Nasıl cesur olunur?

Ciao Bella

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
497
457
kızlar kendinizi cesur buluyor musunuz? İnsanlara fikirlerinizi korkmadan söyleyebiliyor musunuz? Tepkilerinden çekinmeden karşıt görüş bildirebiliyor musunuz? Kararlarınızı ne kadar kendini. Veriyorsunuz ? Hayatınıza müdahale etmek isteyenlere ne kadar engel olabiliyorsunuz?

Bu konularda başarılı olan arkadaşlardan nasıl yapılacağını öğrenmek isterim. Yoksa bu doğuştan gelen bir şey midir?

Sen iyilik istemesen bile sana zorla iyilik yapıp seni baskı altına alıyorlar. Aman ayıp olmasın diye ağzını açamıyorsun. Bu tarz insanlar senin hayatını kontrol edemeyince nankör diyorlar. Üni hocamız şöyle birşey söylemişti "en kötü plan bile plansızlıktan iyidir". "senin planların olmazsa başkalarının senin için planları olur"

Yakınlarının sana karışmaması için maalesef çirkef olacaksın ya da iletişime kapalı olacaksın. Dişini göstereceksin biraz. Tartışmaya girme senin özgürlüğün tartışmaya kapalı bir konu. Sen bildiğini okudukça insanlar alışacaklar bu haline.
İnsanlara özelimi açmam mesafe koyarım. Sen belki bilinçaltında karşı fikir beyan edersem beni sevmezler falan diye düşünüyorsun bu doğru değil azıcık uyumsuz ama iyi niyetli olursan daha çok saygı duyulursun. Uyumsuz olmaktan hiç çekinme yeterki iyi niyetli ol. Bir anda değişmek zor yavaş yavaş küçük adımlarla değişebilirsin. Siyasetle ilgilen mesela, siyasi kitaplar oku. Dili sivri köşe yazarları var onları oku.

Senin tam olarak sıkıntın nedir? Detaylı bilgi verirsen üyeler daha iyi yardımcı olabilir.

Sen iyilik istemesen bile sana zorla iyilik yapıp seni baskı altına alıyorlar. Aman ayıp olmasın diye ağzını açamıyorsun. Bu tarz insanlar senin hayatını kontrol edemeyince nankör diyorlar. Üni hocamız şöyle birşey söylemişti "en kötü plan bile plansızlıktan iyidir". "senin planların olmazsa başkalarının senin için planları olur"

Yakınlarının sana karışmaması için maalesef çirkef olacaksın ya da iletişime kapalı olacaksın. Dişini göstereceksin biraz. Tartışmaya girme senin özgürlüğün tartışmaya kapalı bir konu. Sen bildiğini okudukça insanlar alışacaklar bu haline.
İnsanlara özelimi açmam mesafe koyarım. Sen belki bilinçaltında karşı fikir beyan edersem beni sevmezler falan diye düşünüyorsun bu doğru değil azıcık uyumsuz ama iyi niyetli olursan daha çok saygı duyulursun. Uyumsuz olmaktan hiç çekinme yeterki iyi niyetli ol. Bir anda değişmek zor yavaş yavaş küçük adımlarla değişebilirsin. Siyasetle ilgilen mesela, siyasi kitaplar oku. Dili sivri köşe yazarları var onları oku.

Senin tam olarak sıkıntın nedir? Detaylı bilgi verirsen üyeler daha iyi yardımcı olabilir.
Çok teşekkür ederim, aslında gayet güzel sorunlarıma değinmişsiniz...

İnsanların iyiniyetle bile olsa hayatıma karışmasına, benim adıma kararlar vermesine tahammül edemiyorum doğru ve bunun her zaman önüne geçemiyorum.

Ayrıca kendimi yeterince cesur bulmuyorum; daha fazla düşündüğümü söylemek istiyorum.

Bir şey istediğim zaman hep o ne der bu ne der korkusundan adam gibi hayallerimi gerçekleştiremiyorum.

Basit kararlarda bile çok fazla insanları düşünüyorum.

Şimdilik aklıma gelenler... Hocanızın sözünü ve diğer önerilerinizi dikkate alacağım. Küçük küçük başla dediğiniz alıştırmalarda da biraz daha ayrıntı verebilirseniz sevinirim ve başka önerileriniz varsa da beklerim

X