Nasıl çirkef olunur?

karelikutuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2024
97
79
34
Çünkü ben bu hayatta nezaketin, iyi düşüncenin, ılımlı olmanın, sorun çıkarmamanın bir bka yaradığına artık inanmıyorum. Haksız bile olsa kendini öyle savunan insanlar var ki haklı olan suçlu ilan ediliyor. Geç anladım ama artık aptal olduğumu anladım ailem beni öyle hanımefendi öyle uyumlu yetiştirmiş ki asla kavga etmeyi kendimi savunmayı bilmiyorum. Haklı olduğum tartışmada bile çok üzülüp ağlamaya başlıyorum. Karşıdaki haksız ama sırf ağlıyorum diye beni demagoji yapmakla mağduru oynamakla suçluyor. İnsanlarla çalışmaktan bıktım tükendim ama hayatımı idame ettirebilmek için çalışmak zorundayım. Ben kendimi nasıl değiştirebilirim bilmiyorum özgüvensiz asalak yetiştirilmenin sonucu bunlar… doğal olarak kimse benden çekinmiyor kırmaktan korkmuyor çok üzgünüm keşke gamsız ve arsız bir insan olabilseydim

Ben de gamsız olamıyorum çok takıyorum ne yazıkki keşke ben de çirkef olabilsem

İçten gelen bir şey kuzum bu. Ben de çok sakin, ılımlı bir insanımdır ama bir çizgim vardır her zaman yani. O çizgiden sonra en son denecek lafı, en önce deyiveriyorum

Çirkef olunmaz çirkef doğulur,insanlar ailelerinin yansımasıdır,nasıl büyütüldüyseniz doğrularınız o yönde gelişir,kendinize ve aile yapınıza uygun insanlarla muhattap olun gerisini görmezden gelin,şimdi bir karışıklık olmasın diye söylüyorum,kendini savunmak ile çirkef,bulaşık,tabiri caizse yırtk bir tip olmak farklı şeyler,kendinizi savunabilirsiniz yapamıyorsanız duvar örerek mesafe koyarak size bulaşmalarını engelleyebilirsiniz,mesela bir tartışma vs olacak diyelim,karşınızdaki seviyesizse hiç karşılık,cevap fln vermeyin kendi kendine konuşup sussun,böyle bir insan olmak özenilecek değil düşülecek birşey o seviyelere inmeyin derim.

Ooo en sevdiğim
kimse kusura bakmasın nabza göre şerbet yapacaksın tak tak tak diye bana taş atanada ekmek atamam taze bitti
Çünkü bu hayatta ben daha değerliyim ki sende öylesin
Ben tam olarak böyle salaklıklar yapıyorum işte taş atana ekmek atıyorum resti çekip görmezden gelmek istiyorum ama illa üzülüp ağlayıp kendimi düşürüyorum

İçten gelen bir şey kuzum bu. Ben de çok sakin, ılımlı bir insanımdır ama bir çizgim vardır her zaman yani. O çizgiden sonra en son denecek lafı, en önce deyiveriyorum
Çok sinirlendiysem evet bende sesimi çıkarıyorum ama anlatmaya çalıştığım şey haksız yere birinin bana yükselmesi ve benim kendimi savunanamam anlatabildim mi bilmiyorum

İnsanlara çok fırsat veriyorum sanırım sessiz bir tip olarak doğal olarak onların bende çekineceği birsey olmuyor kırıyor döküyor kendimi savunamayacak kadar aptalım üstüne birde ağladığım için karşıdaki kendini güçlü beni ezik ilan ediyor

Ben tam olarak böyle salaklıklar yapıyorum işte taş atana ekmek atıyorum resti çekip görmezden gelmek istiyorum ama illa üzülüp ağlayıp kendimi düşürüyorum
Kimse içinde ağlamam kendimi küçük düşürmem değersiz hissettirmem bu kim olursa olsun
Hayat bu ... sende bence gözünü aç biraz kimseye kendini ezdirme

Kimse içinde ağlamam kendimi küçük düşürmem değersiz hissettirmem bu kim olursa olsun
Hayat bu ... sende bence gözünü aç biraz kimseye kendini ezdirme
İşte bunu nasıl yapacağım onu öğrenmek istiyorum yerini sağlamlaştırmış arkası sağlam olanlar onu bunu küçümsemekten gocunmuyor eziyorlar

3 sezon Burhan altıntop izle

Bu buradan taktikler alarak halledilebilecek bir sorun değil bence.
Özgüvensiz yetiştirildiğiniz için olduğunu yazmışsınız, özgüvenli kararlı sınırları olan net bir insan olmanız için terapi almalısınız, eksikliğini hissettiğiniz duygu ve davranışları içinizde çözünce kendinizi savunmayı da öğrenirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…