Nasıl Beslenmeliyim ??

Navea

meaning of my life ♥
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
1.026
1
38
Selamlar kızlarr :))
10 haftalık hamileyim . Ne tür şeylerin zararlı oldugunu bilemiyorum beslenme açısından.bana yardımcı olursanız sevinirim. Mesela ben siyah çayın okadar zararlı oldugun bilmiyordum. ama zararlıymış.. Bildikleriniizi benle paylaşırsanırz sevinirm.

canım bende doktoruma sormuştum nasıl besleneyim diye,öncelikle herşeyi ye ama hiçbirşeyi abartma demişti.ayrıca alman gereken herşeyi doğal gıdalardan almak en iyisiymiş,mesela kalsiyum ilacı kullanacağına süt içmek gibi.bebeğin zeka gelişimi için omega 3alman gerekiyor,bu da en çok balık ceviz badem ve yeşil yapraklı sebzelerde var.mesela ben haftada 2kere balık yiyorum,inanmıycaksın ama çiğ ıspanaktan salata yapıp yiyorum,çiğ haldeyken bol miktarda omega 3içeriyormuş,semiz otu da öyle.tadı da gayet güzel oluyor.haftada 5yumurta tüketmek gerekiyormuş,ben günde bir tane yemeye çalışıyorum.günlük yarım litre süt tüketiyorum.yeterince kalsiyum almazsan ilerde kemik erimesi sorunu yaşıyorsun,sen yeterince almadığında bebek senin depolarından kullanıyor.en çok kaşar peyniri ve lor peynirinde yani çökelekte varmış,onları yemeye çalışıyorum.doktoruma kahve içebilirmiyim diye sormuştum,günde bir fincanı geçme dedi.kansızlık yaşamamak için her sabahları aç karnına bir kaşık pekmez içiyorum.salam sosis sucuk gibi şarküteri ürünlerini abartmamak hatta uzak durmak gerekiyormuş.herkes bana tuzsuz ye demişti ama tuza da ihtiyacımız varmış,doktor az tuzlu ye tamamen kesme dedi.bunlar benim uygulamaya çalıştıklarım,şu anda 8.ayımdayım.sanada sağlıklı bir gebelik diliyorum.ben gebelik.org tan çok faydalandım,bu tavsiyelerin çoğunu ordan aldım.bol su içmeyi de unutma bebeğin suyu bizim içtiğimiz suyla doğrudan alakalı.

evet dedıklerın doğru, yararlı ,fazla abartmamak gerekıyor galıba 8. aydaymıssın sen ne kadar aldın acaba kılo, kaçamakların olmustur arada ben çıkolataya dayanamam mesela...

evet dedıklerın doğru, yararlı ,fazla abartmamak gerekıyor galıba 8. aydaymıssın sen ne kadar aldın acaba kılo, kaçamakların olmustur arada ben çıkolataya dayanamam mesela...

çikolataya bende dayanamam.tatlıyı pastayı kıstığımı söyleyemem.epey yedim,kaçamak falan değil yani.11 kilo aldım,33.haftadayım.çok huzurlu ve rahat bir hamilelik geçirdim,oğlumda çok şükür çok sağlıklı o yüzden kilo meselesine hiç takılmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…