Nasıl bir illettir bu :( Dua edin lütfen...

ikizbalik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
2.351
230
163
nerden başlayacağımı bilmemekle birlikte daha fazla paylaşmadan duramayacağım. elinde büyüdüğüm, bir dediğimi iki etmeyen el bebek gül bebek beni yediren giydiren uyutan anneannem bu hastalıkla boğuşuyor şu an. 69 yaşına kadar evinin işini kendi yapan, dört dörtlük sofralarla misafir ağırlayan, 4. kattaki evine günde bir kaç kez çıkıp inen anneannem. 2007 Aralık ayında Cerrahpaşaya yatmasıyla başladı her şey. o güne dek başı dişi ağrımayan doktor nedir bilmeyen dalyan gibi bir kadındı. 70-75 kgdı. 10 gün kadar hastanede yattıktan sonra prof. kanser olduğunu, vücudunda her yere yayıldığı için kemoterapiye başlayacakları yerin neresi olduğunu bilmediğini, 8 ay ömrü kaldığını söylemiş anneme, tedavi belki en fazla 2 ay uzatabilir denmiş. annem ve dayılarım konuşup bu hastalığı ona söylememeyi ve kemoterapiye başlanmamasını kararlaştırdılar. bazen kötü oluyordum birinden kendiyle ilgili bişeyi saklamak ne kadar doğru diye ama şayet başlasaydı, 3 yıl yaşayamazdı belki. hemde psikolojik olarak kendini tamamen kapatabilecek birisidir anneannem. ilk zamanlarda kemik erimesi diye geçiştirdik, cahil değil tv doktorlar gazete hepsini yakından takip eder. çoğu kez hepimize ayrı ayrı sormuştur, bende de aynı ağrılar aynı belirtiler var kanser miyim? kanserim di mi? vs diye. her defasında ne yapacağımızı bilemeden geçiştirdik. çok şükür ihtiyaçlarını karşılayabiliyor wcye gidiyor banyosunu yakın zamana kadar kendi yapabiliyordu. bazen salona gelip oturuyordu (genelde odasında uzanıp veya oturup tv izlerdi). en büyük ilacı moraldir bunun dedik ve öyle yaptık. güldük eğlendik konuştuk. 3 çocuğu 6 torunu var, sürekli bir arada olmaya çalıştık (biz evimizi kapatıp onun yanına yerleştik, dayılarım ve çocukları sık sık geldi) kışları çok zorlanıyordu ağrıları artıyordu fakat ne zaman güneş açsa bahar gelse o da neşelenip iyi hissediyordu kendisini. Mucizeyi yaşıyoruz diyorduk. 8 ay denmişti, elbette Allahım bilir herkesin vakti zamanı vardır ve biz Rabbim sayesinde 3 yılı geride bırakmıştık. taa ki Pazartesi (Kandil) gününe dek. o sabah 6.30a doğru kardeşim işe giderken uyandırdı beni. abla kalk anneannem düşmüş diye. wc için kalkmış ve dengesini kaybetmiş. kaldırıp yatağa oturtmamızla ben kendimi kaybetmişim. (yataktan fırlamam eğilip onu kaldırmam bi yeri kırıldı ya da en kötüsü.....) tansiyonumu ölçmüş kardeşim 8e4, nabzım 50. annem ve babam sonradan haberdar oldular tüm bunlardan ve bize çok kızdılar neden bizi uyandırmıyorsunuz diye. (ev dublex, onların odası üst katta, bi de yaşanan anlık şok sanırım) o günden beri bir daha yattığı yerden kalkamadı anneannem. sonda takıldı, zaten oksijen tüpü kullanıyordu arada, günde iki taneye çıktı artık her gün bittiği için bugün bir makina aldık. şimdi o kadın 40kg altına düşmüş durumda, resmen içten yiyip bitiriyor. yattığı yerden doğrulmak için bile bizi çağırıyor. seslenmeye mecali kalmadığı için kablosuz zil aldık, 5dk da bir zaten yanındayız, ekstra wc ihtiyacı falan olursa zili çalıyor yine. çok canım yanıyor :( belli etmemek için güçlü durmak için annem için konuşmuyorum bu konuyu çünkü biz üzülmeyelim diye o daha güçlü durmak için çabalıyor, bize belli etmemek için... o yüzden sizlerle paylaşmak istedim. Allah çektirmesin diyorum bazen, her gece dua ediyorum Allahım ağrı acı verme diye ama bazen inliyor nefes alamıyor sadece Allahım öleyim daha iyi diyor, inanamıyorum ya o böyle olacak bir kadın değildi ki. asla isyan etmek değil amacım, öyle yazılmış ama inanılacak gibi değil. taıyanlar anlıyor en iyi. ve 2 gün önce görenler iki gün sonra geldiklerinde bile farklı olduğunu söylüyor. ne olur dualarınızı eksik etmeyin. Allah nerde varsa yardımcısı olsun hem bakana hem hastaya çok zor üzücü :(

