Nasıl davranmalıyım?

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.142
1.006
333
37
Arkadaşlar benim ablamın oğluyla bir sorunum var.

Ablamın oğlu 17 yaşında henüz ve kendisinden 7 yaş büyük 24 yaşında, benimle yani teyzesiyle yaşıt biriyle birlikte.
Tabi ki ablam bu konuya çok karşı çıktı kızdı bağırdı , güzellikle konuştu olmadı.
Ben de karşıyım ama yiğenime hissettirmedim bunu ki herşeyini bana anlatsın yanlış birşey yapmasın diye.
Ve öyle de oldu herşeyini anlatıyor. Çok saf inanamazsınız sözde çalışma hayatında ama hiç gözü açık değil.
Bu kız daha önceden başka biriyle çıkıyorken ayrılmış ayrılık acısınıda sürekli yiğenime anlatıyormuş yiğenim buna başlarda abla diyordu sonra yakınlaşmışlar.
Böyle başlamış yani. Aynı iş yerinde çalışıyorlar. Yiğenimin okumama sebebide 3 kez sınıfta kaldı ve sürekli devamsızlık yaptığı için sonunda tasdiknamesini verdiler şimdi açıköğretimden devam ediyor.

Çok iyi huylu bir çocuk sigarası falan yok . Devamsızlık yaptığı zamanlar bile ablam işe gidince hemen eve geliyordu yatıyordu yani okuldan kaçıp arkadaşlarıyla gezme tozma falan yoktu sadece okumak istemiyordu o zamanlar şimdi çok pişman ama iş işten geçti tabi.

Şimdi benim sorunumda yiğenim bu kızı benimle tanıştırmak istiyor ve bu hafta evime getirecek tanışmaya. Ablama da söyleyemedim korkudan:18::18:

Ne yapıcam nasıl davranıcam. Kız çok baskı yapıyormuş yiğenime ille ailenle tanıştır beni askere gitmeden sözlenelim falan diye. Yiğenimde teyze seninle tanıştırmaya getiriymmi dedi bende hayır diyemedim. Hele söz nişan meselesini duyunca tepem attı. Ne sözü yaa o daha çocuk diye haykırmak istedim. Sakın kimse yanlış anlamasın kıskançlık falan asla değil. Kendi yaşıtı bir kızla birlikte olsaydı o kadar mutlu olurdum ki. Ama bu kız benimle yaşıt ben yiğenime karşı ve evime gelince o kıza karşı nasıl davranmalıyım soğuk durmak istemiyorum çünkü sonrasında beni yiğenime kötüleyip çocuğu bana karşı doldurmasın...

Fikirlerinizi bekliyorum... Şimdiden hepinize ayrı ayrı çok teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
inanmıyoum yaaa

aynısı benimde basıma geldi ve yapan benim kardesimdi :) ablası yasında kızla beraberdi o kız yuzunden aylarca eve gelmedi okulu bıraktı simdi dısardan okuyo vs.. yasları da aynı ustelik bu kadar benzer

o da beni tanıstırmak istedi ama ben kabul etmedim.. annemde zamanında kendini cok yırttı ama baktık olcak gibi degil oluruna bıraktık nasılsa zamanla anlıcaktı ..

öyle de oldu canım kendiliginden sıkıldı bi sure sonra kızdan, aradaki yas farkı fiziksel olarak belli olmuyordu cunku benim kardeşim boylu poslu yasından buyuk gosterir ama zamanla mantıksal yonden cıktı tabi problemler

bide benim kardeşim cidden cok yakısıklı, oyle olunca baska baska kızlar etrafını sarmaya basladı son 2 yılda serpildikçe ve dolayısıyla o kız aklına bile gelmemeye basladı

suan bir geciş donemindeler tatlım oluyo bole seler bizimkide evlencekti güya simdi adını bile duymak istemiyo... geciyo yani merak etme

sizin yapmanız gereken

1- üzerine gitmeyin, cunku gittikçe aksini yapacak
2-serbest bırakmıs gibi gorunun ama ipin ucunu bırakmayın takip edin caktırmadan yaptıklarından haberdar olun

askere gitmeden iş bulmadan söz nişan olmaz falan diyin, o zaten askerlik falan filan derken o gecen zamanda gözü acılır merak etmeyin

sende istersen gorus sonucta teyzesin cok sorun olcagını sanmıyorum, ablana da ben caktırmadan takip edeyim kızın yuzune gulup dersin

yapcak bişe yok bu yasta onları birinin takip etmesi gerekiyor ama caktırmadan malesef ..

inanmıyoum yaaa

aynısı benimde basıma geldi ve yapan benim kardesimdi :) ablası yasında kızla beraberdi o kız yuzunden aylarca eve gelmedi okulu bıraktı simdi dısardan okuyo vs.. yasları da aynı ustelik bu kadar benzer

o da beni tanıstırmak istedi ama ben kabul etmedim.. annemde zamanında kendini cok yırttı ama baktık olcak gibi degil oluruna bıraktık nasılsa zamanla anlıcaktı ..

