Nasil bir insandir sozlumun annesi bilemedim ben

narin89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
58
1
36
Bulgaristan
Herkeze merhaba. Sozlumun annesiyle olan problemlerimizi yazmak istedim buraya. Biraz olsun icim rahatlar belki derdimi sizinle paylasinca. Aslinda bu problemler yeni degil, hatta gecen yil turkiyeye beraber gitmistik sevgilimin dayisini gormeye(kanserden hastaydi) orda da bir suru akil almaz sey olmustu, ama bunlari baska bir konuda anlatirim, yazim daha da uzar. Ilk baslarda mustakbel kayinvalidemin gozunde cok iyi bir gelin adayiydim- ailemin maddi durumu cok iyiydi (zengin demiyorum), ailem yasadigimiz sehirde cok saygi duyulan bir aileydi. Sirf aile durumumuz iyi diye her esyi benim ustume yikmaya calisiyodu o zamanlar, hem evlenmemizi istemyiodu cunku sevgilimin abisi 34 yasinda daha bekar, o evlenmeden evlenemez misiz, hem sozlume diyomus yatak odasi ve cocuk odasi disinda butun her seyi ben alicakmisim (ki benim yasadigim ulkede 1300’e luks yatak odasi alinabiliyo, 500-600 civari bir paraya da cocuk odasi her seyi ile birlikte alinabilir, ama tv ler 900 den baslar, buzdolaplari-1200 den baslar, gerisini saymiyim bile). Siz kadinlar bilirsiniz ki evde oturma odasi olur, yemek odasi olur, kucuk mutfak aletleri olur, ceyiz fln zaten bana ait. Ama ne yazik ki birlikteligimizin ikinci yilinda annem ve babam ayrildi, ayriliklari problemliydi, ikisi de baska birilerini buldu, beni de kimse umursamadi 1,5 yil kadar, okul masraflarimi nasil karsiladim, nasil islerde calistim bir ben biliyorum, cebimde 3 kurus parasiz kaldigimi da biliyorum, ekmek almak icin sevgilimden para bile istemistim bi defa. Artik mustakbel kayinvalidemin gozunde iyi bir gelin adayi degildim, anem ve babam ayriydi, baskalariyla yasiyolardi, bende fakir biri olmustum artik.

Istedigi her seyi alamayacaktim, problemler basladi, istedigi islere girmeyince bana diyodu yarin benden para dilenmeye gelirsin haberin olsun. Ben ise ayak da calisamiyorum, ayagimda buyuyen bir kemik var ve ameliyat gerekiyo ama yaptiramiyorum. Ne desem anlatamadim, kapris yaptim onun gozunde. Neyse artik 5 yil olucak, yavas yavas evi toparlamaya baslayalim dedik sozlumle, onlar 1700 leva degerinde esya aldi eve, ve anlata anlata bitiremediler,bir de ben aldim demiyoda sozlumun annesi-benim diyo, sen ne aldin diyo, aslinda onu almasak da olurdu, herkez oyle diyo dedi, evin tadilatini yapmislar ya o yetermis, ev dedigimi de ucuncu kat oluyo, ve yapilan sey sadece boya, onun da isciligi sozlume ve rahmetli dayisina ait.Neyse ben kucuk ev aletlerini aldim, nevresim takimlari, pikeler battaniyeler derken bunlari bari gotureyim dedim, yasadigim yer nemli batar diye dusundum, keske yapmasaydim- bir seyler aldigimi gorunce istekleri cogaldi, normal bir elektrik supurgesi atiyorum 100 ise, annesi 3 kat pahalisini istemeye basladi, sanki kendime degil de ona aliyorum, biz ona hediye almistik sozlumle bi tane hediye olarak, gecip karsima bir de demez mi bana aldiginiz gibi cop almayin diyo, 4 yildir kullaniyosun be kadin daha ne istiyon, sozlum iyi de cekiyo gecen denedim diyo ama illa laf sokcak, isleri yokusa cekcek, alamicam ya o kadar pahalisini, ezcek beni. Sonra dedim ki annen her seye laf sokuyo, bende pesin alamicam buzdolabini firini ve diger seyleri, kredi mi ceksem dedim.

