Lise Yorum ve Soruları napıcaz bu matematikle yaaa !

Jumblante

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
7.437
988
363
kızlar ben lise sona geçtim vede sınava giricem bu sene. ama matematik çözemiyorum konu çalışmaya karar verdim ama napıcam nasıl çözücem bilmiyorum.vede çoook eksiğim var

cnm bende Lise 2'ye gectım. aynı sorundan bende de var matematık cozemıyorum bide ' TM ' sectim yani turkce matematık. çunku sozel hiç sevmiyorum. hemde tm de daha iyi bolumler var diye dusunuyorum. bence hemen konu anlatımlı kitaplar ve soru bankaları almalısın ben oyle yaptım ve tatılde calışıyorum faydasını gördum diyebilirim..

ben biraz geç kaldım ama zararın neresinden dönersen kardır :lepi:

matematik yapabilmek için temelinizin olması gereklidir
eğer çok iyi değilse de çok üstüne düşerek ilerleyebilirsiniz
bu kadar önyargılı olmayın
sevmeye çalışın yapıcam diye kendinize söz verin
herşey çözülür...

okunmadıqı için tekrar yazıorum.kendmi biLdim bleli mat ktü napm olmuyo takmıorm bnde :teytey::içelim:

evet ya benimde kötü napcam bilmiyorum anlamıyorum anlamadığı şey içinde soru çözmenin manası yok idye düşünüyorum temelim çok kötü matematik hocları anlatamıyo bence matematik hocalrında sözel bilginin de olması lazım tmm matematik sayısal ama yani anlatma yeteneği olmassa nası anlatıcak demi matematikçilerden çok şikayetçiyim şimdiye kadar 2 tane hocam
çok iyidi gerisi fos kötükedihüso

bende lise sona geçtim. sayısalım. matematiğim hep iyiydi. sanırım çok sevdiğim için. matematiği konu anlatımlı kitaptan çalışmakla olacak iş değil. dersi iyi dinlemek gerek. sonra not çıkartıp bol bol test çözmek.. başka türlü olmuyor..

bence iş sevmekle bitiyo.kendinizi şöyle rahat olduğunuz bir zaman masa başına geçirin matematik kitap defter işte neyse alın ve önce bakın.ben matematiği bile yazarak çalışıyorum.mesela çözümlü örnek mi var çözümünü kapatıp ayrı bi kağıtta çözüyorum.daha çok aklımda kalıyo.bazıları duyarak bazıları görerek bazıları yaparak öğreniyo.öğrenme stiliniz de önemli.kendinizi hazırlayıp geçin ve onun aslında çok kolay olduğunu istediğiniz sürede anlayabilceğinizi tekrarlayın kendinize.benim matematik notlarım nasıl kötüydü neden? bunları bende yeni öğrendim :) ama bu sene 4 ün altında not almıcam çalışıcam.hangi konuya çalışcanızı şaşırdığınız da biraz yaptığınızdan başlayıp yapamadıklarınıza kadar gidin konu seçiminde.ben artık matematikten korkmuyorum :lepi: : ) sevmeye başladım :) size de dilerim..herkese başarılar:CüvCüv: :)

lise 2ye geçtim.8.sınıf öncesinde matematiğim gerçekten berbattı.8.sınıfa geçtiğimde sbs dolayısıyla dersaneye gittim ve orda matematiği sevmeye başladım.sonra tabi bu benim okuldaki notlarıma da yansıdı.hocadan hocaya fark var,benimde 8.sınıftaki hocam dersi iyi anlatamazdı hatta kitaptaki yazıyı bir öğrenci kaldırıp tahtaya yazıdırırdı.her neyse...8.sınıfta dersanedeki hocam sayesinde matematiği sevdim,9.sınıftada gayet başarılıydım.cemre25in dediği gibi bende aynen matematiği yazarak çalışıyorum.çünkü başka türlü görerek,duyarak filan yapamam yani.cemre25 çalışma tekniğini anlatmış aynı şeyleri anlatmama gerek yok sanırım :) ama şunu söyliyim sınava hazırlanırken formülleri daha rahat göreceğiniz şekilde çalışma kağıdı yapın kendinize,notlar tutun ve formülleri de ezberlemeye çalışmayın soru çözerken formüllere 1-2 baktıktan sonra kafaya yerleşiyor bir süre sonra kağıda bakmadan soruları çözmeye başlıyorsunuz ayrıca kaynak olarak iyi bir yayınevini aldıktan sonra ordan çalışmak sorun olmaz bence :)

ya kızlar bende Lise 2 ye geçtim ve sayısal bölüm sectiim 8.Sınıfta fln zorla 2 düşürebliordm ama 9.snfta hocadan mı kaynaklanıor bilmiyorum cok iyi oldu biologi filan iyi olunca gaza gelip sectim inş pişman olmam allahım

Matematik mezunu bir ablanız olarak söylüyorum,
Matematiği sevmezseniz o da sizi sevmez, hayattaki her şey gibi...
Emin olun yapabilen insanların sizden bir farkı yok çalışmaktan başka,
Tamam yetenekler kişiden kişiye farklılık gösterebilir ama başarmak isteyen kişi başarır.
Az önce bir arkadaşımın facebookta paylaştığı yazı çok hoşuma gitti, sizinle de paylaşayım.
"Bir işi gerçekten yapmak isteyen yolunu, istemeyen mazeretini bulur. "
Ben de burda olduğum sürece her türlü yardımcınız olurum, unutmayın emi canlar :1hug:

Haklısııın galiba ablacııım =))) istenilince yapılmıcaak hiçbişey göremiyorum bendee opuyorumnanaktan

çok güzel söylemişsin a.s.
ben korkuyorum matematikten yapamayacakmışım gibi geliyor
ama çalışınca soru çözünce çözümlü örneklere bakınca kolaylıkla anlıyorum
demekki başarabilirim !

Tabii ki başarabilirsin tatlım, sen de herkes de...
İlgi, merak, çaba, emek sonucu cevap alınamayan hiçbir şey yoktur hayatta !
Emeksiz yemek olmaz yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…