- Konu Sahibi izmirperisi
-
Benim doktorumda yıka geçer dedi.Zaman içerisinde geçtide.
doğal çözüm istiyosanız saf gül suyu sürün ama eczaneden alın bebeğe sürüceğinizi söyleyin kesin olarak .benim yeğenim alerjik ve hassastı ilk doğduğunda isilikleri baya yatıştırmıştı hem kaşıntıyı tahrişi alır.Ama mutlaka saf olanını bulun mümkünse çok geçmiş olsun minik meleğe
minik kuşa geçmiş olsun ben sebamed in likitini kullanıyordum oğullarıma ama bebişe olur mu bilmiyorum.eczaneye sorabilirsiniz.her evde bulunması gereken çok güzel bir likit o.
bence öncelikle olusma nedenini egale etmelisiniz. İsilik ise eger cok giydiriyosunuz demektir, evizin kaloriferliyse, 2 kat penye yeter mesela, yün ceketler bilmemneler giydiriysanız hemen vazgecin, sırf pamuklu giydirin. Doktorunuz bilgisiz demissiniz. belki de sizin bebeginizde isilik degil daha inatcı bisi olan egzama (eskilerin degimiyle temre) vardır ki benim bebegimde de var gecirmesi cok zor. nemlendiriciler kortizonlu kremlerle falan anca geciyo. Insallah gecer ama Allah sifa versin.
ne kadar dikkat etsek de bu sorunu yaşıyoruz sanırım. İsilik için ben de çok araştırma yaptım ama krem tavsiye edilmiyor, zaten bebeklerin derisi hassas ve hava alamadığı için gözenekler, isilik oluyor. Krem sürerseniz daha çok kapatırsınız. Sık sık ılık suyla ykamaktan başka çare yok sanırım.Biz de öyle yapmıştık oğluma ve zmanla geçti. İnşaAllah sizinki de geçer.
daha detaylı bilgi için bu yazyı okuyabilirsiniz: Bebeklerde İsilik « Seyyaf Büyüyor
benim kzımda beyaz tenli onunda enaz iki ay isilik sorunu yaşadık.sürekli yıkamakla geçiyor.başka birşey kullanmayın derim.bebek teni hassas beyaz tenli bebişler böyle oluyor malesef.
Doktorumuzun dediği sade ve sadece ''isilik. Fazla öpülmektendir.'' demiş. Ve bebek öpülmüyorda. O konuda herkes doğduğundan beri temkinli...
İsilik olduğunu doktorda onayladı .
Ev Merkezi sistem. Sadece pamuklu zıbın ve tulumu oluyor, yelek vs yok yani ama yinede bu oldu...
İlginize teşekkür ederim.... İnşallah Allah sizinde bebeğinize şifa vermiş
canım bu benım basımada gelmıstı benım kızım ağustos doğumlu doğduğunda ısılıklıydı ve sonra onlar su kabarcıklarına döndu hiçbişy verıllmez olurmu hıc doktora sasırdım doğrusu biz cıldıyeye gıttık nedenı yok dendı sıcaktan sonra kendı doktorumuz sab-emed in ürünlerini kullandırdı yıkarken şampuanını sonra sab-emedin badem sütünü sürdük banyo sonraso bir haftada geçirdi geçmiş olsn miniğe
yeni gördüm yazını. çok teşekürler. sade 1 yerinde az vardı oda çoğalırsa getir dedi. bende nemlendiricili temizleme sütü aldım geçti. ama 2 gündür gıdığında yine var acaba egzama değilmi dyede düşünmeye başladım. banyo suyuda biraz sıcaktı gerçi ondan sonra çıktı. bide giydirdiğim badinin boğazı tahriş etmiş olabilir. ama dediğim gibi tek bi yerde fındık kadar. sizinki ne durumdaydı.
bizimki boyunun katının içinde fındık büyüklüğünde kızarık ve üstüsivilce gibi.((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?