Nasıl davranmalıyım ?

serhatun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Herkese merhaba,

bende artık kk'nın ziyaretçisi olmaktan çıkıp üye oldum sonunda:31:başlangıcı bir derdim var topiğinde yapmak istemezdim ama nasip:31:
2 yıldır dolu dizgin aşk ve saygı dolu bir birlikteliğim var.Rabbim herkese böyle mükemmelini yaşatsın inşallah:nazar:Artık evlilik aşamasındayız rabbim nasip ederse.
Ben erkek arkadaşımın bulunduğu şehirde yaşıyorum iş nedeniyle,ailem memlekette.Ocak ayında annem yanıma geldiğinde erkek arkadaşım ve annesi annemle tanıştılar, ben de ilk defa o zaman annesiyle tanıştım.Her şey çok güzel ve uyumlu geçti.O günden sonra yavaş yavaş tüm ailesiyle tanışmaya başladım,beni öyle sahiplendiler ki kendi ailemin yokluğunu ellerinden geldiğince aratmamaya çalıştılar.Zaman ilerledikçe sürekli annen gelsin artık bu işi bağlayalım demeye başladılar (babam vefat etti).Geçen hafta annem yanıma geldi ve bir gün sonra erkek arkadaşım ve annesi annemle konuşmaya geldi,niyetlerini söyledi.Annem de ''memlekete gidince büyüklerine de danışayım ama hayırlı olsun inşallah'' dedi.2 gün sonra bizi yemeğe çağırdılar,yemek yedik,sohbet ettik.2 gün önce anne ve babasıyla tekrar geldiler isteme ve sözü konuşmak için.Arada uzaklık olduğu için isteme-söz-nişan bir arada olsun istiyoruz.
Erkek arkadaşımın annesi her şeyi laf kalabalığına getiriyor,babası konuşmaya çalıştıkça gözümün önünde alttab dürtüyor.Nişan bohçasının bile nasıl yapılacağını annem söyledi,kadın sürekli bana dönüp onu da yaparız her şey halledilir,diyor ama anneme dönüp açık açık şöyle yapalım böyle yapalım demiyor ki annem çok mantıklı ve iyimser bir kadın.Onları da zora sokmamak için ne şunu istiyorum ne bunu istiyorum,dedi.Sadece açıklığa kavuşan konu, bu akşam annem ve erkek arkadaşımla gidip bilezik beğeneceğim bir de söz bayramda olacak.
Kadının tavrını anlayamadım,çok uyanık olduğunu biliyorum ve nasıl davranacağımı bilmiyorum.Yaşamış olanlar benimle tecrübelerini paylaşabilir mi?

Annemin kadının sözlerinden rahatsızlık duydukları var ama uzatmamak için yazmadım,işin özeti bu.Şimdiden teşekkür ederim hepinize:16:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşım.durumunu bende yaşamıştım.kv oldu bittiye getirmek istiyodu . benim annemde zor duruma sokmamak için direk bunu al şu kadar demedi.inan nişan sandgı bile almadı ta ankaradan istanbula gelin eşyalarımı valize koyup getirmişler düşün:)sanırım seninkide uyanık kalabalıkta söylersem daha iyi olur mantgnı kullanıyor.sen hiç araya girme direk annen girsin.

Merhaba arkadaşım.durumunu bende yaşamıştım.kv oldu bittiye getirmek istiyodu . benim annemde zor duruma sokmamak için direk bunu al şu kadar demedi.inan nişan sandgı bile almadı ta ankaradan istanbula gelin eşyalarımı valize koyup getirmişler düşün:)sanırım seninkide uyanık kalabalıkta söylersem daha iyi olur mantgnı kullanıyor.sen hiç araya girme direk annen girsin.

Sesimi duyduğun için teşekkür ederim :16: araya girmek istemiyorum çünkü annem varken bana düşmez.Ama annemi de biliyorum,sinirlendiği zaman gözü döner.O durumu da geçiyorum hafta sonu annem gidecek ve ben tek başıma mücadele etmeye başlayacağım ve kadının bu uyanıklığı karşısında nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum?

