Nasıl davranmalıyım ?

ozaman annende biraz uyanık olsun kv 'nin aldgı dilden anlaşrlar sorun değil fazla fedakar olmanıza gerek yok kalp krmayın yeter not ; sen susucu olun gelin ağrlığını koru anneni fişfişle evde ama annen baya bi iyi niyetli çünkü sanırım okadar da iyi olmasına gerek olması gereken neyse yapsnlar cnm onlarda ne cadı kaynanalar var kız annesi olarak hakkınızı arayın yeter tabi cephe alıp yüzgöz olmadan !

Herkese merhaba,

bende artık kk'nın ziyaretçisi olmaktan çıkıp üye oldum sonunda:31:başlangıcı bir derdim var topiğinde yapmak istemezdim ama nasip:31:
2 yıldır dolu dizgin aşk ve saygı dolu bir birlikteliğim var.Rabbim herkese böyle mükemmelini yaşatsın inşallah:nazar:Artık evlilik aşamasındayız rabbim nasip ederse.
Ben erkek arkadaşımın bulunduğu şehirde yaşıyorum iş nedeniyle,ailem memlekette.Ocak ayında annem yanıma geldiğinde erkek arkadaşım ve annesi annemle tanıştılar, ben de ilk defa o zaman annesiyle tanıştım.Her şey çok güzel ve uyumlu geçti.O günden sonra yavaş yavaş tüm ailesiyle tanışmaya başladım,beni öyle sahiplendiler ki kendi ailemin yokluğunu ellerinden geldiğince aratmamaya çalıştılar.Zaman ilerledikçe sürekli annen gelsin artık bu işi bağlayalım demeye başladılar (babam vefat etti).Geçen hafta annem yanıma geldi ve bir gün sonra erkek arkadaşım ve annesi annemle konuşmaya geldi,niyetlerini söyledi.Annem de ''memlekete gidince büyüklerine de danışayım ama hayırlı olsun inşallah'' dedi.2 gün sonra bizi yemeğe çağırdılar,yemek yedik,sohbet ettik.2 gün önce anne ve babasıyla tekrar geldiler isteme ve sözü konuşmak için.Arada uzaklık olduğu için isteme-söz-nişan bir arada olsun istiyoruz.
Erkek arkadaşımın annesi her şeyi laf kalabalığına getiriyor,babası konuşmaya çalıştıkça gözümün önünde alttab dürtüyor.Nişan bohçasının bile nasıl yapılacağını annem söyledi,kadın sürekli bana dönüp onu da yaparız her şey halledilir,diyor ama anneme dönüp açık açık şöyle yapalım böyle yapalım demiyor ki annem çok mantıklı ve iyimser bir kadın.Onları da zora sokmamak için ne şunu istiyorum ne bunu istiyorum,dedi.Sadece açıklığa kavuşan konu, bu akşam annem ve erkek arkadaşımla gidip bilezik beğeneceğim bir de söz bayramda olacak.
Kadının tavrını anlayamadım,çok uyanık olduğunu biliyorum ve nasıl davranacağımı bilmiyorum.Yaşamış olanlar benimle tecrübelerini paylaşabilir mi?

Annemin kadının sözlerinden rahatsızlık duydukları var ama uzatmamak için yazmadım,işin özeti bu.Şimdiden teşekkür ederim hepinize:16:

sana tavsıyem maddı durumu el verıyorsa ıstedıklerını ıstedıgın sekılde acık acık soyle,ıcınde kalmasın.maddı durumu yoksa zorlamanın anlamı yok.gercekten ayıp degılmıs ıstemek sonradan anladım ben bu durumu...

Uni okuyolar sehirde yasayip calisiyolar sorsan is kadini falanlar, ama hala bohcalar bilmem neler.. Bu koylu adetleri ne zaman bitecek

bohça hazırlamak ne zamandan beri köylü adeti oldu ? Hem köylü nedir ya köylü diye kimseyi aşağılamaya hakkınız yok.

