napicam iki arada bir derede kaldım

Adet neymiş ya bişey diyeyim mi eşin sana ve kendisine yapılan ayıbı affetmemiş, baban ihtiyacınız olduğunda yanlız bırakmış sizleri annenizi göndermemiş ve bu büyük bişey siz keyfinizden çağırmadınız ya, bu size de yapılan bi ayıp ve eşinin bu yüzden babanı başsağlığı için aramaması gayet de normal adam senin için böyle davranıyor.

Yardıma ihtiyacı olana yardım etmemek adet oluyorsa, yardım etmeyeni teselli etmek daha büyük bi adet olur bence. Sert konuştuysam kusra bakmayın ama adam sizin için babanızı karşısına alıyor, hemde haklı bi sebepten, sebepsiz de değil.

canım eşin ilk konuda haklı, baban da çok haksız ama
bu kadar katı olmak ne demek?
yani insan hayat arkadaşının mutluluğu için bazı şeyleri alttan alamaz mı?
madem o çok katı
sen de dik dur biraz
hepimiz çocuk büyütüyoruz, en doğruları yapabiliyor muyuz? tabi ki hayır
elbet vardır hepimizin hataları
e hiçbirimizi aramasın mı çocuklarımız?
hoşgörü diye birşey var
netice baban çok hatalı davranmakla birlikte seni atmamış, satmamış
ölüm bu
bir ölümde bile babanın yanında olamayacaksan, olmaz bence
bu demek değil ki eşini karşına al, tabi ki almamaya çalış
ilk olayda haklı olduğunu sık sık tekrarla ama
yarın babana birşey olsa
üzdük adamı diye vicdan yaparsın
insanlar yaşlandıkça
daha çok hata yapıyorlar, bizler de öyle olacağız, eşin de öyle olacak...
Haklisin ben kendimde ne kadar alınsamda gene vicdan yapıyorum yinede ısrar üzülür aramadı diye düşünüyorum bi yandanda benim hurda kimsem yokken en zor gunlerimde olmadılar yanımda annem değil tabi babam yollamadı

Konu sahibi hayatta ve muhtaç iken yanında olmayan babasının artık hayatta yaşayacaklarını tamamlamış bir akrabasının vefatı nedeni ile aramayan eşinin ben makul olduğunu düşünüyorum

Konu sahibi benim sağlığımda benimle ilgilenmeden babamı eşim aramıyor diye üzülüyor ama bence eşi sonuna kadar haklı
Hakli olmasına tabi hakli ama benmi fazla vicdan yapıyorum diyorum annem bana bugün sorduğunda etem neden aramadı dediğinde ne diyeceğimi bilemedim alındığı mızın farkında değiller mi acaba

Kayinvalideniz ya da kayinpederiniz sizi haksız yere kırdığı zaman nasıl esinizin arkanizda durmasını bekliyorsaniz, aynı şekilde sizin ailenizde olmadık şekilde davrandiginda Eşinizin arkasinda durmaniz gerekir. Genelde hep kadınlar söyler eşim korumadi arkamda durmadı diye.Ama bu kadınlar içinde geçerlidir. Babanız hatalı. Bence Eşinizin boşuna üstüne gidip kendinizdende ailenizdende sogutmayin. Ki aynı şekilde esinizde size yap Et diye konussa sizde sogurdunuz. Bence biraz empati... annenizlede bu konuyu açık açık konusabilirsiniz bence. Eşim kırıldı o yüzden aramadi diye. Esinizde sizin aileniz. Haksız olan kimse ona bunu söylemek durumundasiniz. Ailenizede hiç bişey yokmuş gibi davranmanizda doğru değil. Tabi ki anne babaNin yeri ayrıdır. Ama saygı çerçevesi içerisinde bence her yanlış dile getirilebilir. Eşinizi harcamayin, sinirlendirmeyin derim ben kesinlikle. Üstelik istediği de yine sizin için. Sizin iyiliginiz için bi talepte bulunmus. Yapmanız gereken o yüzden çok net bence.

galiba daha önce hiçbir konuda üyelerin bu kadar net karşıt fikirlerde olduğunu görmemiştim
herkes babasının hatalı olduğu konusunda hemfikir ama
neredeyse %50 ölüm farklı aramak lazım diyor
diğer %50 de hayır eşin aramasın diyor
diğer konularda genelde çoğunluk hemfikir olur, azınlık karşıt fikirler olurdu
enteresan geldi bana :KK51:

