• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl bir adım atmalıyım

Gercekten niye sildin ki 'cocugu' faceten?hem kizkardesine bisey varsa desin diyosun, sonra da arkadasliktan siliyosun, cocuk zaten kararsiz iyice cekmis kendisini tabi, sen artik bisey yapma bekle bence, gercekten hoslaniyosan bi daha ki gorusmenizde kibarca bi selam verirsin kus degilim mesaji olarak, niyeti varsa adimini atar o da
yani doğru diyorsun. agresifleştim. senelerdir yapıyor. bende artık birşeyler desin istedim.
hep ağır olacaz dedikçe içimizdeki açamadık
bir daha bir araya gelemeyiz. düğün yok çünkü artık

Eski konuma bakacak arkadaşlar olacaksa, bu konu kız kardeşim için. fikir amaçlı soruyorum.
ben abla olduğum için, ve bizde sıra olayı olduğu için ciddi bir adım atmıyor diye düşünüyorum. ben her ne kadar sıramı saldım desem de bizim kültürümüzde bu mevcut malesef :KK43:

............................

çocukluğumun beraber geçtiği, aile dostu akraba diyebileceğim biri var. şuan 26 yaşındayım oda 28 yaşında. bu çocuk benden hoşlanıyor 5 6 yıl oldu. annesi de annemi bizi çok sever..

liseden mezun olduktan sonra. kısa bir süre msn, facebookta görüştük. farklı illerde olduğumuz için yüzyüze görüşme şansımız olmadı. sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. msnden ve facebooktan sildik. konuşmadık 5 6 sene boyunca. arada kafasına esince facebooktan eklemiştir. mesaj falan atmıştır.

mayıs ayında kuzenimin düğünü vardı. oda gelmişti. çok bir araya gelemedik zaten. birbirimize hoşgeldin nasılsın diyebildik. düğünün ertesi günü, facebooktan ekledi. napıyorsun nasılsın gibi konuşmalardan sonra numaramı istedi. napıcaksın ki dedim. oda illa birşey mi olması lazım dedi.

aradan birgün geçti. kız kardeşide bu sefer facebooktan ekledi. konuştuk uzun uzun. hayatında biri varmı falan dedi. bende yok kısmet diyebildim.

iyimi ettim kötümü ettim bilmiyorum ama kilit nokta burası oldu.
çocuğun kız kardeşine, dün abin mesaj attı dedim. kafasına estikçede atıyor dedim. ama birşey demeden devamını getirmeden yazıyor dedim. birşey varsa desin dedim. yoksa neden böyle yapıyorki dedim. akraba sayılırız dedim. biri duysa belki daha kötü olur dedim. bunlarıda gidip abine anlatma dedim. tabiki anlatmıştır:KK43:

bu olaylardan sonra ben bir daha facebooktan sildim.

hafta sonu yine bir düğüne gittik. yine oradaydı. bu sefer ne o nede ben selam verdik.

annesi, kız kardeşide oradaydı.düğündede yanyana oturduk(çocuk sürekli damadın yanında). anneside oğlunun evlenmesini çok istiyor.

ben ne yapabilirim bu noktada. birşeyler hissediyorum bende. güzel bir adım atmak, hayırlısı ise birşeyler yaşamak istiyorum

yaş 26 ama davranışlar 16 gibi. hiç tanımadğın çocuğu kardeşine şikayet etmek nası bi mantık ya. aramız sormaz mecbur mu. kız da çattık demiştir kesin

Bence iyi olmus, guzel olmus.
Belki istemedende olsa: ben eglenicek kizlardan degilim, boyle bi durum olsai degil cunku uzaktn akrabayiz,abin bilsin' demissin.
eger bu olaydan snra abisi senle yazismiyorsa bu demek oluyorki senle ciddi dusunmuyordu. Cunku ciddi dusunseydi o kardesine yazdigin mesajin ardina sana hemen geri donus yapardi o erkek.
Soyle bi mesajla: sen beni yanlis anlamissin benim amacim ciddi, evlilik yolunda ilerlemek istiyorum senle,senle eglenmek gibi bi amacim yok.

Geri donus yapmamis. Senden uzaklasmis.
Bu herseyj acik acik gostermiyormu?

Ben de anlamadım... Hem bir şeyler olsun istiyorsun hem kardeşine rahatsızım gibi söyleniyor hem de onu facebooktan siliyorsun. Şimdi yıllardır sürüncemede kalan bir şey olduğu için sen bu şahısı gözünde büyütmüşsün. Bir şey olmasını istiyorsan sana yapman gerekeni söyleyeyim. Bir şey olmamış gibi facebooktan ekle. Kusura bakma sanırım yanlışlıkla seni arkadaşlıktan çıkarmışım ne olduğunu anlamadım tarzında bir giriş konuşması yap. Farkında değilsin sistemden kaynaklı bir sorun(!!!) inanmasa bile sen buna inan. Sonrasında arkadaşça yaklaş ona sakın ne olacaksa olsun eee hadi ben seni bekliyorum tarzı imalarda bulunma. Bilerek özel hayatın hakkında konuşma, o sorarsa da net cevaplar verme. Laf arasında ablanla eylülde o şehirde olacağınızı belirt, eğer seninle görüşmek için plan yapmaya kalkışırsa %50 seninle ilgileniyor olabilir. Eğer o buluşalım derse de ablanla değil tek başına git. Olgun davran bu ne istediğini bilmez tavırdan uzaklaş. Uzun uzun yazdım umarım yardımcı olmuşumdur.