Sozlumde ben annemle konusucam, hatirliyon mu gecenlede kardesimin kayinpederi hediye olsun diye tum beyaz esyalarini alivermis ama taksite boldukleri icin 1 bulasik makinasinin fiyatinda fazla para odemislerdi dedin, anenm de sana ben oyle sey istemem, parayi ben veririm tutari ne kadarsa bana odersiniz elaleme fazla odeyeceginize demisti dedi. Hatirliyorum ama oyle niyeti olsa bana laf sokar mi hep, yine tersler dedim, yok ben konusurum dedi. Neyse aksamina gittik onlara, abisi ve annesi evdeydi, sozlumden girdi konuya- anne biz beyaz esyalar icin konuscaktik darken, kayinvalidem oturmus koltuga, ellerini bir birine baglamis sozlumun lafini kesti bagirarak, orasi beni ilgilendirmez narin89 dusunsun onu dedi, bende bu tepkiyi aldigi icin sozlum konuu kapatir sandim ama devam etti, narin89 alcak zaten ama elaleme 1 esya degerinde fazla para odeyeceginize boyle boyle yaparsiniz demistin ya dedi, annesi yine basladi bagirmaya, tabii ki narin89 alcak, onlari da mi ben alayim istiyodedi, sozlumde ya anne ben ne diyorum sen ne diyosun, ben senin soyledigin laflara gore geldim bunu sormaya dedi, yoook yapmam o alsin diye bagirdi, nasil kotu oldum ayni anda, abisi bana bakiyo, dilencimisim gibi hissetim kendimi. O anda kolumu cimdirdim hep aglamamak icin. Ertesi gun babami aradim (bir iki zamandir 3-5 harclik koyuyo cebime ama o kadar, kriz nedeniyle isleri batti) bana dedim yol parasi verir misin, neden dedi dedim boyle boyle oldu ama agliyorum ayni anda, kredi cekcem dedim, o da benim yuzumden oluyo degil mi kizim dedi, genel olarak iste dedim, niye ailem bunlari bana almiyomus iste dedim, ben aglyiorum, onun da gozleri islandi. Gittim kredi cektim, aldim esyalari ertesi gun cikardik katimizia, cidden acayip faizi varmis, 1 esya fazla oduyorum su anda ama baska carem mi vardi. Yemegimi neyle yapicaktim almasaydim mesela.
Sozlumun abisi evdeydi o zaman, bizim damadi da getirdik ucuncu kata cikarirken yardim etsin diye. Sonra sozlumun abisi annesini aramis, narin89 mutfak esyalarini getirdi demis, sozlumu de aramis abin boyle diyo dogru mu diye evet demis, sonar benim dukkana geliyo ama ben ciktim da gordum diyo, demiyo buyuk oglum beni aradi diye, tabii aksamina kendi yalanini kendi acikladi Bizim damatla ayni yerde calisiyolar, ise donunce cagirmis bizim damadi diyomus narin89 boyle boyle yapmis, gordun mu aldiklarini diye, damat da evet demis, yardim ettim yukari cikarsinlar diye demis.

