• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Nasıl anne olcam yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ALVINE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009
15
0
86
36
Diğer
Arkadaslar benim yardim isteyecegim konu annelik belki komik gelebilir ama nasil anne olunur hic bir fikrim yok yedi aylik hamileyim doguma cok az kaldi ve bende cok stres var bebek bakimi konusunda o kucuk minik yavrumma bakabilcemmi cok kaygi icersindeyim malesef etrafimda esimden baska yardimci olacak kimse yok annemler turkiyedeve cok hazirliksiz programsiz hamile kaldim yeterince olgun hissetmiyorum kendimi bu konuda lutfen aranizdaki tecrubeli annelerden yardim ve destek bekliyorum

Ahh canım allah sağlıklı doğurmayı nasip etsin..
Ögrenirsin canım.. Hepimiz bir şekilde öğreniyoruz.tabi ilk zamanlar biraz zorlanıyor insan.. Ben iki çocuk doğurdum ama ikisindede ilk zamanlar yıkarken korkuyordum... İkinci bebeğimi eşim yıkıyordu :kedi:
Annelik kadınların içgüdülerinde vardır.Mutlaka güzel bir anne olursunuz
Kaç yaşındasın canım
Yinede sormak istediğin olursa cevaplarımm herzaman sorabilirsin

anne varsa anne olurusn çünkü kırkı çıkana kadar yanında duruyor ve herşeyi öğretiyor zaten otomatik olarak çocuğa bakım hissi yükleniyor doğumdan sonra canım

merak etme o doğunca kendine baktırıyo
zaten artık bebek bakımıyla ilgili her bilgiyi bulabiliyoruz..
eminim sende çok iyi bir anne olacaksın..
ben ilk oğlumu 18 yaşında doğurdum
ama ne öğreten nede akıl veren vardı
ama çok şükür öğle güzel baktımki herkes hayran kalırdı..

herşeyi zamanla ögreniyorsun doğunça nasıl bakaçagım kaygısı olmuyor benimseyip sanki daha önçe de bakmışsın gibi teçrüben oluyor hiç endişe etme anne olmak galiba iç güdüsel birşey herşey kendiliğinden oluyor allah kurtarsın

21 Yasindayim arti henuz ogrenciyim aslinda annem bana derdiki sen her telden vurursun yani her isten anladigimi one sururdu evet guzel yemek yaparim ogrenci olmama ragmen iyi bir ev hanimi ve esim ama bebek bakimi ayni olmasa gerek yani yemegi ocakta unutunca bir cozum bulunurda yada temizlik icin ayni ama bebek cok buyuk sorumluluklar istiyor en buyuk derdim yanliz olmam yurt disinda esimle yasiyoruz ve ben bu yasima kadar yeni dogmus bebek cok gormedim teyzemlerin felan olmustu ama ben unuverstedeydim hep buyuduklerini gordum kardesimde yoktu oyle simdi hem dogum hem bakim korkusu var en azindan bana ilk dogum zamanlarinizi anlatin lutfen
:çok üzgünüm:

hayırlı olsun, sağlıkla gelsin miniğin inşaAllah..
annelik içgüdüsel birşey. bebeğini ilk emzirdiği dakikada dahi anlayabiliyor insan bunu...doğum sonrası ağrı sızıya bakmadan herşeyine koşuverirken buluyorsun kendini :) o senin, sana muhtaç minicik biir melek ya, kendiinii paralıyorsun; o iyi olsun yeter ki diye canım .. emin ol hiç zorluk çekmeyeceksin...

ilk etapta -minicikken- terletmeden ve üşütmeden- giyimini ve oratımın sıcaklığını dengelersen ve yanına gripli insanları babası dahi olsa yaklaştırmazsan hasta da olmaz inşaAllah..ben en çok bu konudan çekmiştim , o nedenle ayrıca yazmak istedim opuyorumnanaktan

hayırlı doğumlar diliyorum :emir_bebek:

Hele bir kucagina al.. annelik duygusu bastirinca kendiliginden ögrenirsin.. daha önce anneymis gibi hissedersin kendini..