öyle de oldu canım kendiliginden sıkıldı bi sure sonra kızdan, aradaki yas farkı fiziksel olarak belli olmuyordu cunku benim kardeşim boylu poslu yasından buyuk gosterir ama zamanla mantıksal yonden cıktı tabi problemler

bide benim kardeşim cidden cok yakısıklı, oyle olunca baska baska kızlar etrafını sarmaya basladı son 2 yılda serpildikçe ve dolayısıyla o kız aklına bile gelmemeye basladı

suan bir geciş donemindeler tatlım oluyo bole seler bizimkide evlencekti güya simdi adını bile duymak istemiyo... geciyo yani merak etme

sizin yapmanız gereken

1- üzerine gitmeyin, cunku gittikçe aksini yapacak
2-serbest bırakmıs gibi gorunun ama ipin ucunu bırakmayın takip edin caktırmadan yaptıklarından haberdar olun

askere gitmeden iş bulmadan söz nişan olmaz falan diyin, o zaten askerlik falan filan derken o gecen zamanda gözü acılır merak etmeyin

sende istersen gorus sonucta teyzesin cok sorun olcagını sanmıyorum, ablana da ben caktırmadan takip edeyim kızın yuzune gulup dersin

yapcak bişe yok bu yasta onları birinin takip etmesi gerekiyor ama caktırmadan malesef ..

Benim yiğenimde aynen öyle boylu poslu en az 20-21 yaşında dersiniz . Bende ablama sizin dediğiniz gibi gelip geçicidir dedim ama şimdi tanışmaya getirince kafam karıştı. İnşallah bizimkide başına iş açmadan sizin kardeşiniz gibi kurtarır yakasını...

bence ablanizi haberdar edin bu konudan.
ve evinizde de gorusmeyin.
herhangi bir cafede olabilir.
ama mutlaka ablanizin haberi olsun.

Ablanızı haberdar edin ama gizlice
Yiğeninizin güvenini de kaybetmeyin derim
Kararsız kaldım açıkcası görüşseniz belkide şu sebepten yakıştıramadım v.s diyebilirsiniz
Diğer türlü yiğeniniz daha da hırslanmasın bu konuda

bence ablanizi haberdar edin bu konudan.
ve evinizde de gorusmeyin.
herhangi bir cafede olabilir.
ama mutlaka ablanizin haberi olsun.

Ablama söylesem kesin durmaz bana bağırır yiğenime bağırır birde cafede görüşmem imkansız onlar avrupa yakasının bir ucunda bende anadolu yakasının başka bir ucundayım. O kadar yol gelipte cafeye götürsem olmaz herhalde yaa... Bir de evimde görüşmemin sakıncası ne olabilir.?

Ablanızı haberdar edin ama gizlice
Yiğeninizin güvenini de kaybetmeyin derim
Kararsız kaldım açıkcası görüşseniz belkide şu sebepten yakıştıramadım v.s diyebilirsiniz
Diğer türlü yiğeniniz daha da hırslanmasın bu konuda

İşte maalesef benim ablam gizlilikten anlamaz hemen anlatır yiğenime bağırır çağırır yıkar ortalığı
Bende yiğenimin güvenini kaybetmemek adına kabul ettim zaten.
Birde aslında bunlar geçen hafta gelmek istediler misafirim vardı o zaman dedim yiğenime kız demişki ne var misafiri varsa misafirine yiğenim ve kız arkadaşı gelicek müsait değiliz gelmeyin diyebilirdi. Böylede bilmiş bir kız...

İşte maalesef benim ablam gizlilikten anlamaz hemen anlatır yiğenime bağırır çağırır yıkar ortalığı
Bende yiğenimin güvenini kaybetmemek adına kabul ettim zaten.
Birde aslında bunlar geçen hafta gelmek istediler misafirim vardı o zaman dedim yiğenime kız demişki ne var misafiri varsa misafirine yiğenim ve kız arkadaşı gelicek müsait değiliz gelmeyin diyebilirdi. Böylede bilmiş bir kız...

İpleri eline almış sanırım kendileri
Bilemiyorum ama görüşürseniz dediğim gibi şu sebepten sana yakıştıramadım falan derseniz belki dinler sizi
Aranız iyi anladığım kadarıyla

İpleri eline almış sanırım kendileri
Bilemiyorum ama görüşürseniz dediğim gibi şu sebepten sana yakıştıramadım falan derseniz belki dinler sizi
Aranız iyi anladığım kadarıyla