Bu gencler de ne yapicagini bilmiyo demis, firini, dolabi, camasir makinasi olmadan evlenemiyo demis, yeni moda herhalde diyomus, sizing neyiniz vardi diye sormus damada, o da demis ki biz genc evlendik,(kardesim 16 yasindaydi, damadimiz da 20 yasinda ), zaten kacarak evlendik, hazirligimiz yoktu, aniden oldu, ama evlenince benim ailem her seyimizi aldi demis, hmm diyomus sozlumun annesi, narin89 hem kirada yasiyo, elektirigi suyu var, hep sikayet ediyo, ne yaptigini saniyo diyomus (sikayet ettigimi de hatirlamiyorum ama). Kardesim beni aradi ayni gun, uzulme ama senin icin boyle diyomus dedi. A
ksam sozlumun evine gittik, esyalari fln yerlestiriyoruz, kahve yaparmisin dedi sozlum, bende indim asagiya, ama annesi de takildi arkama geliyo, mutfaga girdik hep bir seyler dicek gibi, bos bos saga soal donuyo, kardesin cok fesatlaniyo sana dedi, niye ki dedim, onun hic bir seyi yok ya dedi, nasil yok dedim, her seyi var, kayinpederi her seyi aldi ki ona dedim, sebebi yok yani diyince, yok yok sizing damat dedi ki ben hem calisiyorum hem emekliyim (hasta kendisi) yine de bu kadar yukun altina giremem, narin89 neyi dusunuyodu acaba, her seyi duzgun olmadan evlenemiyo bu devirde gencler dedi diyo (kendi soylediklerini damadimiz soyledi diye gosterdi) Dondum kaldim, nasil bir insandir bu diyorum, hic mi aklina gelmedi ki benim kulagima gelmis olabilir konustuklari, simdi de korkusundan herhalde kardesimin ve kocasinin uzerine yukluyo laflari, ki onlar bana hep destekde bulundular bu gune kadar, hala da diyolar taksitleri odeyemedigin olursa biz yardim ederiz diye.

Esyalari aldigim o gunden beri sacimi begenemz oldu, soforlugumu begenmez oldu, (1 saatte 30 kiliometrelik yolu aldik, normalde 35 dakikada giderim, goturdum getirdim, cok iyi kullandin, hic korkmadim dedi bana,aksamina sozlume beni sikayet ederken yakaladim, o kadar hizli kullandi ki narin89 yuzunden dudagim ucukladi bak diye gosteriyodu parmaginla, beni karsisinda gorunce bakip kaldi, nasil ya dedim, yaa cok hizli kullandin diyo, sozlumde dedi ben onu aradigimda yolun yarisindaydi daha, yarim saat sonar gelebildi ancak, ben o zamanda tum yolu alirim, bana anlatma dedi. Yuzu degisti birden,giyinmemi begenmez, yemek yapmami, vs vs. Her firsatta beni asagiliyo, laf sokuyo ve daha neler neler, sanki evlenmemizi istemedigi icin yapiyo her seyi, ilk basta almiyacagim sandi firini fln, yemek yapicak bir seyim bile olmicak ya, evlenmeyi erteleriz sani herhalde, vaz geciremeyince baska problemler cikarmaya basladi.

Sevgilin seni korumuyo diye bazi arkadaslar cvp yazmis, kolluyo ama konu uzamasin diye soyle dedi, soyle yapti diye buraya yazmadim, diger cevaplarimda bu konuya aciklik getirdim zaten.

Son düzenleme:
konuyu tam anlamıyla olumak imkansız , parça parça okumaya çalıştım keşke paragraf falan yapsaydınız ,

yanlız anladığım kadarıyla kv nizin bu kadar paracı olması ve sizden şunu istiyorum demesi çok saçma kullanıcak olan sensin keyfine göre kesene göre almakda en doğal hakkın , bunlara hiç taviz vermeseydin keşke hiç o zaman sorun çıkardı deme çünkü ağzınla kuş tutsan bu kadına yaranılmaz belli

yanlış anlamadıysam evlenince kv nle aynı apartmanda oturucaksın , iyi düşün taşın derim şimdiden böyle yapan kadın ilerde neler yapmaz , eşin ne diyor bu durumlara eğer oda annesi gibi düşünüyorsaa yada sürekli annesinin ağzına bakan bir erkekse bir kere değil 10 kere düşün sonradan üzülme

konunun tamamını okumadım gözüm yoruldu, ailende bi hoş sevgilinde bi hoş aileside bi hoş, sen eşya alacaksın ödeyene kadar evlenmiceksiniz galiba, ya da evleneceksiniz ama sevgilin karışmıcak senin borcuna bu mu, onun hiç birikimi yok mu, siz o kadar sene çıkmışsınız 5 mi dedin 6 mı karıştırdım o rasını, heleki avrupada hayat daha kolay yok işsizlik maaşı yok bilmem ne

