• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapmam gerek bilmiyorum yardım

evlilik değil adetler pahalı. mühim olan mutluluğumuz, yuvamızı kurmak diyerek ailelelerinize sözünüzü geçirebilirseniz 2 maaşla araba kredisi de ödersiniz, geçinirsiniz de doktora da yaparsınız.

İkimizinde ailesi en iyi şekilde evimizi yapmamızı istiyor. Aileler işin içine girince biz gençler biraz zorlanıyoruz haliyle. Kalp kırmak asla isyemiyoruz. Zaten düğün değil nikah istiyorum öyle olacak ama ev eşyaları bizi biraz zorlayacak.
Ben evlenirken hiç eşya almamıştık. İkimizin de kendi evi vardı oradan gelen eşyaları yan yana koyduk. Annem yatak odasında alakasız iki dolabı yan yana görünce gıcık oldu bari yatak odası takımı alsaydın diye aman boşver anne ya dedim bitti gitti. Kalp kırmamak onlar için borca girmek değil olmamalı yani

Ben bu hayır ben bunu istemiyorum diyemeyen, en basit şeylerde bile ailesinin, başkalarının ağzına bakan insanları anlayamıyorum, anlayamıcam da. Öğretmen olmuşsunuz, sizin kendi kararlarınız yok mu? Bu kalp kırmak deil ki, madem parasını siz ödeyeceksiniz, tek yemek takımı bana yeter diyosanız tek takım alırsınız, ben 12 yıl önce evlendim, 2 aile de karışmadı mobilyama, çünkü biz ödedik parasını, biz kullanıcaz, evlenmeyi güçleştiren sizlersiniz, 2 seçeneğiniz var, ya içinde bulunduğunuz şartlara uyum sağlar o şekilde evlenirsiniz, ya da her şey süper olsun diye senelerce beklersiniz 🤷🏼‍♀️
Her şey süper olsun asla istemiyorum ama orta halde yapmak bile çok zor bir çamaşır makinesi olmuş 10bin lira 1ay öncesine kadar 6000liraydi daha da pahalılasmasi var bunun. Öğretmen olmuş olabilirim ama hiç evlenmedim ve deneysizim aileler her zaman yakınımızdaki en deneyimli kişiler oluyor ister istemez dinliyorsunuz

evlilik değil adetler pahalı. mühim olan mutluluğumuz, yuvamızı kurmak diyerek ailelelerinize sözünüzü geçirebilirseniz 2 maaşla araba kredisi de ödersiniz, geçinirsiniz de doktora da yaparsınız.
Doktorayi evlenmeden yapıyım ya ne olur ne olmaz 😅😅 şaka bir yana dediğiniz gibi iş sözü aileye geçirebilmede yetiyor

Ben evlenirken hiç eşya almamıştık. İkimizin de kendi evi vardı oradan gelen eşyaları yan yana koyduk. Annem yatak odasında alakasız iki dolabı yan yana görünce gıcık oldu bari yatak odası takımı alsaydın diye aman boşver anne ya dedim bitti gitti. Kalp kırmamak onlar için borca girmek değil olmamalı yani
Haklısınız

Ay bence yola cikan yolda kalmaz hele ki boyle hayırlı işlerde.
Allah yardim edecekdir yeterki niyet olsun çalışıyorsunuz sonucta.

Merhabalar kadınlar kulübünüm güzel üyeleri.

Bir derdim var aslında dert mi bilmiyorum ama yani bir sorun desek daha doğru. Ben yeni atanmış bir öğretmenim, erkek arkadaşım da 1.5yıl oldu atanalı. Biz evleneceğiz evleneceğiz de malum her şey aldı başını gidiyor. Erkek arkadaşım araba aldı mecburiyetten şuan onun borcunu ödüyor. Bana bir iki sene daha borcu anca biter demişti benim işime gelir aslında bu çünkü yüksek lisansım bitmek üzere doktora yapmak istiyorum ayriyeten. Bir yerden birikim yapmamız gerek biliyorum ama ne yapacağım bilmiyorum ki erkek arkadaşım evlenmek istiyorum senle diyor ama şuan evlenmek o kadar pahalı oldu ki korkuyoruz altından kalkabilir miyiz diye. O yüzden kendimi toparlamadan başka bir borcun altına giremem diyor haklı olarak. Şimdi bu dolar ve altın böyle durmayacaktır daha da çıkacaktır. Bende diyorum ki çok uzatmaya gerek yok araba borcu bitsin evlenelim. Hani daha da pahalı olacak yoksa bu evlenme işi. Erkek arkadaşımda ne yapacağını bilmiyor bu hali beni çok üzüyor üstüne de varmak istemiyorum. Zaten aile tarafından evlen baskısı var. Biz bilmiyoruz sanki evlenmesini. Ama az borçla rahat bir evlilik istiyoruz ne yapabiliriz sizce. Bana akıl verebilir misiniz.
Canım insanlar evlenmeye devam edecek 2-3 yıl sonra bu böyle gidiyor yani. Takılma aciliyeti olanları sonra alırsınız. Şöyle düşün şimdi evlenseydiniz arabayı sonra alsaydınız araba fiyatları da uçuyor. Herşey yükseliyor. Sen zamlara takılma. İçinize sindiği gibi devam edin. Hedeflerinizi tamamlayın.