Meraba arkadsla esim ve babam arasında kaldım.. ayri uzak sehirlerdeyiz ama esim babamı haftada 1 kez arauan biridir taaki öncedende anlattım bundan 1 hafta once benim rahatsizligim oldu hamileligimden dolayı amelitat olmam gerekiyordu cok rahatsizdim ve burda kimsem olmadıgı için esimde babamı aramış annesi 1 haftalgna geleblrmi diye benim annem rahatsiz gelemz demis esim babamda bizde oyle birsey yoadetlermzde senin annen gelsi16 yasindaki kardesimi bahane ederek yolliyamam demisdi esime... dun babamin halası ölmüs ve tum enistemler bassagligi icin aramos bende esime soledim hic arayamam dedi... annmde bana msj atmis esine soyledinmi bassagligi icin aramdi baban bekledi dedi bende isi gucu vs.. dedim iki arada bir derede kaldım yani... esimle tekrar konussam kavga cikcak ama aramamsida ayip olur gibime geliyor :KK43:

Babanızın yaptığı çok büyük ayıp ama
eşiniz de bu konuda ayıp ediyor .
Ölümde, hastalıkta küslük olmaz sonuçta sizin babanız aramadığı kişi, nereye kadar küs
kalacak ki ..

Eşiniz haklı. Siz de iş falan diye bahane bulmasaydınız. Annenize açık açık eşim babama biraz kırgın anne deseydiniz keşke.
Bence de aramasına gerek yok.

Eşiniz haklı. Siz de iş falan diye bahane bulmasaydınız. Annenize açık açık eşim babama biraz kırgın anne deseydiniz keşke.
Bence de aramasına gerek yok.
Direk soyleyemiyorum anneme alınırlar diye korkuyorum onları düşunuyorum bit yandan esimde hakli ama :KK43: soylesem daha cok inatlasacak

Babanızın yaptığı çok büyük ayıp ama
eşiniz de bu konuda ayıp ediyor .
Ölümde, hastalıkta küslük olmaz sonuçta sizin babanız aramadığı kişi, nereye kadar küs
kalacak ki ..
Inadı inattr esimin ben bi sekilde cozmeye calışıcam insallah basarabilirm ailemle esim arasinda kalmak cok zor geliyor

Hala annemler alınırsa diyorsunuz; onlar sizin alındığınızı anlayamamışlar ki...
Önce eşinizin tavrının nedenini güzelce anlatın; sonra karşılıklı hataları telafi edersiniz; zira onlar kendi hatalarını görmedikleri için damat bizi aramadı aşamasında kalırlar. Oysa aramamasının çokkkk haklı bir sebebi var; karşı tarafa bunu iletebilecek konumda da siz varsınız.

Bu kırgınlığınızı ilettiğiniz için size kırılacaklarsa da kusura bakmayın ama ilişkilerinizi gözden geçirin; zira karşılıklı değil tek taraflı anlayış ilerde yıkıma sebep olabilir.

Çok üzülmeyin ama aileniz de anlar bir süre sonra yaptıkları hataları...

Inadı inattr esimin ben bi sekilde cozmeye calışıcam insallah basarabilirm ailemle esim arasinda kalmak cok zor geliyor

Çok haklısın, çok iyi anlıyorum bilirim o arada kalmak denilen şeyi .
Eşin de çok inat yapmasın,
sen hamilesin sonuçta seni ve bebeğini düşünmeli

Hala annemler alınırsa diyorsunuz; onlar sizin alındığınızı anlayamamışlar ki...
Önce eşinizin tavrının nedenini güzelce anlatın; sonra karşılıklı hataları telafi edersiniz; zira onlar kendi hatalarını görmedikleri için damat bizi aramadı aşamasında kalırlar. Oysa aramamasının çokkkk haklı bir sebebi var; karşı tarafa bunu iletebilecek konumda da siz varsınız.

Bu kırgınlığınızı ilettiğiniz için size kırılacaklarsa da kusura bakmayın ama ilişkilerinizi gözden geçirin; zira karşılıklı değil tek taraflı anlayış ilerde yıkıma sebep olabilir.