Kusura bakmayin, cidden cok uzun oldu konum, ama yaz yaz bitmedi ki anlatmak istediklerim. Duzenlemeye calistim biraz konuyu, yazdiktan sonra fazla duzenleyemiyoruz mu ne, paragraf degilde en azinda parca parca ayirdim soyle, bir turlu paragraf basinda bolsuk biraktirmadi. Duzenliyorum kaydedince farkli cikiyo.

Konumu sabirla okuyup cevap yazanlara cok tesekkur ederim. Kayinvalidemle ayni evde ayri katlarda olucagiz, ama bu beni rahatlatmiyo, 5 yildir beraberiz evet, sozlum calistigi zamanlar mutfagi aldi, banyo dolabini aldi, kose takimini aldi,evin kapilarini aldi, yere parke dosetti ama artik issiz. arada gundelik isler cikiyo, oradan kazandigi para ile taksitleri oduyoruz, benim ceyizime yardimci oluyor, onlara soylemeden, cunki biliyor laf sokcaklarini, Bulgaristanda durum cok kotu su anda, is bulunmuyo hele ki bizim yasadigimiz yer kucuk bir kasaba, buyuk yerlerde sansimizi denemek istedik ama aldigimiz maas kiramiza ve yemegimize bile yetmiyor, dusunun ki buyuk yerde kiralar 350 den basliyor,asgari ucret 310 su anda, vergileri dusunce 225 leva gibi bir para kaliyo, bir kisinin maasi bunu odemeye anca yeter, bir de ikimiz de universite mezunuyuz ama iyi is bulamiyoruz, cunku turk oldugumuz ogrendikleri an buyuk sehirlerde ise almaktan vaz geciyolar.

Sevgilim cok sukur artik annesinin agzina bakmyio, ilk basta annesi benim icin ne derse desin susuyodu, annesi iki oglunu da oyle yetistirmisti, ana kuzusu bildiginiz, ama 5 senede anladi kimin nasil oldugunu, bir defa soylemisti bile, ben annemin boyle biri oldugunu sanmiyodum diye, artik kolluyo beni, ama oglunun yanimda olmadigi zamanlar da agzi durmuyo ki kadinin.Allah yardimci olur bize, taksiti oderiz insallah, ikimizde is secmeyiz, nerelerde calismadik ki bu zamana kadar, ama yaptiklari cok agrima gidiyor, ben mi istedim ailem ayrilsin, ben mi istedim parasiz kalmayi, boyle davranmasi kiriyo beni, sonucta bilemeyiz ki kimin basina ne gelecek ilerde, diyolar ya kul kinadigini yasamadan olmezmis diye, kimse bu yonden duusnmuyo.

ben de okumaya çalıştım ama satırlar birbirine karışıyor.paragraflar yaparsan daha iyi olur bence.bir de karışık geldi bana biraz.

arkadaşım şaka gibi, 5 yıl yahu 5 koca yıl.. göremedin mi bu kadının böyle olduğunu da devam ettin? hayır anlayamadığım neden mecbursun ki bu adama? aşk da sevgi de bir yere kadar yahu.. sakın sadece sözlünle evleneceğini düşünme, ailesiyle de evleneceksin üstelik aynı yerde oturacaksın.. eğer gerçekten kararlıysan ne diyeyim, belli ki işkence gibi geçecek yılların, allah yardımcın olsun..

Aşırı gereksiz ayrıntıya köle olmuş bir konu....