İkimizinde ailesi en iyi şekilde evimizi yapmamızı istiyor. Aileler işin içine girince biz gençler biraz zorlanıyoruz haliyle. Kalp kırmak asla isyemiyoruz. Zaten düğün değil nikah istiyorum öyle olacak ama ev eşyaları bizi biraz zorlayacak.

O zaman ellerini cebe atacaklar

Bende İnegöl mobilyaya bir gitmeyi düşünüyorum anneme , teyzemlerle falan hep İnegöl'den almıştık. Birde Sakarya'da bir yer var çok güzel mobilyalar var orayada bakmayı düşünüyorum

Hiç bulaşmayın yaptığınız yol masrafına değmez. ithal olmasına rağmen ikea diyorum. 6 yıldır aynı mobilyaları kullanıyorum. Öğrenci evi gibi evim. Bir şey de olmadı. Artık maddi durumumuz daha rahat ilk evlendiğimizdeki gibi sıkışık değiliz. Ev değişikliği yapıp mobilyaları da zevkimize göre yapcağız. Her şeyin bir anda olmasına lüzum yok.

Canım insanlar evlenmeye devam edecek 2-3 yıl sonra bu böyle gidiyor yani. Takılma aciliyeti olanları sonra alırsınız. Şöyle düşün şimdi evlenseydiniz arabayı sonra alsaydınız araba fiyatları da uçuyor. Herşey yükseliyor. Sen zamlara takılma. İçinize sindiği gibi devam edin. Hedeflerinizi tamamlayın.
Cok teşekkür ederim 🙏🏻😇

Hiç bulaşmayın yaptığınız yol masrafına değmez. ithal olmasına rağmen ikea diyorum. 6 yıldır aynı mobilyaları kullanıyorum. Öğrenci evi gibi evim. Bir şey de olmadı. Artık maddi durumumuz daha rahat ilk evlendiğimizdeki gibi sıkışık değiliz. Ev değişikliği yapıp mobilyaları da zevkimize göre yapcağız. Her şeyin bir anda olmasına lüzum yok.
İkea evet bende beğeniyoruk ikeayi ama bu aralar nish alteir diye bir sayfa var Instagramda baya iyi mobilyaları var özel yapım dün sadece salon takımı ve kitaplık şeklinde TV ünitesi sordum 23bin dedi

İkea evet bende beğeniyoruk ikeayi ama bu aralar nish alteir diye bir sayfa var Instagramda baya iyi mobilyaları var özel yapım dün sadece salon takımı ve kitaplık şeklinde TV ünitesi sordum 23bin dedi

İşte siz maddi imkansızlıklardan bahsettiğiniz için ikea dedim. Beklentileriniz böyleyse yalnız yaşamaya devam 😀

Her şey süper olsun asla istemiyorum ama orta halde yapmak bile çok zor bir çamaşır makinesi olmuş 10bin lira 1ay öncesine kadar 6000liraydi daha da pahalılasmasi var bunun. Öğretmen olmuş olabilirim ama hiç evlenmedim ve deneysizim aileler her zaman yakınımızdaki en deneyimli kişiler oluyor ister istemez dinliyorsunuz

Bu piyasanın durumu hemen düzelmez ama, mümkün olduğu kadar az yükle, zaruri şeyleri alarak evlenin derim, madem aileler maddi açıdan destek olmuyo, sizi anlamsız istekleriyle extra yükler altına sokmalarına izin vermemelisiniz, kalp kırılmasın diye hem gereksiz para harcamak hem evi eşya doldurmak hiç mantıklı deil, size tavsiyem aile büyüklerinizden deil de 2-3 yıllık evli arkadaşlarınızdan akıl isteyin, çünkü anneler teyzeler bazen makul olamayabiliyo, onların zamanıyla bizim zamanımız çok farklı, onlara göre illa olması gereken “bazı” şeyler bence artık son derece luzumsuz,
üstelik herşeyin modası çok çabuk geçiyo, zamansız eşyalar almak en mantıklısı, evinizi mutfağınızı eşya doldurmak hem maddi hem manevi ciddi anlamda yük, ben evlendikten sonra senelerce evimi, mutfağımı sadeleştirmeye çalıştım, sadeleştirdim de çok azaldım ama zamanında para vermiştim hepsine, ihtiyacı olanlara dağıttım hep bi hayra geçmiştir inşallah en azından, evlenenlere hep almayın diyorum şimdi😂 almayın kardeşim almayın😂

Back
X