Son düzenleme:
Uni okuyolar sehirde yasayip calisiyolar sorsan is kadini falanlar, ama hala bohcalar bilmem neler.. Bu koylu adetleri ne zaman bitecek

Benim ve erkek arkadaşım için bohça,bilezik,düğün hiç önemli değil hanımefendi bizim amacımız sadece kendi hayatımızı kurabilmek.Fakat bu hayatı kurarken de ailemizin makul isteklerini görmezden gelemeyiz.Amacım ailelerin de hevesinin kalmaması.Zaten sorun şu kadar bilezik bu kadar bohça değil,karşı tarafın bilinmez davranışlarıydı:51:

Teşekkür ederim

erkek arkadaşınla anlaştıktan sonra ne yapıldığının ne önemi var ki? bileziği alsa ne olur, almasa ne olur? o bilezik alınmasa ya da sana bohça hazırlanmasa evlenmeyecek misin? Aşın artık maddiyatı ne olur ya :)

Benim için önemi yok zaten sorun da ne kadar bilezik takılacağı hiç değil,öyle olsaydı şart koşardık.Sanıyorum ben anlatamadım:31:maddiyat problem olsaydı evimizin her şeyini,düğünü erkek arkadaşımla birlikte üstlenmezdik:51:en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum.Sadece nasıl bir yol izlemeliyim diye sormuştum

Teşekkür ederim

Öncelikle hayırlı olsun :) ben de nişanlıyım kayınvalidemle birebir şu alınacak bu alınacak diye konuşmadım takı almaya gittiğimizde aldık hepsini . Belki kayınvaliden kötü niyetli değildir ama sen de haklısın ömrümüzde bir kez yaşayacağımız bişey bu endişe duymakta haklısın. sen yine de sorun çıkartma bi akışına bırak bakalım.

Hayırlı olsun sizin için de:nazar:k.validemin kötü niyetli olmadığını biliyorum sadece uyanık davrandığı için nasıl davranmam gerektiği konusunda bocaladım.Amacım ne kırmak ne de kırılmak zaten öyle bir yapıya sahip değilim.Bizim için çoğu şey önemli değil fakat annemin huzursuzluklarını da empati yaparak değerlendirmeliyim:31:

Teşekkür ederim:42:

ozaman annende biraz uyanık olsun kv 'nin aldgı dilden anlaşrlar sorun değil fazla fedakar olmanıza gerek yok kalp krmayın yeter not ; sen susucu olun gelin ağrlığını koru anneni fişfişle evde ama annen baya bi iyi niyetli çünkü sanırım okadar da iyi olmasına gerek olması gereken neyse yapsnlar cnm onlarda ne cadı kaynanalar var kız annesi olarak hakkınızı arayın yeter tabi cephe alıp yüzgöz olmadan !

Yüz göz olunacağını sanmıyorum ki ben müsade etmem o duruma.Annem çok iyi niyetli,bu iyi niyetinin de suistimal edilmesini istemem.Zaman ilerledikçe herkesin rengi ortaya çıkacak,en uygun şekilde bir yol belirleriz sanıyorum.

Teşekkür ederim:3:

sana tavsıyem maddı durumu el verıyorsa ıstedıklerını ıstedıgın sekılde acık acık soyle,ıcınde kalmasın.maddı durumu yoksa zorlamanın anlamı yok.gercekten ayıp degılmıs ıstemek sonradan anladım ben bu durumu...

Maddi durumları kötü değil ama bütçeleri de belli bildiğim kadarıyla.Bu yüzden hiçbir şeyin fazlasını söylemiyorum erkek arkadaşıma da.