Allah büyüktür inş Rabbim yardım etsın ya şifasını versin yada çok çektirmesin canını yakmasın

Allah şifa versin inşallah gece gece nasıl üzüldüm bilemessin. beni de anneannem büyüttü çok iyi anlıyorum seni. bi benzeri de bizim başımıza geldi beyninde tümör çıktı anneannemin. doktor yüzde 30 yaşar yaşasa bile felçli olarak hayatını sürdürür dedi ameliyat yaptırdık. şuan 71 yaşında ve gayet sağlıklı doktorlar çok şaşırdılar. inşallah senin anneannen de sağlığına kavuşur. allah tan ümit kesilmez. üzme kendini umudunu kaybetme hiç

Allahim ananenize sifalar versin,fazla aci cektirmesin Rabbim...Cektigi Acilar gunahlarina kefaret olsun inshAllah..

Her canli olumu tadacaktir, nekadar kabullenmesi zor olsada....

Eşimin anneannesinide bugün hastaneye yatırıyorlar

bagırsak kanseri maalesef:14:

eşimde anneannesiyle büyümüş,bende cok severim kendisini

ve inanılmaz çok üzülüyorum...hergün dua ediyorum iyileşsin diye

Allahtan ümit kesilmez,Rabbim şifa versin,biran önce iyileşsinler

Çok geçmiş olsun:14:

canım ALLAH acil şifalar versin canım. Beterin beteri vardır onu düşün tatlım. Benim ananem beyin ameliyatı gecirdin tümor vardı. ve kimseyi tanımaz oldu ameliyattan sonra kızını torunun kimseyi tanımadı.. 2,5 ay hastanede kaldı sonra koye gitcem dedi bizde götürelim dedik doktordan izin alındı goturduk ve orada 1 ay yasadı ve vefat etti canım. Dediğim gibi canım beterin beteride var bunu aklından cıkarma. Halinize şükredin nolur. ALLAH ACİL ŞİFA VERSİN. İNŞALLAH ESKİ SAĞLIĞINA TEKRARDAN KAVUSUR.

ilk önce çok çok geçmiş olsun.işte bu hayatta herşeyy biz insanlar için canım benim üzülmemek kesinlikle elde değil heleki onu hergün öyle gördükçe.benide 5yaşımdan beri dedem ve babannem büyüttü dedem artık babam gibi olmuştu senın anneannen gibi ne başı agrır ne bi doktora gitmişliği vardır sigara içmez etmez herşeyın en iyisini yer içer giyer kendine çok çok dikkat eden bi insandı oda bi anda hastalandı sonradan öğrendikki kan kanseri olmuş.(rabbim kimsenın başına vermesin)üzüldük mahvolduk 6ay yaşar dedi doktor hiç söylemedık hastalığını ölene kadarda bilmedi 6ay falan izmirde hastahanede yattı dile kolay gece gunduz hastahanede yat yat yat kemoterapi görüyordu 95kıloluk adam 50kılo bıle kalmadı neredeyse :43::43:atlattı zannettık hastalıgını toparlamıştı baya kendini eve geldi 2sene yaşatabildik moralle :43:o kadar zorki onun gözünün önünde eriyip bitmesi ..çok çok dua edin ağrısı acısı olmasın diye rabbim uzun ömürler versin anneannene

ağlayarak okudum inan ..o günleri çok iyi bilirim biricik annemi bu şekilde kaybettim ben hemde 53 yasında ..2 sene bitti ama hala gözümün yası kurumadı yasadığı evreler o kadar zorki..bi bakıyorsun iyi düzeldi çok şükür derken ertesi gün birden düşüyor Rabbim bilir tabiki ama bana kanser dedikleri zaman düzelir gibi gelmiyor o kadar acı çekiyorduki ben o annesini çok seven gözünün içine bakan ben onu öyle görüp dua ettim Rabbim bitir acılarını diye.. artık tesadüfmüydü bilmiyorum ama o gece gitti annecim kurtuldu acılarından ..öldüğünde yüzü öyle huzurluyduki hiç unutamadım yüzünün ifadesini. hala canım yanıyor içim acıyor
sana çok geçmiş olsun canım ama çok zor dayanmak .. Rabbim onun için hangisi hayırlı ise onu versin insallah..sözün bittiği yer ne desek boş malesef yaşayan bilir derler ya ..

off okurken icim parcalandi.
kayinpederim de ayni sekildeydi.biz de ilk ogrendigimizde esim ve kardesi soyleyelim bilsin dedi.
ama soylettirmedim.siz de soylemeyin.
cunku moral cok onemli.
bu hastaligi bilip de basetmeye calismak cok zor olurdu.
biz bile yasamadigimiz halde bilipte katlanmasi cok zor oldu.
buyuk ihtimal anliyorlar.
kayinpederim zaturre diye biliyordu.yazdiklarinizin hepsini kelime kelime yasadik.
suekli sorardi nasil bir zaturre diye.
bisekilde gecistirirdik.
cahil degildi buyuk ihtimalle anlamistir ama o da bize soylemiyordu belli etmemeye calisyordu heralde.
Allahim sizlere sabir guc kuvvet versin.anneanneciginizizn de en azindan agrilari hafiflesin.

