- 28 Şubat 2013
- 1.144
- 1.239
-
- Konu Sahibi 528mucizemmm
Kesinlikle vardır bir Rabbimin bildiği deyip tevekkül ediyorum. NasipRabbim en kisa zamanda skntilarini gidersin.Peygamber bile cok skntı cekmişken biz neden sefa suremeyiz demek
Yanlis plur.kimi digerinde mutlu olur kimi baska birseyinde mutlu olur 4 4 luk olmuyor elbette.. gecici dunya kalici obür taraf. Akli da arka plana atmamak lazim.idrak lazim vs.
Canım aslında hemen evlenmek istiyorum değil çabam sadece dualarımla imanlı ahlaklı kaderimde alın yazım olan biriyle hayatımı birleştirmek belki bu sene belki de 2 sene sonra olur ama önemli olan Allah korkusu olan biri olsun yeter önemli olan da o değil miAynen.. bende zorluklardan gectim bazen evlenmeden önce.. ama demedimki ben bunu ummadim bunu buldum diye.. niyetimi guzel yapamamisim dedim daha guzel niyetlerle duami ettim kendimi cokta paralamadim evlilik icin.. vakti gelince oluyor zaten.. Rabbim herkesin yardimicisi olsun.
Nisa suresi evet kadınlar için diye bende hatırlıyorum canım bakıcamCanım ben evlenmeyi 20 yaşımdan beri falan istiyordumama hic dua ettiğimi hatirlamiyorum evlenmek icin.yalniz evlencegim kisi söyle söyle olacak erkek adam boyle böyle olur gibi dillendiriyordum yanimdakiler de gülüyordu :)
Yani birseyi 40 defa söylersen olur olayi var ya öyle oldu ve 25 yasimi bitirince evlendim.
Bir de şuan emin degilim ama Nisa suresi kadinlardan ve nikahtan bahseden bir sureydi diye hatırlıyorummealine bir bakarsan eger belki okunuyordur bu niyetle.
Bir de "yasin okunduğu şey içindir" durumu var.
Hani pek bir bilgim yok ama ben suna eminim zamaninda resmen dilegimi 3893929 kere söylemiştim ve oldu.
Arkadaşlar hangi duaları okudunuz evlendiniz bekarlar için yardımcı olurmusunuz
İnşaallah canım hakkında hayırlısı olsunValla sanmıyorum canım ama belki senin hatrına yaparlar bir güzellik
Arkadaşlar hangi duaları okudunuz evlendiniz bekarlar için yardımcı olurmusunuz
bir yazı okumuştum yazıyı kopyaladim aynen paylaşıyorumCanım aslında hemen evlenmek istiyorum değil çabam sadece dualarımla imanlı ahlaklı kaderimde alın yazım olan biriyle hayatımı birleştirmek belki bu sene belki de 2 sene sonra olur ama önemli olan Allah korkusu olan biri olsun yeter önemli olan da o değil mi
Her dua nasibine her nasip vaktine esirdir
Gerçekten çok güzel bir hikayebir yazı okumuştum yazıyı kopyaladim aynen paylaşıyorum
Bir hocamız anlatırdı;
Hayırlı bir evlilik için her gün bir tane cumâ süresi okunması gerekiyormuş. Hocamızın bir tanıdığı da bunu yaparak, her gün bir cuma suresi okumaya niyetlenmiş. Niyetlendiği tarihi de, cuma suresinin üst kısmına iliştirivermiş. Aradan belirli bir zaman geçmiş ve bu kişi evlenmiş. Evlendiği kişi dinine, diyanetine gayet düşkün kendisi ile uyumlu bir beyefendiymiş. Bir gün eşi hanımının Kuran-ı Kerim'ini almış ve cuma suresine gelmiş. Surenin üst tarafına iliştirilmiş olan tarihi merak eder ve hanımına bu tarihin ne olduğunu sorar merakla. Hanımı o tarihi oraya neden yazdığını anlatınca, eşi de hayretle bu tarihin onun dönüş yaptığı tarih olduğunu, namaza başladığı ve devam ettirdiği gün olduğunu söylemiş. Yani o hanımın hayırlı bir eşim olsun diye okumaya başladığı tarih, eşinin dönüş yaptığı tarih ile aynıymış. Kıssadan hissemiz olan kısım bana sıkça soruluyor. Dua kaderi güzelleştirir. Kıssadaki kardeşimiz gibi, dua ilerideki eşimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı koruma altına alır. Önemsiz gibi gösterilmeye çalışılan dua, aslında bizi birçok kötülüklerden korur. Bir imtihan içerisine girecek olsak bile, o imtihanı bizlere güzelleştirir. İmtihana dayanacak kadar imanı kalbimize bahşeder.
Yeter ki isteyin diyen bir Allah'ımız var iken, dua etmekten bizi aciz bırakan tek şey şeytandır, şeytanlaşmış nefsimizdir. Tüm emekleri güzelleştiren asıl şey dua iken, dua etmekte acizlik göstermememiz gerekiyor. Her an dua içerisinde olmalıyız. Biz dualarımız kabul olmuyor gözüyle bakarken, Allah-u teala bizlere duamız ile ehemmiyet veriyor. Ayette de geçtiği gibi; ''Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var?'' •Furkan 77
Nasıl yani 3893929 kere etmişsiniz saydınız mı yoksa tahmini mi söylüyorsunuzCanım ben evlenmeyi 20 yaşımdan beri falan istiyordumama hic dua ettiğimi hatirlamiyorum evlenmek icin.yalniz evlencegim kisi söyle söyle olacak erkek adam boyle böyle olur gibi dillendiriyordum yanimdakiler de gülüyordu :)
Yani birseyi 40 defa söylersen olur olayi var ya öyle oldu ve 25 yasimi bitirince evlendim.
Bir de şuan emin degilim ama Nisa suresi kadinlardan ve nikahtan bahseden bir sureydi diye hatırlıyorummealine bir bakarsan eger belki okunuyordur bu niyetle.
Bir de "yasin okunduğu şey içindir" durumu var.
Hani pek bir bilgim yok ama ben suna eminim zamaninda resmen dilegimi 3893929 kere söylemiştim ve oldu.
Yok canım tahminî söylüyorum hatta abartarak yazdım yani onuNasıl yani 3893929 kere etmişsiniz saydınız mı yoksa tahmini mi söylüyorsunuz
Yok canım tahminî söylüyorum hatta abartarak yazdım yani onu
Gerçekten öyle. Dogru sekilde edince alınıyor..Ne güzel duanın karşılığını almak
Nasip detaylı bir şekilde duamı ederim bakalım şimdilik birşey yokGerçekten öyle. Dogru sekilde edince alınıyor..
Canım sen biliyorsun daha önce konuştukHmm konu sahibi dostumkonu güncel mi bakalım