Teşekkür ederim:3:

Herkese yeniden merhaba,

dün akşam annem,teyzem (!),erkek arkadaşımın annesi,babası söz bileziği almaya gittik.Aslında düşüncem erkek arkadaşımla birlikte gitmekti ama olmadı:ssz:annem ve teyzem gün içinde kuyumcuları dolaşmış fikir edinmişler,erkek arkadaşımın annesi ve babası da.Neyse buluştuk tanıdıkları kuyumcu varmış oraya gittik.Beğendiğim iki adet düz model vardı birisi çok kalın diğeri daha ince.Daha önce de erkek arkadaşımla konuşmuştuk bütçelerini biliyorum,herkes istediğini beğen diyor ama üzerimde inanılmaz bir baskı var.Herkes kendi işine geldiğini gösteriyor.Daha sonra erkek arkadaşım geldi,onun da fikirlerini aldım.Daha ince olanını beğendiğimi söyledim ve alındı.İşte ondan sonra film koptu.Annem ve teyzem de surat bir karış,erkek arkadaşımın annesinin de öyle,babası ortalığı idare etmeye çalışıyor.Eve geldikten sonra annem kıyameti kopardı,onların istediği oldu diye çok üzdü beni çok.Amacım hem bütçe olarak kimseyi zorlamamak hem de annemlerin gönlünü yapmaktı ki olmadı.

Zaten bu tarz şeylerin benim için hiç önemi yok,sadece kimseyi kırmamak ve adet yerini bulsun diye göz yumuyorum ama herkes memnuniyetsiz.Annem bazı şeyleri kuruntu yapıyor ve büyük tepkiler veriyor.Kadın seni garanti olarak görüyor bizi takmıyor,diyor ama ben öyle bir şey sezmedim.O tarz davranışlar içindeyse eğer kendi kendine davransın umurumda olmaz.

Erkek arkadaşım da anneme kırılmış.Bir ara annem ve annesi,babası dışarıda konuşuyorlardı.Annem kaç bilezik takacaksınız diye sormuş ki biz bunu annemle konuşmuştuk,benim tasvip etmediğim bir durum sevmiyorum pazarlık işlerini diye.Fakat dün konuşmuş,tavrı nasıldı bilmiyorum.Erkek arkadaşım kırıldım,özellikle sen üzüldüğün için dedi.

Arkadaşlar hiç bana göre değil böyle şeyler,nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım.O kadar üzgünüm ki şu an:14:ben ki çok güçlü biriyim ama 10 günde yıprandım.Lütfen tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız?

Son düzenleme:
Tecrübeler ve edindiğim izlenimlere dayanarak, karşı tarafı mutlu etmek adına herhangi bir taviz verilmemesi gerekiyor bence :1: :1:
Kısmet olur da 2. evliliğimi yapacak olursam inşallah her şeyimi, belki en iyisi olmayacak ama damat adayının maddi gücü nispetinde eksik ettirmeden yaptıracağım. Valla sen aman şöyle böyle diye diye alttan alıyorsun ama inan ki göze de gelmez, hayra da geçmez. Yapılması gereken ne varsa tüm kv ler detayına kadar biliyor. İşine gelmiyor sadece. O yüzden arada tartışma çıksa da aldır, yaptır.
:ssz: :ssz: :ssz:

Tecrübeler ve edindiğim izlenimlere dayanarak, karşı tarafı mutlu etmek adına herhangi bir taviz verilmemesi gerekiyor bence :1: :1:
Kısmet olur da 2. evliliğimi yapacak olursam inşallah her şeyimi, belki en iyisi olmayacak ama damat adayının maddi gücü nispetinde eksik ettirmeden yaptıracağım. Valla sen aman şöyle böyle diye diye alttan alıyorsun ama inan ki göze de gelmez, hayra da geçmez. Yapılması gereken ne varsa tüm kv ler detayına kadar biliyor. İşine gelmiyor sadece. O yüzden arada tartışma çıksa da aldır, yaptır.
:ssz: :ssz: :ssz:

Tüm masraf onların cebinden çıksa bütçeleri nispetinde aldırılabilir fakat erkek arkadaşımın cebinden çıkacak çoğu masraf.Öyle olunca da dolayısıyla bizim evimize yansıyacak evlendiğimizde.Daha şimdiden bu tarz şeyler yaşamak istemiyorum hele ki tartışmayı hiç.Onlar kıymet bilmez ise Rabbim bilir.

İnşallah sizin de Rabbim gönlünüze göre verir:31:

Back
X