• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsist ve yalakaları

superstar3

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2023
13
10
8
33
Merhaba öncelikle herkese iyi bayramlar

Ben özel bir şirkette çalışıyorum sorumlu olarak ancak benim de bi üst sorumlum var. Sorun şu: Bu sorumlu tamamen narsist özelliklerini taşıyor, ortamda bana psikolojik baskı uyguluyor, dedikoducu diğer çalışanları da bana karşı dolduruyor; nerden biliyorsunuz diyeceksiniz haber uçuranlar her zaman olur böyle ortamlarda. 3 yıldır mücadele veriyorum son 1 yıldır yaptıklarını ve kendisimi görmezden geliyorum cidden ise yaradı. Bana tam olarak bir şey de yapamıyor aile şirketi gibi düşünün tam manasıyla zarar veremiyoruz görevden alamıyor. Ama her şeyimi büyütüyor mesela, başkaları yapınca bir uyarı geçiştiriyor ama aynı şeyi ben yapsam beni yerden yere vurur. Bana hak verenler orda burda benim haklı olduğumu konuşanlar onun yanında asla konuşmuyor ve ona destek oluyorlar yani tam yalakalar. Kaos çıkarmak da istemiyorum kaos sevmiyorum ve kendime yakıştıramıyorum. Işimi seviyorum ama çok yıprandım. Ben işi kendim bırakayım istiyorlar kendileri son vermemek için farkındayım. Bir taraftan takmayayım diyorum takmıyorum kendimi aşırı güçlü hissediyorum. Bazen de yılgınlık geliyor. Bu arada işimde çok başarılıyım. Onun dışında dışardan gelen tebriklerin haddi hesabı yok. Bir keresinde beni öven birini benden saklamış, selamıyla birlikte mesela bir aradayken ortaya çıktı. Rezil oldu ama yaptıklarına aynen devam ediyor. Sizce ne yapmalıyım?

Yine bu arada, bir gün benim onun yerine gelebilme şansım var.

Tam olarak son yazdığınız cümle yüzünden oluyor tüm bunlar biliyorsunuz değil mi? Siz çizginizi hiç bozmadan devam edin. Çatlasın dursun. Her gün aynı ortamda olunca kolay değil evet ama ne diye sevdiğiniz ve basarili olduğunuz işinizden sırf onun mobbingi yüzünde vazgeçip haklarinizdan da olacaksiniz ki?

Anladığım kadarı ile kişiyi üstünüze şikayet edemiyorsunuz ya da bölüm degistiremiyorsunuz. Kurumsal değil firma. Aile idiyse akraba mi bu kişi? Çünkü onun yerine geçebileceğini eden bahsetmişsiniz.

Merhaba öncelikle herkese iyi bayramlar

Ben özel bir şirkette çalışıyorum sorumlu olarak ancak benim de bi üst sorumlum var. Sorun şu: Bu sorumlu tamamen narsist özelliklerini taşıyor, ortamda bana psikolojik baskı uyguluyor, dedikoducu diğer çalışanları da bana karşı dolduruyor; nerden biliyorsunuz diyeceksiniz haber uçuranlar her zaman olur böyle ortamlarda. 3 yıldır mücadele veriyorum son 1 yıldır yaptıklarını ve kendisimi görmezden geliyorum cidden ise yaradı. Bana tam olarak bir şey de yapamıyor aile şirketi gibi düşünün tam manasıyla zarar veremiyoruz görevden alamıyor. Ama her şeyimi büyütüyor mesela, başkaları yapınca bir uyarı geçiştiriyor ama aynı şeyi ben yapsam beni yerden yere vurur. Bana hak verenler orda burda benim haklı olduğumu konuşanlar onun yanında asla konuşmuyor ve ona destek oluyorlar yani tam yalakalar. Kaos çıkarmak da istemiyorum kaos sevmiyorum ve kendime yakıştıramıyorum. Işimi seviyorum ama çok yıprandım. Ben işi kendim bırakayım istiyorlar kendileri son vermemek için farkındayım. Bir taraftan takmayayım diyorum takmıyorum kendimi aşırı güçlü hissediyorum. Bazen de yılgınlık geliyor. Bu arada işimde çok başarılıyım. Onun dışında dışardan gelen tebriklerin haddi hesabı yok. Bir keresinde beni öven birini benden saklamış, selamıyla birlikte mesela bir aradayken ortaya çıktı. Rezil oldu ama yaptıklarına aynen devam ediyor. Sizce ne yapmalıyım?

Yine bu arada, bir gün benim onun yerine gelebilme şansım var.
Yalakalar kendilerinden üst diye o narsisti karşılarına almak istemiyorlar Seni savunur en ufak kelime aleyhlerine olacak diye korkuyorlardır
2 asla çizginizi bozmayın öyle devam edin
Narsist başka birini kafa takarsa sizi rahat bırakır

Şikâyet ederim de mobbing delillendirmesi zor tabi ve kolayca yalan söyleyip işin içinden sıyrılabilir de

Aynen söylediğiniz gibi oluyor bir şey de yapamıyor ama sınırımı bozuyor iste varlığı bile göresi gözüm yok.

Back
X