Nasıl ders çalışmalıyım?

_Lilien_

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
406
300
Ben iki senelik bir bölüm mezunuyum ama başka bir bölüm daha okumak istiyorum.Liseden mezun olalı zaten seneler oldu.Dershaneler kaldırılmaya başlandı.Ne yapacağım gidip tek tek özel öğretmen mi tutacağım daha mantıklı bir yanı yok mu nasıl ders çalışıyorsunuz?Ben şuan hamileyim eşim evde matematik gösteriyor fizik kimya öğrenmem lazım.İnternetten online ders alan var mı?Benim hedefim Fizyoterapi ve Hemşirelik.Sözelciyim ve önümde 1 senem var nasıl bir çalışma tekniği uygulamalıyım?Dershane bulamıyorum.Disiplinde önemli biliyorsunuz açıkcası dershanelerin kaldırılmasına canım çok sıkıldı...

Ben bu yıl üniversite sınavına girdim canım şuan sana söyleyebileceğim şey ise eğer maddi gücün varsa özel öğretmen tutmak mantıklı ama yoksa bazı yerlerde kurslar açılcakmış türkçe kursu kimya kursu falan diye onlardan da araştırarak faydalanabilirsin :) Bu arada bravo hamile olduğun halde bu düşüncenin olması çok güzel herşey gönlüne göre olur inşallah

Soylediginiz bolum ygs ile aliyor diye biliyorum. Bence ozel ders almaniza gerek yok. Zaten ygs konulari kendi basiniza calisarak halledebileceginiz seviyede. Fem simetri kitaplarini alip kendiniz calisin anlamadiginiz konulari da internetten dinleyin ama eger hala olmuyorsa son care olarak ozel ders alin bence. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama ozel ders fiyatlari zaten iyice artacak ve siz sıkı calismadiginiz surece ozel dersin pek faydasi olmuyor o yuzden bence hemen ozel derse baslamayin biraz cabalayin kendi basiniza rahatca halledebilirsiniz bircok konuyu. Bir de bol bol deneme cozun ygsde konuyu bilmek yetmiyor hizli olmalisiniz. Kolay gelsin simdiden :)

iyi bir temel lazım. iyi bir tekrar lazım. elbette kendi kendinize yapabilirsiniz. üni sınav çıkan konularını önünüze koyun. yaklaşık toplam 100-200 konuya calısmanız gerekir toplam derslerden. her hafta her dersten 1 konu bitirerek haftada 5-6 konu bitererek ve tekrar yaparak olur. zaten cok yuksek puan değil hemşirelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…