Son düzenleme:
canım seni o kadar iyi anlıyorum kii. 2,5 ay önce aynı hastalıktan ananemi kaybettim bende gözümüzün önünde 80li kilolardan 50lelere düştü. beklemediğimiz bi andada hayata gözlerini yumdu. bende okula gidene kadar onun yanında kalmıştım o bakmıştı. inşallah allah ananene şifa verir canım. tez zamanda atlatır inşallah :43:

ne kadar çok kişi bu hastalıklardan muzdarip...

2 sene olacak dedemi kaybedeli. önce boğazında beze gibi şeyler çıktı ama ağrı vs. yapmıyodu. doktora gittiler, parça alındı ve kanser.. akciğere yayılmış... karaciğer, pankreas. hepsi kötü durumdaydı.
3 ay kadar yine ayaktaydı. tedavi istemedi.
kemoterapi yaptıralım dediler.
dedem istemed ama çocukları ısrar ettiler, iyileşsin diye. yoksa zaten 3 ay falan demişti doktoru.
ilk kemoterapiden 2 gün sonra evde fenalaşmış. her yere giden, ayakta sapasağlam duran adam, bir günde kaç kilo birden eridi diyor annem...

hemen yoğun bakıma götürmüşler.. bir sürü serum, ilaç falan.. anneme, kızım eve gidelim, yalnız bırakmayın beni demiş. serum bitsin gidicez baba demiş annem. gece eve gelmişler onu yoğun bakımda bırakıp. ve 2 saat sonra haber gelmiş, kaybettik hastayı diye...... :14:

çok kötü, çok zor... Allah çektirmesin.. inşallah iyileşir, ama eğer vade bittiyse de Allah acı çektirmesin....

ne diyeceğimi bilmiyorum, hepinizden Allah razı olsun.. o gece buraya yazdım ve sabaha karşı anneannemi kaybettik :( nolur dualarınızı eksik etmeyin, yarın 7si olacak. sizlerde okuyun nolur.

ne diyeceğimi bilmiyorum, hepinizden Allah razı olsun.. o gece buraya yazdım ve sabaha karşı anneannemi kaybettik :( nolur dualarınızı eksik etmeyin, yarın 7si olacak. sizlerde okuyun nolur.

canımmm başın sağolsun:14:
Allah rahmet eylesin yattığı yer nur olsun insallah
onlarki bu kadar acı çektiler rabbim zaten günahlarını affetmiştir ..

canım basın sagolsun cok uzuldum okurken allah sabır versın sıze dualrım senınle :43:

çok üzüldüm canım, allah sabır versin size :( allah rahmet eylesin

ağlayarak okudum inan ..o günleri çok iyi bilirim biricik annemi bu şekilde kaybettim ben hemde 53 yasında ..2 sene bitti ama hala gözümün yası kurumadı yasadığı evreler o kadar zorki..bi bakıyorsun iyi düzeldi çok şükür derken ertesi gün birden düşüyor Rabbim bilir tabiki ama bana kanser dedikleri zaman düzelir gibi gelmiyor o kadar acı çekiyorduki ben o annesini çok seven gözünün içine bakan ben onu öyle görüp dua ettim Rabbim bitir acılarını diye.. artık tesadüfmüydü bilmiyorum ama o gece gitti annecim kurtuldu acılarından ..öldüğünde yüzü öyle huzurluyduki hiç unutamadım yüzünün ifadesini. hala canım yanıyor içim acıyor
sana çok geçmiş olsun canım ama çok zor dayanmak .. Rabbim onun için hangisi hayırlı ise onu versin insallah..sözün bittiği yer ne desek boş malesef yaşayan bilir derler ya ..

İçimi dağladınız inanın... Allah sabır versin güç versin inşallah size. Ne kadar zor!!!

Konu sahibi için de gerçekten çok üzüldüm. İnşallah daha yaşayacak günleri varsa şifasını bulur, yoksa da Allah huzurla ruhunu teslim etmeyi nasip eder. Gerçekten sözün bittiği yer...

Şimdi okudum!!!! Mekanı cennet olsun ne denebilir ki. Sabırlar dilerim....

Back
X