Nasıl çirkef olunur?

Bu buradan taktikler alarak halledilebilecek bir sorun değil bence.
Özgüvensiz yetiştirildiğiniz için olduğunu yazmışsınız, özgüvenli kararlı sınırları olan net bir insan olmanız için terapi almalısınız, eksikliğini hissettiğiniz duygu ve davranışları içinizde çözünce kendinizi savunmayı da öğrenirsiniz.
Aslında üç dört sene kadar önce terapi ve ilaç desteği almıştım sorunlarımın çoğu annemle ilgili demişti doktor. o dönem hayatımın en güzel dönemiydi hafiflemiştim hiçbirşeyi umursamıyordum kendime güvenim geri gelmişti son zamanlarda zor şeyler yaşıyorum yine eski halim geri döndü bir destek almalıyım haklısınız kendime eziyet etmenin anlamı yok

Çünkü ben bu hayatta nezaketin, iyi düşüncenin, ılımlı olmanın, sorun çıkarmamanın bir bka yaradığına artık inanmıyorum. Haksız bile olsa kendini öyle savunan insanlar var ki haklı olan suçlu ilan ediliyor. Geç anladım ama artık aptal olduğumu anladım ailem beni öyle hanımefendi öyle uyumlu yetiştirmiş ki asla kavga etmeyi kendimi savunmayı bilmiyorum. Haklı olduğum tartışmada bile çok üzülüp ağlamaya başlıyorum. Karşıdaki haksız ama sırf ağlıyorum diye beni demagoji yapmakla mağduru oynamakla suçluyor. İnsanlarla çalışmaktan bıktım tükendim ama hayatımı idame ettirebilmek için çalışmak zorundayım. Ben kendimi nasıl değiştirebilirim bilmiyorum özgüvensiz asalak yetiştirilmenin sonucu bunlar… doğal olarak kimse benden çekinmiyor kırmaktan korkmuyor çok üzgünüm keşke gamsız ve arsız bir insan olabilseydim
Çirkef olunmaz , çirkef doğulur, böyle şeyler aileden geçer, bizim toplum nahifliği ve nezaketi salaklık ve eziklik olarak görüyor, ben insanlara gereksiz hürmeti ve nezaketi bıraktım oysaki çok nazik bir insanım kendi içimde...

Aslında üç dört sene kadar önce terapi ve ilaç desteği almıştım sorunlarımın çoğu annemle ilgili demişti doktor. o dönem hayatımın en güzel dönemiydi hafiflemiştim hiçbirşeyi umursamıyordum kendime güvenim geri gelmişti son zamanlarda zor şeyler yaşıyorum yine eski halim geri döndü bir destek almalıyım haklısınız kendime eziyet etmenin anlamı yok
Muhtemelen terapiye devam etmediniz ve sorunlarınızı tam olarak çözemediniz o yüzden de sizi sınırlarınızı zorlayan şeyler olunca başa sarıyorsunuz.

Hayatınız boyunca sizi zorlayacak insanlar olacak, onlara karşı kendinizi savunabilmeniz için önce ruhunuzdaki yaraları iyileştirip geçmişi geride bırakmalısınız ve mutlaka kendinize saygınız olmalı, siz size saygı duymazsanız, özgüvenim yok, eziğim derseniz herkes ezip geçer.

Çünkü ben bu hayatta nezaketin, iyi düşüncenin, ılımlı olmanın, sorun çıkarmamanın bir bka yaradığına artık inanmıyorum. Haksız bile olsa kendini öyle savunan insanlar var ki haklı olan suçlu ilan ediliyor. Geç anladım ama artık aptal olduğumu anladım ailem beni öyle hanımefendi öyle uyumlu yetiştirmiş ki asla kavga etmeyi kendimi savunmayı bilmiyorum. Haklı olduğum tartışmada bile çok üzülüp ağlamaya başlıyorum. Karşıdaki haksız ama sırf ağlıyorum diye beni demagoji yapmakla mağduru oynamakla suçluyor. İnsanlarla çalışmaktan bıktım tükendim ama hayatımı idame ettirebilmek için çalışmak zorundayım. Ben kendimi nasıl değiştirebilirim bilmiyorum özgüvensiz asalak yetiştirilmenin sonucu bunlar… doğal olarak kimse benden çekinmiyor kırmaktan korkmuyor çok üzgünüm keşke gamsız ve arsız bir insan olabilseydim
Malesef canim sonradan çok zor

Çirkef olunmaz, doğulur.
Hamurunda yoksa olmaz

Çirkef olunmaz , çirkef doğulur, böyle şeyler aileden geçer, bizim toplum nahifliği ve nezaketi salaklık ve eziklik olarak görüyor, ben insanlara gereksiz hürmeti ve nezaketi bıraktım oysaki çok nazik bir insanım kendi içimde...
Tatlı dilin naifliğin hep kabul göreceğini öğrenerek büyüdüm sonra iş hayatına başladım her türlü eğitimsiz kalitesiz insanların zorbalığına mobingine maruz kalıyorum. Sürekli sorun çıkaran asla birşeyden memnun olmayan çalışana daha fazla sorun çıkarmasın diye kimse dokunamıyor ben geldiğimden beri hep uyumlu olmaya çalıştıkça iş yükümde mobingimde arttıkça arttı.

