Narkoz Korkusu :( Genel Anestezi

Insallah sizde sorunsuz bir sekilde atlatirsiniz unutmayin ne olursa olsun eninde sonunda geciyor :) Cok sukur burnumun sekli de gayet iyi suan. Kavistir kalkikliktir istemedim sadece burnumun kirik olmasindan mutevellit burun egriligim nefes sikintim burun sirtinda belirgin bi cikintim ve burun ucu dusuklugum mevcuttu bundan dolayi da deliklerim yandan belli oluyordu. Burun ucu kikirdaklarinda islem istemedim sadece burun sirtim duzeltildi (orada henuz bir sislik var ama gececek insallah) ve diger butun problemlerim sukurler olsun ki halloldu. Burun normal kalkikligina gelince de delikler gorunmemeye basladi. Biliyorum benim icin de cok erken ama Allah hepimize boyle guzel sonuclar nasip etsin

Narkozu ilk burun ameliyatıyla yaşamıştım , 1 ay önce de yumurtalık kist ameliyatıyla. Bende korkuyodum sizin gibi hatta o odaya girince ağlamaya başlamıştım. Maalesef güzel bişey değil. Uyanma anınında bir güzelliği yok. Hele uyandıktan sonraki 1 saatlik titreme..

Dua edin, olumlu düşünmeye çalışın, benim söyleyebileceğim sadece bu olabilir. İnşallah en kolay şekilde atlatırsınız , şimdiden geçmiş olsun:)

Teşekkür ederim inşallah :) herkesin narkoz deneyimi farklı sanırım, kiminin sonraki süreci de zor oluyor, kimisininki daha kolay. Umarım benim de korktuğum gibi olmaz

Ne kadar güzel Allah herkese sizinki gibi bir süreç nasip etsin :) böyle güzel şeyler duyunca eminim burada benim gibi bir çok kişinin morali yerine geliyordur. Karar verme aşaması, ameliyat anı ve sonrası herkes için psikolojik açıdan da zorlayıcı bir süreç. Bu süreci atlatabilmek için insan daha önce deneyimlemiş kişilerin desteğine de ihtiyaç duyuyor. Siz bu morali verdiniz baş ağrıtmak olur mu hiç :)

Kızlar bir şey sormak istiyorum narkoz verme anında acı veya bir uyuşukluk hissediyormusunuz? Ameliyatıma 2 gün kaldı narkoz korkusundan kafayı yemezsem iyidir

Kızlar bir şey sormak istiyorum narkoz verme anında acı veya bir uyuşukluk hissediyormusunuz? Ameliyatıma 2 gün kaldı narkoz korkusundan kafayı yemezsem iyidir
Eğer hastane güzel değilse acı hissetme olanığınız var. Ben ilk burun ameliyatımı karataş hastanesinde olmuştum. Daha önce meme ameliyatı olduğum için narkozdan hiç korkmayarak girdim çünkü nasıl bir şey oldugunu biliyordum. Ama o neydi ya diyorum aklıma geldikçe. Çok acıtmışlardı bayıltırken canımı. Ama geçen gün olduğum revizyonda hiçbir şey hissetmedim mesela. Sadece uyanma konusu çok sıkıntılı oluyor bende 1 saat titreme..

Bence kasmayın kendinizi o kadar, gerçekten dayanılabilecek şeyler. uyuşukluk konusunda anestezi doktoru beni uyardı verirken dudak vs uyuşması olacağını söyledi bende olmadı birşey hafif bi baş dönmesi dışında (o da iki yada 3 saniye sürdü sonra bilincim gitti zaten) ki olsa bile ne kadar kötü olabilirdi ki ? Alt tarafı uyuşmadan bahsediyoruz bacağımıza kan gitmediğinde bile uyuşuyor çok normal. gerçekten boşa stres yapıyorsunuz siz stres yapsanız da yapmasanız da her şey olacağına varır. Korkmayın bu kadar. Rahat bir şekilde girin dua ederek hiçbirşey olmaz çok rahat atlatırsınız bence

Herkes mi narkozdan sonra titriyor acaba?

İnşallah hayırlısıyla yarını bir atlatsam gerisi daha kolay gibi geliyor gözümde büyüdü de büyüdü şu narkoz alma olayı :) bir de otokontrolü kaybetmeyi sevmeyen biriyim bununda etkisi var tabii bu kadar panik yapmamda. Destekleriniz için çok teşekkür ederim yarın ameliyattan sonra yazabilirsem yazacağım buraya nasıl geçtiğini :)

Ayrıca titremenin ortamın soğuk olmasıyla da alakası olabileceğini düşünüyorum herkes çok soğuk olduğunu söylüyor bu forumda üstünüzde sadece çok ince bir ameliyat kıyafeti oluyor. o nedenle üşüyebilirsiniz diye düşünüyorum beni heyecan bastığından çok farkedemedim soğuğu ne ameliyat öncesi ne sonrasında hiç üşüme hissetmedim diyebilirim. bazıları da çok üşüdüğünü söylüyor tamamen şansınıza yani :) Geçmiş olsun şimdiden umarım çok rahat geçer bütün süreçleriniz

Konu sahibi olarak öncelikle burada bana destek olup moral veren arkadaşlara cook teşekkür ederim :) narkoz deneyimimi bende paylaşmak istiyorum. Ameliyata girerken nabzim cok yükseldiği icin sakinleştirici verdiler. Sonrasında ameliyathaneye aldılar ve çok tatli bir anestezist doktorum vardı, bana korkmana gerek yok seni uyutacağım dedi bende uyutun dedim ve uyumuşum :) uyandığımda ise herşeyi çok net hatırlıyorum. Saat kaç diye sordum, 2ye 10 var dediler. Doktorum yanıma geldi ve nasılsın diye sordu bende boğazım acıyor dedim. Hiç bir ağrı yada acı hissetmedim. Üşüme, titreme, kusma, hayal görme, bunların hiç biri bende olmadı gayet rahat ayıldım sonrasında :) narkozun en ufak bir yan etkisini yaşamadım. Uykudan uyanır gibi uyandım. Ameliyat olduğum hastane beni çok güvende hissettirdi herşey çok yolunda gitti. Kısacası korkmama gerek yokmuş dediğiniz gibi :) Bunca zaman başınızı ağrıttım boş yere :) Umarım herkes benim gibi rahat atlatır bu süreci

anestezi nin en rahat şekilde atlatılabilmesi için olabildiğince aç gidilmeli ben öyle yaptım rahat atlattım bayıldım ayıldım bittiiiiiiğ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…