Çok üzülmeyin ama aileniz de anlar bir süre sonra yaptıkları hataları...
Çok üzüluyorum çok düsunuyorum inanin... esim benden habersiz aramiş keźke aramasaymıs ben aileme cok düşkünüm onlar benim yanimda olmadı ama ben hayla bi sorun olmasin istiyirum :KK43:

Daha fazla inat edersem tamanen aramaz :KK43: zor bir durum

Bu başsağlığı işini abartmıyor muyuz toplum olarak?

Babaannem vefat etti Kv haber vermek aklıma gelmedi bile

Sonra görümcemden duyup aradılar babamı

Halamın eşi vefat etti haber vermedim kaç ay geçti Kv kp bilmez

Annemin teyzesi vefat etti eşime söyledim kaç yaşındaydı anneannenden küçük mü büyük mü muhabbeti yaptık ama kimseyi aramadık

Ben de anneannemi ilk gün aradım evde yoktu bir daha da aramadım

Aile ilişkilerinizi bilemem ama babanızın halasının da yaşı vardır bayağı arasa ne olur aramasa ne olur

Bu kadar büyütmemeli lazım bu baş sağlığını bence

Bu nasıl bir cümle anlayamadım. İnsanın bir yakını ölünce kaşı kaç olursa olsun aynı acıyı yaşıyorsunuz emin olun. Benim babam 75 yaşında vefat etti 8 yıl oldu vefat edeli ve ben hala aynı acıyı içimde hissediyorum. Ayrıca insanlar birbirlerine başsağlığı diler aramak değil asıl başsağlığı için aramamak garip karşılanacak bir durumdur. Ölüm herkes içindir yaşlı veya genç hiç fark etmez.

Daha fazla inat edersem tamanen aramaz :KK43: zor bir durum
eşiniz el oğlu kendi evladı için adet diyen babanıza karşı tepki koyması çok doğal bence.babanız gerekli olgunluğu göstermemiş büyük olarak eşiniz büyüklük yapıp arasa iyi ama aramıyrosada aranızı bozmayın siz anne babanıza ikiniz adına başsağlığı dileyin bence bu yeterli sorarlarsada arayıp eşinize sormalarını söyleyin araya girerseniz arada kalırsınız çıkın aradan herkez birbiriyle çözsün sorununu .

Benim anlamadığım eşiniz neden haftada bir babanızı arıyor
Bence baştan beri eşine hep yüklenmişsiniz bu konuda çünkü ailen bile eşin neden aramadı diye sorabiliyor
Kusura bakmayın da kayınbabanın halası benim için çok uzak biri hiç aklıma bile gelmez başsağlığı için aramak
Hem ne güzel adama kızın ameliyat olacak annesi gelsin mi derken bütün adet görenekleri unutup hayır diyor
Sonra adetten aranmayı bekliyor başsağlığı için, ben de aramazdım valla
Siz de bence ailecek adamı aradın mı ara şu zaman ara aramamışsın annem dedi ara diyorlar diye sıkmayın.

Eşler kendi ailelerine karsi her konuda anlayislidirlar ama bayan tarafi oldu mu her hatayi buyuturler.Eşinizde hakli ama ölüm bu sonucta aramasi gerek.Eşine ara diye ustune giderseniz daha cok inatlasir aramaz.Annenizede söyledim ama unuttu sanirim işleri cok yogun gergin bu aralar firsat bulunca arar diyip bir sekilde konuyu iki tarafada tatsizlik olmuycak sekilde kapatin.benim eşimde hic benim ailemi aramaz sormaz ben surekli idare ederim arada kopukluk olmasin diye işleri yogun yorgun bu aralar.birde pek telefonla konusmayi sevmiyor kendi ailesiyle bile konusmuyor falan derim kendi aileme bu sekilde iki tarafi bir dengelerim.Eşime ailemi ara dedim ki tartisiyoz huzurumuzu bozmamak icin zamana biraktim ustune dusmuyorum.Bak sende hamilesin stres yapma idare et.Babanizinda annenizi gondermemesi cok ayip ama sonucta evlatlarisiniz saglik bu hic birseye benzemez.Ne dusundulerse artik onlarinda vardir kendilerine gore bir hakli taraflari elbet.

X