kızlar vajınamda cok kasıntı var zaten enfeksıyon cıktı 3 pozıtıf ılac kullanıyorum ama ben yaklasık ıkı aydır takıp edıyorum vajınamın ıc kısımları beyaz beyaz seyler var doktora gıdıyorum adam zaten alttan mayene yapmıo ne olucak bu beyazlıklar korkututo benı napmam lazımm
kızlar vajınamda cok kasıntı var zaten enfeksıyon cıktı 3 pozıtıf ılac kullanıyorum ama ben yaklasık ıkı aydır takıp edıyorum vajınamın ıc kısımları beyaz beyaz seyler var doktora gıdıyorum adam zaten alttan mayene yapmıo ne olucak bu beyazlıklar korkututo benı napmam lazımm
bu dr olacak kisi bakmadan nasil teshis koyuyor peki? hemen baska dr a git bence, adamakilli baksin, ornek alsin, test yapsin. 2 aydir gecmeyen birsey ise bekleme daha fazla. `3 pozitif ilac` ne demek bu arada?
Canım mantar kapmışsın. Bunun için adamakıllı bir doktora gidip gerekli ilaçları almalısın. Şu an için kaşıntısına dayanamıyorsan eczaneden travazol krem al ve vajinana sür,içine sürme ama. Her gün 2 kere sür ve en az 10 dk giysi falan temas ettirme ki kremi cildin emsin. Bak çok rahatlatacak seni
travazol aldım dısına suruyorum onu kasıntım azaldı :) alttan mayene korkum cokk var ama napım mecbur alsııcam gıdıcem
iHeleki bebiş isteyen sen, muhakkak alışmalısın :) Ama travazolu iyi etmişsin, çok rahatlatıyor. Sen o beyaz dediğin yerlere falan sür söylediğim gibi. Tamamen geçirebilir bileAma içte de varsa onun için doktorun ilaç vermesi gerekiyor işte. Doktora gidene kadar en azından kaşıntı problemin ve dıştaki mantarın geçer böylece
i
iç kısımlara o kremı surebılrımyım yani ya sorma 13gun adetımgectı dun az damla kanama oldu cok az kanamam var adet gıbı dıyeemm acık kırmızı geldı bakalım doktora gdııcem:S
Arkadasım oncelıkle gecmıs olsun ama sakın korkma suan karsında kasıntı enfeksıyon ve mantar ulzmanı var :) bırıncısı travazolu hemen kes.... Doktora gıt ve evlımısın bılmıyorum ama kesınlıkle asagıdan muayene ol yanı kızsan bıle sadece baksın. o beyaz dedıgın seyler cıddı ılerlemıs mantar enfeksıyon acılen fıtıl ve karma enfeksıyon ıcın baska fıtıl kullanman lazım. (neo penotran fort L ) 10 numara dıyebılırım. aksamlarıda orkidinin ıcne bır kasık yogurdu sur kıloduna tak geceyı oyle gecır sabaha kasıntıda eser kalmayacak....cıddıyım bak bunu mutlaka dene . doğal antıbıotık gorevını goruyor yogurdun ıcındekı asıt ve buz gıbı koyunca nasıl sogutuyor kesınlıkle tavsıyem bunlar bak ben aralıklarla akıntı yasıyorum kronık bendekı bunları yapıyorum 1-2 gun sonra eser kalmıyor
7 ayllık evlıyım canım gecıomus pekı ılerlemıs mantarmı:S deme öl e nolur bebıs ıstıom ben sorun cıkmasın dıe ugrasıom hep:S ofof allahımsabır versınnn gıdıcem doktora pazartesı
canım benım o beyazlar cıkmaya baslayınca ıcınde maalesef mantar ılerlemıs oluyor ama korkmaya gerek yok bende bır ara sık sık olurdu ben seker hastasıyım oyuzden bende kronık akıntı oluyor bır ıkı defada mantar gecırdım delırıyordum kasımaktan artık kanatıyordum kasıya kasıya ....karma fıtıl var bır tane atıyorsun asagıdan bırde 7 gunlık sabah aksam (neo penotran) onu kullandım super bırsey daha ıkı gunlukken gecırıyor ama 7 gun kullanman lazım. bende bebiş ıstıyorum merak etme tedavı ettıgın surece bırseycık olmaz. ama bak travazol kullanma derı merhemı oldugunu bılıyorum bende ama vajınal bır krem degıl tahrış edebılıyor. mutlaka Doktora gıt daha cok gecıktırmeden cunkı mantarın olusturdugu ıltıhabı enfeksıyon ıyı degıl bunu bızzat arastırdım fallop tüplerını tıkıyabılıyor senı korkutmak ıcın demıyorum sakın yanlıs anlama ama erkenden tedavını ol bırseycıgınde kalmazben cok deneyımlıyım bu konuda....
bırde sunlara cok dıkkat et :
kesınlıkle dantel ıc camasırı dıyme
asla vajınanı sabun(cok tehlıkelı) duj jelı şampuanla yıkama
gunde ıkı defa ıc camasırını degıstır
ılık suyla yıka ve ıslak sakın bırakma
cınsel bırlesımden sonra mulaka suyla yıka o sekılde en azndan sabah kadar uzun vaadelı kalma.
pamuk iç çamasırları gıy dar kot falan gıyme hatta evde yanlızsan etek gıy kılodunu gıyme havalandır ben yapıyorum arada ınan cok rahatlıyorsun ozellıkle bu kasıntılı zamanlarda
gunluk ped sakın kullanma
veeeee sakın bu aralar ılıskıye gırmesendekı enfeksıyon eşine gecer ve kullandıgın ılacların hıc bır anlamı kalmaz .
sımdılık aklıma gelenler bunlar ama dedıklerımı dıkkate alırsan hemen gecıverırı mantar.
