Narkoz ve sigara

venus0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
8.076
25
0
İstanbul
Arkadaslar ıyı geceler
Esımınde benımde bırer amelıyatımız olacak ancak ıkımızde sıgara kullanıyoruz yani gunde1 paketten az olmayacak sekılde:/. Alkol gecmıste yogun bır sekıldeydı suan yok belkı cok nadır sorum şu narkoz esnasında uyuma uyanma sırasında ciddi bir sorun yaşarmıyız

1ay önce kist yüzünden açık ameliyat oldum... Sigara kullanıyorum günde 1 paket doktorum bu yüzden genel anestezi yapmadı çok ciğer ağrısı çekersin , çok zor olur ayılman falan dedi çok inatlaştım ama kabul etmedi ... Belimden uyuşturdular bu yüzden... Ben çok korktuğum için uyuttular yinede iğneyle ama 3 kez uyandım ameliyat esnasında ... Tabi acı falan hissetmedim kesinlikle ama iyikide genel anestezi yapmamışlar diyorum şimdi.. Doktorun daha iyi ilir tabi ama mutlaka söyle doktora içtiğini.. Ne ameliyatı olucaksın ? Geçmiş olsun ...

Kısa zamanda esım belkı haftaya benım 1 ay falan var sanada cok gecmıs olsun korktum şimdi uyanmak vs cok kotudur nerden basladık su ıgrenc seye ama bırakıcaz ınsallah amelıyattan sonra benmkı burun ve bedemcık esımın mıde

Teşekkür ederim ... Şuan hiç ameliyat olmamışım gibi korktuğumuz kadar değil aslında ama ilk defa olunca insan ister istemez korkuyor... Burun ve bademcikse zaten içme artık yada azalt sigarayı zaten ameliyattan sonra içemiceksin istesende ... Ben 6 gün içmedim ameliyattan sonra sonra akılsız olduğum için içtim offff... Aslında hiç aramıyordum sigara falan doktorum kendin bilirsin içersen yaraların geç iyileşir bir sürü iş açarsın başına dedi sanırım korkudan içemedim ameliyattan önceki gece zaten hiçbirşey yiyim içmeyeceksin ... Sigara asla içme son gece sakın ... Doktorunada söyle sigara içtiğini .. Bu söylediklerim eşin içinde geçerli inşallah sorunsuz bir ameliyat geçirirsiniz iyileşince haberdar edersen benide sevinirim çok geçmiş olsun... Şuan sigarayı bırakmaya çalışıyorum zor ama başarıcam inşallah yoksa o beni bırakacak farkındayım artık :18:

Insallah bır daha amelıyat olmak zorunda kalmazsın zor bişey ben bır kez oldum ama sıgara ıcmıyordum daha geniz eti aldırdım bir boğa olarak bogaz yollarım hep sorun:) allah baska dert vermesın dermansız hastalık vermesın ınsallah ama sıgarayı bırakmazsak o dermansız hastalık yakında dedgın gıbı bulur bızı esımın babası cıger kanserınden vefat ettı 3 seneden az oldu ve esım o yuzden baslamış psıkolojık bısı sende bırak nolur spora ver kendını evlımısın bılmıyorum ama esın ıcıyorsa cok zor ıkınızınde bırakması lazım ben bırazda o yuzden bırakamıorum senı arkadas olarak eklıcem ırtıbata gecerım yazarım sana durumumu ılgın ıcın cok tesekkuredrım anestezı doktoru ve dıger doktorlara soylıcem zaten ıctıgımızı ınsallah sapa saglam cıkarız:)

Ben bebek için ameliyat oldum çikolata kistim vardı ... Herşeyi yaptım hamile kalmak için ama olmadı 2 senedir bunuda yapmadım demeyeyim dedim ... Doktorum engel olabilir dedi çünkü bende göze aldım... Bugüne kadar serum bile yemeyen.. Bir tane dikiş bile attırmamış hayatı boyu sadece grip olmuş biri olarak çok gerilmiştim ama atlattım çok şükür eşim sigaradan nefret eder tam bir yeşil aycıdır alkolde almaz sürekli spor yapar v.s ben de tam tersi ... Çok kızyo sigaraya zaten ama benim tek sebebim bebek sahibi olmak inşallah onun için bırakıcam ... Allah nasip eder inşallah ... Sıkma kendini inşallah kısa zamanda ameliyatını olup iyileşeceksin ,eşinde tabi .. Ekle sen beni görişürüz kafana takılan bişey olursada sor herzaman...

Esınde sevmıyor bırak ınsallah ya bak bı sebep yokken bebek gelmıyor belkıde sıgaradan dogurganlıgı etkılıyor cunku hem etkılemesede ben bebegın annenın yada babanın ıctıgı sıgaradan etkılendıgını dusunuyorum yanı soyle anne baba sıgara ıcıyorsa yada bır donem ıcmısse cocukta ıcıyor tadı kokusu kotu gelmıyor ılerde cocugunda ıcerse dıye dusun bu kadar cok ıstıyosun madem burakırsın bebegın ıcın bence:) cok saol eklıyorum

Azalttım baya inşallah tamamen biticek...inşallah ALlah 'ım hayırlısıysa eğer bizim için nasip etsin :) bana ve isteyen herkese tabi :)

Bende 7 yıldır sigara kullanıyorum ancak benim günde en max 15 tane olur. Geçen sene göğsümden kitle alındı mecburi olarak ve genel anestezi oldum yine mecburi olarak. Sigara kullandığımı zaten söylemiştim bunu bilerek narkozu ayarlıyorlar ancak ben ameliyatta uyanmısım ve ameliyat bittikten sonra en fazla 1 saat sonra uyanmam gerekirken 2 saati aşkın bi sürede uyanmışım ki benim uyanma sebebim şak şak diye tokatlanmamdı asla hissetmiyodum ama sese uyandım ve tokatlandığımı gördüm:/ ayrıca ameliyatta uyandığım ve müdahele edildiği için boğazımdan bişeyler sokmuşlar 1 hafta boyunca resmen boğazlarım yırtıldığı için çok acı çekmiştim. Tabiki bu herkes için geçerli değildir benim bünyem genel olarak çok zayıftır herşeyden hemen mikrop kaparım hastalanırım birde yaşım bu ameliyat için küçüktü 20 yaşındaydım bunlar olumsuz oldu benim açımdan.

Gecmıs olsun ben korktum sımdı ıkı kısıde uyandım dıyor bu korkunc bısey bende zayıf sayılırım hay ben bu sıgarayı ıcat edenı
Tekrar gecmıs olsunnn

Gecmıs olsun ben korktum sımdı ıkı kısıde uyandım dıyor bu korkunc bısey bende zayıf sayılırım hay ben bu sıgarayı ıcat edenı
Tekrar gecmıs olsunnn

ameliyat olacağın zamana kadar hiçbir şekilde ağzına sürmemeni tavsiye ederim hiç olmazsa vücudun kendi kendini bu zaman içerisinde biraz da olsa temizler hem korkma sen uyanmaktan korkuyosun ben ilk ameliyatım diye aklım çıktı uyanamıcam hiç sanıp korkudan şoka girdim sakinleştirici vuruldu serum takıldı aptal gibi girdim ameliyata kendimi bile hatırlamıyodum

Konusayım bı doktorla bKalım ne dıcek artık ne olacaksa kader dıyıcez:))

narkoza etkisi o kadar da değil sanki, iki kere ameliyat oldum, ikisinde de sigara sebepli özel bir sorun yaşamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…