Bence iyi olmus, guzel olmus.
Belki istemedende olsa: ben eglenicek kizlardan degilim, boyle bi durum olsai degil cunku uzaktn akrabayiz,abin bilsin' demissin.
eger bu olaydan snra abisi senle yazismiyorsa bu demek oluyorki senle ciddi dusunmuyordu. Cunku ciddi dusunseydi o kardesine yazdigin mesajin ardina sana hemen geri donus yapardi o erkek.
Soyle bi mesajla: sen beni yanlis anlamissin benim amacim ciddi, evlilik yolunda ilerlemek istiyorum senle,senle eglenmek gibi bi amacim yok.

Geri donus yapmamis. Senden uzaklasmis.
Bu herseyj acik acik gostermiyormu?

aslında dediğinizin aynısını ablamda bana söyledi.
kendini fazla kaptırmışsın. istese hertürlü gelirdi yapardı ederdi diyor.
ama bir kerede olsa adım atıp ondan sonra çekilmek istiyorum

Ben de anlamadım... Hem bir şeyler olsun istiyorsun hem kardeşine rahatsızım gibi söyleniyor hem de onu facebooktan siliyorsun. Şimdi yıllardır sürüncemede kalan bir şey olduğu için sen bu şahısı gözünde büyütmüşsün. Bir şey olmasını istiyorsan sana yapman gerekeni söyleyeyim. Bir şey olmamış gibi facebooktan ekle. Kusura bakma sanırım yanlışlıkla seni arkadaşlıktan çıkarmışım ne olduğunu anlamadım tarzında bir giriş konuşması yap. Farkında değilsin sistemden kaynaklı bir sorun(!!!) inanmasa bile sen buna inan. Sonrasında arkadaşça yaklaş ona sakın ne olacaksa olsun eee hadi ben seni bekliyorum tarzı imalarda bulunma. Bilerek özel hayatın hakkında konuşma, o sorarsa da net cevaplar verme. Laf arasında ablanla eylülde o şehirde olacağınızı belirt, eğer seninle görüşmek için plan yapmaya kalkışırsa %50 seninle ilgileniyor olabilir. Eğer o buluşalım derse de ablanla değil tek başına git. Olgun davran bu ne istediğini bilmez tavırdan uzaklaş. Uzun uzun yazdım umarım yardımcı olmuşumdur.

teşekkür ederim. sağolun. yardımcı oldunuz.

aslında dediğinizin aynısını ablamda bana söyledi.
kendini fazla kaptırmışsın. istese hertürlü gelirdi yapardı ederdi diyor.
ama bir kerede olsa adım atıp ondan sonra çekilmek istiyorum

Mantikli.
Ben olsam boyle yapardim.
Ama pekte hevesli olma. Kolay kiz olma.

Kardesine soyleme amacin bence cocugun seni iliski yasamayan biri gibi dusunmesini istedin sanirim.
Bence kotu bisey degil bu. Yani keske soylemeseydin tabi ki ama soyledikten sonra cocuk bir adim atabilirdi. Sonucta bana yazmasin vs dememissin, sadece devamini getirmeden yaziyor demissin. Yani kisaca niyeti ciddiyse yazsin demissin.

Eger cocuk ciddi olsaydi bu kadar sansi olmus kac yilda sana acilirdi. Bosuna adim atma bence sonra pisman olursun.

İstediğin kadar abine söyleme de, kıza yazdığınız şey şu anlama geliyor: hayırdır senin abin ne ayak? Akraba sayılırız kafasına göre ekliyor, yazıyor. Bu yaptığı ayıp. Söyle ona haddini bilsin.

Siz ağız aramak maksadıyla bile sormuş olsanız karşıya giden bu yani. Şimdi bu noktadan sonra adama ben öyle demek istememiştim diye açıklama da yersiz. Koskoca insanlarsınız, yaşlar 19 olsa anlarım da. Yersiz bir gerginlik ve olay olmuş.

çocuğa karşı boş değilsen onun kardeşine neden böle bişi dedinki? belki abisi için sana adım atmak istemiştir abisi demiştir bize öncü ol gibilerine hele kullandığın bu cümle= ''çocuğun kız kardeşine, dün abin mesaj attı dedim. kafasına estikçede atıyor dedim. ama birşey demeden devamını getirmeden yazıyor dedim. birşey varsa desin dedim. yoksa neden böyle yapıyorki dedim. akraba sayılırız dedim. biri duysa belki daha kötü olur dedim.'' ben olsam bu cümleyi yanlış anlardım abin bana kafası estikçe msj atıyor ne yazdığını bilmeden bana yazıyor eğer bana karşı bir duyguları varsa söylesin ona göre mesafe koyim gibilerine anlarım çünkü cümlen yanlış ve eksik olmuş bence seni yanlış anlamışlar akrabayız biz diye bişi olmaz gibilerinden olmuş bence seni yanlış anlamış olabilir çünkü düğünde sana ne slm vermiş ne bişi demiş kardeşiyle sana işbirliği yapmışlar flört için ee tabii kardeşide konuşmalrı haliyle abisine göstermiştir ortada yanlış anlaşılma var nasıl düzeltirsin orası çok karışık valla. kusura bakma çok yorum yaptım ama ben olayı böyle algıladım bana göre böyle inşAllah çözüme kavuşturursun :)))))

Back
X