Herkese merhaba,

bende artık kk'nın ziyaretçisi olmaktan çıkıp üye oldum sonunda:31:başlangıcı bir derdim var topiğinde yapmak istemezdim ama nasip:31:
2 yıldır dolu dizgin aşk ve saygı dolu bir birlikteliğim var.Rabbim herkese böyle mükemmelini yaşatsın inşallah:nazar:Artık evlilik aşamasındayız rabbim nasip ederse.
Ben erkek arkadaşımın bulunduğu şehirde yaşıyorum iş nedeniyle,ailem memlekette.Ocak ayında annem yanıma geldiğinde erkek arkadaşım ve annesi annemle tanıştılar, ben de ilk defa o zaman annesiyle tanıştım.Her şey çok güzel ve uyumlu geçti.O günden sonra yavaş yavaş tüm ailesiyle tanışmaya başladım,beni öyle sahiplendiler ki kendi ailemin yokluğunu ellerinden geldiğince aratmamaya çalıştılar.Zaman ilerledikçe sürekli annen gelsin artık bu işi bağlayalım demeye başladılar (babam vefat etti).Geçen hafta annem yanıma geldi ve bir gün sonra erkek arkadaşım ve annesi annemle konuşmaya geldi,niyetlerini söyledi.Annem de ''memlekete gidince büyüklerine de danışayım ama hayırlı olsun inşallah'' dedi.2 gün sonra bizi yemeğe çağırdılar,yemek yedik,sohbet ettik.2 gün önce anne ve babasıyla tekrar geldiler isteme ve sözü konuşmak için.Arada uzaklık olduğu için isteme-söz-nişan bir arada olsun istiyoruz.
Erkek arkadaşımın annesi her şeyi laf kalabalığına getiriyor,babası konuşmaya çalıştıkça gözümün önünde alttab dürtüyor.Nişan bohçasının bile nasıl yapılacağını annem söyledi,kadın sürekli bana dönüp onu da yaparız her şey halledilir,diyor ama anneme dönüp açık açık şöyle yapalım böyle yapalım demiyor ki annem çok mantıklı ve iyimser bir kadın.Onları da zora sokmamak için ne şunu istiyorum ne bunu istiyorum,dedi.Sadece açıklığa kavuşan konu, bu akşam annem ve erkek arkadaşımla gidip bilezik beğeneceğim bir de söz bayramda olacak.
Kadının tavrını anlayamadım,çok uyanık olduğunu biliyorum ve nasıl davranacağımı bilmiyorum.Yaşamış olanlar benimle tecrübelerini paylaşabilir mi?

Annemin kadının sözlerinden rahatsızlık duydukları var ama uzatmamak için yazmadım,işin özeti bu.Şimdiden teşekkür ederim hepinize:16:

önce kadının niyetini öğren
emin olmadan yargılama
erkek arkadaşınla konuş istediklerini
herkesin adetleri farklıdır
mesela bazıları altın istiyor erkek tarafından
kızıma şu kadar altın takılsın diye kesim yapıyorlar
bizde yok öyle bişe o ayrı mesele

yani sizin adetlerinizde ne varsa nasıl hayal ediyorsan erkek arkadaşına söyle o annesine iletsin
yada doğrudan annen söylesin bizde böyle olur falan diye

ondan sonra netleşsin bizim de fikirlerimiz
şu an bişe yok olumsuz görünen

haa kadın dürterek biraz masraftan kaçıyordur ona da hiç şaşırmadım :)

Sesimi duyduğun için teşekkür ederim :16: araya girmek istemiyorum çünkü annem varken bana düşmez.Ama annemi de biliyorum,sinirlendiği zaman gözü döner.O durumu da geçiyorum hafta sonu annem gidecek ve ben tek başıma mücadele etmeye başlayacağım ve kadının bu uyanıklığı karşısında nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum?

Ah ah gel bana sor kv yi sen.yapacan ijk sey tabiki bana göre herşeye ondan önce davranman.neden bukadar tedirginsin hem takma kafana bukadar sen bendekileri bilsen ooo.ben hç takmıyorum.sana oglunun yannda ayrı tek iken nasıl davrandgna bak mtlaka ama mtlaka bi süre izle onu.

önce kadının niyetini öğren
emin olmadan yargılama
erkek arkadaşınla konuş istediklerini
herkesin adetleri farklıdır
mesela bazıları altın istiyor erkek tarafından
kızıma şu kadar altın takılsın diye kesim yapıyorlar
bizde yok öyle bişe o ayrı mesele

yani sizin adetlerinizde ne varsa nasıl hayal ediyorsan erkek arkadaşına söyle o annesine iletsin
yada doğrudan annen söylesin bizde böyle olur falan diye

ondan sonra netleşsin bizim de fikirlerimiz
şu an bişe yok olumsuz görünen

haa kadın dürterek biraz masraftan kaçıyordur ona da hiç şaşırmadım :)

Simdilik büyük bir sorun var gibi görünmüyor :) fakat annem gittikten sonra bire bir muhatap olmak zorunda kalacağım ve müstakbel k.validemin patavatsızca söylemlerine daha önce maruz kaldım.Bu yüzden nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum:31:

Ah ah gel bana sor kv yi sen.yapacan ijk sey tabiki bana göre herşeye ondan önce davranman.neden bukadar tedirginsin hem takma kafana bukadar sen bendekileri bilsen ooo.ben hç takmıyorum.sana oglunun yannda ayrı tek iken nasıl davrandgna bak mtlaka ama mtlaka bi süre izle onu.

