Nasıl birikim yapıyorsunuz?

Nutellasever0

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2018
52
91
28
Özellikle evli asgari ücretle çalısan 2 kişilik ailelere soruyorum. Eşim asgari ücret alıyor aylık 500 TL alısverese gidiyor, 500 borca, geri kalanını bitiyoruz artık eşimden habersiz birikim yapmaya basladım ama aylık en fazla 200 TL atabiliyorum geri kalanı nereye gidiyor anlamıyorum alıs veris yapsak bile 1 hafta sonra evde hic bisey kalmamıs oluyor bereketi yok sanırım. Ne cimriyim nede savurgan öyle marka takıntım da yok ama asgari ücretle büyük aile gecinderelere şaşıyorum. Sizler nasıl ssglıyorsunuz geciminizi

Valla asgari ucretle gecinip 200 tl birikim yapabiliyorsan sen bize tuyo ver :)) imkansizi basariyosun cunku
500 alisveris
500 borc
200 birikim
E kalan 800 de cok rahat gider zaten yani 1 ayda. Yani uzulerek soyluyorum ama elinizde ne kalacakki neyi birikim yapabilesiniz. Birikim yapmak icin bi meblag olmasi lazim.
Soruna cevap verecek olursam biriktiremiyoruz :)
Ev kredisi, oturduğumuz evin kirasi, faturalar, bebegimizin masraflari derken kalan nereye gidiyor bizde bilmiyoruz :)

Özellikle evli asgari ücretle çalısan 2 kişilik ailelere soruyorum. Eşim asgari ücret alıyor aylık 500 TL alısverese gidiyor, 500 borca, geri kalanını bitiyoruz artık eşimden habersiz birikim yapmaya basladım ama aylık en fazla 200 TL atabiliyorum geri kalanı nereye gidiyor anlamıyorum alıs veris yapsak bile 1 hafta sonra evde hic bisey kalmamıs oluyor bereketi yok sanırım. Ne cimriyim nede savurgan öyle marka takıntım da yok ama asgari ücretle büyük aile gecinderelere şaşıyorum. Sizler nasıl ssglıyorsunuz geciminizi

Geçti artık biriktirme devri
Her şey ateş pahası
Hele asgari ücretle 200 kenara atmak büyük başarı.

Kira vermiyosunuz anladığım kadarıyla. Girebileceğiniz gün varsa günlere girebilirsiniz. Yada bankaların altın hesapları oluyo paranız kadar alabiliyosunuz küçük küçük birikmiş oluyo. İlla 1 gr almak zorunda değilsiniz 100 liranız varsa okadarlık alın. Eşim asgariden biraz fazla alıyo ben çalışmıyorum ayrıca bi makinemiz var ondanda bi gelirimiz oluyo ben dediğim şekilde yapıyorum. Dediğiniz gibi 500 yetmiyo mutfağa bide bizim bebek var.

Bereketle alakalı değil bence.
Mesela bir paket peyniri geçen hafta aldığın fiyattan alamıyorsun.Mutlaka zam gelmiş oluyor.
Sebze, meyve, süt, peynir, tavuk artık ucuz değil.
Zaten et fiyatlarını geçtim.
Pastahaneye gidiyorsun bir kutu şekerpare almak istiyorsun kilosu olmuş 40 tl.
Yahu şerbetli tatlı, içinde fıstık yok bir şey yok.
Geçim çok zor.
Hele asgari ücretle 1 veya 2 çocuk büyütenler nasıl geçiniyorlar, hala çözemiyorum.
Hayat şu an aşırı pahalı.
Ama dışarıda çay, kahve içmeyin.
Sigara içiyorsanız bırakın.

Bir de sebze ve meyvede halk günlerini takip edin.
Ve birikimsiz çocuk düşünmeyin.
Bir kutu mama 100 küsür liradan başlıyor.Diğer masraflarla her ay en az 1000 tl gider.Geçim çok zor.
Ama gene de 200 tl ,200 tl dir.
Devam edin az az da olsa.

Son düzenleme:
gelirinizin 4 katını kazanıyoruz, 10katını da kazansan ülke ekonomisi böyleyken iyi durumda değilsin zaten de, marketten her cıkışımızda sinirleniyoruz ikimiz de. aylık bin tl de atsan istediğin şeylere kazık yiyerek sahip oluyorsun.
telefon alacaksın misal, vergiler yetmiyor gibi ekstra vergi.
burda pahalı olan bir şeyi aliexpressten alacaksın, dan orda da vergi.

halk ağır vergilerin altında eziliyordu, tarih kitaplarından bir cümle.

X