cnm hiç korkma bende senın gıbıydım hiç bebek görmedim nasıl bakılır bılmıyodum hatta ben bebeklerı kucagıma dahi alamazdım hamıleyken cok dusunurdum nasıl kcuagıma alıcam nasıl gıydırıcem altını nasıl degıstırıcem nasıl yıkıcam dıye dusunup dururdum ama gercekten içgüdüsel olarak yapıyosun herseyı hanı vardırya hayvanlarda dogum yaparyapmaz sankı ogretılmıs gıbı herseyı yapar aynen oyle herseyı yapıyosun bılmeden ıyı veya kotu zaten zamanlada alısıyosun yanlısınıda duzeltıyosun merak etme korkulucak bısey yok ben sezeryanla dogum yaptım ahstanedekı 2. gun yanımda esımle kayınvalıdem kaldı dogru duzgun yardımları olmadı ve ben yınede o dıkıslı halımle gece kendım kalkıp bebegımı aldım emzırdım giydırdım o an dusunmeden yapıverıyosun sımdı kızım 6.5 aylık oldu hala dusunurum nasıl yapabıldım ben bunları dıye ...

canım aynı bende senin gibiydim
hata hamileyken iyice korku sarmıştı yeğenim olmuştu onu kucağıma bile almaya cesaret edemedim
annem zorlan kucağıma veriyordu yastığa koyup anneme yalvarıyordum al bunu kucağımdan diye az daha ağlıcaktım düşün
Ama kendininki bir doğsun hepsi bittiyor. Biran önce kucağına versinler diye gözlerine bakiyorsun.
Çok çok çok güzel bir duygu, güzel Allah'ım isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Bende yurtdışında doğum yaptım sen nerde yaşiyorsun bilmiyroum ama ben almanyada doğurdum. Hastanede 1 hafta kaldım doğumdan sonra orada ebeler ve hemşireler zaten 1 hafta boyunca gece gündüz yardım ediyorlar, heleki ilk bebeğinse hiç yanlız birakmiyorlar. Bu okadar iyi geliyorki anlatamam sana, doğumdan sonra hem bol bol dinleniyorsun hemde bebeğin bakımı ile ilgili çok güzel bilgiler ediniyrosun. Onun dışında eğer istersen eve çıkıncada 6 haftaya kadar düzenli olarak bir ebe (genelde doğumu yaptıran ebe, ama başkasınıda seçebiliyorsun) evine geliyor bebeğin bakımına, yıkamasına, emzirmesine vs. herşeyine yardım ediyor. Sade bebeğe değil anneyede her konuda yardımcı oluyor mesele rahimin toparlanması kontrol ediyor vs. vs.
Benim yanımda annem vardı ona rağmen ben ebeyi 5 kere felan çağırdım eve. 6 hafta ihtiyacım olmadı ama ilk 2 hafta çok iyi oldu geldi gitti. Ondan sonrada alışıyorsun zaten kendin bakıyorsun misler gibi. Ve bunun için ücret ödemiyorsun, sigortan karşılıyor. Bence bulunduğun ülkede böyle bir imkan varsa kesinlikle değerlendir okadar faydasını görürsünkü anlatamam.
Ve tabii eğer mümkünse anneni doğuma yanına getirmeye çalış. Hiç değilse 1 ay kalsın yanında, anne gibisi yok inanki. Heleki ilk kez anne oluyorsan annen kesinlikle yanında olmalı, hem moral oluyor hemde çok yardımı oluyor her konuda.
Allah kolay doğum nasip etsin yavrunu sağlıklan kucağına alman dileğile canım.

Arkadaslar benim yardim isteyecegim konu annelik belki komik gelebilir ama nasil anne olunur hic bir fikrim yok yedi aylik hamileyim doguma cok az kaldi ve bende cok stres var bebek bakimi konusunda o kucuk minik yavrumma bakabilcemmi cok kaygi icersindeyim malesef etrafimda esimden baska yardimci olacak kimse yok annemler turkiyedeve cok hazirliksiz programsiz hamile kaldim yeterince olgun hissetmiyorum kendimi bu konuda lutfen aranizdaki tecrubeli annelerden yardim ve destek bekliyorum[/QUOT bebişin sana öğretir canım öyle çabuk büyüyorlarki sürekli başka şeyler öğreneceksin yani annelik öyle kalıplaşmış bişey değil ki sana öğretelim bir zamn sonra bi bakmışsın ki bebeğüinin her haline adapte olmuyşsun ama değişmeyen tek bişi var uykusuz kalmaya alışsan iyi edersin haa birde nolur sinirlerine hakim ol çünkü anne olmakmgerçetten çok güzel bi duygu okadar güzel ki hiç bişi yokken bile duygulanıp ağlamak için o minik surata bakman yeterli olure kimi zaman.ben 9 aylık bir kız bebek annesiyim ve anne olduğumu yeni anlamaya başladım çünkü artk iletişimimiz iyice arttı o beni ben onu anlamaya başladım ahhhh birde anne dediğini duysanm işte bende anneyim dicem ayyy çok yazmışım hiç farkında değilim ynsi kısaca sabırlı olmak lazımm

Son düzenleme:
Back