Ben çok iyi niyetliyimdir ve arada sorun olmadan,kırmadan,kırılmadan bu süreci atlatmak istiyorum.Bu yüzden takıyorum.Erkek arkadaşım olmadan yalnız kalmadık daha annesiyle ama onun yanında çok çok iyi,hakkını yiyemem:31:

Herşeye iyimser ol nederlerse cevap verme , güzellikle kendi fikrini erkek arkadaşına anlat kimse yokken , kendi bildiğini yap ve açıklama yapma ama hep güler yüzle yap bunları ..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Herşeye iyimser ol nederlerse cevap verme , güzellikle kendi fikrini erkek arkadaşına anlat kimse yokken , kendi bildiğini yap ve açıklama yapma ama hep güler yüzle yap bunları ..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kötü düşünmek istemiyorum ve kendi çevremden çok fazla fikir almakta açıkcası.Çünkü öyle bir an geliyor ki ne düşüneceğimi şaşırıyorum,öyle yorumlar duyuyorum ki yok artık bu kadar hesapçı olamazlar diyorum.En önemlisi kendi düşüncelerim tabi:31:

Erkek arkadaşınla çöz bence her şeyi
Beraber çıkın beğenin, bişey denecekse de o annesine anlatsın

Bu akşam bilezik almaya çıkacağız erkek arkadaşımla birlikte,annem de gelecek.Annem yanımızdan ayrıldıktan sonra uygun şekilde konuşmayı düşünüyorum:31:

Sıfatı ne olursa olsun
Beraber konuşun anlaşın
Erkek arkadaş, nişanlı, eşken de sen düşüncelerini paylaşırsan o da annesiyle ortayı bulabilir
Direk yüz göz olmazsınız kayınvalide adayı ile

Sıfatı ne olursa olsun
Beraber konuşun anlaşın
Erkek arkadaş, nişanlı, eşken de sen düşüncelerini paylaşırsan o da annesiyle ortayı bulabilir
Direk yüz göz olmazsınız kayınvalide adayı ile

O günden sonra rahat konuşabileceğimiz ortamı oluşturamadık.Normalde bütün düşüncelerimizi açıklıkla birbirimizle paylaşabiliyoruz,sadece bu konu hassas diye endişe duyuyorum,alışık olmadığım için sanırım.

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için:31:

O günden sonra rahat konuşabileceğimiz ortamı oluşturamadık.Normalde bütün düşüncelerimizi açıklıkla birbirimizle paylaşabiliyoruz,sadece bu konu hassas diye endişe duyuyorum,alışık olmadığım için sanırım.

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için:31:

Evlenince daha şaşıracağın çok şey olacak
Güzellikle çözülmesi adına eşinin ortayı bulabilmesi şart
Yavaş yavaş başlamakta fayda var

Rica ederim, mutluluklar :3:

Evlenince daha şaşıracağın çok şey olacak
Güzellikle çözülmesi adına eşinin ortayı bulabilmesi şart
Yavaş yavaş başlamakta fayda var

Rica ederim, mutluluklar :3:

Her şey şimdi olduğu gibi devam edecekmiş gibi geliyor,safça düşünüyorum sanırım:26:

Teşekkür ederim sizede :nazar:

Uni okuyolar sehirde yasayip calisiyolar sorsan is kadini falanlar, ama hala bohcalar bilmem neler.. Bu koylu adetleri ne zaman bitecek

erkek arkadaşınla anlaştıktan sonra ne yapıldığının ne önemi var ki? bileziği alsa ne olur, almasa ne olur? o bilezik alınmasa ya da sana bohça hazırlanmasa evlenmeyecek misin? Aşın artık maddiyatı ne olur ya :)

Öncelikle hayırlı olsun :) ben de nişanlıyım kayınvalidemle birebir şu alınacak bu alınacak diye konuşmadım takı almaya gittiğimizde aldık hepsini . Belki kayınvaliden kötü niyetli değildir ama sen de haklısın ömrümüzde bir kez yaşayacağımız bişey bu endişe duymakta haklısın. sen yine de sorun çıkartma bi akışına bırak bakalım.

bir de burada bazı arkadaşlar muhalefet olmak için maddiyata bohçaya takıldığını sorun ettiğini düşünebilirler onlara aldırma bunlar yapılması gereken şeyler ve ömrümüzde bir kere gelin oluyoruz yani :) sorun çıkarmadıktan sonra tatlı dilli olduktan sonra herşey hallolur.Sen yeter ki müstakbel kayınvalidene karşı anlayışlı ol.

Back
X