğim:) Çok teşekkürler[/QUOTE resminide çek paylaş bence bizimle :52: aklıma şu geldi saçın baya uzun zanırım o yüzden içinden geçirme işlemini 2 defa yapabilirsin bence

peki canım bu birinci ve ikinci resimdeki dalgaları yapabilmek için nasıl bi maşa uygulaması yapmalıyız ve maşamız kaç mm olmalı 25 mi 19 mu ? :1:

Eki Görüntüle 675358 Eki Görüntüle 675357

1. kesinlikle 25 . kalın maşayla iri dalgalar yapıp elle hafif dağıtlmış.çok başka bi şey yok gibi :) 2. 19luklada olur bence hatta daha iyi olur tutamları biraz iri tutunca. maşayı dipten 4 parmak falan asağıdan başlayıp yaparsan yani saçın en ucu en üste gelicek şekilde sararsan ve dalgaları dağıtmadan düzeltirsen böyle olur.:16:

1. kesinlikle 25 . kalın maşayla iri dalgalar yapıp elle hafif dağıtlmış.çok başka bi şey yok gibi :) 2. 19luklada olur bence hatta daha iyi olur tutamları biraz iri tutunca. maşayı dipten 4 parmak falan asağıdan başlayıp yaparsan yani saçın en ucu en üste gelicek şekilde sararsan ve dalgaları dağıtmadan düzeltirsen böyle olur.:16:

nasıl sarcağımı anlamadım :50:
saçı maşanın içine mi sarıcam yoksa saçın ucundan dibine kadar makara sarar gibi mi :1:
bişey daha sorucam canım sence kalın maşa mı ince mi hangisi daha kullanışlı

Son düzenleme:
nasıl sarcağımı anlamadım :50:
saçı maşanın içine mi sarıcam yoksa saçın ucundan dibine kadar makara sarar gibi mi :1:

hayır ikiside değil o saç sıkıştırma mandalını hiç açma bile.
anlatmak için resim yüklüyorum yanımda maşa yok sen o kutuyu maşa farzet:52::52:
o şekilde saçın dibinde tutup,saçının ucundan tutarak maşaya sarıcaksın. maşa sabit kalıcak

Eklentiler

• $webcam-toy-foto48.jpg
    $webcam-toy-foto48.jpg
    111,7 KB · Görüntüleme: 89
  • $webcam-toy-foto49.jpg
    $webcam-toy-foto49.jpg
    96,6 KB · Görüntüleme: 91
hayır ikiside değil o saç sıkıştırma mandalını hiç açma bile.
anlatmak için resim yüklüyorum yanımda maşa yok sen o kutuyu maşa farzet:52::52:
o şekilde saçın dibinde tutup,saçının ucundan tutarak maşaya sarıcaksın. maşa sabit kalıcak

resimler ters olmuş tabi :D bu arada bende ince kullanıyorum kalın çok kullanışlı gelmiyo saçımda uzun değil zaten uzunkende ince kullanıyodum.

çok teşekkür tatlım şimdi anladım :16:
ben yeni maşa almayı düşünüyorum da o zaman ince alıyım inceye kalın sararsam iri dalgalar yapabilirim heralde :1:

saçını fön,düzleştirici,maşa vs. ürünlerin sıcak etkisinden koruyan kullandığın bi ürün var mı :8:

Back