Muhtemelen terapiye devam etmediniz ve sorunlarınızı tam olarak çözemediniz o yüzden de sizi sınırlarınızı zorlayan şeyler olunca başa sarıyorsunuz.

Hayatınız boyunca sizi zorlayacak insanlar olacak, onlara karşı kendinizi savunabilmeniz için önce ruhunuzdaki yaraları iyileştirip geçmişi geride bırakmalısınız ve mutlaka kendinize saygınız olmalı, siz size saygı duymazsanız, özgüvenim yok, eziğim derseniz herkes ezip geçer.
Yarıda bırakmadım doktorumun yeterli dediği yerde bıraktık ama sonrasında hayatımda çok daha köklü değişiklikler oldu ondan sebep bazı şeyler şekil değiştirerek döndü aslında

Bende akrabalara karşı öyleyim sırf görüşüyoruz diye herşeyi alttan alıp susuyorum.diger insanlara karşı öyle değilim ama akrabalar söz konusu oldu mu dut yemiş bülbüle dönüyorum.utanmasam özür dileyecem nerdeyse.yas aldıkça değiştim ama hala o eziklik var bende

Bir taktik daha insanları bazen manipüle etmeyi öğrenip soğukkanlı olun.Herseye duygusal tepki vermeyin.Bir insanın en büyük gücü olaylar karşısında nasıl davranması gerektiğini bilmesidir.Bunun için 5 saniye kuralı vardır.5 saniye içinizden sayın.
Birçok kez tepki vermemeyi es geçmeyi deniyorum ama bir noktada birikip patlıyor bazen gerçekten insanın hassas noktasını bilip ordan vuruyorlar ağrına gidiyor sinirden ağlama krizi tutuyor

Tatlı dilin naifliğin hep kabul göreceğini öğrenerek büyüdüm sonra iş hayatına başladım her türlü eğitimsi kalitesiz insanların zorbalığına mobingine maruz kalıyorum. Sürekli sorun çıkaran asla birşeyden memnun olmayan çalışana daha fazla sorun çıkarmasın diye kimse dokunamıyor ben geldiğimden beri hep uyumlu olmaya çalıştıkça iş yükümde mobingimde arttıkça arttı.
Bizde de böyle birisi var kadın resmen 1 lira için bile olay çıkarıyordu ( öğretmeniz ve bazı çay gibi ortak ihtiyaçları topluca alırız) kadın her konuda aşırı kavgacı ve çirkef, idare bile o öğretmenden korktuğu için huyuna gidiyordu ama benim gibi naif öğretmenlerimize asla kolaylık sağlama vs yoktu , ilk yıl baktım ki beni saf yerine koyacaklar ben de çıkardım tırnaklarımı, şimdi gayet iyi anlaşıyoruz herkesle , herkese anladığı dilden konuşacaksın, kibarlık anlayana yapılırmış...

Birçok kez tepki vermemeyi es geçmeyi deniyorum ama bir noktada birikip patlıyor bazen gerçekten insanın hassas noktasını bilip ordan vuruyorlar ağrına gidiyor sinirden ağlama krizi tutuyor
Youtubedan stoaci felsefesi videoları izlerseniz faydalı olacaktır umarım.İnsanlar sizi en zayıf noktanizdan vurmaya çalışacaklar.Duygusal tepkiler işe yaramıyor.Hic cevap vermemek bile bir cevaptir bazen.Soğukkanlı olun.Kimsenin hiçbir hakaret ya da sözünü özümsemeyin.Benimsemeyin.O görüş ; o kişinin karakteriyle alakalı,sizinle alakalı değil aslında.