Kayınvalide denmez böyle insana kaynana denir.

Bu kadar karıştırılır mı bir insan herşeye.

Almak istemiyor yapmak istemiyor kavga çıkartıyor azarlıyor...yapıyor da yapıyor.

Hala oturup beyaz eşya meselesini açmaya çalışıyorsunuz .

Benim annemle babam kaçarak evlendiler.Dolayısıyla yer yatağından başka hiçbir eşyaları yokmuş.

Ama sevgileri huzurları mutlulukları varmış.Hepsi olmuş zamanla.

Babam kazandıkça almış tektek...

Hepsi birden olacak diye bir kaide yok.Yavaş yavaş alırsınız eksikleri.Birden olmaz.

Buraya kadar kaynananın kabahati.E hadi gelelim senin aileninkilere....

Biri anne biri baba tamam boşanmışlar ama sen evlatlarısın.Bu günlerde yanında olmaları gerekmez mi?

Ne demek ekmek param yoktu.E annen baban nerdeydi? Doğurmaya yapmaya gelince kollar sıvanır bakmaya gelince abbas yolcu..

Şimdi sıra sende arkadaşım..Neden bu kadar ezdiriyorsun kendini.?

Nişanlının seni koruyup kolladığını yazmışsın.Hani nerde korumak nerde kollamak.

Aynı binada oturmak mı korumak öyleyse uzak olsun.

Sana abla yahut kardeş önerisi asla yakın oturma yoksa çok mutsuz olacaksın.Bir sonraki konunu tahmin
etmek zor olmasa gerek.

Neden mi mecbur arkadaşım..

Sevgi var ya işin içinde otomatikman mantık devre dışı kalıyor gözler açıları dar görüyor an düşünülüp an yaşanılıyor.

Sonuç önemsenmiyor.Evlilik = daimi mutluluk olarak görülüyor.

Nişanlı annesi hesaba katılmıyor.

Ben hepsini okudum. Çok fazla bir şey anlayamadım; sözlünüz sizin yanınızda ve sözlünüzün ailesi kötü insanlardan oluşuyor bir tek bunu anladım. Buna ne yorum yapılır bilmiyorum ama; aynı yerde farklı katlarda oturmak hiç bir şeyi çözmez gibi geliyor bana. İleride canınız daha çok yanabilir.

Ya arkadaşlar bu durumlarda neden sesiz kalıyosunuzki?
Ne kadar sesiz kalırsan yapılacaklara okadar ezilirsin sonra bunalır patlarsan suçlu olursun.
Söylediklerini umursama bence hıı de geç yine kendi bildiğini yap
Uzak durmaya bak ayrıcada kaynanandan birkere üstünlük kurmuş sende kolay kolay susmayacaktır.

Konuyu elimden geldigince parcalara bolmeye calistim, karisik olabilir evet, kafamda oyle su aralar. Evet bilyiorum hepimizde suc var, annemle babamda da, babamin akli basina geldi ama nafile, is isten gecti artik, simdi kendisi zor geciniyo, annem ise hala beni aramiyo bile, ama ben uzulmuyor muyum bu duruma, goz gore gore ben boyle bir ailenin evladiyim diye, bi tekme de onlarin atmasi cok uzuyor beni. Sevgilim olaylara sahit oldugu zaman kolluyor beni, ama oglunun beni ezmesine izin vermedigini gorunce basi seyleri ondan gizli sakli yapmaya basladi. Bi arkadasim niye hala sozlunlesin, baskasini da bulursun gibisinde yazmis, evet biliyorum ama dile kolay 5 yil bu, bir de goruyorum ki sozlum cabaliyo ugrasiyo bizim icin, niye onlarin yaptiklarinin cezasini sozlum ceksin diyorum. Sozlum de kiziyor bana, susma diyo, onlar soyluyo madem, sende soyle diyor. Boyle bir hayat yasamayi ve aileni sen secmedin ki diyo, ama ben enayiyim aslinda, neymis efendim, onlara karsi saygili olacakmisim. Gecenlerde bi defa onlara dedi ki biz bu eve girince birakin hayatimiza karismayi, benim katima cikamazsiniz bile, narin89 'a boyle davranirsaniz diye. Ama kadinin umurunda degil, bir iki gunun icinde yine neler yapti. Gururuna yediremiyo ogulun onun sozunden cikmasini, istedigini yaptiramiyor ya.