Biraz öyle olmuş sanırım almış ipleri :) sürekli olarak yiğenime beni ailenle tanıştır yok efendim aileler tanışsın diye baskı yapıyormuş.
Bana dedi yiğenim ne aileler tanışması senin daha yaşın ne askerliğini yap bir iş bul kendine adam akıllı önce dedim.
Evet aramız çok iyi bana herşeyini anlatıyor buda iyi bişey aslında ama bende düşünmekten kafayı yicem:52:

bence gelsinler. hem kızı yüzyüze görünce derdinide anlarsınız. sonuçta eminim derdi evlenip mutlu bir yuva kurmak değildir. 17 yaşındaki çocukla. ablanıza siz söylemeyecekseniz yiğeninize de tembih edin o da söylemesin yoksa zor durumda kalırsınız. evinize geldiklerinde de kesin ve net bir dille konuşun kızla. anlasın yiğeninizin yalnız olmadığını arkasında olduğunuzu.

bence gelsinler. hem kızı yüzyüze görünce derdinide anlarsınız. sonuçta eminim derdi evlenip mutlu bir yuva kurmak değildir. 17 yaşındaki çocukla. ablanıza siz söylemeyecekseniz yiğeninize de tembih edin o da söylemesin yoksa zor durumda kalırsınız. evinize geldiklerinde de kesin ve net bir dille konuşun kızla. anlasın yiğeninizin yalnız olmadığını arkasında olduğunuzu.

Bende kesinlikle evlenip yuva kurmak olduğunu düşünmüyorum. Bizde yiğenimle öyle düşündük kesinlikle ablam duymıycak dedim tamam dedi ama...
Kızla nasıl ne konuşabilirim ki ona da iyi mi davransam tepkili mi dursam bilemedim

Bende kesinlikle evlenip yuva kurmak olduğunu düşünmüyorum. Bizde yiğenimle öyle düşündük kesinlikle ablam duymıycak dedim tamam dedi ama...
Kızla nasıl ne konuşabilirim ki ona da iyi mi davransam tepkili mi dursam bilemedim

iyi davran ama herşeyin farkında olduğunu da hissettir. alttan alttan laflarınla belli et.

iyi davran ama herşeyin farkında olduğunu da hissettir. alttan alttan laflarınla belli et.

Ben de öyle yapıym diye düşündüm bir de düşündüm ki eğer böyle yaparsam kız yiğenimi bana karşı doldurursa ya sonra bana da hiçbirşey anlatmazsa ooofff ne zormuş yaa çocuk yetiştirmek yiğeninde olsa kendi çocuğu gibi oluyor insanın

anlamadığım,
24 yaşında bi kız 17 yaşında bi ÇOCUKta ne buluyor :44:
kızda bi gariplik var sanki...

anlamadığım,
24 yaşında bi kız 17 yaşında bi ÇOCUKta ne buluyor :44:
kızda bi gariplik var sanki...

İşte bizde onu anlamıyoruz yiğenim görüntü olarak yaşını büyük gösteriyor ama fikirleri asla olgun değil hatta bazen 17 yaşında bir gence bile yakışmayan hareketleri var yada bize öyle kıza başka bilemiyorum.

Bu arada az önce yiğenim aradı '' teyze ben kıza 18 yaşında olduğumu kimlikte 1 yaş küçük yazdıklarını söyledim sakın konu açılırsa 17 yaşında olduğumu falan söyleme'' dedi:53::53:

Ben de kızdım neden öyle dedin niye kıza yalan söylüyorsun falan dedim ya ne biliym öyle dedim diyor

Yiğenim az önce yine aradı ve gelemiyeceklerini söyledi
çalıştığı işyerinde bu hafta izin kullanılmayacakmış o yüzden gelemiyeceklermiş kız arkadaşıda bu duruma çok kızmış hatta konuşmuyormuş yiğenimle sanki izini iptal eden yiğenimmiş gibi

banada kız pek tekin gelmedi yani 24 yaşındaki biri 17 yaşındaki çocukla niye çıksın ki yiğeniniz bana göre daha çocuk.bu yaşta biri ile nasıl evlilik gelecek düşünebiliyor o kız şaştım doğrusu
umarım en kısa zamanda yiğenin hatasının farkına varır.

bir geçiş döneminde daha canım yeğenin.. gelip geçici bir durum içinde şuan.. üstelememek ve inatlaşmamak doğru olur..
ablandan gizli de birşeyin olmasın bence.. ablanla aranızda anlaşarak beraber idare edin bu atlatmak istediğiniz süreci..
24 yaşındaki bir bayan da artık olgunlaşmış ,aklı başında bi insandır(normalinde)...noksanlık var heralde,idrak mı edemiyor nee:53:
Allah kolaylık versin canım:34:

banada kız pek tekin gelmedi yani 24 yaşındaki biri 17 yaşındaki çocukla niye çıksın ki yiğeniniz bana göre daha çocuk.bu yaşta biri ile nasıl evlilik gelecek düşünebiliyor o kız şaştım doğrusu
umarım en kısa zamanda yiğenin hatasının farkına varır.

Çok teşekkür ederim. İnşallah hatasını anlar ve bu yanlıştan döner...

Back