Bizde de böyle birisi var kadın resmen 1 lira için bile olay çıkarıyordu ( öğretmeniz ve bazı çay gibi ortak ihtiyaçları topluca alırız) kadın her konuda aşırı kavgacı ve çirkef, idare bile o öğretmenden korktuğu için huyuna gidiyordu ama benim gibi naif öğretmenlerimize asla kolaylık sağlama vs yoktu , ilk yıl baktım ki beni saf yerine koyacaklar ben de çıkardım tırnaklarımı, şimdi gayet iyi anlaşıyoruz herkesle , herkese anladığı dilden konuşacaksın, kibarlık anlayana yapılırmış...
En yok yıllık izin en çok izin alan kendisi ama birisi izin alsa bende alcam diye sorun çıkarıyor mesela sorumlu da bu izni veriyor bizim işimiz olduğunda vermiyor boş gününüzde yapın diyip resmi tatil bayram hepsine ona izin bize mesai veriyor
Bende artık çıkarıcam tırnaklarımı böyle olmayacak belli ki

Youtubedan stoaci felsefesi videoları izlerseniz faydalı olacaktır umarım.İnsanlar sizi en zayıf noktanizdan vurmaya çalışacaklar.Duygusal tepkiler işe yaramıyor.Hic cevap vermemek bile bir cevaptir bazen.Soğukkanlı olun.Kimsenin hiçbir hakaret ya da sözünü özümsemeyin.Benimsemeyin.O görüş ; o kişinin karakteriyle alakalı,sizinle alakalı değil aslında.
Çok teşekkür ederim izleyeceğim hemen. Bundan sonraki süreçte lazım olacak

Kendinizi kurban rolüne kaptırmışsınız tavsiyem öncelikle kendinizi kurban olarak görmeyin. Bu aciz durumu kendinize yakıştırmayın lütfen. İnsanlar cinayet işleyip namus davası diye savunuyor kendini, bu rezil düşünceyi bile savunabiliyorlar. Bu biraz kendine ve kendi sözlerinize inanmakla ilgili. Maalesef annelerimiz akrabalarımız kimi zaman arkadaşlarımız bizlere iyi kız olmayı güzelliyor. İyi kız olmak bir tabu zannımca. Burada bahsettiğim şey ailenin neredeyse hiç hatası olmayan ürkek zarif kızı. Biz kadınlara maalesef böyle bir zayıflığı yücelikmiş gibi dikte ediyorlar. Tavsiyem önce sizin bu tabuları içinizde yıkmanız. Yukarıda bahsettiğim iyi kız olmak kadınlığı öldürüyor. Kadın olmanın hep zarifliğinden bahsederler. Kız gibi davran diye bir basmakalıp bile var ama kadınlığın içinde vahşilikte vardır, şehvette vardır, arzuda vardır, gerektiğinde merhamet gerektiğinde acımasızlıkta vardır. Bu aslında insan olmanın doğasında mevcut. Bu yanlarınızı keşfetmeniz çok önemli. Yahu düşünsenize siz kendinize sahipsiniz, 400 katrilyonda bir ihtimal olarak geldiniz dünyaya, ki hâlâ hayattasınız. Size gelene kadar soy hattınzda ne badireler atlatılmıştır . Değeriniz buradan geliyor, ben iyi kız olmazsam beni sevmezler düşüncesini de çıkarın aklınızdan herkes gerektiği kadar vahşiliği sever. Kendini güvende hisseder. Ayrıca sevmezlerse de sevmesinler dünya çevrenizden ibaret değil dışarıda size hayran kalacak insanlar olacak. (Gerçek benliğinize).İyi kız olmanızın aslında bir yararı yok sadece silik bir tip olarak yaftalanırsınız. Kendinizi bu yaşa kadar zaten iyilikle eğitmişsiniz. Bundan sonra ben ne yaparsam yapayım kendimi herkese karşı savunacağım deyin. Karşınızdaki kişinin kötü yanlarını görmezden gelmeyin. Bu kötü huyları unutmayın günü gelince daha rahat bir şekilde savunabilirsiniz kendinizi. İyi kız olmanın içinde maalesef koruyucu fedakar anne görevide var. Yıllarca ben sanki anneymişim karşımdaki çocukmuş gibi ne yapsalar affettim. Onlar suratıma vurdu ben vurmadım ama şimdi diyorum ki hiç gerek yokmuş. Ben nasıl insansam onlarda insan, beni kötü yerimden vuruyolarsa benim de onlara kötü davranma ihtimalimi göze almış oluyorlar. E çeksinler cezalarını. Hiç bir üzüntünüzü tutmayın içinizde. Unutmayın ki kimse sizi kurtarmayacak artık bundan vazgeçin. Yüzeysel ilişkiler kurmayı öğrenin bu size iyi gelecek. Laf soktuğunda biri ağzının payını verin ve onu cezalandırın. Cezanız ona sevgi dolu yanınızı göstermemek olsun. Bırakın herkesle uyumlu olmayıverin. Derin bağlar kurma ihtiyacınızı hakedenlerle paylaşın.

X