Yıne soyluyorum senı korkutmak degıl amacım sadece bılgılen ıstedım.... vajınal muayene pap smear testı yapmayan Doktorada asla tekrardan gıtme
Canım iyi hoş yazmışsın kafana göre ama 'Hemen travazolu kes' nedir? Biz de kafamızdan önermedik herhalde! Bilmeden etmeden yargılaman nedir? Bize de mantar şikayeti yaşadığımızda doktor verdi ki önerdik! Hem de 2 günde kaşıntıyı aldı. Ayrıca vajinan da deriden oluş muyor mu anlayamadım? Tahriş ettiğini hangi tıbbi bilginle yaptın? Yaptığın korkutmaktan başka bir şey değil. Farkındaysan biz de doktora görünmesini söyledik. Öyle şu fitili kullan bunu kullan demiyoruz, çünkü sadece doktor önerebilir öyle ilaçları. Burada hiçbirimiz doktor olmadığımıza göre yapabileceğimiz tek şey ufak önerilerdir. Ama tutup da bir başkasının yazdığına öyle bilmiş bilmiş aksini iddia etmek değil. Bir de karşında mantar uzmanı var yazmışsın...
Mantar tedavisi görürken eşinin dahi tedaviye katılması gibi bir sürü şey var. Ama bunları doktoru söyleyecek ayrıca...
öncelıkle bılmıslık tasladıgım yok .... bende Doktorumun bana soyledılerını sadece bılgılendırmek amacıyla yazdım kendısıne. Travazolu normal derı kasıntılarında kullanabılırsın (örnek : kol bacak vs gıbı)ama vajınal gıbı acık organlarda kullanamazsın cunkı kremın bır tek damlası dahı vajenden gırdıgınde tahrıs edebılır . bunu kafamdan uydurmuyorum ıstersen gıttıgım butun Doktorlarımın adını yazayım sor sorustur nıye durdk yerde burda bu sekılde anlatayım kı .Haddımı bılen bır ınsanım kımseye ustunluk taslamam asla sadece bılsın ıstedım ısterse kullanabılır tabıkıı. ayrıca ben kendım kullandıgım fıtılın ısmını verdım kı bır cok arkadas da yazmıs kullandıgı ılacın ısmını ben ıllakı sunu veya bunu kullan demedım. yazdıklarımı ıyı okursan anlarsın benım amacımın ne oldugunu . Dıkkat etmesı gereken bır kac noktayada değındım o kadar. sallamasyon yok yanı Doktorumun bana dedıklerını bılgılendırmek amacıyla kendısıyle paylastım .... o ıster uyar ıster uymaz kendısı bılır. Muhattabım oydu zaten Sız degıldınız....
Öyle mi? Benim okuma yazmam yok, ondan anlayamadım yazdıklarınızı, kusuruma bakmayın artık... Muhattabınız o ise de bana ait bir bilgiyi kafanızca yargılayamazsınız, kendi bilginiz üzerinden yazın yazdığınızı. Ben de doktor tavsiyesi ile kullandığım ilacı tavsiye ettim herhalde! 'Travazolu normal deri kaşıntılarında kullanabilirsin' yazmışsın. Farkında mısın acaba, kendine ait bir cümle bu. Ahhh pardon, benim doktorum onu akıl edememiş de vermiş demekki. Keşke önce her şeyi bilenlere sorsaymış...Doktorlarını yazmanın bir anlamı ve mantığı yok, onu ben de yazarım ne de olsa. Ha dediklerine de sallamasyon demiyorum, iyi okursanız siz de anlarsınız. Kafanızca bildiklerinizi yazmışsınız, herkes gibi. Ama tek farkı bir tek kendi bildiklerinizin doğru olduğunu düşünmeniz.
Kavga edecek bir durum da yok ortada. Herkes fikrini söyler, yeter. Ama söylediklerinize ayrı bir muhattap katmak istemiyorsanız, başkalarının cümlelerine alıntı yapmazsınız, sorun da ortadan kalkar...
kusura bakmayın ama ben sızın yazdıklarınızı takıp etmedım kendısı o merhemı kullandıgını yazdıgı ıcın ben ona yazdım aslında yanı sızın alıntılarınızı takıp etmıyorum bu sekılde yazdıgınızı da gormedım. ben yıne soyluyorum bu da sıze son mesajım kafamdan uydurdugum bırseyı yada dedıgınız gıbı benım dogrularımı burda paylasmadım sadece Doktorumun bana soyledıklerını kendısıyle paylasmak ıstedım kı bunda bır zorlama yok ıllakı benım dedıklerım dogru bunu mecburen yapmak zorundasın demedım. sadece bılsın ıstedım... konuyu uzatmanın anlamıda yok .bu kadar hiddetlenmenınde
travazol aldım dısına suruyorum onu kasıntım azaldı :) alttan mayene korkum cokk var ama napım mecbur alsııcam gıdıcem
kızlar lutfen benım yzuumden tartısmayın nolurzaten moralim bozuk bız osekıldeyken hep ilişki oldu kımse ılgılenmıokı burda pazartesi doktora gidicem artık orda görücem derdimi suan hıcbısey kullanmıyorum bekleyıp sabredıcem travazolu banada doktor vermsıtı kasıntım ıcın vajına ıcıne surme demıstı saadece ben nı zararını gormedım kasınodan cok benım problemım vajına ıcı beyazlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?