- 28 Haziran 2011
- 59.224
- 149.461
Canım KK Kadınları
Size bir bilmece ile geldim cevabı lütfen yorum olarak belirtiniz
Çarşıdan aldım bir tane
Eve geldim bin tane
Acaba nedir nedir
Kış meyvelerinin en güzellerinden biri olan NAR bu Kış günlerinde çok iyi gider. Antioksidan etkisiyle nar yiyip korunalim lütfen
MALZEMELER
1 kg süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
bir kaşık tereyağı
Nar sosu için:
2 su bardağı nar suyu
birazcık şeker isteğe göre
1 ayiklanmis nar
2 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
sütü tencereye alalım. İçine vanilya ve tereyağı haric tüm malzemeleri alalım. Kaynayana kadar surekli karıştıralım. Kaynayinca vanilya ve tereyag ekleyip eritelim. Kaselerimizin yarisina kadar dolduralım.
2 su bardağı nar suyu, bir miktar şeker kaynatalim. Nişastayi az bir su ile açalım. Nar suyuna ekleyelim. Koyulasana kadar kaynatalim. Altını kapatalım. Bu aşamada isterseniz ayiklanmis narı sosun icine atabilirsiniz. Ama ben muhallebinin üzerine döktukten sonra hemen narı uzerlerine döktüm, yine sosla karıştı.
AFİYET OLSUN
Size bir bilmece ile geldim cevabı lütfen yorum olarak belirtiniz
Çarşıdan aldım bir tane
Eve geldim bin tane
Acaba nedir nedir
Kış meyvelerinin en güzellerinden biri olan NAR bu Kış günlerinde çok iyi gider. Antioksidan etkisiyle nar yiyip korunalim lütfen
MALZEMELER
1 kg süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
bir kaşık tereyağı
Nar sosu için:
2 su bardağı nar suyu
birazcık şeker isteğe göre
1 ayiklanmis nar
2 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
sütü tencereye alalım. İçine vanilya ve tereyağı haric tüm malzemeleri alalım. Kaynayana kadar surekli karıştıralım. Kaynayinca vanilya ve tereyag ekleyip eritelim. Kaselerimizin yarisina kadar dolduralım.
2 su bardağı nar suyu, bir miktar şeker kaynatalim. Nişastayi az bir su ile açalım. Nar suyuna ekleyelim. Koyulasana kadar kaynatalim. Altını kapatalım. Bu aşamada isterseniz ayiklanmis narı sosun icine atabilirsiniz. Ama ben muhallebinin üzerine döktukten sonra hemen narı uzerlerine döktüm, yine sosla karıştı.
AFİYET OLSUN
Son düzenleyen: Moderatör: