• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narkoz Korkusu :( Genel Anestezi

makeupbyneslihan

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2016
103
56
13
35
Mrb kızlar ben 1 eylülde burun ameliyatı olacağım ama ameliyat ile ilgili en çok korktuğum şey narkoz bölümü yani genel anestezi :(( bu korkumu nasıl yeneceğim bilmiyorum rüyalarıma giriyor, narkozla uyuyup bir daha uyanamazsam diye panik yapıyorum zaten panik atağım var :(( daha önce narkoz deneyimi yaşayanlar içimi rahatlatırlarsa mutlu olacağım. şimdiden teşekkürler....

Hiç korkma ben d narkoz nedir bilmezdim.tek hatrladigim Merhabaydi.sonra kendimi odamda uyandirilirken buldum uyuyup uyaniyosun o kdr ve her şey bitmiş oluyor

İnşallah bende senin gibi atlatırım :( iş olana kadar olduktan sonra boşuna korkmuşum diyebilirim ama olana kadar korkuyorum elimde olmadan :( narkozu nasıl attın peki kusma vs oldu mu?

Ben de iki ay önce ameliyat oldum ve senin gibi cok korkuyordum hatta belki senden bile fazlaydı korkum. Ameliyat tarihini aldığım günden beri her gece rüya görürdüm, uyuyamazdım. Burnum nasıl olur güzel olur mu? Gibi sorular bile aklıma gelmezdi düşündüğüm tek şey narkozdu hatta ameliyathanede anestezi doktoruna bağırdım uyutma beni diye. Doktorum beni sakinleştirdi konuştu sonra anesteziyi verdiler. Uyanmamaktan cok korkuyordum ama o narkozdan uyanma anını hala hatırlayınca hoşuma gidiyor :D cok tatlı bi uykudan uyanır gibi uyanmıştım. Kusma, kan kusma vb hiçbir şey yaşamadım ama bunlar tabi ki bünyeden bünyeye değişebilir :) yani sana diyeceğim şu ki anesteziden korkma, uyandığın zaman hepsi bu muydu diceksin. İnşallah benim kadar kolay atlatırsın narkoz, ameliyat kısmını. Önemli olan burnunun güzel olması, içine sinmesi, iyileşme sürecinde şişlikler için sabır gösterebilmen :) gerisi kolay

Narkozdan korkmaniza gerek yok madem oyle ben de anlatiyim yasadiklarimi. ben de heyecanliydim ameliyathanede baya ama seninle sohbet ediyolar samimi bi sekilde o sirada bakiyosun vermeye baslamislar simdi basin donebilir dudaklarin uyusabilir felan dedi anestezist doktor ben de aa evet beynim donuyo biraz gidiyorum ben gittim dedim ve ekran karardi :) benim bunyemle alakali olabilr uyandirma odasinda sesler gelmeye basladi gozumu actim acar acmaz midemin bulandigini hissettim. Kusucam diye seslendigimi hatirliyorum hemen ordaki hemsire geldi kaldirdi beni kustum ama hic aci agri bisey hissetmedim kusunca rahatladigimi hissettim. Sonra beni goturduler odaya. Kusmaktan da korkmaniza gerek yok die dusunuyorum ben kuscagimi bilmiyodum acikcasi okumamistim ama beni etkilemedi hicbir sekilde umarim gozunuz korkmamistir ama bence cok normal fizyolojik durumlar bunlar. ;)

Mrb kızlar ben 1 eylülde burun ameliyatı olacağım ama ameliyat ile ilgili en çok korktuğum şey narkoz bölümü yani genel anestezi :KK43:( bu korkumu nasıl yeneceğim bilmiyorum rüyalarıma giriyor, narkozla uyuyup bir daha uyanamazsam diye panik yapıyorum zaten panik atağım var :KK43:( daha önce narkoz deneyimi yaşayanlar içimi rahatlatırlarsa mutlu olacağım. şimdiden teşekkürler....
Arkadaslarimin dediği gibi narkozda korkulacak hicbirsey yok :) mis gibi uyuyup uyaniyorsun kendime eziyet etmisim boşuna diyeceksin eminim cikinca ben o narkozu yiyip ameliyat olduysam herkes olabilir tir titredim nabzim cok yükseldiği icin narkozu bir sure veremediler :)

Ben de iki ay önce ameliyat oldum ve senin gibi cok korkuyordum hatta belki senden bile fazlaydı korkum. Ameliyat tarihini aldığım günden beri her gece rüya görürdüm, uyuyamazdım. Burnum nasıl olur güzel olur mu? Gibi sorular bile aklıma gelmezdi düşündüğüm tek şey narkozdu hatta ameliyathanede anestezi doktoruna bağırdım uyutma beni diye. Doktorum beni sakinleştirdi konuştu sonra anesteziyi verdiler. Uyanmamaktan cok korkuyordum ama o narkozdan uyanma anını hala hatırlayınca hoşuma gidiyor :KK70: cok tatlı bi uykudan uyanır gibi uyanmıştım. Kusma, kan kusma vb hiçbir şey yaşamadım ama bunlar tabi ki bünyeden bünyeye değişebilir :) yani sana diyeceğim şu ki anesteziden korkma, uyandığın zaman hepsi bu muydu diceksin. İnşallah benim kadar kolay atlatırsın narkoz, ameliyat kısmını. Önemli olan burnunun güzel olması, içine sinmesi, iyileşme sürecinde şişlikler için sabır gösterebilmen :) gerisi kolay

Ya çok teşekkür ederim içimi rahatlattın gerçekten :)) inşallah bende kolayca atlatabilirim. Benimde şuan ameliyat sonrası olacaklardan çok narkoz bölümü kafama takılıyor ama dediğin gibi asıl önemli olan süreç ameliyat sonrası aslında

Narkozdan korkmaniza gerek yok madem oyle ben de anlatiyim yasadiklarimi. ben de heyecanliydim ameliyathanede baya ama seninle sohbet ediyolar samimi bi sekilde o sirada bakiyosun vermeye baslamislar simdi basin donebilir dudaklarin uyusabilir felan dedi anestezist doktor ben de aa evet beynim donuyo biraz gidiyorum ben gittim dedim ve ekran karardi :) benim bunyemle alakali olabilr uyandirma odasinda sesler gelmeye basladi gozumu actim acar acmaz midemin bulandigini hissettim. Kusucam diye seslendigimi hatirliyorum hemen ordaki hemsire geldi kaldirdi beni kustum ama hic aci agri bisey hissetmedim kusunca rahatladigimi hissettim. Sonra beni goturduler odaya. Kusmaktan da korkmaniza gerek yok die dusunuyorum ben kuscagimi bilmiyodum acikcasi okumamistim ama beni etkilemedi hicbir sekilde umarim gozunuz korkmamistir ama bence cok normal fizyolojik durumlar bunlar. :KK66:

Uyandırma odası nasıl oluyor peki, kimisi diyor orada insanlar uyanırken bağırıyor vs diye. Bu da korkunç geliyor aslında bana :) benim kusma fobim var normalde de kusmaktan çok korkarım, inşallah bende sizin gibi kolayca atlatabilirim :)

Arkadaslarimin dediği gibi narkozda korkulacak hicbirsey yok :) mis gibi uyuyup uyaniyorsun kendime eziyet etmisim boşuna diyeceksin eminim cikinca ben o narkozu yiyip ameliyat olduysam herkes olabilir tir titredim nabzim cok yükseldiği icin narkozu bir sure veremediler :)
Aklıma garip şeyler geliyor ya ameliyat ortasında uyanırsam yada hiç uyanamazsam vs gibi :) biliyorum çok saçma düşünceler ama insan mantıklı düşünemiyor bazen. Umarım asıl sonraki süreç iyi olur çok heyecanlıyım :)

Aklıma garip şeyler geliyor ya ameliyat ortasında uyanırsam yada hiç uyanamazsam vs gibi :) biliyorum çok saçma düşünceler ama insan mantıklı düşünemiyor bazen. Umarım asıl sonraki süreç iyi olur çok heyecanlıyım :)
Kendimi görüyorum sende ayni seyleri bende yasadim inan cok yersiz kendimizi bosuna korkutuyoruz,ameliyathanede bagli olacagin cihazlar beyin dalgalarini gösteriyor yani uyuyup uyumadigini kontrol altinda tutuyorlar ameliyattan çıkınca zaten sen kendine gelmeden agri kesicin coktan takilmis oluyor biz burada ne desekte o ani yasamadan heyecanin gitmeyecek inşallah sorunsuz bir surec gecirirsin:)

Kendimi görüyorum sende ayni seyleri bende yasadim inan cok yersiz kendimizi bosuna korkutuyoruz,ameliyathanede bagli olacagin cihazlar beyin dalgalarini gösteriyor yani uyuyup uyumadigini kontrol altinda tutuyorlar ameliyattan çıkınca zaten sen kendine gelmeden agri kesicin coktan takilmis oluyor biz burada ne desekte o ani yasamadan heyecanin gitmeyecek inşallah sorunsuz bir surec gecirirsin:)
Çook teşekkür ederim inşallah :)

kizlar bakarmisiniz bende ameliyata giricem burnumda kemer gibi birsey var sadece onu aldircam ama kemerden biraz farkli burnumun sag tarafinda bi kemik var solu normal lokal anestezi ile hizli bi sonuc alabilirmiyim sadece o kemigin gitmesini istiyorum sekil olarak iyi bi burnum var

kizlar bakarmisiniz bende ameliyata giricem burnumda kemer gibi birsey var sadece onu aldircam ama kemerden biraz farkli burnumun sag tarafinda bi kemik var solu normal lokal anestezi ile hizli bi sonuc alabilirmiyim sadece o kemigin gitmesini istiyorum sekil olarak iyi bi burnum var
Hangi islemin yapilacagina en iyi doktorunuz karar verir kemer varsa torpulenir kemer alinir genel ya da lokal doktorunuz karar verir yine

Uyandırma odası nasıl oluyor peki, kimisi diyor orada insanlar uyanırken bağırıyor vs diye. Bu da korkunç geliyor aslında bana :) benim kusma fobim var normalde de kusmaktan çok korkarım, inşallah bende sizin gibi kolayca atlatabilirim :)
Ben uyandigimda bir bagrisma vs. Duymadim. Sadece hemsirelerin konusma seslerini duyuyordum ilk basta. Gozumu acip kusmam vs bittiginde etrafa bakma firsati buldum yaklasik 5 6 kisi vardi ameliyattan cikmis. Hepsi benim gibi sedyedeydi ama tabii hicbiri uyanmamisti sanirim. Titreme vs yasamadim ama gercekten bunyeyle alakali butun bu yasananlar. Sizde cok farkli olabilir ama sanmiyorum ki zor gececek zaten kuvvetli bir agri kesiciniz ameliyat sonrasinda verilmis oluyor. Beni 1 gun rahat idare etmisti hicbisey hissetmedim. Sonra yavas yavas biraz basiklik gibi garip bi his hissettim hemsireler gelip parol taktilar. Hemen geciyo o his de zaten. Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim insallah sorunsuz bir sekilde atlatirsiniz siz de :)

Ben uyandigimda bir bagrisma vs. Duymadim. Sadece hemsirelerin konusma seslerini duyuyordum ilk basta. Gozumu acip kusmam vs bittiginde etrafa bakma firsati buldum yaklasik 5 6 kisi vardi ameliyattan cikmis. Hepsi benim gibi sedyedeydi ama tabii hicbiri uyanmamisti sanirim. Titreme vs yasamadim ama gercekten bunyeyle alakali butun bu yasananlar. Sizde cok farkli olabilir ama sanmiyorum ki zor gececek zaten kuvvetli bir agri kesiciniz ameliyat sonrasinda verilmis oluyor. Beni 1 gun rahat idare etmisti hicbisey hissetmedim. Sonra yavas yavas biraz basiklik gibi garip bi his hissettim hemsireler gelip parol taktilar. Hemen geciyo o his de zaten. Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim insallah sorunsuz bir sekilde atlatirsiniz siz de :)

Çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattınız :) buradaki yorumlardan çok etkileniyorum hatta bazen kötü yorumlar nedeniyle vazgeçme noktasına bile geliyorum.. Ama bu burunla yaşamak istemiyorum o nedenle olacağım. Ameliyat sonrası süreç nasıldı sizin peki? morluk şişlik vs ne kadar zamanda geçti?

Çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattınız :) buradaki yorumlardan çok etkileniyorum hatta bazen kötü yorumlar nedeniyle vazgeçme noktasına bile geliyorum.. Ama bu burunla yaşamak istemiyorum o nedenle olacağım. Ameliyat sonrası süreç nasıldı sizin peki? morluk şişlik vs ne kadar zamanda geçti?
Yasadiklarimi anlatiyim o zaman:) oncelikle korkmaniza gerek yok benim biraz farkliydi burda hic benim gibi bir durum yasayan gormedim ama aci kesinlikle hissetmedigimi belirteyim. Ameliyattan ciktiginizda 3 4 saat yemek icmek yasak. Ciktiktan sonra benim deri altinda kan birikiminden dolayi sanirim burnumdan ve goz pinarimdan damla damla sizinti seklinde koyu kan geldi (yani ameliyat sirasinda zaten akmis olan kan) ben bunun olabilecegini biliyordum ve fizyolojik bi surec oldugunu bildigim icin hic korkmadim. 1 gun devam etti bu ara ara sizintilar sonra ne burnumdan ne goz pinarimdan kan gelmedi. Ilk gun yuzum cok sismedi saatte bir buz koyuluyordu zaten ama ikinci gun buzu koymayi unuttum baya sisti gozlerim kapanana kadar ve mosmor oldu. Sunu belirteyim ameliyat sonrasi ilk 2 gun psikolojik olarak kotu hissediyorsunuz. Ben ne hale geldim gibisinden bana da ara ara oldu ilk 2 gun. Cunku yuzunuz mongollara benziyor :D herkeste olmuyor boyle ama olursa sasirmayin diye diyorum. Sonraki gun yani 3 te goz altlarinin moru geciyor sisligi hic kalmiyor gibi birsey. Ama bu sefer de butun odem yanak altlarina cene koselerine iniyor gıdınız oluyor :) bu da 1 gun surdu bende ertesi gun baya bir gecmisti odemim. Suan 4. Haftam icindeyim Cok sukur her sey yolunda burun icinde deli gibi hava akimi var cok memnunum masallah diyim ;)

Yasadiklarimi anlatiyim o zaman:) oncelikle korkmaniza gerek yok benim biraz farkliydi burda hic benim gibi bir durum yasayan gormedim ama aci kesinlikle hissetmedigimi belirteyim. Ameliyattan ciktiginizda 3 4 saat yemek icmek yasak. Ciktiktan sonra benim deri altinda kan birikiminden dolayi sanirim burnumdan ve goz pinarimdan damla damla sizinti seklinde koyu kan geldi (yani ameliyat sirasinda zaten akmis olan kan) ben bunun olabilecegini biliyordum ve fizyolojik bi surec oldugunu bildigim icin hic korkmadim. 1 gun devam etti bu ara ara sizintilar sonra ne burnumdan ne goz pinarimdan kan gelmedi. Ilk gun yuzum cok sismedi saatte bir buz koyuluyordu zaten ama ikinci gun buzu koymayi unuttum baya sisti gozlerim kapanana kadar ve mosmor oldu. Sunu belirteyim ameliyat sonrasi ilk 2 gun psikolojik olarak kotu hissediyorsunuz. Ben ne hale geldim gibisinden bana da ara ara oldu ilk 2 gun. Cunku yuzunuz mongollara benziyor :KK70: herkeste olmuyor boyle ama olursa sasirmayin diye diyorum. Sonraki gun yani 3 te goz altlarinin moru geciyor sisligi hic kalmiyor gibi birsey. Ama bu sefer de butun odem yanak altlarina cene koselerine iniyor gıdınız oluyor :) bu da 1 gun surdu bende ertesi gun baya bir gecmisti odemim. Suan 4. Haftam icindeyim Cok sukur her sey yolunda burun icinde deli gibi hava akimi var cok memnunum masallah diyim :KK66:

Sizin adınıza cok mutlu oldum ya maşallah ne güzel atlatmışsınız. Darısı başıma :) burnunuzun şeklide umarım istediğiniz gibi olmuştur. Bende ameliyat sonraki süreci böyle atlatsam daha ne isterim :)

Back