Ben her konuya cevap vermem ama bu konu beni bile çok sinirlendirdi.Sözlünüz sizi hiç savunmuyor sanki daha olgunlaşmamış bi ergen gibi bütün kararları anneye bırakıyor.Size bu kadar şey yapılırken o ne yapıyor doğrusu çok merak ediyorum.annesi ablalar teyze bile bağırabiliyorsa sizin bu evlilikten beklentiniz ne sonu belli bir evlilik olacak.Üstüne cadı kadının yanında yaşamak hayatında yaptığın en büyük yanlış olur.Siz bunları yaşarken aileniz nerde?ailenize herşeyi anlatın ve sözlünüz hakkında ki düşüncelerinizi yeninden gözden geçirin.

peki maddi imkanlarınız el vermediği halde neden bu kadar uğraşıyorsunuz herşeyi tamamlamaya? nişanlın da seni koruyormuş işte. varsın sandalye eksik olsun. maddi zorluklar sizi de zorlar ve kadının diline düşersiniz.

Ailemin nerde oldugunu bende bilmyiorum dogrusu, sozlum beni gercekten kolluyor artik, konudan ayri yazdigim mesajlarda da bazi seylere aciklik verdim, onlara soyledigi bazi seyleri de yazdim, bana bile diyo cevap ver onlara diye (yazdigim gbi, oglunun tepki vermeye basladigini gorunce, onun olmadigi zamanlarda yapmaya basladi bazi seyleri, hanin tum olaylari yazsam, iste sozlum onlara boyle cevap verdi, boyle yapti diye yazmadim, konu daha da uzardi cunki, teyzelerine de kac defa dedi, bu sizin aileniz degil, isinizin olmadigi yere burnunuzu sokmayin diye, ama bu millet anlamiyo, diyorum ya sevgilim de kiziyo bana, hep yaninda olamiyorum,tuvalete gitsem laf sokuyo, olmadigim zamanlarda da susmicaksin cevap ver diye. Esya konusuna gelince ben kendimi zorluyorum cunki yemek yapicak bir seyim yoktu, camasir fln desek yine oyle. Almasam kaliyo onlara yalvarayim inip sizde yemek yapayim, ya da sizde yiyeyim diye, bunu ise yaparsam hic kurtulamam dilinden, yoksa diger istedigi seyleri alicagimi saniyorsa, cok yaniliyo zaten.

Ah be kızım ah sanki erkek kıtlığı var.Evlenmek zorunda değilsin.hiçkimse senden kıymetli değil.3 gün ağlarsın 4. güne biter .Öbür türlü böyle bir ailede mutlu olamazsın.Sözlün de arkanda durabilen biri değil.durabilse ne münasebet hiçbirşey almasına gerek yok, kimse karışamaz der geçerdi.Onca lafa , söze, azara muhatap etmezdi seni.En büyük aşkın son aşkınmış.Yol yakınken vazgeç bu işten.Bak parçalanmış bir ailenin evladıymışsın.Yarın çocuklarım için der yine ayrılamaz hayatı kendine zindan edersin.Bırak gitsin.Sen başkalarını mutlu etmeye uğraşacağına seni mutlu etmek için uğraşan biriyle mutlu bir yuva kur.Bu hayata 1 kez geliyoruz.Sen kıymetlisin.Sen değerlisin. Hiçkimseye ruhunu zedeletme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…